NY Islanders – Washington 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 1:2 (kon.) | NY Rangers – Dallas 1:2 (1:2 po s.n.)
Detroit – Florida 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 5:1 (kon.) | Anaheim – Carolina 3:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Carolina Hurricanes
Úterý 12.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    John Gibson (ANA) (28 zásahů)
    Jakob Silfverberg (ANA) (1 + 0)
    Logan Shaw (ANA) (1 + 1) (06:39:10)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 18:37)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 23

    Carolina Hurricanes: 30
     
    Je hotovo. Nakonec jsme sledovali závěrečné drama, ale Anaheim Ducks těsný náskok uhlídali, přestože nedokázali trefit prázdnou branku soupeře. Carolina začala v Kalifornii dobře, hned na začátku první třetiny vedla. Jenže Kačeři postupně výsledek otočili na svou stranu a zlepšili i herní projev. Ve druhé polovině duelu už Hurricanes neměli zdaleka tolik šancí, až na výjimky ve třetí třetině. To ale domácí skvěle podržel brankář John Gibson, jenž pobavil fanoušku výbornými zákroky. I díky němu Ducks vítězí těsně 3:2 a berou důležité dva body do tabulky. Carolina naopak pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Čas ale Carolině hodně rychle běží, už ani ne půl minuty do konce a Canes se nemohou zatím usadit v útočné třetině.
     
    59:02
    Kotouč po vyhození Anaheimu pomalu směřoval přes celé kluziště do branky, ale nakonec trefil jen tyčku. Už mohlo být rozhodnuto, takhle napětí pokračuje.
     
    58:45
    Po souboji v levém rohu rozhodčí přerušují hru, nejspíš kvůli zalehnutému kotouči. Vhazovat by se znovu mělo v blízkosti zařízení Johna Gibsona.
     
    58:31
    Scott Darling zůstává na střídačce a hosté to tedy zkusí se šestí hráči v poli. Uvidíme, zda se jim tento risk vyplatí.
     
    58:31
    Carolina Hurricanes si podle očekávání vybírají oddechový čas.
     
    58:31
    Anaheim Ducks vyhazují na zakázané uvolnění a hosté tak budou moci znovu pokračovat v útočném pásmu.
    57:20 Victor RASK - 3:2
     
    57:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté jsou necelé tři minuty před koncem základní hrací doby výsledkově zpátky v zápase. Tentokrát už to v útočném pásmu sehráli ukázkově. Jedna nahrávka následovala druhou, až kotouč trefil brankáře Johna Gibsona. Od něj se odrazil zpátky na brankoviště, kde stáli na dorážky připravení hned dva hokejisté Hurricanes. Jako první zareagoval VICTOR RASK, jenž doklepl touš do poloviny odkrytého zařízení. A dost možná nás tím pádem čeká závěrečné drama. Asistence: Jeff Skinner, Trevor van Riemsdyk.
     
    56:27
    Justin Faulk se snažil najít místo, kudy procpat puk na útočníky přes střední pásmo. Ale znovu bez úspěchu, trefil pouze hokejku soupeřova hráče.
     
    55:47
    Slavinovo nahození tečoval před brankovištěm Aho, ale finský hokejista přestřelil horní tyčku. Už se hraje docela dlouho bez přerušení.
     
    55:15
    I když domácí vedou o dvě branky, v žádném případě nepolevují a jsou stále aktivnějším týmem na ledě. A Canes se začíná čas do konce třetí třetiny rychle krátit.
     
    54:44
    Formace Anaheimu už byla dlouho na ledě, a tak potřebovala vystřídat. Během toho se málem hosté dostali do šance, jenže znovu pokazili kombinaci ve středním pásmu.
     
    54:11
    Wagner a Vermette unikali v přečíslení dva na jednoho, ale zakončení se jim moc nepovedlo. Puk proto nedoskákal po ledě až za Darlingova záda.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 6. D. Grant (L. Shaw), 40. Silfverberg, 42. L. Shaw (Welinski, Vermette) – 2. Williams (T. van Riemsdyk), 58. V. Rask (Skinner, T. van Riemsdyk)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Fowler, Manson, Beauchemin, Montour, Bieksa, Welinski – Rakell, Getzlaf, Perry – Cogliano, Henrique, Silfverberg – Blandisi, Vermette, O. Kaše – L. Shaw, D. Grant, Wagner.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – Skinner, D. Ryan, Williams – B. McGinn, V. Rask, E. Lindholm – Nordström, Krüger, Jooris.

    Rozhodčí: Charron, Hanson – Nowak, Racicot

    Diváci: 16 198
    thejrc.org