Hoffenheim – Stuttgart 1:0 (kon.) | Bayern – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.) | Hertha – Hannover 3:1 (kon.)
Schalke – Augsburg 3:2 (kon.) | Leverkusen – W. Brémy 1:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:0 (1:0)
Werder Brémy
Středa 13.12.2017, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:24. (22:26:49)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas šestnáctého kola končí výhrou domácího Leverkusenu 1:0.

    Leverkusen od úvodního hvizdu diktoval tempo zápasu. Již ve dvanácté minutě se prosadil po šťastném odrazu Baileyho centru od Saného Lucas Alario, který měl před sebou prázdnou branku. Ani Jiří Pavlenka už nemohl zasáhnout. Ve druhém poločase se hostující celek zvedl k větší útočné aktivitě, ale Bernda Lena příliš nezaměstnal. Naopak v samém závěru mohl pečetit výhru Leverkusenu Karim Bellarabi, ale ve skluzu prázdnou branku netrefil.

    Leverkusen prodlužuje svou sérii bez porážky v domácí soutěži na jedenáct zápasů. Naopak Brémy se po prohře znovu vzdalují od nesestupového pásma.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Frustrovaný Ishak Belfodil zbytečně dojel do Bernda Lena, který už měl dávno míč pod kontrolou. Hlavní rozhodčí to přechází bez žluté karty.
     
    90+2
    Domácí šli ve třech na dva obránce Brém. Bellarabi dostal znovu parádní přihrávku od Brandta, ale tentokrát si míč ještě zpracoval. Následně ale pálil jen do připraveného Pavlenky.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. Karim Bellarabi prázdnou branku ve skluzu netrefil
     
    90
    Bellarabi mohl zpečetit výhru Leverkusenu, ale v jasné pozici přestřelil hostující branku. Brandt skvěle navedl míč v rychlosti do vápna, poté naservíroval parádní přihrávku přesně před Karima Bellarabiho, který ale mimo odkrytou branku.
     
    90
    Augustinsson vhodil dlouhý aut zpoza postranní lajny až do vápna Leverkusenu. Max Kruse se sice protlačil k hlavičce, ale míč poslal daleko od branky Bernda Lena.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Lars Bender.
     
    88
    Gebre Selassie se snažil strhnout spoluhráče útočným výpadem. Před vápnem na něj ale čekal Bender, který znovu zmařil útočné snažení Brém.
     
    86
    Hosté se nemohou stále usadit na útočné polovině. Nyní se ale odrazil míč přesně k nohám útočníka Brém. Kruse se opřel do balonu z druhého doteku, ale napálil jen před sebou stojícího Bendera.
     
    85
    Brandt se postaral také o centr od rohového praporku. Míč jen lehce tečoval Kohr, ale mezi tři tyče ho nedostal.
     
    84
    Julian Brandt nahradil na trávníku Baileyho a nahradil ho i v aktivní hře. Po jeho přihrávce se prosadil k dělovce ze střední vzdálenosti Bellarabi. Pavlenka jistil střelu tečováním nad břevno.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. U středového kruhu zůstal po podklouznutí ležet hostující Thomas Delaney. Ošetření však potřebovat nebude a může se pokračovat ve hře.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Julian Brandt.
     
    80
    Maximilian Eggestein tentokrát vybojoval faul na svou osobu. Po rozehrávce se dostal k míči Kruse, ale v klíčový moment nepřetlačil Svena Bendera.
     
    79
    Bailey po čase zkusil také nacentroval před Pavlenku. Pas do vápna se mu ale vůbec nepovedl a míč končí bez doteku za brankou českého reprezentanta.
     
    78
    Max Kruse bojoval o balon na útočné polovině, ale proti velké přesile neměl šanci. Eggestein přidává další faul při napadání a míč mají opět hráči Leverkusenu.

    Vít Schück

    Branky: 12. Alario (Bailey)

    Karty:   55. N. Moisander (BRM), 55. Sané (BRM), 72. Käuper (BRM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:24.
    Bayer Leverkusen: Leno – Tah, S. Bender, P. Retsos – Henrichs, Kohr, Baumgartlinger (89. L. Bender), Bailey (81. Brandt) – Bellarabi, Alario, Volland (68. Havertz).
    Náhradníci: Lomb – L. Bender, Brandt, Mehmedi, Jedvaj, Pohjanpalo, Havertz.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Sané (63. Junuzović), N. Moisander, Augustinsson – Käuper (76. Hajrović), M. Eggestein, Delaney, Kainz (71. Belfodil) – M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Hajrović, Junuzović, U. García, Belfodil, Bargfrede.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
    thejrc.org