Kometa Brno – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 14.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Přímý souboj o první místo nadstavbové skupiny O umístění nakonec ovládl olomoucký celek, když dokázal i ve třetí třetině vyztužit svou obrannou hru prakticky až k dokonalosti. Bruslaři se po celou dobu zápasu snažili najít alespoň malou skulinku, jenomže i přes obrovskou snahu a odhodlání nakonec marně. Dvě branky v těsném časovém rozmezí navíc soupeře ještě více poslaly do kolen, z nichž už se do konce zápasu nakonec hosté nezvedli. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:08:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Bruslaři ani nyní nic nevzdávají a neustále Olomouc zaměstnávají na její polovině. Dvě rány Sýkory těsně po sobě ovšem mířily nakonec mimo klec brankáře Mokrého. Hosté jsou dnes subjektivně dost neproduktivní.
     
    58:20
    Kořenek je už v této chvíli mimo trestnou lavici, Hanáci i toto oslabení ubránili v jeho plné délce, čímž drží Mokrému stále nulu na kontě obdržených brankek
     
    57:25
    Boleslav je při početní výhodě v menší převaze, i nadále ovšem na soupeřovo obranné myšlení nedokáže vyzrát. Olomoucká obrana je totiž i v této chvíli dost přesná.
     
    56:20
    Olomoucká strana bude mít dalšího vyloučeného, za držení protihráče si půjde menší trest odsedět Matěj Kořenek (OLO).
     
    55:58
    Do velké možnosti se v samostatném úniku dostal Kořenek, jenomže při rozhodujícím momentu napálil puk pouze do Maška. Boleslavský brankář vystihl střelu pravým ramenem,
     
    54:34
    Na ledě se spustila velká bitka před branou Mokrého, což se nakonec neobešlo bez následného vylučování. Z olomoucké strany to za hrubost schytal Petr Bahounek (OLO), za hosty Jan Grim (MBL).
     
    53:46
    Oba týmy mají nyní menší problémy s rozehrávkou, které se často projevují banálními chybami. Tentokrát byla icingem potrestána boleslavská strana, když se musí vracet znovu před vlastní branku.
     
    52:35
    I Mašek se po dlouhé době zapotil, když musel před dotírajícím Kalačem odrážet puk do rohu. Hosté však vypjaté momenty zvládly s grácií a jednoduchostí.
     
    51:46
    Boleslav je stále natlačená v hloubce olomouckého obranného pásma, svěřenci kouče Karla Berana však i tyto snahy stále mírní. Pozorný blok před Mokrým prakticky nedovolí otevřenou palbu na cíl.
     
    50:25
    Boleslav měla dvě obrovské tutovky! Nejprve přeskočil Mouchovi dost nešťastně kotouč přes konec čepele, hned vzápětí pak Nováka doslova vynuloval Mokrý. Jeho spektakulární rozštěp znovu zachránil Olomouci krk.
     
    49:35
    Olomouci se i nadále celkem často daří soupeře nahlodávat vytrvalou obrannou hrou. Boleslav má i přesto stále obrovskou motivaci. Domácímu výběru ještě prakticky nechala vydechnout.
     
    48:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti dnes využívají každou miniaturní šanci! Malá nepřesnost Boleslavi totiž vyústila v rychlý brejk VÍTĚZSLAVA KRETA, jenž nedal Maškovi v brance prakticky žádnou šanci na zákrok. Jeho střela zápěstím letěla přímo do šibenice.
     
    47:19
    Tlak Boleslavi znovu velmi exponenciálně stoupá, když se hlavně z větší vzdálenosti valí na Mokrého zástupy střel. Olomoucká obrana nyní má pořádnou šichtu, prozatím je však nechybující.
     
    46:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je znovu nečekané! Olomouci se naskytla další neskutečně šťastná náhody, když se puk po dlouhém závalu střel odrazil přesně až k ADAMU RUTAROVI. Olomoucký bomber se ujmul šance a bombou pod horní tyčku nedal moc šancí snaživému Maškovi. Asistence: Dominik Liška, Petr Bahounek.
     
    45:57
    Boleslavi nastává velká komplikace, když se Václav Imlauf (MBL) provinil faulem kolenem. Olomouc se po dlouhé době dostane k přesilovce.
     
    44:54
    Klesla si s Kalačem moc nerozuměli, neboť si poslali přihrávku přesně na nohy. Po nepřesné rozehrávce tak rozhodčí logicky pískají zakázané uvolnění domácích.
     
    43:36
    Tentokrát vedl boleslavské snahy o zvrat Hovorka, jenomže tomu naopak tentokráte odskočil kotouč od hole. Mokrý jej pro jistotu kryje pod lapačkou, hra se tak rychle přerušuje.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Handl (Krátký, Liška), 47. Rutar (Liška, Bahounek), 49. Kret


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader (C), Bahounek, Klesla, Harabiš, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Kret, Dvořák
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Grim, Dobša, Novák, Moucha, Čermák (C), Jindra, Kapal, Kubart, Jelínek

    Rozhodčí: Čuňoška – Holibka, Zedník
    bahis siteleri