Boston – Washington 3:5 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 2:1 (kon.) | Columbus – NY Islanders 6:4 (kon.)
Montreal – New Jersey 2:1 (po pr.) | Minnesota – Toronto 2:0 (kon.) | Winnipeg – Chicago 1:5 (kon.)
St. Louis – Anaheim 1:3 (kon.) | Colorado – Florida 2:1 (kon.) | Calgary – San Jose 2:3 (kon.)
Arizona – Tampa 1:4 (kon.) | Edmonton – Nashville 0:4 (kon.) | Vegas – Pittsburgh 2:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Washington Capitals
Pátek 15.12.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:33 Patrice BERGERON - 3:5
     
    59:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ještě jedna korekce domácího celku! Přes Heinena a Pastrňáka se kotouč dostal na hůl PATRICE BERGERONA, jehož střela zápěstím prošla až za záda brankáře Holtbyho. Asistence: David Pastrňák, Danton Heinen.
    58:31 Alexandr OVEČKIN - 2:5
     
    58:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Minutu a půl před koncem je rozhodnuto! ALEXANDR OVEČKIN vybojoval puk u hrazení v obranném pásmu. Křižnou přihrávkou o mantinel se snažil vysunout Wilsona, ovšem kotouč se k jeho překvapení odrazil až do branky. Asistence: Matt Niskanen.
    56:20 Charlie MCAVOY - 2:4
     
    56:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak přece jenom tu ještě máme menší zápletku! Bowey ztratil puk v obranném pásmu, DeBrusk ho ihned přesunul k modré čáře, odkud vypálil McAvoy a jeho pokus šikovně protečoval do protipohybu brankáře DAVID KREJČÍ. Asistence: Charlie McAvoy, Jake DeBrusk.
    51:31 Alex CHIASSON - 1:4
     
    51:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Bruins podruhé během čtyřiadvaceti hodin kapitulují ve vlastní přesilovce! ALEX CHIASSON se šikovně postavil před pálícího Kruga a srazil puk před sebe, díky čemuž měl vynikající výchozí pozici pro únik. V něm vymyslel kličku do bekhendu a Chudobin byl naprosto bez šance. Bez asistence.
    47:52 Alex CHIASSON - 1:3
     
    47:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté poprvé odskakují do dvougólového náskoku a dělají důležitý krok k vítězství! Carlson nahrál doleva Djoosovi, který dobře načasovanou prudkou přihrávkou našel ALEXE CHIASSONA. Ten napoprvé trefil beton Chudobina, ale pohotovou dorážkou se už nemýlil. Asistence: Christian Djoos, John Carlson.
    32:05 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:2
     
    32:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Také Capitals skórují v početní převaze a vrací se do vedení! Kuzněcov znovu čekal s přihrávkou do brankoviště, kde puk projel pod nohou Chudobina k hokejce NIKLASE BÄCKSTRÖMA a ten z metru jednoduše doklepl puk do sítě. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexandr Ovečkin.
    24:22 Patrice BERGERON - 1:1
     
    24:22
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a srovnávají na 1:1! Heinen přihrál na koncovou čáru, ze které Marchand našel PATRICE BERGERONA a ten střelou bez přípravy vypálil ze svého pohledu přesně k pravé tyči. Právě u té Holtby odkryl prostor, když se přesunoval proti střelci. Asistence: Brad Marchand, Patrice Bergeron.
    17:34 Jakub VRÁNA - 0:1
     
    17:34
    Washington právě vstřelil branku!
    No tak to byla paráda, díky které JAKUB VRÁNA slaví svůj desátý gól v sezóně! Český útočník využil nepodařeného přechodu Bostonu do ofenzivy. Sám otočil hru a zničehonic nabral rychlost, díky čemuž se mihl okolo Grzelcyka s DeBruskem a střelou nad pravou ruku Chudobina otevřel skóre. Asistence: Matt Niskanen.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 25. Bergeron (Marchand, Heinen), 57. McAvoy (McAvoy, DeBrusk), 60. Bergeron (Pastrňák, Heinen) – 18. J. Vrána (Niskanen), 33. Bäckström (Kuzněcov, Ovečkin), 48. Chiasson (Djoos, Carlson), 52. Chiasson, 59. Ovečkin (Niskanen)


    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, K. Miller – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Bjork, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Orpik (A), Niskanen, Orlov, Bowey, Djoos – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Chiasson, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Watson, Kowal – Pancich, Nowak

    Diváci: 17 565
    thejrc.org