HC Litvínov – K. Vary 3:2 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 4:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (po pr.) | Sparta – HC Plzeň 5:2 (kon.)
Chomutov – Kladno 2:6 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 3:4 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
HC Plzeň 1929
Pátek 15.12.2017, 17:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím, přeji úspěšný víkend a u dalších online přenosů se budu těšit. Na viděnou! (19:37:12)
     
    Zápas dovršil svého konce a sparťanské dílo je dokonáno! Pražané totiž dokázali vyzrát na favorizovanou Plzeň, když jí nastříleli hned pět branek. Výhru domácího mančaftu režíroval především útočník Ondřej Procházka, který gólem do prázdné branky završil hattrick a uzavřel gólový účet tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Do situace jeden na jednoho ještě ujížděl Tomáš Schwamberger, který si svůj pokus rozmyslel, zasekl, ale svou následnou střelou z otočky trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    58:57
    Hosté přeci jen ještě vystrkují růžky, vše nakonec ukončil obránce Radek Jeřábek, který ještě poposunul na Dubského. Sparťanský útočník pouze nahodil a šel vystřídat.
     
    58:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané poprvé v power play dostali kotouč ze své obranné třetiny a hned je z toho pohroma pro Plzeň. Tomáš Jandus vybojoval kotouč za brankou hostí, poté ho předložil na úplně volného ONDŘEJE PROCHÁZKU, na kterého zívala prázdná branka hostí. Asistence: Tomáš Jandus, Martin Jandus.
     
    57:56
    A plzeňští trenéři na nic nečekají a odvolávají brankáře Berana z branky. Hostující Škodovka to zkusí v šesti hráčích v poli.
     
    57:24
    Tomáš Vracovský udělal rychlý pohyb na levou stranu kluziště, vzápětí zkusil střelu zápěstím, proti které gólman Wolf ani nemusel zasahovat, jelikož mířila mimo tři tyče.
     
    56:36
    Filip Eliáš dostal kotouč na vrchol levého kruhu pro vhazování, odkud provětral Beranovu lapačku. Hostující Plzeň si už pomalu chystá závěrečný nápor.
     
    56:09
    Tomáš Pšenička udělal rychlou otočku v útočném pásmu a následně i vystřeli. Gólman Beran opět plně připravený zasáhnout a znemožnit domácímu forvardovi skórovat.
     
    55:14
    Tomáš Jandus se výborně natlačil před branku Berana, u hostující klece byl ještě přítomen Tomáš Pšenička, ale Pražané byli nakonec vystrnaděni až do rohu kluziště za branku Berana.
     
    54:02
    Hosté ale zdaleka nic nevzdávají, Jan Matiášek využil zmatků ve středním pásmu, do svých kliček se až moc zamotal, čehož využil vracející se Hanuš.
     
    53:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor! Domácí borci se po dlouhé době na delší dobu usadili v útočném pásmu, Tomáš Jandus přiťukl kotouč na ONDŘEJE PROCHÁZKU, který svým druhým gólem v zápase dává Spartě dvoubrankový náskok. Asistence: Tomáš Jandus, Martin Jandus.
     
    52:39
    Domácí se nyní trochu vymanili z plzeňského sevření, útočník Tomáš Pšenička se vydal útočit po pravé straně, vystřelil a gólman Beran vytasil svoji lapačku.
     
    52:04
    Hostující Plzeň tlačí na ofenzivní pilu, Martin Lokajíček po dlouhé výměně puku v útočném pásmu se rozhodl vystřelit, ale na ránu plzeňského obránce byl Wolf dobře připraven.
     
    50:59
    Hosté si nyní nerozuměli v rozehrávce, kotouč klouzal na zakázané uvolnění až k Wolfovi a čárový rozhodčí také hru přerušuje. Bude následovat vhazování před Beranem, což jistě domácím borcům prospěje.
     
    50:38
    Kropáček vyhrál souboj ve svém pásmu, ve střední zóně předal černou gumu najíždějícímu Tomáši Jandusovi, který měl dobrou rychlost, ale brankáře Berana překonat nedokázal.
     
    49:50
    Hosté jednoznačně chtějí s tímto zápasem ještě něco udělat a sparťané se v posledních minutách hry trochu stahují ke své brance. Rubner dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, ke střele se přes bránící blok domácích nedostal.
     
    48:57
    Hanuš ve spolupráci s Karochem chtěli rychle založit útočnou protiakci, to se jim ale nepovedlo, naopak z toho mohli těžit hráči v modrých dresech. Wolf se ale na dnešní duel vyspal výborně a opět pohotově zasáhl.
     
    48:31
    Sebastian Janda dostal kotouč na modrou čáru, vyslal střelu od modré čáry, před Beranem ještě výborně clonil Arnošt s Tomášem Jandusem, ale plzeňský brankář měl situaci pod kontrolou.
     
    47:24
    Domácí zbytek své početní nevýhody zvládli už hrají v plném počtu. Janda naskočil na led, do útoku se rozjel Arnošt, ale rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    46:40
    Tomáš Vracovský dnes hraje ve velké pohodě, což teď potvrdil. Hostující útočník v situaci dva na jednoho orazítkoval tyčku Wolfovy svatyně!
     
    46:03
    Martin Jandus vyslal od modré čáry střílenou přihrávku na Jakuba Wojnara, který vzdušný pas nezpracoval.
     
    45:24
    I v tomto případě přesilová hra domácích končí. Dvě minuty za hákování si totiž vysloužil Sebastian Janda (SPA). Bude se tedy hrát v rovnovážném počtu hráčů na ledě.
     
    45:10
    Ondřej Procházka dostal nabito na levý kruh, odkud okamžitě vypálil a Beranovi tvrdě zaduněly jeho betony. Následně je pískán Spartě ofsajd.
     
    44:41
    Tvrdá dělovka Martina Janduse od modré čáry byla hodně dobrá, gólman Beran toho příliš moc neviděl, ale i přesto dokázal zkrotit puk na své výstroji.
     
    44:21
    A máme tu další prohřešek Plzeňských. Matyáš Kantner (PLM) totiž dostal dvě minuty za podražení, které si také odsedí na trestné lavici.
     
    43:57
    Tomáš Jandus po vyhraném buly v obranném pásmu, vyslal dopředu Chloubu, jeho střela mířila vysoko nad branku.
     
    43:11
    Sparťané byli dlouho uzamčeni ve svém obranném pásmu, vše nakonec vyřešil Tomáš Pšenička, který vyvezl kotouč a následně stihl i vystřídat.
     
    42:30
    V okamžiku, kdy hostující Škodovka už hraje v plném počtu hráčů na ledové ploše, se odhodlal ke střele Kačena. Střela ale bylo zablokovaná.
     
    41:44
    Indiáni rychle přenesli hru na druhou stranu, Wolf musel být v pohotovosti, ale celou situaci zvládl i přesto, že před ním stáli hlavně hráči v modrém.
     
    41:06
    Vyraženou střelu jednoho z domácích chtěl dorazit na brankovišti stojící Tomáš Schwamberger, ale sparťanský útočník poslal kotouč vedle pravé tyčky!
     
    40:32
    Pejchal obkroužil branku a následně zkusil rychlou střelu zápěstím. Před brankou ještě clonili Eliáš a Tomáš Jandus. Beran si ale puk dokázal najít a schovat ho do svojí rukavice.
     
    40:13
    Pražané ještě dohrávají svou klasickou početní výhodu z druhé třetiny. Tomáš Pšenička bruslil za nahozeným pukem za branku Berana, hosté byli v přesile a vyhazují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:03 hodin.
     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí. Hra se z obou stran trochu uklidnila, což také dokazuje pouze jedna vstřelená branka, a to na straně hostí. Filip Přikryl vystřelil, Wolfovi propadl puk do branky a hosté už ztrácí je jediný gól. Třetí třetina tak bude hodně zajímavá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Před brankou aktivně dorážel obránce Filip Eliáš, posléze také Tomáš Pšenička, ale Beran se roztáhl na čáře jak široký, tak dlouhý a nedovolil domácí čtvrtou brankou.
     
    39:41
    Do úniku se dostal domácí útočník Jakub Wojnar, který jednak při svém výpadu trefil tyčku a hlavně byl faulován. Sudí ale nařídil "pouze" dvouminutový trest za podražení pro Vlastimila Kačenu (PLM).
     
    38:50
    Marek Rubner se v situaci jeden na jednoho rozhodl zakončit, nicméně trefil před sebou stojícího obránce domácích.
     
    38:19
    Tomáš Jandus ještě bojoval o puk v rohu kluziště v útočném pásmu, před bránící protihráče se ale ke střele nedostal.
     
    37:08
    Puk v útočném pásmu se snažil dojet Jaroslav Chlouba, výrazně blíž měl k němu obránce Martin Lokajíček.
     
    36:13
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Tomáš Vracovský, který si obehrál jak Arnošta, tak posléze i Hanuše. Následně vyslal plzeňský hráč střelu nahoru, ta však mířila jen do zadního mantinelu.
     
    35:33
    Před brankou hostí byl nyní chvíli osamocen Tomáš Schwamberger, nicméně Beran se přišpendlil ke své tyči a zamezil domácímu útočníkovi skórovat.
     
    34:47
    Jakub Vavřička zavezl kotouč do útočného pásma až od vlastní branky, ale před ním výborně zasáhl pozorný Janda.
     
    34:09
    Za pukem do útočného pásma spěchal Tomáš Pšenička, sparťané se ale na delší dobu před brankářem Beranem nedokázali usadit.
     
    33:56
    Domácí nemohli hrát, čehož si zřejmě nevšimli a nahodili na brankáře Berana. Po odpískaném postavení mimo hru došlo k menší potyčce u střídaček, nic vážného to ale nebylo.
     
    33:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté už v klasické přesilové hře snižují na rozdíl jedné branky! Vavřička přihrál na najíždějícího MATĚJE CHALUPU a ostřílený hráč sestavě indiánů svou střelou překvapil všechny přítomné tady v hale. Asistence: Jakub Vavřička.
     
    32:10
    Z vrcholku pravého kruhu střílel Tomáš Vracovský, jeho ránu zlikvidoval připravený Wolf, který nadále drží svůj celek.
     
    31:50
    Ve vlastním oslabení se vydal útočit Ondřej Procházka, jeho střela pořádně vystrašila Berana, jelikož mířila jen těsně vedle!
     
    31:19
    Nyní se nám trochu roztrhl pytel s vyloučeními. Dalším, kdo pobude na trestné lavici, je Radek Jeřábek (SPA), který vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:02
    Přesilovka Pražanů má brzký konec, jelikož Martin Jandus (SPA) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    30:22
    Další vyloučení hostí v tomto utkání. Lukáš Kaňák (PLM) si nepohlídal svoji hokejku a pyká za dvě minuty za podražení.
     
    30:03
    Schwamberger udělal oblouk ve svém pásmu, Pražané rychle zajeli do útočného pásma a vynutili si faul soupeře.
     
    28:58
    Do brejku se řítil hostující útočník Matěj Chalupa, z nevýhodné pozice mimo střelecký úhel minul domácí branku. Následně si s ním vyměnil pár názorů Kropáček, ale vše bylo v klidu.
     
    28:19
    Sebastian Janda musel přišlápnout za svou branku, to se mu z větší části nepovedlo, jelikož Wolf musel čelit nebezpečné střele od modré čáry v podání Vavřičky.
     
    27:32
    Reitspies se vydal útočit středem kluziště, sparťané ale celou situaci dobře přečetli a Tomáš Pšenička v poklidu předal svým obráncům.
     
    26:53
    Po vhazování v útočném pásmu se puku chopil Tomáš Jandus, který hledal svého spoluhráče na modré čáře. Z akce nic nebylo, až střela Filipa Eliáše stála za to. Beran byl na svém místě plně připraven.
     
    25:48
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho! Arnošt se díval na druhou stranu na Pejchala, nakonec situaci vyhodnotil pro střelu, která lízla pravou tyčku Beranovy svatyně!
     
    25:12
    Josef Roubal v akci jeden na jednoho chtěl střílet na vzdálenější tyčku, do střely mu však dobře zasáhl Radek Jeřábek.
     
    24:38
    Kropáček vystihl plzeňskou souhru a poslal na zteč Tomáše Schwambergera, který si vybruslil na pravou stranu a prověřil Berana. Ten si nebyl vůbec jistý, ale nakonec puk vyrazil mimo.
     
    24:06
    Martin Jandus čekal na přihrávku od Ondřeje Procházky, které se ale nedostal. Poté se však doklouzal kotouč na modrou čáru k Filipu Eliášovi, který vyprášil Beranovy betony.
     
    23:44
    Vyloučený Kropáček se ihned zapojil do akce, udělal rychlou kličku na střed kluziště a prověřil Beranovu lapačku. Plzeňský brankář zasahuje a přerušuje hru.
     
    22:40
    Tomáš Vracovský dostal skvělý pas na tu samou pozici jako jeho kolega, střela plzeňského hráče letěla do horního růžku, ale bránu domácích minula.
     
    22:02
    Po jednoduchém vyhození Pejchala, se ještě vložil do kombinace Arnošt a zdržel hostující borce v jejich obranném pásmu.
     
    21:29
    Marek Rubner si sjel na pozici falešného obránce, jeho tvrdou ránu schytal Wolf do masky. Hra je přerušena.
     
    21:20
    A je tu první vyloučení zápasu na straně Sparty. Vojtěch Kropáček (SPA) dostal dvě minuty za hákování a odsedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    20:49
    Před brankou Berana se po puku ještě natahoval Tomáš Pšenička, ale nedosáhl na něj. Následně si vzal kotouč Vavřička, který jen dopřál svým spoluhráčům vystřídat.
     
    20:11
    Úvodní vhazování prostřední třetiny vyhráli hosté, kteří se ihned zkraje pouštěli do útočné akce. Před dojíždějícím Jakubem Syslem ale dobře zapracoval Eliáš.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:13 hodin.
     
    První třetina nabídla velice napínavý a líbivý hokej. Sparťanští byli po svojí aktivitě v útočném pásmu odměněni a ve čtvrté minutě už odskočili na rozdíl dvou branek zásluhou Ondřeje Procházky a poté také Tomáše Schwambergera. Poté sice snížil hostující Jakub Vavřička, ale minutu před začátkem první přestávky rozvlnil plzeňskou síť Jaroslav Chlouba.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    V posledních desítkách prvního dějství ještě vystřelil obránce Radek Jeřábek, gólman Beran použil svoji lapačku a vyrazil puk do rohu.
     
    19:10
    Do brejku se hnal po pravé straně Štěpán Hanzlík, toho ale dobře dojel obránce Martin Jandus. Pražané vzápětí obrací hru před Berana.
     
    18:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanského útočníka to však nemusí příliš mrzet, jelikož o pár desítek sekund později se totiž prosazuje. JAROSLAV CHLOUBA dostal přesnou přihrávku od Jeřábka a nechytatelnou ranou nedal gólmanu Beranovi sebemenší šanci na zákrok. Asistence: Radek Jeřábek, Tomáš Fabiánek.
     
    18:33
    David Roubal nyní zatáhl za záchrannou brzdu, když v rozporu s pravidly zastavil pronikajícího Jaroslava Chloubu. Ten jel trestné střílení, ale svůj pokus neproměnil!
     
    17:46
    Domácí však inkasovaný gól nezaskočil, naopak. Pejchal několikrát bojoval o puk v rohu kluziště, ale pokaždé z toho vyšli vítězně indiáni.
     
    17:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Krátce před koncem prvního dějství přichází také úvodní gól na straně hostí. Vracovský vybídl ke skórování JAKUBA VAVŘIČKU, který měl hodně času si svou střelu připravit a nakonec svižným pokusem z pravého kruhu trefil mezírku mezi Wolfovy betony. Asistence: Tomáš Vracovský, Jakub Pour.
     
    16:38
    Nejprve se chtěl proháčkovat skrz bránící hráče Tomáš Pšenička, následně to zkoušel i Radek Jeřábek. V obou dvou případech ale hosté zasáhli včas.
     
    15:47
    Nyní zase zahrozili Plzeňští. Tomáš Vracovský dostal puk přímo na střelu z voleje, jeho pokus zamířil přesně doprostřed branky, tedy do gólmana Wolfa.
     
    15:08
    Pejchal se už chystal k individuálnímu sólu, na poslední chvíli ho stačil dojet vracející se Kačena. Důležitý počin hostujícího obránce.
     
    14:50
    Martin Dubský teď trochu neodhadl situaci, když na pravé straně mantinelu hledal někoho ze svých spoluhráčů na druhé straně, kde nikdo v bílém nebyl.
     
    13:59
    Tomáš Schwamberger se ještě snažil udržet kotouč v útočném pásmu, Reitspies se i přesto dokázal vymanit a vyvézt kotouč do střední třetiny.
     
    13:41
    Teď domácí trochu otupili menší plzeňský tlak rychlou střelou na brankáře Berana. Ten si se střelou poradil a vhazuje se po jeho levici.
     
    12:57
    Po vhazování ve středovém kruhu se dostali do útočného pásma hosté, Tadeáš Pejchal ve spolupráci s Tomášem Pšeničkou nakonec dokázali uklidnit hru ve svém obranném pásmu.
     
    12:29
    Martin Jandus nyní předvedl svoje kvality, když ustál tvrdý souboj u mantinelu a ještě proti přesile. Jeho zásluhou se sparťané dostali do útoku, ale rozhodčí je zastavuje pro ofsajd.
     
    11:54
    Filip Přikryl si sám nahodil kotouč do útočného pásma, kam se za ním vydal ho znovu vybojovat, to se mu také povedlo, ale hosté se k vážnějšímu ohrožení domácí svatyně nedostali.
     
    11:32
    Marek Karoch se vydal na útočný výlet, na hrotu útoku se nikterak nerozmýšlel a poslal kotouč na Berana. Ten pohotově vyrazil puk svoji maskou až do ochranné sítě.
     
    10:40
    Indiáni svoje první oslabení v tomto zápase zvládli na jedničku, Přikryl se vrací na led a Plzeňští už opět hrají v plném počtu hráčů na ledě.
     
    10:18
    Jakub Wojnar najel do útočného pásma a zkusil rychlou střelu přes obránce. Střela ale neměla gólové parametry, jelikož skončila o dobré dva metry vedle.
     
    09:13
    Pražané už jsou usazeni v útočném pásmu, Tomáš Jandus si vyměnil kotouč a pozici se svým bratrem Martinem a jejich souhra nakonec vyústila v nebezpečnou akci. Beran ale vše zvládl a hosté se následně osvobozují.
     
    08:40
    První vyloučení v tomto zápase mají na svědomí hosté. Plzeňský brankář se provinil podražením a jeho prohřešek odpyká Filip Přikryl (PLM).
     
    07:59
    Chlouba měl dostatek času a prostoru na střelu příklepem, Beran puk jen vyrazil k najíždějícímu Dubskému, ale před ním byl ale dobře postaven jeden z hostí.
     
    07:28
    Josef Roubal se dostal do samostatného úniku, který se rozhodl vyřešit bekhendovou střelou, ale Wolf skvěle podržel svůj tým!
     
    07:00
    Jakub Pour se už chystal do úniku po levé straně mantinelu, na poslední chvíli mu ale do jeho hole vložil svoje náčiní jeden z domácích beků.
     
    06:09
    Schwamberger přidal ve svém bruslení, čímž zrušil zakázané uvolnění svého celku, ale jeho spoluhráči byli v tu chvíli u střídačky, takže domácí forvard o puk záhy přišel.
     
    05:42
    Tam se však ale dlouho neohřáli, Plzeňští rychle otočili a vyslali dva nepříjemné pokusy na Wolfa. Sparťanský brankář pohotově zasáhl.
     
    05:10
    Hosté spěchali do útočné akce, skvěle se však vrátil Tomáš Pšenička a jsou to opět sparťané, kteří útočí. Domácí mají po dvou vstřelených brankách mírně navrch.
     
    04:52
    Pejchal vybojoval kotouč v souboji u v rohu kluziště, následně jej předložil na modrou čáru Mrkvičkovi, jehož střelu vyrazil Beran mimo nebezpečí.
     
    03:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané opět přešli útočné pásmo jako nůž máslem a je z toho druhá branka v síti gólmana Berana! TOMÁŠ SCHWAMBERGER jel po straně mantinelu a překvapivou střelou poslal kotouč za záda bezmocného Berana. Asistence: Vojtěch Kropáček, Jakub Wojnar.
     
    03:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tu první gól tohoto utkání! Jandus udržel kotouč v útočném pásmu a jeho střela se zřejmě ještě otřela o hůl ONDŘEJE PROCHÁZKY. Asistence: Tomáš Jandus.
     
    03:02
    Od začátku zápasu se hraje zatím téměř bez přerušení, k vidění je hokej nahoru dolu a oba týmy se předhánějí v gólových tutovkách.
     
    02:08
    Fabiánek ještě vybojoval kotouč na útočné modré čáry, sparťané se posléze zásluhou Dubského propracovali až před Berana, ale proti dorážejícímu Fabiánkovi si hostující brankář situaci pohlídal.
     
    01:46
    Po vyhraném souboji u mantinelu dostal nabito na modrou čáru Rubner, jeho dělostřelecký pokus schoval Wolf do své náruče.
     
    01:32
    Po rychlé kombinaci v útočném pásmu dostal puk do dobré střelecké pozice Tomáš Pšenička, jeho ránu vytěsnil Beran mimo tři tyče.
     
    00:44
    Eliáš ustál těžký souboj za svou brankou, nicméně dobrá práce Jakuba Vavřičky zapříčinila delší pobyt v pásmu Sparty. Teď už míří do útoku Pražané.
     
    00:06
    Na úvod tohoto zápasu vyhráli buly Plzeňští, Kaňák okamžitě nahazoval do útočného pásma a Wolf musel být na pozoru. Následně se domácí osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – M. Jandus, Janda, Simotics, Mrkvička, Eliáš, Karoch, Jeřábek, Hanuš – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Fabiánek, Eg Larsen, O. Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský, Wojnar. Trenér: Pavel Geffert.

    HC Plzeň 1929: Beran (Kolář) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Kaňák, Sysel, Čechura, Lokajíček – Kantner, Reitspies, Š. Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, F. Přikryl, Vracovský, Chalupa, D. Roubal, Rubner. Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Bejček – Marek, Klouček.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám Vás u 25. kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém domácí Sparta Praha vyzve na souboj suverénního lídra z Plzně. Utkání začínání v 17:30 hodin a vy můžete být u toho!
     
    Plzeňská Škodovka zatím plní to, co se jí dařilo v minulém ročníku. Tým ze západu Čech se vyhřívá na prvním místě tabulky se ziskem 49 bodů. Za dosavadní úspěchy může zejména její ofenziva, která nastřílela už 95 branek, což je nejvíce ze všech týmů.

    Produktivitu indiánů táhne útočník Petr Eret (17+14), který je v celkovém součtu na pátém místě kanadského bodování. Za záda mu dýchá forvard Marek Rubner (14+14), jehož bodová bilance je vyrovnaná. Z obránců se nejlépe daří Jakubu Syslovi (2+17), jenž je zároveň nejlepším nahrávačem Plzeňských.

    Gólmani:
    Adam Beran – 92,90%; 288 zásahů, 2,36 průměr
    Kristián Kolář – 91,05%; 346 zásahů, 2,69 průměr
     
    Pražská Sparta je tabulkově trochu níže než právě její dnešní soupeř. Svěřenci Pavla Gefferta mají na kontě 35 bodů a ještě jedno utkání odehrané navíc oproti Plzni. V posledních utkáních se sparťanský útok trochu rozjel, naposledy však nedokázal odvrátit porážky v Hradci a posléze v Pardubicích.

    V čele bodování nenastala žádná změna, nadále jí kraluje útočník a čerstvý debutant ve sparťanském áčku Tomáš Pšenička (15+16), který je rovněž nejlepším sparťanským střelcem. Nepatrně za ním se pak nachází Tomáš Jandus (14+10). V obranných řadách tvrdí muziku Filip Eliáš (3+10), jehož bodový příspěvek šel v posledních zápasech nahoru.

    Gólmani:
    Adam Wolf – 93,48%; 430 zásahů, 2,46 průměr
    Antonín Hofmann – 92,09%; 361 zásahů, 3,34 průměr
    Jan Škorpík – 86,21%; 50 zásahů, 4,57 průměr
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. O. Procházka (T. Jandus), 4. Schwamberger (Kropáček, Wojnar), 19. Chlouba (Jeřábek, Fabiánek), 54. Procházka (T. Jandus, M. Jandus), 59. Procházka (T. Jandus, M. Jandus) – 18. Vavřička (Vracovský, Pour), 34. Chalupa (Vavřička)


    HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – M. Jandus, Janda, Simotics, Mrkvička, Eliáš, Karoch, Jeřábek, Hanuš – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Fabiánek, Eg Larsen, O. Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský, Wojnar.
    Trenér: Pavel Geffert.

    HC Plzeň 1929: Beran (Kolář) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Kaňák, Sysel, Čechura, Lokajíček – Kantner, Reitspies, Š. Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, F. Přikryl, Vracovský, Chalupa, D. Roubal, Rubner.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Bejček – Marek, Klouček
    thejrc.org