HC Litvínov – K. Vary 3:2 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 4:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (po pr.) | Sparta – HC Plzeň 5:2 (kon.)
Chomutov – Kladno 2:6 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 3:4 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:6 (0:1, 0:4, 2:1)
Rytíři Kladno
Pátek 15.12.2017, 17:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! Poslední utkání roku 2017 doznívají, všechny celky hrají o lepší umístění do druhé části sezóny. Desátý Chomutov hostí v rámci pětadvacátého kola třetí Kladno, na nějž ztrácí deset bodů. Začínáme v 17:30 v SD ARÉNĚ.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (10.)

    Piráti se propadli až na desáté místo i díky třem domácím porážkám v řadě, ta poslední přišla proti Energii, která Chomutova udolala na jejich ledě vysoko 6:1. Nejproduktivnějším Pirátem je slovenský útočník Jakub Köver (10+12), nejvíce branek zase vsítil Petr Chlán (14). Oporou Severočechů je brankář Dominik Pavlát, jenž drží úspěšnost zákroků na 93,13%.
     
    RYTÍŘI KLADNO (3.)

    Naopak Kladenským se daří a aktuálně se nachází na třetí pozici. Rytíři po dvou výhrách v řadě, kdy mimo jiné dokázali skolit i plzeňské vrstevníky, padli v Litvínově po přestřelce 5:7. Černožlutí rozhodli brankou v 59. minutě. Středočeši ovládají individuální statistiky DHL extraligy, na vrcholu je Tomáš Vildumetz jako nejproduktivnější hráč a nahráváč (49 bodů, 31 asistencí), Krešimir Schildhabel jako nejlepší střelec (20 branek) a brankář David Stahl v brankářských zásazích a vítězstvích (649 zákroků, 13 výher).
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Skokan) – Kopic, Seemann, Kleiner, A. Novák, D. Novák, Studený, Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Šeliga, Polák, Chlán, Kulich, Danov, Šišolák, Šilar, Adámek.

    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Haspeklo, Kryll, Havelka, Cibák, Klusáček, Kučera, Müller – Gnusin, Patyk, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Kubík, Kučera, Březina, Svoboda.

    Rozhodčí: Pavlovič – Ondráček, Beneš..
     
    Oba celky jsou na ledové ploše SD ARÉNY a utkání pětadvacátého kola brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Piráti se hned dostali do akce, Petr Chlán od levého mantinelu nahazoval do brankoviště. Tam Tom Polák tečoval, ale kotouč nakonec skončil jen vedle branky.
     
    01:02
    Následovalo snažení Adama Kubíka, který se vrhl po pravé straně do zakončení. Svým svižným pokusem ale trefil pouze boční síť.
     
    01:22
    Stejný hráč obkroužil branku a připravil kotouč pro Šimona Jelínka. Tem zblízka zakončoval, ale trefil jen přesouvajícího se Dominika Pavláta.
     
    01:48
    Za Piráty se do střelecké pozice dostával Jaroslav Kulich, jenž to příklepem zkoušel z vrcholku kruhů. Branku ovšem tvrdou střelou netrefil.
     
    02:38
    Petr Patyk si najel do pásma a kolem obránce se dostal pomocí Spin-O-Ramy. Následně zakončoval z levého kruhu, ale trefil jen chrániče bránícího hráče.
     
    03:36
    Další akce hostí, Adam Kubík nabídl kotouč Pavlu Řepkovi, jenž svižně zakončoval. Po ledě ale napálil jen betony přesouvajícího se Pavláta!
     
    03:58
    Po pravé straně se do třetiny dostal domácí Josef Bajer, jenž před brankou zakončoval bekhendem. Kotouč ale skončil v držení Davida Stahla, pokračovat se bude vhazováním.
     
    04:24
    Následovaly dvě šance hostujícího Petra Patyka. Jeho první pokus z mezikruží skončil na betonech Pavláta, bekhendová dorážka byla také vyražena.
     
    05:00
    Série icingů na obou stranách. Nejdříve zahráli Piráti, aby pár sekund na to se provinili také hosté.
     
    05:44
    Tom Polák dostal přihrávku a pokračoval do pásma. Z pravé strany zakončoval přes bránícího hráče, jenž jeho pokus dokázal zblokovat.
     
    06:53
    Od levého mantinelu nahazoval na branku Jakub Kučera. Jeho pokus byl sražen obětavým Josefem Bajerem, jenž s bolestivou grimasou odjel střídat.
     
    07:12
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Následně se kladenským hokejistům již povedlo skórovat. PETR PATYK dostal přihrávku na pravé křídlo a najel si až před branku, celou akci pak zakončil pokusem na zadní tyčku. Branky se dočkal i díky odrazu od brankové konstrukce. Asistence: Dominik Havelka a Václav Haspeklo.
     
    07:40
    Piráti mohli odpovědět. Tomáš Adámek byl osamocen před brankářem a bekhendem se pokoušel prosadit, Stahl ovšem ani nemusel zasahovat.
     
    08:41
    Následoval faul domácích při snažení Kladna. Jaroslav Kulich putuje na lavici hanby a pykat bude za držení.
     
    09:11
    Síly na ledě se po uplynutí třiceti sekund srovnávají. Dominik Havelka zahrál vysokou hokejkou a míří na trestnou lavici.
     
    09:29
    Pozornost Davida Stahla následně pokoušel od modré čáry Daniel Novák, jeho nahození ale skončilo jen v držení kladenského brankáře.
     
    09:38
    Následně to zkoušel Daniel Novák ještě jednou, z pravého kruhu ale napálil pouze vzdálenější tyčku!
     
    10:27
    Piráti byli nadále aktivnější, Jakub Köver si například najel před branku a zakončoval. Branku ale pokusem na zadní tyčku nedokázal trefit.
     
    11:11
    Oba celky jsou již v plném počtu, hra čtyř hráčů na obou stranách nám branku nenabídla, ale k vidění i tak byly nějaké zajímavé situace.
     
    12:01
    Před brankou se ke kotouči dostal Adam Studený, jenž hned nahazoval na branku Stahla. Pokus domácího obránce ale v brance neskončil.
     
    12:51
    Tom Polák se u levého mantinelu pokoušel zbavit bránícího hráče, ale pohyb se mu nepovedlo a zjevil se na zemi.
     
    13:21
    Petr Chlán následně vymyslel parádní žabičku před branku, kde byl naprosto sám Tom Polák. Domácí hráč ale nedokázal trestuhodně trefit kotouč.
     
    14:06
    Jakub Köver následně dostal kotouč před odkrytou branku a hned zakončoval. Puk po jeho zakončení ovšem skončil pouze na brankové konstrukci!
     
    15:26
    Hlušší část hry chtěl utnout Tomáš Adámek, jenž obešel bránícího hráče a zakončoval. Střelecký pokus byl nakonec zablokován obětavým bránícím hráčem.
     
    16:25
    Ondrej Šišolák přenechal kotouč Jakubu Köverovi, jenž svižně zakončoval. Stahl kotouč vyrazil nad sebe a v momentě, kdy padal do branky, jej bránící hráč baseballově odehrál do ochranné sítě.
     
    17:11
    Po delší době se dostali do útoku Rytíři. Vojtěch Svoboda dostával kotouč na zadní tyčku, kde se mu ovšem nepovedlo střelecky zakončit.
     
    17:49
    Následně se hosté dostali do parádní akce, která byla zakončena pokusem z pravého kruhu. Václav Haspeklo ovšem netrefil puk nikterak tvrdě a ten tak skončil na prsou Pavláta.
     
    18:47
    Piráti se následně pokoušeli něco vymyslet směrem do útoku, ale nachytáni byli v ofsajdovém postavení. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    19:24
    Piráti byli pod menším tlakem, a tak Ondrej Šišolák nabral kotouč a obloukem jej vyhodil na icing. Vhazovat se bude po levici Dominika Pavláta.
     
    19:42
    Po rychlejší akci Kladna se do střelecké pozice dostal nejlepší střelec extraligy Krešimir Schildhabel. Toho ale luxusním zákrokem lapačkou vychytal Dominik Pavlát!
     
    19:59
    V posledních sekundách se do zakončení dostával Dominik Havelka, který zblízka zakončoval pouze do prsou připraveného Pavláta, Kladno jde do kabin s jednobrankovým náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Rytíři vstoupili do utkání aktivně, měli několik šancí a postupně se dostali do vedení. V osmé minutě se prosadil Petr Patyk. Po této brance hráli aktivně domácí, ale vyrovnávací branka nepřišla. V závěru se pak mohli dočkat opět hosté, ale domácí podržel Dominik Pavlát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / pozdní nástup). Trest odpyká Tomáš Adámek.
     
    20:27
    Piráti se hned mohli dočkat branky, střela Petra Chlána z pravé strany již padala do branky. Nakonec ale skončila jen těsně vedle!
     
    21:31
    Následně zachytil rozehrávku hostů Jakub Köver, jenž unikal sám na Davida Stahla. V tváří tvář jej ovšem bekhendovým zakončením nepřekonal!
     
    21:49
    V závěru přesilovky to střelou od pravého mantinelu na zadní tyčku zkoušel Šimon Jelínek, jemuž se ale nepovedlo překonat Dominika Pavláta v brance.
     
    22:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nenápadná akce Kladna následně končí brankou, domácí musí litovat nevyužitých šancí! MICHAL KUČERA dostal kotouč mezi kruhy a z otočky vymetl pravou šibenici. Asistence: Petr Patyk a Dominik Havelka.
     
    24:05
    Daniel Šilar zachytil přihrávku a zadovkou hledal spoluhráče, kteří se ke střele nedostali. Na druhé straně tak musel ramenem zasahovat Dominik Pavlát.
     
    24:49
    Střelec poslední branky Michal Kučera to zkoušel z vrcholu pravého kruhu. Pavláta ale i přes clonu Kubíka nedokázal překonat.
     
    25:46
    Následně mohl korigovat Petr Chlán. Chomutovský útočník dostal přihrávku před branku a zakončoval. Jeho snaha ale byla zblokována nad branku.
     
    26:08
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A po další fatální chybě se hosté dostávají do tříbrankového vedení! ADAM KUBÍK se prosmýkl kolem levého mantinelu, dostal se před branku a střelou po ledě překonal Dominika Pavláta potřetí. Asistence: Jiří Kryll a Jakub Cibák.
     
    27:15
    Piráti se pokouší něco vymyslet v útočné třetině, ale Rytíři dobře brání a svého soupeře do ničeho nepouští. Poté spoléhají na své protiútoky.
     
    28:24
    Domácí se následně dostali do brankoviště, kde se pokoušel dostat do branky kotouč Ondrej Šišolák. Ten ovšem úspěšný nebyl a následně byl poslán k zemi.
     
    29:24
    Šimon Jelínek měl na hokejce čtvrtou branku svého celku. Dostal přihrávku zpoza branky a zakončoval, Dominik Pavlát ale svůj celek poněkolikáté podržel.
     
    29:59
    Pozornost brankáře Kladna pokoušel od levého mantinelu Tomáš Hajič, jeho nahození ale skončilo jen v rukavici připraveného Stahla.
     
    30:49
    Před brankou Kladna z otočky následně zakončoval Tomáš Adámek, jemuž se po ledě nepovedlo skórovat. Trefit pouze boční síť.
     
    31:23
    Domácí obrana je dneska opravdu tristní. Hosté se dostali do dalšího přečíslení, které zakončoval Pavel Řepka zblízka. Pozice pro zakončení nebyla ideální.
     
    32:05
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři se i tak dostávají do čtyřbrankového vedení! Hosté se dostali do brankoviště, kde puk do prázdné branky poslal PAVEL ŘEPKA. Asistence: Jegor Gnusin.
     
    33:36
    Domácí se pokouší něco vymyslet v útočné třetině, ale jejich snaha je hodně marná.
     
    34:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Danov.
     
    34:42
    Individuálně se do pásma dostal Petr Chlán, jenž se pokoušel přes obránce zakončovat. Svým pokusem ale napálil pouze bránícího hráče před sebou.
     
    35:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Dominik Pavlát se může všemožně snažit, ale když nefunguje obrana, tak je to těžké! Střelecký pokus domácí brankář vyrazil pouze před sebe, kde se bekhendem prosadil nehlídaný PETR PATYK. Asistence: Dominik Havelka.
     
    36:12
    Po střele z pravé strany, kterou Stahl vyrazil na opačný kruh, zkoušel střílet Tomáš Hajič. Pokus ovšem uspěchal a kotouč netrefil ideálně. Sjel mu po hokejce a skončil na betonech.
     
    36:54
    Následně David Stahl předvedl světoborný zákrok proti Danielu Šilarovi, jenž byl osamocen před brankou. Kladenský brankář máchl lapačkou a puk v ní ukryl.
     
    37:11
    Hned pár sekund na to přijal přihrávku Tom Polák a hned střílel. Ránu do poloodkryté branky nakonec zneškodnil dalším parádním zákrokem Stahl!
     
    37:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Patyk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:23
    Ondrej Šišolák se dostal do pásma, ale hned kotouč ztratil. Ani v přesilovce nehrají domácí vůbec dobře.
     
    39:02
    Tom Polák nahazoval do brankoviště od levého mantinelu. Tam se pokoušel dorážet Adámek, kterému se ale nepovedlo dostat puk do branky.
     
    39:34
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Müller – 2 min., podražení).
     
    39:58
    Piráti se dostali do šance v posledních sekundách. Adam Novák zakončoval po přihrávce zpoza branky bekhendem, ale Stahl drží čisté konto i nadále!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu ovládli naprosto jednoznačně hokejisté Kladna, jenž vstřelili čtyři branky a před třetí třetinou mají nejspíše nedosažitelný náskok. Postupně se prosadili Michal Kučera, Adam Kubík, Pavel Řepka a Petr Patyk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Piráti mají přesilovou hru, ale puk je v jejich vlastní třetině. Domácí celek se nemůže dostat do útočné třetiny a něco vymyslet.
     
    41:34
    Hosté v plném počtu.
     
    42:02
    Daniel Šilar následně dostával zadovku před branku a zakončoval na vzdálenější tyčku. Branku ale nakonec nedokázal trefit.
     
    42:48
    Hosté tlačí a Piráti jen vyhazují do střední třetiny. Tímto tempem se hostům povede vstřelit několikrát pořádně zahrozit a případně zvýšit skóre.
     
    43:35
    Překvapit kladenského brankáře od levého mantinelu zkoušel Tomáš Adámek, ten ale puk neprocpal na branku přes bránícího hráče.
     
    44:55
    Sledujeme opravdu nudnější část hry. Ani jeden celek se do ničeho nedostává a nevidíme moc zajímavých akcí.
     
    45:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Z nenápadné akce se následně domácí prosadili a snižují na 1:5. VILIAM ŠELIGA projel do útočné třetiny a střelou do levé šibenice překonal přihlížejícího Stahla! Bez asistence.
     
    46:16
    Rychlonohý Tomáš Adámek se následně pokoušel projít kolem bránících hráčů, ale ty jeho úmysly odhadli a nepustili jej do zakončení.
     
    47:16
    Michal Kučera si obhodil bránícího chomutovského hráče a podél levého mantinelu pronikal do zakončení. Po ledě ale trefil jen betony Pavláta.
     
    47:31
    Jaroslav Kulich mohl opět snížit, ale střelou z mezikruží střílel pouze do nastrčené vyrážečky Davida Stahla.
     
    48:25
    Následně vybojoval kotouč před brankou Viliam Šeliga, jenž se pokoušel dostat do zakončení. Bránící hráči byli ovšem v přesile a zakročili.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jegor Gnusin – 2 min., podražení).
     
    50:05
    Jiří Kopic tvrdě zakončoval od modré čáry, jeho pokus ale skončil jen těsně nad brankou Davida Stahla.
     
    50:47
    Kladenský brankář následně zachytil nahození na branku a rychle rozehrál. Samotnému se mu povedlo vyhodit kotouč za branku svého kolegy na straně druhé.
     
    51:32
    Hosté v plném počtu.
     
    52:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    První střela od levého mantinelu nevyšla, následná akce již ano! KREŠIMIR SCHILDHABEL si najel do brankoviště a bekhendem mezi betony překonal chomutovského brankáře pošesté v utkání! Asistence: Jakub Cibák a Petr Patyk.
     
    53:48
    Petr Chlán se pokoušel tečovat nahození od modré čáry před brankou. Teč po slabším nahození ovšem nenadělala kladenskému brankáři nějaké problémy.
     
    54:38
    Po zákroku Dominika Pavláta najeli hosté do brankoviště, kde se následně strhla menší mela. Vylučovat se nebude, hra se ovšem přesunula do střední třetiny.
     
    54:51
    Po chybě domácí obrany si najel před branku Petr Patyk, jenž měl na hokejce hattrick. Svižnou střelou ale trefil jen betony Dominika Pavláta!
     
    55:42
    Po objetí branky zakončoval nad rameno Davida Stahla aktivní Viliam Šeliga, tomu se ale nakonec nepovedlo prostřelit hostujícího gólmana.
     
    56:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Ještě jedna branka od domácích. Petr Chlán našel mezi kruhy volného JAKUBA KÖVERA, který svižnou střelou trefil levý růžek branky Davida Stahla! Asistence: Petr Chlán a Tomáš Hajič.
     
    57:18
    Nyní se utkání spíše dohrává. Piráti se pokouší něco vymyslet, ale Rytíři urputně brání a chtějí tento stav udržet.
     
    58:18
    Krešimir Schildhabel se dostal k volnému kotouči a hned jej posílal na branku, tu ale nedokázal trefit.
     
    58:58
    Daniel Novák si najel před braku, kde se pokoušel zakončovat. Puk se ale dostal mezi kruhy, kde zakončoval Daniel Šilar. Ten bránící hráče před sebou neprostřelil.
     
    Konec zápasu.
     
    Kladno díky čtyřgólové druhé třetiny poráží Piráty vysoko 6:2 a připisuje si důležité body do extraligové tabulky. Naopak Piráti nadále klesají. Ve druhé třetině se prosadili domácí Viliam Šeliga a Jakub Köver, za hosty se trefil Krešimir Schildhabel.
     
    Díky za pozornost a někdy zase u mládežnického hokeje na počtěnou. (19:30:30)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 46. Šeliga, 56. Köver (Chlán, Hajič) – 8. Patyk (Havelka, Haspeklo), 23. Kučera (Patyk, Havelka), 27. Kubík (Kryll, Cibák), 33. Řepka (Gnusin), 36. Patyk (Havelka), 53. Schildhabel (Cibák, Patyk)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Skokan) – Kopic, Seemann, Kleiner, A. Novák, D. Novák, Studený, Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Šeliga, Polák, Chlán, Kulich, Danov, Šišolák, Šilar, Adámek.
    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Haspeklo, Kryll, Havelka, Cibák, Klusáček, Kučera, Müller – Gnusin, Patyk, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Kubík, Kučera, Březina, Svoboda.

    Rozhodčí: Pavlovič – Ondráček, Beneš.
    thejrc.org