Mountfield HK – HC Plzeň 4:8 (kon.) | Kladno – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:0 (kon.)
Letňany – Havířov 1:4 (kon.) | HC Litvínov – Třinec 4:1 (kon.) | Vsetín – Chomutov 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Warriors Brno 6:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 0:1 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:8 (1:3, 0:3, 3:2)
HC Plzeň 1929
Pátek 15.12.2017, 16:00 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    59:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují, tentokrát se po delší době trefila zase Plzeň a to rovnou brankou hattrickovou! Hosté jeli na hradeckou bránu v přečíslení dvou na jednoho, v němž obdržel nahrávku do prázdné brány MATĚJ HAJŽMAN a svou příležitost využil beze zbytku. Asistence: Marek Princl, Nicholas Kaňák.
     
    59:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí znovu snižují, do třetí sirény však v tuto chvíli zbývá už jen necelá minuta! Na konci akce stál PETR POPPEL, který zvedl kotouč nad ležícího brankáře – 4:7. Asistence: Samuel Hrabčák, Tadeáš Pinkas.
     
    53:56
    Tadeáš Pinkas zametal odražený kotouč do brány, betony přilepené na ledě mel ale Martin Altrichter!
     
    48:29
    Přečíslení dvou na jednoho zakončoval po nahrávce od Tadeáše Pinkase Samuel Hrabčák, k dalšímu snížení příliš nescházelo!
     
    46:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    No pozor, v Hradci se začínají dít věci, z plzeňského náskoku je ukrojen další kousek! V nepřehledné situaci odklouzal brankář vleže mimo brankoviště a kotouče se zmocnil SAMUEL HRABČÁK. Slovenský forvard v hradeckých službách zametl puk do prázdné branky. Assitence: Martin Pěnčík.
     
    44:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši z následného protiútoku zmírňují rozdíl ve skóre! Stejně jako jeho protihráč z Plzně, také JAN JUŠTA se ocitl před gólmanem úplně sám. Hradecký útočník se nejprve podíval na bránu a poté pěkně zavěsil – 2:7. Asistence: Tomáš Janoušek, Petr Kuboš.
     
    44:43
    A další obrovská příležitost! Josef Hasman byl před Ševců úplně sám, jeho střelu ale na poslední chvíli zablokovala přizvednutá špička betonu!
     
    42:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiány ani ve třetí třetině nepřešla chuť střílet góly. Trefují se už posedmé! MARTIN LANG se dostal až do pozice na levém kruhu, odkud vystřelil do horní části brány. Kotouč se překulil přes brankářovo rameno a společně s ním zaklouzal do branky. Asistence: Kamil Hajšman, Sebastián Malát.
     
    39:30
    Voňkovu nahrávku nedokázal tečovat do prázdné brány Šedivý, od modré čáry pak minul Martin Pěnčík!
     
    38:09
    Hradecký Jan Jušta se odpyká dvě minuty za sekání, plzeňský Matěj Hajžman zase za krosček. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    34:48
    To byl hukot! Plzeňská útočná lajna teď na hradeckého brankáře vyslala salvu nebezpečných ran, z nichž jedna skončila dokonce tyčkou! Kryštof Ševců dokázal v nepřehledné situaci puk udržet před čarou.
     
    32:48
    Ve stejném čase také dochází k výměně východočeských brankářů. Led opustil Denis Vacek, mezi tři tyče Lvů se postavil Kryštof Ševců.
     
    31:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle už je slušná plzeňská kanonáda. 6:1 pro Západočechy! JAKUB PROCHÁZKA vyšťouchl na modré čáře puk protihráči a ujížděl sám na gólmana. I když ho hradecký hokejista nepříjemně osekával, plzeňský forvard se ve svém zakončení nemýlil. Asistence: Josef Hasman.
     
    25:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pátý gól Západočechů, ještě před polovinou klání završují "bůra"! Plzeňští měli našlápnuto do přečíslení, kotouč jim ale ujel až k zadnímu mantinelu. To je však nezastavilo a Matěj Kolda vrátil kotouč zpět před bránu, kde se do černého trefil MARTIN LANG. Asistence: Matěj Kolda, Radek Mužík.
     
    21:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ale východočeská přesilovka má přesně opačný efekt, čtvrtým gólem totiž zvyšují svůj náskok indiáni! O branku v oslabení se zasloužil MICHAL HOUDEK, který na levém kruhu nejprve naznačil pohyb a poté švihem vypálil do horní části brány. Bez asistence.
     
    21:08
    Domácímu celku se nabízí možnost snížit z početní výhody, neboť Jakub Procházka jde pykat za hrubost.
     
    19:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla vskutku zajímavá trefa! Adam Šilhán totiž vystřelil z levé strany a touš už tak mířící do brány ještě tečoval MATĚJ HAJŽMAN. Kotouč tak lehce zaplachtil, dorazil do protějšího horního rohu a okamžitě vypadl ven z brány – 1:3. Asistence: Adam Šilhán, Richard Šeba.
     
    18:03
    Teď měli domácí i kousek štěstí, po střele z levého kruhu totiž puk proskočil jenom pár milimetrů vedle pravé tyčky!
     
    13:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už se Mountfield dostal do útočné zóny a hned je z toho snížení na 1:2! MIROSLAV KUKLA využil toho, že hostující brankář měl zakrytý výhled a vystřelil od modré lajny křížem. Kotouč se možná cestou ještě lehce odrazil od výstroje některého z hokejistů a zaplul přesně do levého horního růžku. Asistence: Petr Poppel.
     
    10:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už ale východočeská obrana střele do stě nedokázala zabránit, je to 2:0 pro indiány! Michal Houdek vypálil od modré čáry a jeho nebezpečnou ránu vyrazil Vacek před sebe. Josef Hasman následně posunul puk MATĚJI HAJŽMANOVI, který ihned uklidil kotouč do klece. Asistence: Josef Hasman, Michal Houdek.
     
    08:54
    Prvním potrestaným hráčem je dnes Kryštof Šánek. Ten si odpyká trest za faul kolenem a Plzeň bude hrát přesilovku.
     
    08:18
    A další plzeňská šance jako hrom! Střela od modré čáry se totiž od Vackovy vyrážečky odrazil do horní tyčky, následné dorážky pak už hradecký brankář zneškodnil stoprocentně.
     
    07:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni otevírají skóre utkání a získávají náskok 1:0! Nahrávku zpoza brány adresovanou hráči v mezikruží ještě domácí hokejisté pokryli, kotouč ale odskočil k pravé tyčce. Tam pohotově přijel JOSEF HASMAN, jenž se s ničím nepáral a zvedl kotouč k bližší tyčce. Asistence: Jakub Procházka, Václav Adamec.
     
    06:19
    Lvi ujížděli v přečíslení dva na jednoho, případnou nahrávku ale dobře pohlídal hostující bek. Petr Kuboš tak vzal střelu na sebe, křižným pokusem ale trefil jen vyrážečku!
     
    03:46
    Radek Mužík posílal zpoza branky kotouč na hůl Adama Rohly, jenž z těsné blízkosti z první minul!

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 14. Kukla (Poppel), 45. Jušta (Janoušek, Kuboš), 47. Hrabčák (Pěnčík), 60. Poppel (Hrabčák, T. Pinkas) – 8. Hasman (Procházka, Adamec), 11. Hajžman (Hasman, Houdek), 20. Hajžman (Šilhán, Šeba), 22. Houdek, 26. Lang (Kolda, Mužík), 32. Procházka (Hasman), 43. Lang (Hajšman, Malát), 60. Hajžman (Princl, Kaňák)


    Mountfield HK: Vacek (33. Ševců) – Řehák, Kukla (C), Voňka, Junek, Janoušek, Perička, Pěnčík, J. Kynčl, Kuboš – Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák, Šánek, V. Síla (A), Jušta, Daniel Šedivý, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Plzeň 1929: Altrichter (Pilc) – Houdek (A), Kaňák, Novák, Kovářík, Šilhán, Šiller, Staněk, Kremláček – Adamec, Kolda (C), Malát, Princl, Rohla, Hajšman (A), Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Roischel
    thejrc.org