Mountfield HK – HC Plzeň 4:8 (kon.) | Kladno – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:0 (kon.)
Letňany – Havířov 1:4 (kon.) | HC Litvínov – Třinec 4:1 (kon.) | Vsetín – Chomutov 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Warriors Brno 6:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 0:1 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 1:3 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 15.12.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer všem příznivcům mládežnického hokeje. V pátek 15. listopadu se od 18:00 odehraje na Horáckém zimním stadionu 7. kolo nadstavby Extraligy staršího dorostu mezi HC Dukla Jihlava a HC Sparta Praha.
     
    Oba týmy dokázaly postoupit do nadstavby ze základní skupiny, zatímco Sparta postoupila z prvního místa s přehledem, Jihlava musela o druhé místo bojovat, v její skupině byl totiž suverénní Salzburg. To se ale povedlo a oba týmy tak uvidíme ve vzájemném zápase.

    V skupině před play-off je na tom lépe Sparta, která s bilancí 2-1-0-1 okupuje 5. místo a vede tak celou stíhací skupinu, čtvrtý Liberec má o čtyři body více a vedoucí Plzeň o dvojnásobek, tedy o 8 bodů. Jihlava doposud nevyhrála jediné utkání za tři body, dvě vyhrála v nastaveních a tři v základním hracím čase prohrála. Patří jí tak 10. místo se čtyřmi body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Juřička) – Piskač, Marek (A), Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Křišta – Kardoš, Juda, Filip – Chlubna, Pigl, Brož (A) – Barák, Krajíček, Svoboda
    trenér: Štěpán Moravec

    HC Sparta Praha: Škorpík (Švehlík) – Tůma (C), Bláha, Pika, Prchal, Vorobjev, Gajdoš, Lis – Čech (A), Vitouch, Slavíček – Prymula, Dani, Havlín – Najman, Obadal, Kasanda – Flídr, Smola
    trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Čech – Reich, Nechvátal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Po buly nahodil na Škorpíka zprava Marek, nic těžkého to ale pro hostujícího brankáře nebylo. Sparťané vyhodili na icing a bude se tak vhazovat v jejich pásmu.
     
    00:44
    Chyba domácích v přihrávce a Vitouch z pravého křídla nahrával někam na kruhy, domácí obrana si vše pohlídala a Dukla je opět v držení kotouče.
     
    01:34
    Bláha dlouho čekal s rozehrávkou, až o puk přišel a z následného náznaku šance střílel Barák, Škorpík bez potíží vyrazil. Hosté se brání pouze výhozy puku.
     
    02:24
    Obránce Marek nahrával před branku, tam si ale kotouč nikdo nenašel a hosté opět vyhodili, icing se nyní nepískal a Čech držel velmi dlouho puk, čas strávený s pukem ale zazdil nahrávkou a domácí vyjeli do rychlého útoku, další zákrok Škorpíka.
     
    03:37
    Naprosto zbytečný zákrok Obadala o mantinelu po souboji na zemi, když už to vypadalo na poklidný odjezd hráčů, tak Obadal krosčekoval na zemi Velebu a je vyloučen.
     
    04:09
    Dukla má tak k dispozici první výhodu, sice se v pásmu usadila, ale nic nezahrála, Sparta se osvobodila a navíc byla signalizována hra vysokou holí.
     
    04:42
    Svoboda byl sice později u puku za bránou Sparty než Pika, díky dobré aktivitě si puk získal zpátky a domácí pokračují v solidním tlaku, potenciální střely ale pohřbívají nahrávkami navíc.
     
    05:28
    Další hra vysokou holí na domácí straně, poměrně zbytečná věc.
     
    05:38
    Hosté v plném počtu.
     
    05:59
    Stále samé technické přestupky, nyní to byla hra rukou, všechno je ale oprávněně odpískáno.
     
    06:31
    Kardoš dostal přihrávku na modré mezi dva obránce, avšak neměl takovou rychlost na únik a jeho osoba byla rychle zastavena hostující obranou.
     
    07:07
    Další icing Sparty, hostům dělá problém aktivní pohyb domácích a zatím Dukla utkání jasně kraluje. Šance však nejsou žádné ani na jedné straně.
     
    07:36
    Čech se dokázal uvolnit od dvou obránců a z levého křídla nahrával v tandemu Vitouchovi, který si puk nezpracoval a Chaloupek má zatím klidnou šichtu.
     
    08:31
    Před dojíždějícím Krajíčkem raději puk Škorpík přikryl, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    08:42
    Další vyloučení na hostující straně. Tůma šermoval s holí moc vysoko a blízko obličejů, dostává tak dvě minuty, ač se sám hodně diví.
     
    09:18
    Je to ale taková přesilovka – nepřesilovka. Rozhodně to nyní nevypadá jako 5 na 4, spíše jako 5 na 5. Jihlava se snaží rozjíždět akce, Sparta ale zabetonovala modrou čáru a přes čtyři hráče se dostává poměrně těžko.
     
    10:37
    Brož se pustil do slušné harakiri, když jako poslední hráč kličkoval a toho využil velmi aktivní Čech, domácí forvard těžko ukočíroval svého soupeře před nájezdem na bránu.
     
    11:46
    Kardoš dlouhým křižným pasem vytáhl Svobodu, jenže ten si s pukem úplně nepotykal a navíc se dostal do ofsajdu. Škoda pro domácí, tohle mohla být solidní akce.
     
    11:56
    Vyhrané buly hostí navíc dalo základ střele z levého kruhu, Chaloupek vytěsnil ramenem.
     
    12:21
    Domácí obrana vystavila stopku hostující letce a vydala se na zteč, Filip pěkně zavezl puk před hostující branku, nikdo se mu tam ale nenabídl a puk skončil opět na hostujících hokejkách.
     
    13:28
    Ne úplně povedené střídání hostí a Chlubna vyslal do úniku Judu, který si najížděl z levého křídla, vybral si zakončení na bližší tyč, ale Škorpík si vše pohlídal!
     
    14:33
    Začíná to být hra nahoru – dolů. Utkání se velmi zrychlilo a není nouze o přečíslení, či zajímavé kombinace. Jednu takovou předvedli hosté, finální střela ale jednomu z útočníků moc nesedla a pro Chaloupka to byla snadná práce.
     
    15:28
    Juda dobře umotal tři hráče u mantinelu a kotouč poslal kamsi na modrou, tam si kotouč našel Veleba a vypálil, jeho pokus zastavila noha obránce.
     
    15:39
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Juda – 2 min., hákování).
     
    16:01
    Hosté mají první přesilovku a moc se jim nedaří, Jihlava volí cestu bránění modré čáry a v klidu se brání.
     
    16:41
    Filip mohl vyjet s pukem dále, než na středovou čáru, jenže se mu kotouč zamotal pod nohy a bylo po nadějích.
     
    17:12
    Další vyhození Jihlavských, Sparta zatím nic oslnivého v přesilovce nepředvedla.
     
    17:39
    Domácí v plném počtu. Hned se Juda zapojil do útoku, neboť kotouč držel v moci Brož, hostující obránci byli důslední a žádné ohrožení branky nám tato akce nepřinesla.
     
    18:38
    Bídná rozehrávka hostí nabila na střelu Barákovi z levého kruhu, Škorpík vyrazil.
     
    19:33
    Smolko skoro puk přenechal dotírajícímu Havlínovi, kotouč ale udržel a navíc dostal do šance Brože, který byl ale tělem čistě zastaven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulost, nabídla nám úvodní nápor Dukly, jenže bez gólu. Hra se následně srovnala, ani jeden tým si ale nevytvořil zásadnější šanci, ač je utkání poměrně rychlé. Další třetina začne cca v 18:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Pokus o osvobození Sparty zastavil jihlavský hráč a obrátil hru logicky na druhou stranu.
     
    21:01
    Prchal byl obklíčen dvěma hráči a o puk tak přišel, na tahu je Dukla. V reálu měla kotouč asi tak 5 sekund, než si hosté zase vzali zpět.
     
    22:00
    Kasanda vytáhl Najmana blíže domácí bráně, jenže Najmanova střela patřila do kategorie horších.
     
    22:51
    Sparta zapla motory a je to ona, kdo tlačí soupeře v pásmu. Sráží ji ale individuální chyby především v rozehrávce.
     
    24:12
    Čech před bránou našel hůl Bláhy, ten ale kotouč přizvedl tolik, že to přeletělo branku. Domácí se také dostali do tlaku a vše ukončil svoji střelou z mezikruží Kardoš, Škorpík musel vyrážet ramenem.
     
    25:54
    Opravdu dlouho bez přerušení se hraje, od začátku druhé části nemusel sudí Čech fouknout do píšťalky. Puk si v středním pásmu našel Obadal a zleva najížděl na Chaloupka, kterého jenom trefil.
     
    26:46
    Až nyní je hra přerušena, kotouč se dotkl ochranné sítě za domácí brankou.
     
    27:05
    Filip nejprve posunul Tůmu blíže k mantinelu, následně ho na mantinel narazil. To ale hostujícímu kapitánovi nevadilo, dokázal odevzdat puk na hokejky kolegů před brankou a tam celé snažení skončilo.
     
    28:50
    Brož vybídl křížnou přihrávkou Pigla ke střele, ten ale puk zanechal za sebou.
     
    29:31
    Obraz hry se opravdu obrátil, Sparta je více na kotouči. Jenže je to bez šancí, a diváci se tak spíše nudí. Pokusit protrhnout šeď zkusil Veleba, ke střele se ani nedostal.
     
    30:47
    Zajímavá situace, původně to vypadalo jako 2 na 2, záhadným způsobem ale vznikla situace 2 na 1, Filip ve velké rychlosti netrefil ideálně a Škorpík po dlouhé době zase přerušil hru.
     
    31:56
    Chaloupek se musel natahovat, aby odpálil kotouč z nebezpečného území okolo své brány. Těžko říci, zda se mu to povedlo, zřejmě mu pomohl ještě obránce Jihlavy.
     
    32:56
    Dani předvedl individuální akci, stáhl si puk z levého křídla na osu hřiště a odebral tak ze svého plánu jediného obránce, střelu si ale domácí brankář pohlídal. Po delší době tak zajímavá šance v utkání.
     
    33:59
    Krajíček nabral velkou rychlost a snažil se dostat okolo obránce, nebylo mu to však souzeno a navíc Krajíček musel bojovat se svoji stabilitou.
     
    34:52
    Jak vyhnat Duklu z útočného pásma? Na tuto otázku nalezl odpověď Vorobjev, který prostě a jednoduše najel do obránce domácích a odtlačil ho z pásma pryč.
     
    35:45
    Piskač se pokoušel průnikovou přihrávkou dát šanci Chlubnovi, pas byl ale zavčas zastaven Pikou.
     
    36:20
    První šance Sparty v utkání! Neposedný kotouč se pokoušel do poloprázdné brány dorazit Slavíček, Chaloupkův beton byl ale proti. Sudí přerušil hru a vznikla z toho menší strkačka.
     
    36:51
    A další strkanice. Nyní vyvolaná spíše ze strany hostí, na ledě se poměrně přiostřuje.
     
    37:39
    Dani umotal jednoho obránce a dostal se tak ke střele, která mu tak úplně nesedla a zamířila vedle levé tyče. Utkání nicméně začíná dostávat říz a hodně se přiostřuje.
     
    38:48
    Před brankou hledal Kardoš svého kolegu, přihrávka si k žlutému dresu cestu nenašla. Hosté se pak pokusili vyjet na rychlou zteč, ta byla ale zastavena a jelo se opět na druhou stranu. Nápad Dukly ale zastavil ofsajd.
     
    39:51
    Další ofsajd a Brož se na své spoluhráče zlobí, najížděl si do zajímavé šance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá část je za námi, byla odehrána za pouhých 25 minut. Diváci v ní ale gól stejně neviděli, neviděli ani žádné šance, utkání je zatím poměrně nudné. Hra se zpestřila až ke konci druhé části, v třetině jako takové navíc Sparta byla aktivnější, tak se necháme překvapit, co přinese část druhá, která začne cca 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Velmi aktivní Dani se dostal ke střele z poměrně ostrého úhlu, avšak Chaloupek lapil. Po buly pokračovala opět pokojná hra, bez náznaku šancí.
     
    41:32
    Gajdošovu přihrávku před branku Dukly odklidila hned trojice domácích obránců a založila tak akci, po které nezbylo, kromě bolesti Svobody při dohraní Gajdošem, nic.
     
    42:30
    Barák vyzval na souboj stabilitu a stabilita vede 1:0. Piku se za jeho vlastní bránu vydal napadat Juda a puk pro sebe ukořistil, ani jeden z pětice hráčů ve žlutém nedokázal ohrozit Škorpíka v bráně.
     
    43:49
    Vitouchova polostřela překvapivě nadělala pár problémů domácí obraně, vše je v pořádku a pokračuje se dále.
     
    44:26
    Kasanda se obtočil okolo obránce a přihrál na rozjetého Obadala, Obadalův pokus nezamířil ani k bráně.
     
    45:07
    Pražané začínají přidávat na plynu, přečíslení 2 na 1 vzal na sebe Obadal, jenže trefil jenom levou tyč z levého kruhu! Létá to okolo Chaloupka velmi často...
     
    46:20
    Čech naznačil „golfáka“, tím si položil obránce a přihrál před bránu na Vitoucha, který kotouč tečoval těsně vedle.
     
    46:29
    Křišta trefil kolenem jednoho z hostujících hráčů a je vyloučen na dvě minuty. Moc ale nechápu Gajdoše, který se už dávno po přerušení hry chtěl rvát.
     
    47:30
    Další velká šance Sparty! Havlín dostal kotouč na hraně brankoviště a nalezl si skulinku mezi betony domácího brankáře, Chaloupek ale kotouč udržel! Havlín navíc dostal ještě pěknou sekeru, trest za to žádný nebude.
     
    48:06
    Tutovka hostí! Po chybné rozehrávce dostal puk před úplně prázdnou bránu Čech, Chaloupek se ale famózně přemístil a dokázal zlikvidovat i dorážku. Hostující střídačka se jenom chytá za hlavu, nutno dodat, že Chaloupek do toho šel velmi odvážně.
     
    49:30
    Domácím oslabení muselo vzít mnoho sil, museli se bránit po velmi dlouhou dobu několika nebezpečným šancím.
     
    50:15
    Čech v domnění podpory útoku pouštěl kotouč za sebe, tam ale nikdo v rudém dresu nebyl.
     
    50:58
    Nepomohlo ani to, že na Kardoše křičelo několik jeho spoluhráčů, odpískán úmyslný ofsajd.
     
    51:19
    Flídr po přihrávce Kasandy zpoza brány neprostřelil Chaloupku zblízka!
     
    52:04
    Třetí třetina je asi nejzajímavější z celého utkání. Nasazení a šance, i zaručené rady některých rodičů z tribuny, začíná to být zajímavé.
     
    53:01
    Baráka zastavila dvojice hráčů v rudém, Krajíček se ale dostal k puku a vystřelil, Škorpík si povyjel a vyrazil.
     
    53:56
    Velmi ostrý zákrok předvedl Kardoš na Najmana a je vyloučen na dvě minuty za napadení. Následně to vypadalo na dvě dvojičky k bitce, čároví ale jejich sdílenou zlobu překazili. Sparta si navíc bere time-out.
     
    54:08
    Dani se hlásil ke střele již delší dobu, dostal možnost po Gajdošově přistrčení. Trefil ale pouze hráče před sebou. Sparta ale pokračuje v přesilovce.
     
    55:04
    Prymula chtěl střílet, Marek ale výborně vyklekl. Domácí se navíc osvobodili a hosté tak musí začínat znovu.
     
    55:56
    Domácí v plném počtu.
     
    56:48
    Omluvte prosím, menší výpadky v přenosu, na vině jsou technické problémy s internetem.
     
    57:22
    Vypadá to, že je již vše v pohodě. Hosté jeli do přečíslení 3 na 2 a Prymula z nápřahu střílel, netrefil ani zařízení a na tahu jsou domácí.
     
    58:31
    Jihlava je natlačena v pásmu Sparty a buší na dveře, spartská stráž ale nehodlá otevírat.
     
    59:50
    Divoký konec třetiny. Nejprve střílel Havlín, nepřesně, z protiútoku měla Dukla střelu Veleby, taktéž mimo. Pak se zase Jihlava musela bránit, nakonec skončila v útoku, pokus Judy mířil nad.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina nám konečně nabídla hokej, jaký by měl být k vidění, stále tomu ale něco scházelo. Sparta za to pořádně vzala a v přesilovce si vytvářela mnoho šancí, ani jednu však neproměnila a za půl minuty začne prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Chlubna zatáhl své spoluhráče až za domácí branku, přihrávku totiž vysloveně odflákl.
     
    60:51
    Dani se dokázal protlačit mezi dvojicí obránců domácího výběru, puk měl ale již moc daleko a Chaloupek si vše pohlídal. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    61:19
    Ke Kardošovi se dostal puk přímo před brankou hostí, se střelou naložil mizerně.
     
    62:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jediný gól dnešního utkání dává pražská Sparta. MAREK BLÁHA si vzal na modré puk, obkroužil s ním dvě kolečka podél hřiště a dostal se až před branku domácích nikým nebráněn. Zvolil bekhendové zakončení a střela skončila pod víkem. Asistence: Jiří Obadal, Matěj Flídr.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo nám tedy na HZS utkání, ve kterém jsme na gól čekali 62 minut. První třetina patřila spíše Dukle, jenže gól nedala, druhá třetina byla asi to nejnudnější, co bylo dnes k vidění. Ve třetí části dominovala Sparta, jenže Čech spálil svoji tutovku a šlo se tak do prodloužení. Zde skóroval Bláha a hosté si z Jihlavy odvezou dva body. Ode mě je to dnes vše, ze stadionu se s vámi loučí Tomáš Kalas. (19:58:38)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 63. Bláha (Obadal, Flídr)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Juřička) – Piskač, Marek (A), Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Křišta – Kardoš, Juda, Filip – Chlubna, Pigl, Brož (A) – Barák, Krajíček, Svoboda
    trenér: Štěpán Moravec

    HC Sparta Praha: Škorpík (Švehlík) – Tůma (C), Bláha, Pika, Prchal, Vorobjev, Gajdoš, Lis – Čech (A), Vitouch, Slavíček – Prymula, Dani, Havlín – Najman, Obadal, Kasanda – Flídr, Smola
    trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Čech – Reich, Nechvátal
    thejrc.org