Mountfield HK – HC Plzeň 4:8 (kon.) | Kladno – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:0 (kon.)
Letňany – Havířov 1:4 (kon.) | HC Litvínov – Třinec 4:1 (kon.) | Vsetín – Chomutov 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Warriors Brno 6:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 0:1 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 1:3 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 15.12.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    62:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jediný gól dnešního utkání dává pražská Sparta. MAREK BLÁHA si vzal na modré puk, obkroužil s ním dvě kolečka podél hřiště a dostal se až před branku domácích nikým nebráněn. Zvolil bekhendové zakončení a střela skončila pod víkem. Asistence: Jiří Obadal, Matěj Flídr.
     
    53:56
    Velmi ostrý zákrok předvedl Kardoš na Najmana a je vyloučen na dvě minuty za napadení. Následně to vypadalo na dvě dvojičky k bitce, čároví ale jejich sdílenou zlobu překazili. Sparta si navíc bere time-out.
     
    51:19
    Flídr po přihrávce Kasandy zpoza brány neprostřelil Chaloupku zblízka!
     
    48:06
    Tutovka hostí! Po chybné rozehrávce dostal puk před úplně prázdnou bránu Čech, Chaloupek se ale famózně přemístil a dokázal zlikvidovat i dorážku. Hostující střídačka se jenom chytá za hlavu, nutno dodat, že Chaloupek do toho šel velmi odvážně.
     
    47:30
    Další velká šance Sparty! Havlín dostal kotouč na hraně brankoviště a nalezl si skulinku mezi betony domácího brankáře, Chaloupek ale kotouč udržel! Havlín navíc dostal ještě pěknou sekeru, trest za to žádný nebude.
     
    46:29
    Křišta trefil kolenem jednoho z hostujících hráčů a je vyloučen na dvě minuty. Moc ale nechápu Gajdoše, který se už dávno po přerušení hry chtěl rvát.
     
    46:20
    Čech naznačil „golfáka“, tím si položil obránce a přihrál před bránu na Vitoucha, který kotouč tečoval těsně vedle.
     
    45:07
    Pražané začínají přidávat na plynu, přečíslení 2 na 1 vzal na sebe Obadal, jenže trefil jenom levou tyč z levého kruhu! Létá to okolo Chaloupka velmi často...
     
    36:20
    První šance Sparty v utkání! Neposedný kotouč se pokoušel do poloprázdné brány dorazit Slavíček, Chaloupkův beton byl ale proti. Sudí přerušil hru a vznikla z toho menší strkačka.
     
    15:39
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Juda – 2 min., hákování).
     
    13:28
    Ne úplně povedené střídání hostí a Chlubna vyslal do úniku Judu, který si najížděl z levého křídla, vybral si zakončení na bližší tyč, ale Škorpík si vše pohlídal!
     
    08:42
    Další vyloučení na hostující straně. Tůma šermoval s holí moc vysoko a blízko obličejů, dostává tak dvě minuty, ač se sám hodně diví.
     
    03:37
    Naprosto zbytečný zákrok Obadala o mantinelu po souboji na zemi, když už to vypadalo na poklidný odjezd hráčů, tak Obadal krosčekoval na zemi Velebu a je vyloučen.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 63. Bláha (Obadal, Flídr)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Juřička) – Piskač, Marek (A), Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Křišta – Kardoš, Juda, Filip – Chlubna, Pigl, Brož (A) – Barák, Krajíček, Svoboda
    trenér: Štěpán Moravec

    HC Sparta Praha: Škorpík (Švehlík) – Tůma (C), Bláha, Pika, Prchal, Vorobjev, Gajdoš, Lis – Čech (A), Vitouch, Slavíček – Prymula, Dani, Havlín – Najman, Obadal, Kasanda – Flídr, Smola
    trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Čech – Reich, Nechvátal
    thejrc.org