Polsko U18 – Česko U16 0:7 (kon.)
konec
Polsko U18
0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Česko U16
Pátek 15.12.2017, 19:00 • Lodowisko Jantor, Katovice • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    57:44
    Teď Bartáková vyzvala na středu hřiště Karolínu Sýkorovou, ta dobře vystřelila, jenže rameno gólmanky bylo pohotovější.
     
    57:19
    Kotouč se z chumlu hráček odrazil k Báře Bartákové, která těsně minula bližší tyčku.
     
    54:32
    Daniela Pejšová nedokázala zpracovat těžký kotouč do jasné pozice před brankovištěm.
     
    50:44
    Katarzyna Wybieralová (POL) je vyloučena za podražení. Máme devět sekund přesilovky pět na tři.
     
    48:53
    Ovšem musíme jedním dechem dodat, skvělé střídání české sedmičky. Mazancová vzápětí vybojovala přesilovku, Natalia Kaminská (POL) je vyloučena za podražení.
     
    48:53
    A Mazancová si nespravila chuť ani teď, tváří v tvář ji Haranczyková vychytala!
     
    48:16
    Tereza Mazancová nabrala rychlost na levé straně, pak ale prudkou ranou minula druhou tyčku.
     
    45:53
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Uklidňující sedmý gól zní asi divně, takže prostě sedmý gól je na světě! Daniela Pejšová si s kotoučem nabruslila až před gólmanku a na brankovišti se pak o dorážku praly čtyři Češky. Kotouč nakonec vypadl k SÁŘE ČAJANOVÉ, která nemohla nedat – 0:7! Asistence: Daniela Pejšová.
     
    42:24
    Zahrajeme si druhou přesilovku, polská kapitánka Natalia Kaminská (POL) je vyloučena za podražení.
     
    36:18
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Nojo, samozřejmě! LUCIE GRUNTOVÁ nemohla udělat nic jiného než bekhendový blafák, proti němuž zůstala Haranczyková klečet jako solný sloup. Druhý gól Gruntové, vedeme 6:0!
     
    36:18
    Lucie Gruntová mohla dokončit velký tlak na polskou branku, jedna z obránkyň zalehla puk na brankové čáře a Gruntová pojede trestné střílení!
     
    35:31
    Teď jsme měli velké štěstí. Ne snad ani tak při nepřesné první střele, ale hlavně když pak Natalia Wronová hodně špatně trefila kotouč v pozici, která volala po gólu.
     
    34:44
    Další akce české dvojky v oslabení, tentokrát Čajanová vybídla zpoza branky Mazancovou. Ta střílela z první, ovšem jen do místa, kde stála gólmanka!
     
    34:16
    Tereza Mazancová se natlačila až k bekhendové střele, kterou Haranczyková neuhlídala. Sára Čajanová si toho dobře všimla, z dorážek se jí ale nezadařilo!
     
    32:44
    Gabriela Horáková (CZE) je vyloučena za krosček, protivnici poslala nekompromisně do branky. Další oslabení, které musíme ubránit.
     
    32:44
    Polky se tlačily do další šance a skončilo to velkou tlačenicí v brankovišti. Na jejím spodku zůstala Julie Pejšová, která se chvilku zvedala z ledu, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    31:09
    Ještě v končícím oslabení se Julie Pejšová skvěle roztáhla po brankové čáře a zabránila takřka gólové dorážce Maji Blaszkowé!
     
    30:35
    Pro Patricii Škorpíkovou z Karviné je souboj s Polskem určitě o trochu prestižnější než ostatní. Teď se poškorpila s Wybieralovou u mantinelu a obě si odcházejí popřemýšlet na trestnou lavici.
     
    29:10
    Hned po buly ve středním pásmu se Čajanová s Mazancovou dostaly do přečíslení. Česká kapitánka ho řešila střelou, kterou Haranczyková tentkorát bez váhání lapila.
     
    28:56
    Pro změnu je tu zase oslabení, Karolína Sýkorová (CZE) si jde odsedět menší trest za nedovolené bránění.
     
    28:29
    Jedinou šanci měla v přesilovce Patricie Škorpíková, která si nabruslila do třetiny netradičně po pravém křídle. U tyčky však místo nenašla.
     
    27:21
    Česká reprezentace si po dvou oslabeních zahraje první přesilovou hru. Malgorzata Synowiecová (POL) podrazila Karolínu Sýkorovou, tady nebylo o čem.
     
    24:26
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Česká střídačka slaví popáté! Celá pětice se stihla vrátit proti polskému protiútoku, vzápětí otočila hru a Barbora Bartáková odvedla u levého mantinelu parádní kus práce. Obhodila soupeřku a v situaci dvě na jednu krásně našla LUCII GRUNTOVOU, která nezaváhala – 0:5! Asistence: Barbora Bartáková.
     
    21:21
    Vzápětí zase trochu do obrany, Patricie Škorpíková (CZE) je vyloučena za hru tělem.
     
    20:32
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Tak to je start! DANIELA PEJŠOVÁ završuje hattrick ani ne po 21 minutách hry! Polky zase udělaly tu osudovou chybu, že jí daly moc prostoru. Česká obránkyně zase dostala puk od Nepokojové a pak si vybruslila do středu hřiště, odkud i díky clonícím hráčkám bezchybně prostřelila Haranczykovou – 0:4! Asistence: Nikol Nepokojová.
     
    17:15
    Mohlo by to jít i z protiútoků, když se Polky nestihnou vrátit. Gruntová teď vybídla Bartákovou, kterou už zezadu soupeřka tísnila, přesto vystřelila a Haranczyková musela puk vyškrábnout ramenem.
     
    16:14
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    A už se třepetá v polské síti třetí kotouč! To je dobře, že odpovídáme na ojedinělou šanci našich soupeřek. A to velmi pěkně sehranou akcí. Z rohu narýsovala Nikol Nepokojová vynikající přihrávku na rozjetou DANIELU PEJŠOVOU, která prostřelila gólmanku mezi betony – 0:3! Asistence: Nikol Nepokojová, Tereza Mazancová.
     
    15:59
    Ovšem má slova nepotvrdila Klaudia Kalejaová, která se vydala dopředu po pravé straně a ukázala velkou šikovnost. Z úhlu nicméně nepřekonala Julii Pejšovou, naše gólmanka si připsala první opravdu těžký zákrok.
     
    14:31
    Kateřina Petřeková vypálila z chumlu hráček, zblokovaný kotouč proskočil vedle branky.
     
    10:31
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    První útok po deseti minutách hry navyšuje české vedení! Hlavou této akce byla jednoznačně Sára Čajanová, která nakonec vybruslila s pukem od hrazení a i z ostrého úhlu vystřelila. Zdálo se, že Haranczyková má puk ve své moci, jenže neměla. A tak mohla pohotová TEREZA MAZANCOVÁ dorazit puk za čáru – 0:2! Asistence: Sára Čajanová.
     
    06:51
    Tereza Mazancová to měla k puku daleko, i tak se stihla natáhnout a najít před brankou Sáru Čajanovou. Haranczyková chytá.
     
    04:49
    Nikol Nepokojová mířila z rohu pásma dobrou přihrávku na Sáru Čajanovou, ale ta by potřebovala mít před brankou hůl na opačnou stranu.
     
    02:19
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Ovšem ani oslabení nám nezabránilo v tom, abychom se dostali do vedení! Brzy po buly český tým vyhodil a pak dobře napadal. Chybující Polky namazaly puk DANIELE PEJŠOVÉ, která nabrala rychlost a v samostatném úniku nekompromisně prostřelila Haranczykovou – 0:1! Bez asistence.
     
    01:36
    Ovšem hned ve druhé minutě přichází první drobná nepříjemnost. Lucie Gruntová (CZE) je vyloučena za hru tělem.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. D. Pejšová, 11. Mazancová (Čajanová), 17. D. Pejšová (Nepokojová, Mazancová), 21. D. Pejšová (Nepokojová), 25. Gruntová (Bartáková), 37. Gruntová (TS), 46. Čajanová (D. Pejšová)


    Polsko U18: Haranczyková (Grzybowská) – Kaminská (C), Podracká, Blaszkowá, Wcislová, Jarkiewiczová, Szymczaková – Szymurová, Wybieralová, Siejkaová – Wronová, Sopatová, Kalejová – Wawrzyková, Schrammová, Synowiecová – Dembeková, Bukowská, Baranová. Trenér: Pawel Mateja.
    Česko U16: J. Pejšová (Dvořáková) – D. Pejšová, Chladová, G. Horáková, Vaněčková, Habartová, Hanzlíková (A), Mudráková, Machková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Bartáková, Sýkorová, Gruntová – Hrubanová, Kalová, Chwastková. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Kozlowski – Polak, Pulawski (všichni POL).
    thejrc.org