Finsko – J. Korea 4:1 (kon.) | Česko – Kanada 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Kanada
Pátek 15.12.2017, 17:30Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a z večerní Moskvy přeji příjemný víkend. (20:01:25)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Maxim Noreau – CAN
    Petr Koukal – CZE
     
    Nelichotivá série je konečně zastavena. Češi po osmi porážkách ve vzájemných zápasech s Kanadou uspěli a na Channel One Cupu získávají druhé vítězství! Ve třetí třetině byla rozhodujícím faktorem přesilová hra, kterou dokázal přetavit v gól Vojtěch Mozík, jehož tvrdá rána od modré čáry zapadla až za Brustova záda. Národní reprezentace si připsala desátý gól při početní výhodě v této sezoně a jen potvrdila svou dobrou formu v tomto poměru hráčů na ledě.

    Poté byla klíčem k úspěchu zodpovědná defenzivní hra, která otupila veškerou kanadskou honbu za vyrovnáním. V poslední minutě ještě javorové listy odvolaly gólmana, avšak Češi dvěma góly do prázdné branky potvrdili zisk plného počtu bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Michal ŘEPÍK - 4:1
     
    59:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané ještě jednou odvolali brankáře a to se jím znova stalo osudným. O vítězi utkání už sice bylo dávno rozhodnuto, avšak čeští reprezentanti ještě kosmeticky upravili skóre. Do prázdné branky pohotově zacílil MICHAL ŘEPÍK, pro kterého je to druhý gól v dnešním utkání. Bez asistence
    59:28 Martin ERAT - 3:1
     
    59:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře však neměla dlouhého trvání. Ondřej Němec obral soupeře o kotouč za brankou a krásným pasem našel ve středním pásmu Sekáče, který puk poslal na najetého MARTINA ERATA, jenž s přehledem zakončil. Zřejmě je rozhodnuto a Češi se mohou radovat z vítězství. Asistence: Jiří Sekáč, Ondřej Němec.
     
    59:25
    Kanada zamířila s pukem do útočného pásma a Brust opouští svou svatyni. Javorové listy hrají power-play!
     
    59:05
    Douderovo nahození ještě možná trochu přizvedl Kovář, každopádně Brust musel zasáhnout a vyrazil kotouč do ochranné sítě. Následuje vhazování v útočném pásmu. Z trestu Bourqueho zbývá ještě 25 vteřin.
     
    58:52
    Češi drží kotouč v útočném pásmu a kombinují, ke střele se ale zatím nedostali.
     
    58:27
    Vondrka čekal na ideální příležitost a předložil puk Mertlovi, jeho střela byla zblokovaná.
     
    57:52
    Kanaďané se snaží útočit i v oslabení, ale Genoway cestu k brance nenašel. Nyní už Češi zaujali pozice v útočném pásmu.
     
    57:28
    To je velká chyba ze strany kanadských hokejistů, kteří si nyní výrazně pohoršili se svými šancemi na vyrovnání. Hráli totiž v šesti a nyní za to budou pykat. Na trestné lavici už sedí Rene Bourque.
     
    57:09
    Čechům nyní stačí trpělivě bránit, mohou také využívat otevřených vrátek a pouštět se do protiútoku. Růžička tlačil kotouč pod Brustův beton, ale kanadský gólman se nenechal nachytat.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 093 diváků.
     
    56:35
    Sekáč zasáhl do obličeje Elliotta, rozhodčí stál velmi blízko, ale vyhodnotil situaci tak, že nebude vylučovat. Kanadská přesilovka se tak nekoná.
     
    55:50
    Robinson se z pozice obránce vydal na výlet do útočného pásma, kanadská akce však zůstala zbržděna v rohu kluziště a zatím se javorové listy k náporu nemohou propracovat.
     
    55:14
    Frattin protlačil kotouč až k Francouzovi, který jej přikryl lapačkou a pro jistotu přerušil hru. Následuje poslední reklamní přestávka ve třetí třetině.
     
    54:51
    Nestrašil hledal z levé strany Řepíka, ale do jeho přihrávky vložil hůl Noreau, který obrací hru zase na druhou stranu.
     
    54:19
    Češi potřebovali prostřídat a poslat do hry čerstvou útočnou formaci, to se nakonec podařilo a nebezpečí je zažehnáno.
     
    54:06
    Gragnani nahození od modré čáry zblokoval první stojící hráč, kterým byl Vojtěch Mozík. Ten následně poslal kotouč přes všechny čáry na další zakázané uvolnění.
     
    53:57
    Po zakázaném uvolnění se hra přesune před Francouze. Budeme v závěru třetí třetiny svědky kanadského tlaku?
     
    53:33
    Erat vyzkoušel Brustovu pozornost z ostrého úhlu, k odraženému kotouči se ještě chtěl probojovat Kovář, který ale nestihl adekvátně zareagovat.
     
    52:54
    Douderovo nahození tečoval Zohorna vysokou holí, hra však pokračuje, protože puk na holi mají Kanaďané.
     
    52:11
    Avšak to bylo až v samotném závěru přesilovky, nyní už jsou Kanaďané v pěti a mohou spřádat plány na vyrovnání. Určitě si budou chtít vynutit minimálně prodloužení.
     
    51:57
    Mertl nabídl další šanci ke skórování Mozíkovi, avšak tentokrát jeho pokus neměl gólové parametry. Češi kombinují v útočném pásmu.
     
    51:16
    Češi v útočném pásmu moc dlouho nepobyli, Kanaďany osvobodil Robinson.
     
    50:42
    O další vyhození se postaral Lee, který zastavil Eratovo počínání v útočném pásmu.
     
    50:20
    Němec na chvíli udržel útočné pásmo, avšak Gragnani se poté dostal ke kotouči a vyhodil do středního pásma.
     
    50:11
    Taylor Beck, který v dosavadním průběhu sezony vstřelil dva reprezentační góly, nyní fauloval v útočném a putuje na trestnou lavici. Češi si tak zahrají druhou přesilovou hru v tomto utkání. Tu první dokázali využít. Jak to dopadne tentokrát?
     
    49:55
    Kanadský tlak nekončí, po ose kluziště směřoval kotouč na Elliotta, který tvrdě vypálil, avšak Francouze nepřekonal.
     
    49:08
    Talbor adresoval přihrávku na Genowaye do předbrankového prostoru, ale puk proletěl až do rohu kluziště. Kotouč je ve středním pásmu.
     
    48:36
    Ruští diváci hlasitě podporují české hokejisty, kteří se však nyní musí bránit kanadskému sevření.
     
    48:17
    Mertl hledal v přečíslení dva na jednoho Vitáska, tomu však kotouč v poslední chvíli přeskočil hokejku.
     
    47:56
    Kanaďané chtějí brzy vyrovnat, první formace se usadila v útočném pásmu, avšak k přímému ohrožení branky se nedostala.
    46:53 Vojtěch MOZÍK - 2:1
     
    46:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem změna přichází záhy a je z toho opět využitá přesilovka. Na konci kombinace v útočném pásmu stál VOJTĚCH MOZÍK, který se po přihrávce Poláška odhodlal ke střele a tvrdou pumelicí od modré čáry pokořil Brusta. Češi jsou poprvé v utkání ve vedení. Přesilovku hru národního týmu v letošní sezoně zdobí. Asistence: Adam Polášek, Jan Kovář.
     
    46:35
    Češké reprezentaci zatím přesilovka nevychází, nemohou se zabydlet v útočném pásmu.
     
    46:12
    Sekáčovi uskočil kotouč od hole a situace využil Ellison, který okamžitě vyhodil.
     
    45:58
    Genoway okamžitě po buly vyhazuje a Češi musí rozehrávat od vlastní branky.
     
    45:48
    Teď jsem to však pro Kanaďany zakřikl. Na trestnou lavici míří Howden a Češi mohou poprvé v dnešním utkání ukázat své propracované přesilové hry.
     
    45:29
    Češi stále v průběhu utkání nehráli ani jednu početní výhodu, což je velmi nezvyklé. Kanadská disciplinovanost je ukázková.
     
    45:25
    Kanadský kapitán Noreau, který momentálně působí ve švýcarském Bernu, nahodil kotouč na branku a donutil Francouze přerušit hru. Bude se vhazovat po jeho lavici.
     
    45:00
    Ke své obávané pumelici se natahoval Martin Růžička, avšak Brust měl odkrytý výhled a s pozemní střelou si bez větších potíží poradil.
     
    44:38
    Vitásek zachytil kotouč na modré čáře a okamžitě vypálil, rána jen těsně prolétla kolem pravé tyčky.
     
    44:31
    Elliottova nepřesná přihrávka končí až zakázaným uvolněním, národní reprezentace se přesune do útočného pásma, kde se může pokusit podruhé v utkání skórovat.
     
    43:50
    Mozík se napřáhl k tvrdé střele od modré čáře, Eratova přihrávka přistála přímo na jeho holi, avšak český obránce zamířil pouze doprostřed branky, kde stál připravený Brust.
     
    43:10
    Trma vrma ve středním pásmu končí vyhozením Němce. Do třetí třetiny nenastoupil Kubalík, jehož místo zaujal Lev. Nevíme, co je důvodem absence.
     
    42:33
    Nahození Gragnaniho nejdříve letělo mimo branku, o chvíli později už byl v mnohem lepší příležitosti Lee, který chtěl ještě situaci vylepšit přihrávkou na Veyem ten však na puk nedosáhl.
     
    41:42
    Růžička vybídl ke skórování Mertla, který udělal dva rychlé kroky a dostal se za obránce, Brust však zmenšil střelecký úhel a z bezprostřední blízkosti zmařil českou šanci.
     
    41:05
    Erata zastavil Lee ve spolupráci s Robinsonem a Kanaďané odjíždí na střídačku.
     
    40:31
    Opět v akci Brust, tentokrát jej zaměstnal Erat, který z ostrého úhlu překvapivě vystřelil, gólman Fribourgu byl však ve sřehu.
     
    40:24
    O šest vteřin následuje první ohrožení kanadské svatyně. S pokusem Vondrky však neměl Brust sebemenší problémy a s přehledem zasáhl.
     
    40:18
    Koukal zachytil špatnou rozehrávku Genowaye, avšak byl v útočném pásmu sám a nedokázal nic vymyslet.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pakliže první třetina mnoho šancí nenabídla, tak ta druhá na ně byla velmi bohatá a na obou stranách se dokonce měnilo skóre. Kanaďané začali velmi aktivně, pokračovali ve své důrazné hře a několikrát ohrozili Francouze. Ten poprvé kapituloval v 32. minutě, když se v přesilové hře prosadil přesným pokusem Matt Ellison. Javorové listy mohly své vedení navýšit, ale Češi přežili několik nebezpečných okamžiků a po ubráněném oslabení opět spřádali plány na vyrovnání.

    Dlouho to vypadalo, že kanadské vedení zůstane svítit na výsledkové tabuli i po skončení druhé třetiny, avšak v samotném závěru srovnal Michal Řepík, který po nečekané teči pohotově zasunul kotouč za Brustova záda. Vyrovnané utkání tak bude vrcholit ve třetí třetině, která začne zhruba v 19:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:30 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    39:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mozíkovo tečované nahození od modré čáry doletělo příhodně přímo na hůl MICHALA ŘEPÍKA, který na nečekanou změnu směru letu kotouče brzy zareagoval, otočil se, připravil si puk na střelu a propálil Brusta. V závěru druhé třetiny je tak opět srovnáno a gól do šatny může Čechy pořádně nakopnout. Asistence: Vojtěch Mozík.
     
    38:05
    Zdá se, že trenér Jandač trochu promíchal formace. Do hry se dostal i třináctý útočník Lev.
     
    38:05
    Vitáskovu riskantní rozehrávku málem zachytil O'Dell, avšak českému obránci to naštěstí vyšlo. Nyní hrají naši reprezentanti s pukem v útočném pásmu.
     
    37:05
    Sekáč našel na modré čáře ideálně postaveného Kundrátka, který tvrdou ranou pořádně vystrašil Brusta, ten měl však odkrytý výhled a stihl zasáhnout. Bývalý gólman Slovanu Bratislava je zatím bezchybný.
     
    36:40
    Růžička se vydal do útočného pásma, avšak při svém útočném výpadu byl brzy zastaven.
     
    35:40
    Wojtek Wolski byl v další solidní příležitosti, avšak po přesném pasu mu puk přeskočil hokejku. V případě přesné střely by se Francouz přemístil jen velmi obtížně.
     
    35:18
    Kovář vybojoval kotouč v rohu kluziště a adresoval kotouč Sekáčovi, kkterý měl před sebou odkrytou branku, avšak Brust jej stihl v poslední chvíli zastavit.
     
    35:10
    V oslabení se dopředu vydal Kovář, jehož pokus vyrazil Brust pouze před sebe a následně se k dorážce hnal Sekáč, ten byl však důrazně odstaven obranou.
     
    34:46
    Avšak ne na dlouho. Javorové listy přispěchaly s další útočnou akcí, tentokrát pálil Lee, ale branku těsně minul.
     
    34:31
    Češi se dokázali osvobodit z kanadského zámku.
     
    34:07
    Ellison mohl přidat druhou branku, opět byl ve výborné střelecké pozice, avšak tentokrát jeho pokus zblkoval Ellison.
     
    33:49
    Lee vyslal Dereka Roye do úniku z levé strany, čeští obránci jej stíhali marně, avšak situaci uhasil Francouz, který si připsal výborný zákok. Kanadská přesilovka pokračuje.
     
    33:20
    Roy vyhrál buly příhodně pro Maxima Noreaua, avšak do souboje se zapojil Horák, který okamžitě vyhodil kotouč k brance soupeře.
     
    33:16
    Ale Kanaďané budou mít šanci svůj náskok navýšit. Zohorna zasáhl vysokou holí Elliotta a putuje na trestnou lavici. Uvidíme, jestli tam zůstane po celé dvě minuty.
     
    32:39
    Po Wolského obloučku do útočného pásma zakončoval Beck, avšak jeho ránu tlumí Francouz ve své výstroji.
     
    32:18
    Češi se okamžitě pokouší o kontr, avšak Němcův pokus od modré čáry byl zblokován.
    31:42 Matt ELLISON - 0:1
     
    31:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už se však MATT ELLISON trefil znamenitě a poslal kotouč z levého kruhu přímo nad lapačku Francouze. Český gólman byl v této situaci bezradný. Kanaďané dokázali svou přesilovku využít a otevírají brankový účet dnešního zápasu. Asistence: Brandon Kozun, Marc-Andre Gragnani.
     
    31:33
    Na konci kombinace stál Ellison, který vyprášil pravý beton Francouzovy branky.
     
    31:16
    Gragnani pokus zblokoval Mozík, Kanaďané stále drží útočné pásmo.
     
    31:04
    Michal Řepík se v obranném pásmu provinil nedovoleným bráněním a usedne za katr. Český tým nyní čekají krušné chvíle, protože javorové listy mají k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    30:58
    Kundrátek hledal před branoku Řepíka, který se však ke střele neprobil.
     
    30:36
    Vitáskovu dělovku z dobré pozice zblokoval Elliott, který s bolestivým výrazem ve tváři odjíždí na střídačku.
     
    30:01
    Po delší době následuje přerušení, když se čeští hráči provinili offsidem, který zastavil jejich útočné snažení. I v polovině zápasu tak skóre zůstává stále bezbrankové.
     
    29:38
    Michálek zkusil štěstí od moré čáry, jeho tvrdý pokus příklepem likviduje pozorný Brust.
     
    28:38
    Nestrašil zasekl kotouč v rohu kluziště a Hledal Horáka, přihrávka však byla zblokována.
     
    28:09
    Vey už se chystal ke střele z mezikruží, avšak v poslední chvíli jej stihl zastavit Polášek, který mu zkřížil cestu.
     
    27:38
    Řepíkova dělovka od modré čáry proletěla vedle pravé tyčky Brustovy branky.
     
    26:58
    Kozun sestřelil Němce u mantinelu, Kanaďané hrají velmi tvrdě, avšak stále nemuseli čelit jediné přesilovce českého týmu.
     
    26:49
    Hra bude pokračovat po krátké reklamní přestávce. Diváci v hale se baví a v porovnání s první třetinou je tu o poznání lepší atmosféra. Ruští fanoušci přejí Čechům a při každém náznaku šance je hlasitě podporují.
     
    26:11
    Koukal se snažil dobruslit kotouč v útočném pásmu, avšak byl tam o krok později, než jeho kanadský protihráč. Ani tygří skok už situaci nezachránil.
     
    25:53
    Nakonec se však rozhodčí opravdu nemýlili a skóre stále zůstane bezbrankové.
     
    25:53
    Hra je přerušena, rozhodčí bude ještě kontrolovat videozáznam, zda-li kotouč skutečně neskončil v síti.
    25:33 Roman Horák (CZE)
     
    25:33
    Horák si vybral cestu mezi dvěma obránci a na své pouti byl úspěšný. Po jeho zakončení do horních partií branky se už někteří fanoušci začali radovat, avšak kotouč skončil pouze na horní tyči. Šance nyní střídá šanci a diváci se mají konečně na co dívat. Také to dokázali svým potleskem náležitě ocenit.
     
    25:02
    Němec zůstal v obraně sám na tři Kanaďany, Bourque našel přihrávkou přes celé pásmo Frattina, který ztroskotal na Francouzovi. Vitásek následně následně zblokoval přihrávku do brankoviště.
     
    24:33
    Chris Lee nyní elegantní přihrávkou vybídl ke skórování Robinsona, ten byl v ideální střelecké pozici, avšak z mezikruží nedokázal překonat Francouze. Ten byl nyní v plné pernamenci, ale ustál to. Kanada je v této fázi utkání lepší a rozhodně se nebojí tvořit hru.
     
    24:10
    Purcell hledal Leeho v předbrankovém prostoru, přihrávka jen těsně nevyšla.
     
    23:28
    Derek Roy se blýskl nádhernou individuální akcí, když se prodral kolem tří branícíh hráčů a poté ještě stihl zamířit a vystřelit. Francouz si připsal důležitý zákrok.
     
    23:04
    Michálkův pas nenašel adresatá a celá situace vyústila v zakázané uvolnění. První formace Kanady se může usadit v útočném pásmu.
     
    22:24
    Howden prostrčil kotouč na Garbutta, který okamžitě pálil, avšak českou svatyni netrefil.
     
    22:09
    Mertl pocítil tvrdost moskevského mantinelu a po ostrém souboji zůstal ležet na zemi. Po chvíli se s bolestmi zvedá, věříme, že bude pokračovat ve hře.
     
    21:02
    Po Wolského nahození se Kanaďané dostali do útočného pásma, ale Češi se brzy osvobodili a mohou začít spřádat první plány na vstřelení branky ve druhé třetině.
     
    20:42
    Michálek byl tvrdě přitisknut na mantinel Royem, má však s kanadskou hrou dlouholeté zkušenosti z účinkování v NHL a přečkal to ve zdraví.
     
    20:16
    O'Dell se probil s kotoučem do útočné pásma, kde svedl souboj s Douderou, avšak český obránce to ustál a ihned se zbavil kotouče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Češi Kanadu zdolali naposled v osmifinálové skupině MS 2010. Od té doby hned osmkrát tahali za kratší konec. Věříme, že se dnes tuto nelichotivou sérii podaří ukončit.
     
    V úvodních dvaceti minutách se diváci v solidně zaplněném Ledovém paláci branky nedočkali. Obrany obou týmů dokázaly znamenitě eliminovat soupeře, a když už se přeci jen někdo z hráčů do šance dostal, tak ztroskoval na výborně chytajících gólmanech.

    Vyložených šancí bylo v první třetině minimum. Tu největší si vytvořili Kanaďané, když rozjetého Becka zastavil zákrokem betonem Francouz. Češi si zatím nemohli vyzkoušet přesilové hry, které je zdobí v dosavadním průběhu sezony. Hráči javorových listů tedy sice hrají tvrdě, avšak disciplinovaně. Určitě o silné stránce našich reprezentantů dobře ví. Uvidíme, jakým směrem se bude hra ubírat ve druhé třetině, která začne zhruba v 18:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Kanadská druhá formace ještě v závěru první třetiny pořádně zaměstnala obranu českých reprezentantů, Lee s Howdenem už však Francouze k žádnému dalšímu zákroku nedonutili. První třetina zůstane bezbranková.
     
    19:27
    Lee prokázal své střelecké schopnosti a od modré čáry prověřil tvrdou dělovkou Francouze, ten jeho ránu kryje.
     
    19:19
    Mozíkova přihrávka nenašla adresáta, a tak puk proletěl až za branku gólmana Fribourgu. Po zakázaném uvolnění bude následovat vhazování v útočném pásmu javorových listů.
     
    18:58
    Zakázané uvolnění Kanady vrací hru před Brust, který už dlouho nemusel řešit žádnou nebezpečnou situaci. Dění se momentálně odehrává převážně ve středním pásmu.
     
    18:41
    Hra je však po souboji v rohu zastavena. Zohorna doslova přisedl u mantinelu Gragnaniho, který v bolestech zaklíněn zůstal ležet. Český útočník se však brzy zvedl a nechal obránce Dinama Minsk dýchat.
     
    18:27
    Vondrak se neprosadila přes Noreaua, nyní však do útočného pásma míří Zohorna.
     
    17:47
    Po Ellittově rozehrávce Kovářovi vypadla hokejka z ruky, přesto se situace zhostil na výbornou a fotbalovým způsobem předložil puk spoluhráči, který raději vyhodil do středního pásma.
     
    17:23
    Následuje další reklamní přestávka, během které si mohou hráči na střídačce rozvrhnout plány na zbytek první třetiny. Ta se pomalu blíží ke konci a zatím to vypadá, že v ní nepadne jediná branka. Stále se to však může velmi rychle změnit.
     
    17:06
    Řepík hledal spoluhráče před brankou, avšak tam nikdo nestál, a proto puk prosvištěl až k české brance.
     
    16:23
    Metrlova formace strávila své střídání v útočném pásmu, avšak k většímu ohrození branky nedošlo.
     
    15:30
    Na konci kombinace stál Noreau, který pálil z mezikruží, ale branku netrefil. Francouz měl i trochu štěstí, protože v dané chvíli měl zakrytý výhled a zřejmě by nebyl schopný zareagovat.
     
    15:12
    Derek Roy se prodral přes tři hráče a rozjel kolotoč první formace v útočném pásmu.
     
    14:48
    Zakázané uvolnění českého týmu a hra se přesouvá před Francouze.
     
    14:30
    Douderovo zakončení od modré čáry bylo zblokováno a letělo zhruby metr od pravé tyčky Brustovy svatyně.
     
    14:02
    Kolář udělal chybu při rozehrávce a nabídl kotouč ke střele Robinsonovi, ten se svou dělovkou neuspěl.
     
    13:38
    Kanadská čtvrtá formace nyní pořádně uzamkla Čechy v obranném pásmu, Francouz raději přikryl kotouč a uklidnil hru. Následuje reklamní přestávka.
    12:41 Taylor Beck (CAN)
     
    12:41
    První větší vzrušení ze strany Kanady. Wojtek Wolski našel nádhernou přihrávkou u pravé tyčky Taylora Becka, proti jehož zakončení se výborným zákrokem levým betonem blýskl Pavel Francouz. V hledišti to jen zahučelo. Česká reprezentace tento moment přečkala bez úhony, avšak nyní jsou Kanaďané o něco lepší.
     
    12:21
    Vondrka v souboji Leem prohodil kotouč do útočného pásma a zamířil na střídačku.
     
    11:48
    Koukal chtěl poslat žabičku na Zohornu, jeho snažení zbrzdil Robinson, který byl připraven.
     
    11:21
    Hraje se ve vysokém tempu a přerušuje se pouze sporadicky. Oba týmy stále čekají na první vstřelenou branku.
     
    10:43
    Zmatky v obranném pásmu jsou v naší hře vidět, nyní chyboval Vitásek a Kanaďané za to mohli tresta, žádná příležitost se však neurodila.
     
    10:12
    Jejich šance však neměla dlouhého trvání, na zteč sse okamžitě hnal Kubalík, jehož pokus ze zápěstí likviduje Brust pravým betonem.
     
    09:50
    Horájk prohrál souboj v rohu kluziště s kapitánem Noreauem a Kanaďané míří dopředu.
     
    09:05
    Na druhé straně se do větší příležitosti hnal Purcell, který se snažil v brankovišti dorazit kotouč do sítě, avšak jeho rána až k Francouzovi nedoletěla.
     
    08:28
    Michálkův pokus ze středního pásma vyrazil Brust levým betonem, byla to spíše propagační střela, než vážnější ohrožení.
     
    07:49
    Oslabení je za námi, národní tým hraje opět v plném počtu.
     
    07:32
    Kanaďané si nyní vytvořili v útočném pásmu tlak a na konci kombinace stál Lee, jehož střelu lapil Francouz.
     
    07:00
    Doudera zkušeně podržel kotouč u modré čáry, a poté vyhodil. Oslabení zvládají naši reprezentanti na výbornou.
     
    06:18
    Češi okamžitě po vhazování vyhodili kotouč až k Brustovi, Kanaďané musí začít pouť za vstřeleným gólem až od svého brankáře.
     
    05:49
    Následuje první přesilová hra pro Kanadu v tomto utkání. Na ledě se v jednu chvíli objevilo hned šest českých hráčů v poli a chybu ve střídání si rozhodčí okamžitě všiml. Trest odpyká Jan Kovář.
     
    05:10
    Řepík se ihned poté dostal do solidní střelecké příležitosti, když střelou ze zápěstí ohrozil Brusta, který měl co dělat, aby jeho ránu ramenem vykryl.
     
    05:00
    Další tvrdý střed v rohu kluziště, tentokrát to odnesl Řepík, avšak okamžitě vstal a pokračuje ve hře.
     
    04:37
    Nestrašil našel v ideální pozici Mozíka, ten okamžitě po převzetí kotouče střílel, avšak trefil pouze prostor, kde stál připravený Brust.
     
    04:02
    Vey přitistkl Růžičku na levý mantinel, čeští fanoušci si přáli vyloučení, avšak rozhodčí jeho touhy nevyslyšel a pokračuje se v pěti. Český útočník, který proti Finsku vstřelil hattrick, je v pořádku.
     
    03:14
    První formace hostů chvíli zaváhala ve středním pásmu a dopředu se hnal Polášek, ale Brusta neohrozil. Gólman Kanady mohl zůstat v této situaci v klidu.
     
    02:57
    Beckův pokus zblokoval Erat do ochranné sítě a vhazování se bude po sedmi vteřinách opakovat.
     
    02:50
    Taylor Beck nahrál do prostoru levého kruhu Wolskému, který okamžitě střílel na Francouze, ten byl však pozorný a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    02:21
    Horákova dělovka od levého mantinelu letí pouze doprostřed branky, Barry Brust vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    01:55
    Martin Růžička si elegantně obhodil soupeře a poté předložil přesný pas Kubalíkovi, avšak jeho pokus k brance nedoletěl kvůli obětavému bloku.
     
    01:08
    Sekáč obkroužil celou bránu a poslal puk na modrou čáru Poláškovi, jehož zakončení mířilo mimo tři tyče.
     
    00:30
    O'Dell vyjwel do útočného pásma a našel v dobré střelecké pozici Maxima Noreaua, který jako první vyzkoušel pozornost Francouze. Ten byl v tuto chvíli připraven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací formace už zaujaly své pozice a můžeme začít. Úvodní buly obstará O'Dell a Koukal.
     
    Oba týmy se připravovaly v útrobách a nyní vyjely na ledovou plochu. Na řadě jsou státní hymny obou zemí.
     
    Do začátku zápasu zbývá ještě třicet minut a na tribuny usedají první diváci. Jsme zvědavi, kolik fanoušků si dnes najde cestu do VTB Ice Palace.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Francouz (Furch) – Kundrátek, Polášek, Z. Michálek, M. Doudera, O. Němec, Vitásek, Mozík, J. Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – Martin Růžička, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev.

    Kanada: Brust (Scrivens) – M. Robinson, Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, R. Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O'Dell, Talbot – Ellison.
     
    Na hrací ploše už se rozehrávají také Kanaďané. Trenér Desjardins dnes nechá odpočívat zkušeného Bena Scrivensa, jehož místo v brankovišti zaujme Berry Brust ze švýcarského Fribourgu.
     
    Dobré odpoledne z Moskvy. Čeští hokejisté před před malou chvílí vyjeli na led, aby absolvovali krátké rozbruslení. Cesta do Ruska byla pro hráče opravdu náročná, na hotel se dostali až včera kolem desáté hodiny večerní místního času. Především z tohoto důvodu se dopolední trénink nekonal, a tak si naši reprezentanti poprvé vyzkouší místní led až teď.
    Do národního týmu se vrátili zkušení hráči Zbyněk Michálek, Martin Erat, Petr Koukal a Ondřej Němec.
     
    Česko
    Výkon jako den a noc. Tak můžeme jednoduše charakterizovat vývoj středečního zápasu, ve kterém Češi v pražské O2 areně narazili na houževnaté Finy. Přestože to po dvou třetinách vypadalo, že se mohou naši reprezentanti s bodovým ziskem rozloučit, závěr zápasu nabídl úplně jiný obrázek hry a červenobílí po skvělém výkonu předvedli úctyhodný obrat. Za stavu 0:2 už by si jen málokdo vsadil na český úspěch, pak však bouchly střelecké saze v Martinu Růžičkovi, který dvěma přesnými trefami srovnal a v prodloužení následně rozhodl o vítězství 3:2. Postaral se tak o první hattrick reprezentačního výběru od roku 2011, kdy se podobný kousek povedl Romanu Červenkovi na mistrovství světa.

    Nyní čeká na národní družstvo Kanada, která se bude prezentovat zcela jiným stylem hokeje a jsme zvědavi, jak se to mu dokáží Češi přizpůsobit. V útoku by je měl táhnout výše zmíněný Martin Růžička, který snad konečně dokázal přenést svou formu z extraligy i na mezinárodní scénu.

    Dominik Furch předvedl proti Finům výborný výkon a měl lví podíl na tom, že Češi ještě měli před startem třetí třetiny o co hrát. V pátek však dostane v brankovišti přednost Pavel Francouz, který letos odchytal jedno utkání proti Švédům.

    Moskevský Channel One Cup nabízí přináší návrat čtyř velkých jmen do národního dresu – o místo v olympijské nominaci se perou Zbyněk Michálek, Martin Erat, Petr Koukal a Ondřej Němec. Všichni čtyři by se měli řadit mezi lídry týmu.

    Jestli něco v letošní sezoně český tým zdobí, pak je to především hra v početních výhodách. Z celkového počtu jedenácti vstřelených branek se jich hned devět urodilo v přesilových hrách. Takovou statistikou se národní tým nemohl pochlubit už hodně dlouho. Uvidíme, zda-li na to Češi dokážou navázat i v Moskvě.
     
    Kanada
    Jak velká je šance Kanaďanů na dokončení zlatého olympijského hattricku? Po triumfech ve Vancouveru a Soči nyní doufají v další velký úspěch, avšak bez hráčů NHL to budou mít velmi obtížné. Celý hokejový svět nyní bude sledovat, jak si v konkurenci evropské špičky povede výběr složený z hráčů KHL, švédské, švýcarské a německé ligy.

    Na Karjala cupu Kanaďané nepředvedli nic světoborného. Ze tří zápasů vybojovali jen jednu výhru, když zdolali Švýcarsko. V soubojích se Švédskem a Finskem však vždy tahali za kratší konec. Dvě branky vstřelil Gilbert Brulé z čínského Kunlunu, který však v aktuální nominaci chybí.

    Na úvod Poháru prvního programu zdolali Kanaďané reprezentaci Jižní Koreje, avšak ani tentokrát se to nevyvíjelo bez komplikací. Asijský hokejový trpaslík prokázal dobrou produktivitu v zakončení, obětavě bránil a po první třetině dokonce vedl 2:1! Poté začaly javorové listy více střílet, přidaly na bruslení a dokázaly zápas otočit na konečný stav 4:2.

    Kanaďané se mohou spolehnout na zkušeného gólmana Bena Scrivense, který zatím odchytal v letošní sezoně odchytal všechny 4 reprezentační zápasy. Hokejoví fanoušci si jej mohou pamatovat jako jedničku Edmontonu ze sezony 2014/15.

    I v poli nalezneme mnoho známých a zkušených jmen. Příkladem budiž Maxime Talbot, který je vítězem Stanley Cupu a nyní působí v Jaroslavli. Dále pak Wojtek Wolski, Rene Bourque nebo Derek Roy. Útočníkem světového kalibru je také Linden Vey, kterému patří v kanadském bodování KHL 2. místo (14 branek + 33 asistencí).
     
    Po pátečním dopoledním rozbruslení Češi zamířili zpět na hotel a připravují se na večerní souboj s výběrem javorových listů. Jak si povedou v prvním vzájemném duelu od světového šampionátu v Paříži a Kolíně nad Rýnem? Připomínáme, že v tomto utkání zvítězila Kanada 4:1 a nastartovala svou pouť za ziskem stříbrných medailí. Nyní je však situace odlišná, z týmu Kanady je dnes na soupisce pouze obránce Chris Lee z Magnitogorsku.
     
    Dobrý večer, zdravíme Vás exkluzivně přímo z Ledového paláce v Moskvě, kde třetím hracím dnem probíhá Channel One Cup, jenž slouží jako poslední příprava před únorovými olympijskými hrami v Jižní Koreji. Česká reprezentace se do dějiště turnaje přesunula teprve ve čtvrtek, když odletěla z ruzyňského letiště společně s výběrem z Finska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 40. Řepík (Mozík), 47. Mozík (Polášek, Jan Kovář), 60. M. Erat (Sekáč, O. Němec), 60. Řepík – 32. Ellison (Kozun, Gragnani)


    Česko: Francouz (Furch) – Kundrátek, Polášek, Z. Michálek, M. Doudera, O. Němec, Vitásek, Mozík, J. Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – Martin Růžička, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev.
    Kanada: Brust (Scrivens) – M. Robinson, Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, R. Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O'Dell, Talbot – Ellison.

    Rozhodčí: Olenin, Gofman – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org