Finsko – J. Korea 4:1 (kon.) | Česko – Kanada 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Kanada
Pátek 15.12.2017, 17:30Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:56 Michal ŘEPÍK - 4:1
     
    59:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané ještě jednou odvolali brankáře a to se jím znova stalo osudným. O vítězi utkání už sice bylo dávno rozhodnuto, avšak čeští reprezentanti ještě kosmeticky upravili skóre. Do prázdné branky pohotově zacílil MICHAL ŘEPÍK, pro kterého je to druhý gól v dnešním utkání. Bez asistence
    59:28 Martin ERAT - 3:1
     
    59:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře však neměla dlouhého trvání. Ondřej Němec obral soupeře o kotouč za brankou a krásným pasem našel ve středním pásmu Sekáče, který puk poslal na najetého MARTINA ERATA, jenž s přehledem zakončil. Zřejmě je rozhodnuto a Češi se mohou radovat z vítězství. Asistence: Jiří Sekáč, Ondřej Němec.
     
    57:28
    To je velká chyba ze strany kanadských hokejistů, kteří si nyní výrazně pohoršili se svými šancemi na vyrovnání. Hráli totiž v šesti a nyní za to budou pykat. Na trestné lavici už sedí Rene Bourque.
     
    50:11
    Taylor Beck, který v dosavadním průběhu sezony vstřelil dva reprezentační góly, nyní fauloval v útočném a putuje na trestnou lavici. Češi si tak zahrají druhou přesilovou hru v tomto utkání. Tu první dokázali využít. Jak to dopadne tentokrát?
    46:53 Vojtěch MOZÍK - 2:1
     
    46:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem změna přichází záhy a je z toho opět využitá přesilovka. Na konci kombinace v útočném pásmu stál VOJTĚCH MOZÍK, který se po přihrávce Poláška odhodlal ke střele a tvrdou pumelicí od modré čáry pokořil Brusta. Češi jsou poprvé v utkání ve vedení. Přesilovku hru národního týmu v letošní sezoně zdobí. Asistence: Adam Polášek, Jan Kovář.
     
    45:48
    Teď jsem to však pro Kanaďany zakřikl. Na trestnou lavici míří Howden a Češi mohou poprvé v dnešním utkání ukázat své propracované přesilové hry.
    39:30 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    39:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mozíkovo tečované nahození od modré čáry doletělo příhodně přímo na hůl MICHALA ŘEPÍKA, který na nečekanou změnu směru letu kotouče brzy zareagoval, otočil se, připravil si puk na střelu a propálil Brusta. V závěru druhé třetiny je tak opět srovnáno a gól do šatny může Čechy pořádně nakopnout. Asistence: Vojtěch Mozík.
     
    33:16
    Ale Kanaďané budou mít šanci svůj náskok navýšit. Zohorna zasáhl vysokou holí Elliotta a putuje na trestnou lavici. Uvidíme, jestli tam zůstane po celé dvě minuty.
    31:42 Matt ELLISON - 0:1
     
    31:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už se však MATT ELLISON trefil znamenitě a poslal kotouč z levého kruhu přímo nad lapačku Francouze. Český gólman byl v této situaci bezradný. Kanaďané dokázali svou přesilovku využít a otevírají brankový účet dnešního zápasu. Asistence: Brandon Kozun, Marc-Andre Gragnani.
    25:33 Roman Horák (CZE)
     
    25:33
    Horák si vybral cestu mezi dvěma obránci a na své pouti byl úspěšný. Po jeho zakončení do horních partií branky se už někteří fanoušci začali radovat, avšak kotouč skončil pouze na horní tyči. Šance nyní střídá šanci a diváci se mají konečně na co dívat. Také to dokázali svým potleskem náležitě ocenit.
     
    25:02
    Němec zůstal v obraně sám na tři Kanaďany, Bourque našel přihrávkou přes celé pásmo Frattina, který ztroskotal na Francouzovi. Vitásek následně následně zblokoval přihrávku do brankoviště.
    12:41 Taylor Beck (CAN)
     
    12:41
    První větší vzrušení ze strany Kanady. Wojtek Wolski našel nádhernou přihrávkou u pravé tyčky Taylora Becka, proti jehož zakončení se výborným zákrokem levým betonem blýskl Pavel Francouz. V hledišti to jen zahučelo. Česká reprezentace tento moment přečkala bez úhony, avšak nyní jsou Kanaďané o něco lepší.
     
    05:49
    Následuje první přesilová hra pro Kanadu v tomto utkání. Na ledě se v jednu chvíli objevilo hned šest českých hráčů v poli a chybu ve střídání si rozhodčí okamžitě všiml. Trest odpyká Jan Kovář.
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 40. Řepík (Mozík), 47. Mozík (Polášek, Jan Kovář), 60. M. Erat (Sekáč, O. Němec), 60. Řepík – 32. Ellison (Kozun, Gragnani)


    Česko: Francouz (Furch) – Kundrátek, Polášek, Z. Michálek, M. Doudera, O. Němec, Vitásek, Mozík, J. Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – Martin Růžička, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev.
    Kanada: Brust (Scrivens) – M. Robinson, Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, R. Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O'Dell, Talbot – Ellison.

    Rozhodčí: Olenin, Gofman – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org