Finsko – J. Korea 4:1 (kon.) | Česko – Kanada 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Kanada
Pátek 15.12.2017, 17:30Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a z večerní Moskvy přeji příjemný víkend. (20:01:25)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Maxim Noreau – CAN
    Petr Koukal – CZE
     
    Nelichotivá série je konečně zastavena. Češi po osmi porážkách ve vzájemných zápasech s Kanadou uspěli a na Channel One Cupu získávají druhé vítězství! Ve třetí třetině byla rozhodujícím faktorem přesilová hra, kterou dokázal přetavit v gól Vojtěch Mozík, jehož tvrdá rána od modré čáry zapadla až za Brustova záda. Národní reprezentace si připsala desátý gól při početní výhodě v této sezoně a jen potvrdila svou dobrou formu v tomto poměru hráčů na ledě.

    Poté byla klíčem k úspěchu zodpovědná defenzivní hra, která otupila veškerou kanadskou honbu za vyrovnáním. V poslední minutě ještě javorové listy odvolaly gólmana, avšak Češi dvěma góly do prázdné branky potvrdili zisk plného počtu bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Michal ŘEPÍK - 4:1
     
    59:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané ještě jednou odvolali brankáře a to se jím znova stalo osudným. O vítězi utkání už sice bylo dávno rozhodnuto, avšak čeští reprezentanti ještě kosmeticky upravili skóre. Do prázdné branky pohotově zacílil MICHAL ŘEPÍK, pro kterého je to druhý gól v dnešním utkání. Bez asistence
    59:28 Martin ERAT - 3:1
     
    59:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře však neměla dlouhého trvání. Ondřej Němec obral soupeře o kotouč za brankou a krásným pasem našel ve středním pásmu Sekáče, který puk poslal na najetého MARTINA ERATA, jenž s přehledem zakončil. Zřejmě je rozhodnuto a Češi se mohou radovat z vítězství. Asistence: Jiří Sekáč, Ondřej Němec.
     
    59:25
    Kanada zamířila s pukem do útočného pásma a Brust opouští svou svatyni. Javorové listy hrají power-play!
     
    59:05
    Douderovo nahození ještě možná trochu přizvedl Kovář, každopádně Brust musel zasáhnout a vyrazil kotouč do ochranné sítě. Následuje vhazování v útočném pásmu. Z trestu Bourqueho zbývá ještě 25 vteřin.
     
    58:52
    Češi drží kotouč v útočném pásmu a kombinují, ke střele se ale zatím nedostali.
     
    58:27
    Vondrka čekal na ideální příležitost a předložil puk Mertlovi, jeho střela byla zblokovaná.
     
    57:52
    Kanaďané se snaží útočit i v oslabení, ale Genoway cestu k brance nenašel. Nyní už Češi zaujali pozice v útočném pásmu.
     
    57:28
    To je velká chyba ze strany kanadských hokejistů, kteří si nyní výrazně pohoršili se svými šancemi na vyrovnání. Hráli totiž v šesti a nyní za to budou pykat. Na trestné lavici už sedí Rene Bourque.
     
    57:09
    Čechům nyní stačí trpělivě bránit, mohou také využívat otevřených vrátek a pouštět se do protiútoku. Růžička tlačil kotouč pod Brustův beton, ale kanadský gólman se nenechal nachytat.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 093 diváků.
     
    56:35
    Sekáč zasáhl do obličeje Elliotta, rozhodčí stál velmi blízko, ale vyhodnotil situaci tak, že nebude vylučovat. Kanadská přesilovka se tak nekoná.
     
    55:50
    Robinson se z pozice obránce vydal na výlet do útočného pásma, kanadská akce však zůstala zbržděna v rohu kluziště a zatím se javorové listy k náporu nemohou propracovat.
     
    55:14
    Frattin protlačil kotouč až k Francouzovi, který jej přikryl lapačkou a pro jistotu přerušil hru. Následuje poslední reklamní přestávka ve třetí třetině.
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 40. Řepík (Mozík), 47. Mozík (Polášek, Jan Kovář), 60. M. Erat (Sekáč, O. Němec), 60. Řepík – 32. Ellison (Kozun, Gragnani)


    Česko: Francouz (Furch) – Kundrátek, Polášek, Z. Michálek, M. Doudera, O. Němec, Vitásek, Mozík, J. Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – Martin Růžička, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev.
    Kanada: Brust (Scrivens) – M. Robinson, Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, R. Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O'Dell, Talbot – Ellison.

    Rozhodčí: Olenin, Gofman – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org