Opava – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Šumperk – Kopřivnice 5:0 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 2:1 (kon.)
Mor. Budějovice – David Servis 5:0 (kont.) | Dvůr Králové n. L. – Řisuty 2:4 (kon.) | Kolín – Nymburk 4:2 (kon.)
Klatovy – Písek 3:1 (kon.) | Žďár n/S – Pelhřimov 3:4 (kon.) | Sokolov – Děčín 4:3 (1:0 po s.n.)
Most – Vrchlabí 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Kobra 2:1 (kon.) | Tábor – Havlíčkův Brod 1:4 (kon.)
Letňany – Trutnov 7:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
HC ISMM Kopřivnice
Sobota 16.12.2017, 17:00 • Zimní stadion, Šumperk • 2. liga skupina Východ • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání druhé hokejové ligy, skupiny Východ, mezi týmy Šumperka a Kopřivnice je minulostí! Domácí potvrdili, že z jejich ledu se body prostě neodváží a připsali si další 3 body do tabulky! Poklidné vítězství v 56. minutě korigoval kapitán Tomáš Sedlák a o dvě minuty později ještě jeho spoluhráč Milan Ostřanský. Hosté si tak po sympatickém výkonu nakonec odváží nášup v podobě pětibrankového rozdílu!

    Nutno vyzdvihnout také domácího brankáře Vlastimila Lakosila, který i přes snahu hostujícího celku, dokázal udržet už druhé čisté konto za sebou a neinkasoval přes 140 minut! Kromě toho se představila opět také střelecká forma Draků, která podpořila další neméně vysoké vítězství!

    To je ode mně ze zimního stadionu v Šumperku pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a u dalšího utkání Draků, naviděnou! (19:05:46)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hostující hráči by se zřejmě nejraději viděli v autobuse na cestě domů a poslední vteřiny utkání tak drží puk za vlastní brankou.
     
    58:51
    Zimním stadionem v Šumperku už zní opět Vysoký Jalovec, což je tradičním chorálem domácích příznivců při vedení v posledních minutách!
     
    58:33
    Hosté už se ani nesnaží o korigující branku a Draci je v tomto směru rozhodně nepodporují! Ti se totiž dostávají do dalších šancí a k další brance jim chybí pouze přesnost střel.
    57:53 OSTŘANSKÝ - 5:0
     
    57:53
    Draci právě vstřelili branku!
    Další a rozhodně jeden z pojišťujících gólů si připisují domácí hráči Šumperka! Hosté nestíhají výbornému bruslení svých soupeřů, stejně tak jako jejich kombinacím! Po další takové se dokázal prosadit MILAN OSTŘANSKÝ! Asistence: Radek Fischer, Jakub Lehečka.
     
    57:21
    I domácí fandové už nyní vědí, že si jejich milovaný klub odnese i z dnešního utkání plný počet bodů a hlasitě jej podporují.
     
    56:30
    V taktéž souměrné situaci se dostal ke střele do poloodkryté soupeřovy svatyně Lukáš Králík, ten ale narozdíl od svého spoluhráče volil ránu pod víko a cílový prostor přestřelil!
    55:51 SEDLÁK - 4:0
     
    55:51
    Draci právě vstřelili branku!
    Tentokrát to ale domácí hráči vymysleli na jedničku a dostávají se do poklidného čtyřbrankového vedení! Všem šancím hostující Kopřivnice je tak zřejmě konec! Jiří Půhoný vymyslel geniální pas na volného TOMÁŠE SEDLÁKA, kterému nedělalo potíže dostat puk do zcela odkryté brány! Asistence: Jiří Půhoný.
     
    55:23
    O jeden z mála útočných výpadů v poslední třetině, se pokusili i hostující hráči, šumperský ochránce svatyně byl ale opět na svém místě a přidržením puku přerušil hru.
     
    54:45
    Nyní sledujeme časté a tvrdé souboje za brankou domácího Lakosila, i v nich ale převažují především hráči Šumperka a získávají puk.
     
    53:39
    Šumperští celkem polevili v tlaku z prvních dvou třetin, ani hostující celek ale nevypadá, že by se snažil o nějaký zvrat v utkání, nebo alespoň korigující branku.
     
    52:56
    Z hokejky jednoho ze šumperských hráčů se dostal puk až na zakázané uvolnění a situace se bude opakovat.
     
    52:36
    Sudí nyní správně odpískal domácím hráčům ofsajd, vhazovat se tak bude před zatím vynikajícím Lakosilem.
     
    51:54
    Domácí v plném počtu.
     
    51:46
    Bartošák nejprve dobře převzal puk na útočné modré, následně byl ale tvrdě, přesto čistě atakován u mantinelu a důsledkem toho je další vyhození puku z řad šumperských.
     
    50:50
    První minuta přesilové hry se ale hostujícím hráčům příliš nepovedla a další útočnou akci musí založit opět z vlastního obranného pásma.

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 4. Vachutka (Cink), 6. Šťáva (Ostřanský), 18. Řezáč (Kovařík, Schejbal), 56. Sedlák (Půhoný), 58. Ostřanský (Fischer, Lehečka)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Lakosil (Svoboda) – Gewiese, Procházka, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák (K) – Muller, Králík, Půhoný, Ostřanský, Lehečka, Vymazal (A), Cink (A), Kovařík, Hroch, Vachutka, Fischer.
    HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Heinzl, Stříž, Marek (A), Kropka, Mrowiec, Bail, Merenda – Červenka, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík (K), Mach, Suchý, Bartošák (A), Pěnčík, Kofroň, Gola.

    Rozhodčí: Šudoma – Pospíšil, Wesley.
    ocianews.com