Maďarsko U18 – Česko U16 0:4 (kon.)
konec
Maďarsko U18
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Česko U16
Sobota 16.12.2017, 16:00 • Lodowisko Jantor, Katovice • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Katovickým stadionem Jantor zní podruhé česká hymna. A my doufáme, že si ji poslechneme ještě potřetí – zítra odpoledne. Ve 12 hodin nás čeká tradiční finále turnaje proti osmnáctce Slovenska. Do té doby se mějte krásně! (18:07:24)
     
    Výborně. Třetí třetinou jsme nakonec rozhodli o bezpečném, a hlavně zaslouženém vítězství nad o dva roky staršími Maďarkami. Přes jejich fyzickou převahu i vytrvalé osekávání se nám dlouho nedařilo prosadit, ale hokejovost se nakonec projevila a ve třetí části nám klaply i dvě přesilovky.

    Nejlepší hráčkou je vyhlášena kapitánka Sára Čajanová. Její první formace český tým jednoznačně táhne. Po Julii Pejšové vychytala čisté konto i Kateřina Dvořáková., takže jsme na turnaji stále ještě neinkasovali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Navíc vyhodila puk přes celé hřiště přímo na gólmanku, takže zápas dohráváme v útoku.
     
    59:27
    Maďarky se dostaly k asi první kloudné kombinaci v útočném pásmu za celý zápas. Jenže zakončující obránkyni zblokovala střelu Hana Haasová a Tereza Mazancová potom vyhodila puk do bezpečí.
     
    58:16
    Maďarská střídačka si bere oddechový čas.
     
    58:16
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól! Ze všech nejvíc se teď ulevilo jeho autorce, PATRICIE ŠKORPÍKOVÁ díky němu může zase nabrat zdravé sebevědomí. Parádně vypíchla soupeřce puk k mantinelu, z rohu si šikovně vyjela do pravého kruhu, odkud konečně našla kýžené místečko nad lapačkou Tóthové. Suverénně nejhezčí akce zápasu – 0:4! Bez asistence.
     
    57:29
    Skrz hráčky se puk trochu nečekaně vykutálel na hokejku Gabriely Hrubanové, která s tím nepočítala, a proto její zakončení postrádalo důraz.
     
    56:55
    Čajanová se vydala dorčekovat, dobrou práci pak odvedla Viktorie Chladová, která udržela puk u hrazení a dovolila svým kamarádkám vystřídat.
     
    56:16
    A právě Horváthová teď pocítila tvrdý český chlebíček. Za zákrok u mantinelu se asi mohlo či mělo vylučovat, nicméně sudí už toho dneska pustili...
     
    56:08
    Před Dvořákovou se dostala Dominika Horváthová, naštěstí nedokázala s prudkým pukem naložit.
     
    55:34
    Když dělala Anna Kalová soupeřce kličku na modré čáře, u mantinelu už jí Lucie Gruntová přejela do pásma a hra je zastavena.
     
    54:46
    Tereza Mazancová neměla při svém výjezdu před branku kudy poslat puk na Sáru Čajanovou, po chvíli dostaly Maďarky kotouč do bezpečí.
     
    54:10
    Zakázané uvolnění Maďarska vrací hru před Tóthovou.
     
    53:44
    Už jsme se na tribuně radovali, ale marně! Patricie Škorpíková vyzvala krásnou přihrávkou Lucii Gruntovou, která z bezprostřední blízkosti zakončila z první do tyčky! Parádní akci českého týmu chyběl kousíček.
     
    52:50
    Po srážce u české střídačky rozhodčí přerušili hru, hráčky se ale rychle rozdělily a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:27
    Tým vedený jako domácí hraje v plném počtu, musíme vytrvat ještě sedm minut.
     
    52:03
    Tóthová si další zákrok připisuje proti Čajanové. Chybí nám pohyb, takhle Maďarky bohužel nepřekvapíme.
     
    51:37
    Střílená nabídka před branku od Daniely Pejšové neprošla, elitní formace dál pokračuje ve svém náporu.
     
    50:57
    Teď se Patricie Škorpíková znovu pokoušela najít volné místečko u bližší tyče. Dopadlo to stejně jako před chvílí, tedy zákrokem lapačkou Zsofie Tóthové.
     
    50:23
    Zsofia Pazmandiová (HUN) ve středním pásmu zahákovala Viktorii Chladovou a rozhodčímu do neuniklo. Dvě minuty další české přesilovky.
     
    49:57
    Následně střílela přímo česká kapitánka, gólmanka Tóthová utěsnila prostor u tyčky a hra je přerušena.
     
    49:39
    Sára Čajanová narýsovala přesnou přihrávku před brankoviště na hůl Terezy Mazancové, ta ale v krkolomné pozici ztečovala kotouč jen do ochranné sítě!
     
    48:51
    Katka Dvořáková musela hasit ojedinělou maďarskou střelu, na druhou stranu pak uprchla osamocená Bartáková. Maďarka jí ale zezadu odebrala puk těsně před tím, než by zakončila.
     
    48:08
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Národní tým pokračoval v klasické početní výhodě a bleskově navyšuje své vedení! Nikol Nepokojová práskla puk na branku a před gólmankou ho zblokovala obránkyně přesně na hokejku TEREZY MAZANCOVÉ, která tentokrát před odkrytou klecí nezaváhala – 0:3! Asistence: Nikol Nepokojová, Daniela Pejšová.
     
    47:28
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Konečně, konečně to vyšlo a přesilovku pět na tři proměňujeme ve druhý gól! Před brankovištěm si na vyraženou střelu Haasové počkala BARBORA BARTÁKOVÁ a se štěstím ho dorazila pod gólmankou do sítě. Hned si dojela za rozhodčím pro puk, protože tohle je její první reprezentační branka – 0:2! Asistence: Hana Haasová, Daniela Pejšová.
     
    47:09
    Patricie Škorpíková mířila z pravého kruhu na bližší růžek, jenže Tóthová tam zůstala a proti nadějné střele zakročila lapačkou.
     
    46:56
    Maďarky hrály chvíli ve čtyřech, takže inkasují další menší trest za příliš mnoho hráček na ledě! Odpyká ho Csenge Lazarová.
     
    46:27
    Maďarky se dvakrát v rychlém sledu osvobodily.
     
    45:56
    Sára Čajanová zakončila kombinaci pasem na Terezu Mazancovou, ta puk před prázdnou brankou promáchla!
     
    45:32
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas. Teď můžeme rozhodnout zápas.
     
    45:32
    Lilla Faggyasová (HUN) je vyloučena hru se zlomenou hokejkou a Češky budou mít minutu a 38 sekund přesilovky pět na tři!
     
    45:24
    Puk letěl před branku, kde tvrdě bojovaly Sára Čajanová s Terezou Mazancovou, ale maďarský blok nepřetlačily.
     
    45:09
    Teď už by bychom potřebovali zabrat v přesilové hře. Karmen Kerekesová (HUN) si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    45:00
    Pazmandiové nahodila puk na Dvořákovou, pro ni to neznamenalo sebemenší problém.
     
    43:53
    Maďarkám se po většinu času daří držet puk daleko od své branky a přidělávají nám potíže v rozehrávce.
     
    42:39
    Špatnou rozehrávku hasila Nikol Nepokojová. Ruku na srdce, jak hlavní rozhodčí celý zápas přehlíží maďarské osekávání, tak teď odpustil vyloučení pro změnu naší hráčce.
     
    42:05
    Právě třetí formace nahodila puk na Tóthovou, po buly ještě zůstane na ledě.
     
    41:23
    Trenéři provedli o přestávce změny ve druhém a třetím útoku. Do druhého nastoupila Hrubanová místo Petřekové, do třetího Škorpíková místo Sýkorové.
     
    40:32
    Rotaci první útočné formace zastavil nepříjemný soupeř – voda, která za brankami ještě neuschla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I nadále marně hledáme klíč k prolomení maďarské defenzívy. Naše protivnice za celý zápas ještě nepředvedly jedinou skutečnou hokejovou akci, jak už jsem řekl, v tomhle je jasně předčíme. Nicméně ve druhé třetině se náš tým dopustil celé řady nepřesností, i proto se mu nepodařilo navýšit vedení.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Závěrečný územní tlak Češka hasí Maďarky i za pomoci ostřejších zákroků. Jedna z nich se před chvílí dost drsně oháněla hokejkou před naší střídačkou. Dlouhodobě nás to od Maďarska nijak nepřekvapuje.
     
    38:59
    Nepřesnou českou rozehrávku vystihla jedna ze soupeřek, tu pak ale zvládla stínovat Gabriela Horáková. Puk jí nakonec i vypíchla.
     
    37:45
    České reprezentaci byly odpískány dva ofsajdy v rychlém sledu. Co se týče sestavy, trenéři od začátku zápasu točí beze změny první tři formace.
     
    37:04
    Maďarská kapitánka Dorka Szicková si uvědomila, že to bude potřeba zkoušet nahoru. Dvořáková ale natáhla ruku a lapačkou zasáhla. Puk jí sice napoprvé vypadl, ovšem zkrotila ho dřív, než by hrozilo nebezpečí dorážky.
     
    35:59
    Ojedinělý puk letěl na Katku Dvořákovou, ta ovšem prokázala, že je připravená. Vzápětí však Češky chybovaly v rozehrávce a můžeme být rádi, že Maďarce po výjezdu před branku kotouč ujel.
     
    35:20
    Přímou ránu Pejšové vyrazila Tóthová před sebe, odkud ve velké rychlosti dorážela Sára Čajanová. Bohužel jen do gólmanky.
     
    34:41
    Před brankou si na nabídku Pejšové počkala Nikol Nepokojová, Maďarky pak dostaly puk zase dál k mantinelu.
     
    34:12
    Eliška Vaněčková poslala ránu Imoly Horváthové do ochranné sítě.
     
    33:32
    Ani třetí početní výhoda pro nás neměla kýžený konec, Maďarsko je v plném počtu.
     
    32:49
    Dál už se nám nedaří získat puk pod stoprocentní kontrolu a Maďarky vyhazují.
     
    31:59
    Daniela Pejšová prokličkovala od modré čáry dopředu, ale individuální akci zakončila nepřesnou střelou.
     
    31:26
    Maďarky nás mnohdy osekávají, teď je Imola Horváthová (HUN) za podobný zákrok konečně vyloučena. Přesněji tedy za hákování.
     
    31:11
    Je to velký boj. Hokejově jsme jinde než Maďarky, leč fyzicky se přes ně prosadit, to je věc druhá.
     
    29:46
    Pokračující prvního útoku neskončil žádnou další nadějnou pozicí. Daniela Pejšová se pak postarala o pobavení aspoň tím, že po naskočení na střídačku takříkajíc hodila záda.
     
    28:54
    Tečovaná střela Viktorie Chladové skončila těsně nad maďarským břevnem! Teď nám chyběl jen kousek štěstí.
     
    28:34
    Střelou přes obránkyni zase našla Lucie Gruntová lapačku Tóthové, která nemá ve druhé třetině ani zdaleka tolik práce, jako bychom si přáli.
     
    27:33
    Eliška Vaněčková při návratu do obrany zakopla, ale i na ledě zvládla kotouč zastavit. Češky pak rozehrály tak, aby mohly vystřídat.
     
    26:09
    Daniela Pejšová vyvezla puk z pásma, pak ho posunula Čajanové. Ta si chvilku nevěřila, ale vzápětí poznala, že má větší rychlost a Pejšová jí najíždí. Přihrávku z velkého úhlu ovšem soupeřky zblokovaly.
     
    24:53
    Přízemní příklep maďarské obránkyně zlikvidovala Dvořáková. Střely po ledě pro soupeřky opravdu nejsou receptem, jak by proti naší drobné gólmance mohly potencálně uspět.
     
    24:13
    Anna Kalová při průniku do pásma ztratila kotouč z hokejky a když se po něm natáhla zpátky na modrou, nemohlo z toho být znovu nic jiného než ofsajd.
     
    23:52
    Útočné kroužení elitního útoku končí dalším postavením mimo hru.
     
    23:31
    Nabídka Daniely Pejšové od modré čáry neprošla, zastavil ji chumel bruslí před brankovištěm.
     
    22:58
    Lucie Gruntová přijímala dlouhý pas už za modrou čarou a rozhodčí musel její úprk zastavit odpískaným ofsajdem, po němž se hra vrací do naší třetiny.
     
    22:37
    Početní výhodu naše hokejistky prospaly a Maďarsko je kompletní.
     
    21:47
    Adéle Hanzlíkové v okamžiku střely klepla soupeřka do hokejky, proto jí nevyšla a jedna z Maďarek ji snadno zastavila.
     
    21:02
    Maďarky se brzo osvobodily, střela Čajanové pak k úspěchu nevedla. Následně jsme se z pásma vystrnadili sami nepřesnou přihrávkou.
     
    20:20
    Tereza Mazancová se hnala do další gólovky a tentokrát si vykoledovala přesilovku. Maja Fecskeová (HUN) je vyloučena za držení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Maďarky hrají o divizi výš než Polky, a tak se nám proti nim prosazuje logicky hůř. Nic to nemění na tom, že naše děvčata od začátku jednoznačně tvořila hru. Tereza Mazancová proměnila trestné střílení, což vedlo k zasloužené otevírací brance.

    Kateřina Dvořáková musela poprvé zasahovat až po 13 minutách hry, pak se Maďarky díky přesilové hře přece jenom dostaly do lepšího tempa a měly pár střel z dálky. V klíčové druhé třetině, kdy to mají týmy dál na střídačky, musíme především nechybovat v obraně a vytrvat v obléhání maďarské branky s účinnějším zakončením.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Žádná střelecká pozice z toho nebyla, naopak Kerekesová se pak vydala do protiútoku a z levé strany prověřila pozornost Dvořákové.
     
    19:21
    Co elitní pětka vymyslí?
     
    18:40
    Těžkou přihrávku zpět na modrou čáru nezpracovala Adéla Hanzlíková, potom nahodila puk do pásma, abychom znovu mohli vystřídat.
     
    18:02
    Teď už ano a na led konečně míří nová pětice. Nicméně Maďarky se znovu drží v útoku.
     
    17:33
    Stále se nám ale nedaří osvobodit. Důležitý blok si připsala Kateřina Petřeková.
     
    17:04
    Tečovaná střela Faggyasové naštěstí zamířila mimo, to už Haasová naskočila na led a hrajeme v pěti.
     
    16:44
    Teď už se bráníme v obranném čtverci...
     
    16:16
    Vzápětí se Maďarsko dopustilo zakázaného uvolnění.
     
    16:07
    Maďarky přišly o kotouč a dvojice Mazancová – Čajanová se vydala dopředu. První jmenovaná vystřelila a Tóthová musela zasáhnout.
     
    15:21
    Perfektně si Katka Dvořáková našla střelu Kreiszové od modré čáry. Naše gólmanka zůstala stát a puk schovala do náručí.
     
    15:00
    Dvořáková musela pohlídat další dvě střely z uctivé vzdálenost, vzápětí jdeme bohužel poprvé do čtyř. Přísný čárový rozhodčí nám odpískal příliš mnoho hráček na ledě. Trest odpyká Hana Haasová.
     
    14:24
    Včerejší autorka hattricku Daniela Pejšová zase nabrala obrovskou rychlost, vypálila a odražený puk si dojela. Nicméně to bylo už zhruba na úrovni brankové čáry.
     
    13:43
    První trojice to chtěla vykombinovat do prázdné brány, nicméně potřebovala by naprostou přesnost. A to se nepovedlo.
     
    13:14
    Po 13 minutách hry přichází první zákrok Kateřiny Dvořákové, kterou střelou přes beka prověřila Imola Horváthová.
     
    12:44
    Třetí formace se snažila najít recept na odemknutí maďarské defenzívy, před brankou byla Lucie Gruntová, nicméně soupeřky puk dostaly z pásma.
     
    11:58
    Postupně Gabriela Horáková a Hana Haasová zablokovaly dva maďarské pokusy ze střední vzdálenosti.
     
    11:27
    Nikol Nepokojové spoluhráčky střídaly, tak puk nahodila dopředu. Teď už se svěží pětice zase vydává forčekovat.
     
    10:45
    Dobrá střela Sáry Čajanové z pravé strany gólmance propadla, ovšem puk projel vedle branky.
     
    10:05
    Lucie Gruntová to zkusila přes obránkyni mezi betony, ty maďarská brankářka včas sklapla. Schovaná střela Viktorie Chladové pak minula tyčku.
     
    08:43
    Vzápětí dostaly Maďarky puk ze třetiny a jedna z nich by ho nejspíš dojížděla první. Skvěle tak zareagovala Katka Dvořáková, která vyjela dál než do půlky obranného pásma, aby kotouč poslala do bezpečí.
     
    08:19
    První formace zůstala na ledě a Mazancová vybídla zpoza branky Sáru Čajanovou. Tu zblízka Tóthová vychytala!
     
    07:46
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Nádhera! TEREZA MAZANCOVÁ jako by od začátku věděla, co udělá. Zato gólmanka neměla sebemenší tušení, takže když Mazancová zahýbala rameny a natáhla si puk do bekhendového zakončení, už na ní zívala odkrytá klec. Jdeme do vedení – 0:1!
     
    07:46
    Tereza Mazancová si krásně obhodila jednu obránkyni, druhá ji faulovala a naše útočnice pojede trestné střílení!
     
    07:02
    Nicméně vydržely tam odhadem deset sekund, Kateřina Dvořáková je dneska zatím zcela bez práce a jen sleduje, co se děje daleko od ní.
     
    06:41
    Češky nemohly napadat, neboť už nutně potřebovaly střídat. Proto se soupeřky dostaly do naší třetiny.
     
    05:55
    Pokus Kateřiny Petřekové poslala clonící hráčka vysoko do ochranné sítě.
     
    05:40
    Obranná dvojice Daniela Pejšová – Viktorie Chladová teď poctivě vypomáhala útočnicím, sledovali jsme slibný tlak. Pejšová nejdřív zakončila sebevědomý slalom střelou mimo, Chladová pak pěkně pálila nahoru, nicméně Tóthová viděla.
     
    05:02
    Nikol Nepokojová se pokládala do puku z první, nicméně mířidla si neseřídila vůbec dobře. Pak to z druhé strany pásma zkusila Sára Čajanová, její střelu nejspíš soupeřky zblokovaly.
     
    04:30
    Naše reprezentace se neudržela v útočné třetině a musí to zkusit odznova, oba týmy mohou vystřídat pětice, které už byly na ledě dlouho.
     
    03:47
    Další práce pro lapačku Tóthové, nyní si počkala na pokus Lucie Gruntové.
     
    03:20
    Maďarsko hraje v plném počtu, měli jsme povětšinou jen nabídky na teč.
     
    02:48
    První ostrý pokus na branku vyslala Sára Čajanová, která si s pukem vyjela od pravého hrazení. Mířila na bližší růžek, kde zasáhla Tóthová lapačkou.
     
    01:57
    Nepřesná rozehrávka českého týmu vzápětí rezultuje v zakázané uvolnění.
     
    01:39
    Daniela Pejšová posílala před branku prudkou ránu na teč či dorážky, bylo tam ale těsno a Maďarky se vzápětí osvobozují.
     
    01:12
    A hned vzápětí je tu česká přesilovka! Noemi Puskásová (HUN) je vyloučena za podražení.
     
    01:03
    První událostí zápasu je zakázané uvolnění Maďarska, do té doby jsme viděli jen nepřesnosti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dnešní souboj bude pikantní z toho důvodu, že právě s Maďary sdílíme trenérskou kabinu. Nicméně nepočítám, že bychom o přestávce vzájemně odposlouchávali pokyny.

    Jedna z Maďarek, konkrétně Emma Kreiszová, vypadala už na rozbruslení velmi namotivovaně. Jakmile některé Češky přejely červenou čáru, nekompromisně do nich najížděla, aby je poslala na vlastní polovinu. Naše děvčata nad tím jen kroutila hlavou.
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko U18: Tóthová (Maruyamaová) – Fecskeová, Szamosfalviová, Kreiszová (A), Lazarová, Faggyasová, Sándor-Szekélyová – Szicková (C), D. Horváthová, I. Horváthová – Stroblová, Puskásová, Sölédová – Pazmandiová, Kerekesová, Cselényiová – Jozsaová, Losonciová. Trenér: Andras Kis.

    Česko U16: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Chladová, Horáková, Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Mudráková, Škorpíková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Kalová, Haasová – Bartáková, Sýkorová, Gruntová – Hrubanová, Machková, Chwastková. Trenér: Roman Heindl.
     
    Do dnešního duelu nastoupí mírně obměněná sestava. Jak už jsem zmínil, do branky se postaví Kateřina Dvořáková. Na centr druhé formace putuje Anna Kalová, která nahradí Patricii Škorpíkovou, Michala Machková jde místo ní z obrany do čtvrtého útoku. Je ale možné, že trenéři s tím ještě během zápasu zase drobně zamíchají.
     
    Ještě dodejme včerejší výsledek Maďarek. Na první body zatím čekají, se Slovenskem totiž prohrály 1:2 – těsně, leč přece jenom zaslouženě. Oba soupeři se chystají na lednové mistrovství světa divize IA v Itálii, zatímco Polky na domácí šampionát divize IB. Ten hostí právě v Katovicích, ovšem v hale Spodek.
     
    Vstup do turnaje se českému týmu povedl na výbornou, polských hokejistek se nezalekl a hned v první třetině zavelel za vítězstvím. Skóre rozjela obránkyně Daniela Pejšová, která stihla do 21. minuty nasázet hattrick, když úvodní gól dala dokonce v oslabení.

    Polky sice měly ve druhé třetině pár šancí, ale žádnou neproměnily, naopak skóre dál narůstalo až do podoby 7:0 pro náš výběr. Trenéry mohly potěšit výkony řady hráček včetně těch méně zkušených – ať už v útoku, nebo i obraně, i když tu soupeřky moc neprověřily. Vše jistila bezchybným výkonem gólmanka Julie Pejšová, jež pochytala Polkám všech 19 střel.

    Polsko – Česko 0:7 (0:3, 0:3, 0:1)

    Branky a nahrávky: 3. D. Pejšová, 11. Mazancová (Čajanová), 17. D. Pejšová (Nepokojová, Mazancová), 21. D. Pejšová (Nepokojová), 25. Gruntová (Bartáková), 37. Gruntová (TS), 46. Čajanová (D. Pejšová).
     
    Podruhé zdravím do České republiky z polských Katovic. Dnes nás čeká další zápas reprezentantek do 16 let na Turnaji Visegrádské čtyřky, kde obhajují zlato proti o dva roky starším soupeřkám. Po jasné výhře 7:0 nad Polskem vyzveme tentokrát silnější Maďarsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Mazancová (TS), 48. Bartáková (Haasová, D. Pejšová), 49. Mazancová (Nepokojová, D. Pejšová), 59. Škorpíková


    Maďarsko U18: Tóthová (Maruyamaová) – Fecskeová, Szamosfalviová, Kreiszová (A), Lazarová, Faggyasová, Sándor-Szekélyová – Szicková (C), D. Horváthová, I. Horváthová – Stroblová, Puskásová, Sölédová – Pazmandiová, Kerekesová, Cselényiová – Jozsaová, Losonciová. Trenér: Andras Kis.
    Česko U16: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Chladová, Horáková, Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Mudráková, Škorpíková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Kalová, Haasová – Bartáková, Sýkorová, Gruntová – Hrubanová, Machková, Chwastková. Trenér: Roman Heindl.
    thejrc.org