Maďarsko U18 – Česko U16 0:4 (kon.)
konec
Maďarsko U18
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Česko U16
Sobota 16.12.2017, 16:00 • Lodowisko Jantor, Katovice • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Katovickým stadionem Jantor zní podruhé česká hymna. A my doufáme, že si ji poslechneme ještě potřetí – zítra odpoledne. Ve 12 hodin nás čeká tradiční finále turnaje proti osmnáctce Slovenska. Do té doby se mějte krásně! (18:07:24)
     
    Výborně. Třetí třetinou jsme nakonec rozhodli o bezpečném, a hlavně zaslouženém vítězství nad o dva roky staršími Maďarkami. Přes jejich fyzickou převahu i vytrvalé osekávání se nám dlouho nedařilo prosadit, ale hokejovost se nakonec projevila a ve třetí části nám klaply i dvě přesilovky.

    Nejlepší hráčkou je vyhlášena kapitánka Sára Čajanová. Její první formace český tým jednoznačně táhne. Po Julii Pejšové vychytala čisté konto i Kateřina Dvořáková., takže jsme na turnaji stále ještě neinkasovali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Navíc vyhodila puk přes celé hřiště přímo na gólmanku, takže zápas dohráváme v útoku.
     
    59:27
    Maďarky se dostaly k asi první kloudné kombinaci v útočném pásmu za celý zápas. Jenže zakončující obránkyni zblokovala střelu Hana Haasová a Tereza Mazancová potom vyhodila puk do bezpečí.
     
    58:16
    Maďarská střídačka si bere oddechový čas.
     
    58:16
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól! Ze všech nejvíc se teď ulevilo jeho autorce, PATRICIE ŠKORPÍKOVÁ díky němu může zase nabrat zdravé sebevědomí. Parádně vypíchla soupeřce puk k mantinelu, z rohu si šikovně vyjela do pravého kruhu, odkud konečně našla kýžené místečko nad lapačkou Tóthové. Suverénně nejhezčí akce zápasu – 0:4! Bez asistence.
     
    57:29
    Skrz hráčky se puk trochu nečekaně vykutálel na hokejku Gabriely Hrubanové, která s tím nepočítala, a proto její zakončení postrádalo důraz.
     
    56:55
    Čajanová se vydala dorčekovat, dobrou práci pak odvedla Viktorie Chladová, která udržela puk u hrazení a dovolila svým kamarádkám vystřídat.
     
    56:16
    A právě Horváthová teď pocítila tvrdý český chlebíček. Za zákrok u mantinelu se asi mohlo či mělo vylučovat, nicméně sudí už toho dneska pustili...
     
    56:08
    Před Dvořákovou se dostala Dominika Horváthová, naštěstí nedokázala s prudkým pukem naložit.
     
    55:34
    Když dělala Anna Kalová soupeřce kličku na modré čáře, u mantinelu už jí Lucie Gruntová přejela do pásma a hra je zastavena.
     
    54:46
    Tereza Mazancová neměla při svém výjezdu před branku kudy poslat puk na Sáru Čajanovou, po chvíli dostaly Maďarky kotouč do bezpečí.
     
    54:10
    Zakázané uvolnění Maďarska vrací hru před Tóthovou.
     
    53:44
    Už jsme se na tribuně radovali, ale marně! Patricie Škorpíková vyzvala krásnou přihrávkou Lucii Gruntovou, která z bezprostřední blízkosti zakončila z první do tyčky! Parádní akci českého týmu chyběl kousíček.
     
    52:50
    Po srážce u české střídačky rozhodčí přerušili hru, hráčky se ale rychle rozdělily a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:27
    Tým vedený jako domácí hraje v plném počtu, musíme vytrvat ještě sedm minut.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Mazancová (TS), 48. Bartáková (Haasová, D. Pejšová), 49. Mazancová (Nepokojová, D. Pejšová), 59. Škorpíková


    Maďarsko U18: Tóthová (Maruyamaová) – Fecskeová, Szamosfalviová, Kreiszová (A), Lazarová, Faggyasová, Sándor-Szekélyová – Szicková (C), D. Horváthová, I. Horváthová – Stroblová, Puskásová, Sölédová – Pazmandiová, Kerekesová, Cselényiová – Jozsaová, Losonciová. Trenér: Andras Kis.
    Česko U16: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Chladová, Horáková, Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Mudráková, Škorpíková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Kalová, Haasová – Bartáková, Sýkorová, Gruntová – Hrubanová, Machková, Chwastková. Trenér: Roman Heindl.
    thejrc.org