Norsko – Slovensko 0:1 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Norsko
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Slovensko
sk Sobota 16.12.2017, 17:00MECA Hockey Games 2017
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti dramatický zápas napokon zvládli a tretíkrát v tomto roku zdolávajú výber Nórska. Dnes sa víťazstvo nerodilo ľahko, veď sme na góly museli čakať až do samostatných nájazdov. Ani v nich Branislav Konrád neinkasoval a zaslúžene sa stáva najlepším hráčom Slovenska v tomto zápase. Rovnaké ocenenie na strane súpera získal Lars Haugen, no v záverečnej nájazdovej lotérii nestačil na pokusy Andreja Kudrnu a Petra Ölveckého. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:33:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovenska. Autorom víťazného gólu je ANDREJ KUDRNA, ktorý premenil tretí samostatný nájazd. Okrem neho sa gólovo presadil aj Peter Ölvecký, ktorý presnou strelou spečatil druhé miesto slovenskej reprezentácie na MECA Hockey Games 2017.
     
    5. série
    0:2
    Peter Ölvecký predviedol na jeho pomery netradičné zakončenie. Z tesnej blízkosti vystrelil príklepom a prekonal Larsa Haugena. Vďaka tomu slovenský tím víťazí v dnešnom stretnutí.
     
    4. série
    0:1
    Anders Bastiansen to skúšal priamou strelou, ale trafil len lapačku slovenského brankára. Branislav Konrád zostáva naďalej neprekonaný a približuje náš tím k víťazstvu.
     
    4. série
    0:1
    Lukáš Cingel to skúšal šikovne. Tesne pred bránkoviskom si posunul puk do bekhendu, no jeho zakončenie minulo bránu Larsa Haugena.
     
    3. série
    0:1
    Ken André Olimb mohol vyrovnať skóre v nájazdovej lotérii, no ani on strelou švihom nedostal puk za chrbát bezchybného Konráda.
     
    3. série
    0:1
    Andrej Kudrna je prvým hokejistom, ktorý rozvlnil sieť. Z pravej strany smeroval na domáceho brankára a presnou strelou skóroval.
     
    2. série
    0:0
    Branislav Konrád ukázal skvelú prácu s hokejkou. Aleksander Reichenberg až príliš dlho váhal, čo slovenský brankár dokonale využil vypichnutím puku.
     
    2. série
    0:0
    Libor Hudáček to skúšal blafákom do bekhendovej strany, ale neuspel. Lars Haugen predviedol skutočne výborný zákrok a drží svoj tím vo výhode.
     
    1. série
    0:0
    Mathis Olimb to takisto skúšal priamou strelou na nášho brankára. Branislav Konrád ale dobre zasiahol, a tak je stav stále bezgólový.
     
    1. série
    0:0
    Samostatné nájazdy začal Michel Miklík, no jeho strela mierila len do dobre postaveného nórskeho brankára.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani v pridanej päťminútovke sme sa gólu nedočkali. Veľkú šancu zahodili najmä domáci hokejisti. Patrick Thoresen nepremenil trestné strieľanie a v prečíslení dvoch pri jednému zlyhal aj Christian Bull.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:27
    Lars Haugen neudržal strelu od modrej čiary. K dorážke sa snažil dostať Matúš Sukeľ, ale ani on nepretlačil puk za chrbát domáceho brankára. Zápas pomaly speje k samostatným nájazdom.
     
    63:57
    Slovenskí hokejisti si v závere predĺženia zahrajú v početnej výhode. Po súboji s Liborom Hudáčkom putuje na trestnú lavicu za sekanie Daniel Sørvik.
     
    63:20
    Hokejisti Nórska si počínali proti pravidlám. Po ofsajdovom verdikte sa bude vhadzovať v strednom pásme, bližšie k bráne slovenského mužstva.
     
    62:48
    Adam Jánošík sa snažil zakombinovať s Pavlom Skalickým. Útočník bratislavského Slovana sa ale napokon do zakončenia nedostal, a tak sa rýchlo musí vrátiť späť.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Kudrna

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Miklík (SVK)
    0:0   M. Olimb (NOR)
    2. série:
    0:0   Hudáček (SVK)
    0:0   Reichenberg (NOR)
    3. série:
    0:1   Kudrna (SVK)
    0:1   K. A. Olimb (NOR)
    4. série:
    0:1   Cingel (SVK)
    0:1   Bastiansen (NOR)
    5. série:
    0:2   Ölvecký (SVK)


    Norsko: Haugen (Haukeland) – Holøs, Bull, Johannesen, Sørvik, Espeland, Ødegaard, Valkvae Olsen, Lesund – Thoresen, M. Olimb, K.A. Olimb – Rosseli Olsen, Bastiansen, Reichenberg – Kristiansen, Forsberg, Salsten – Hoff, Roest, Røymark.
    Slovensko: Konrád (Godla) – Čerešňák, Graňák, Baranka, Starosta, Jánošík, Meszároš, Kotvan, Švárny – Lamper, Hrnka, Cingel – Kudrna, Bubela, L. Hudáček – Paulovič, Krištof, Sukeľ – Skalický, Ölvecký, Miklík.

    Rozhodčí: Johan Magnusson, Robert Hallin – Tobias Norlander a Rune Solholm Bakken.
    thejrc.org