Mladá Boleslav – Vsetín 2:1 (kon.) | Žďár n/S – Olomouc 3:2 (po pr.) | Chomutov – Letňany 7:2 (kon.)
Warriors Brno – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Havířov – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.) | Kladno – Salzburg 4:7 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
HC Letci Letňany
Neděle 17.12.2017, 12:30 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (14:29:01)
     
    I třetí třetina nám nabídla gólové hody. Šestou a sedmou branku Pirátů zaznamenali Jan Prokop s Romanem Brandnerem. Za hosty v posledních minutách snižoval na konečných 2:7 Štěpán Kynclt.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Ještě jeden úspěch chtěl zaznamenat David Valdhans, kterému se ale z levého kruhu nepovedlo prostřelit bránící hráče. Utkání končí vysokou výhrou domácích.
     
    58:44
    Luxusní teč Lukáše Bendy a ještě luxusnější zákrok Jana Jeřábka! Po nahození od modré čáry domácí hráč tečoval do pravé šibenice, kde se ale zjevila lapačka hostujícího brankáře.
     
    57:34
    Letňany právě vstřelily branku!
    A přece se hosté ještě prosazují! Adam Štěpánek nahazoval od pravého mantinelu do brankoviště, kde se po lehké teči prosadil dnes aktivní ŠTĚPÁN KYNCLT. Asistence: Adam Štěpánek a David Valdhans.
     
    57:16
    Domácí byli aktivní v útočné třetině, ale žádný střelecký pokus nevymysleli. Následně se Jakub Váchal nacházel v hodně těsném ofsajdu.
     
    56:08
    Hra se přesunula před Běhulu. Hosté byli agresivní před brankou, ale zakončit se jim nepovedlo. Vhazovat se bude po pravici chomutovského brankáře.
     
    55:34
    A mohl poosmé. Lukáš Benda si najel podél levého mantinelu až do zakončení. Mezírku mezi ramenem a tyčkou pražského brankáře ovšem nenašel!
     
    55:14
    Hned minutu po vstřelené brance se domácí dostali do útoku a vybojovali útočné pásmo. Vhazovat se bude po pravici Jana Jeřábka.
     
    54:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    A přišla branka na druhé straně! ROMAN BRANDNER dostal parádní přihrávku před branku, kde stačilo pouze nastavit hokejku. Chomutovský útočník přesně toto udělal a připsal si třetí bod v utkání. Asistence: Jakub Jaroš a Jakub Štochl.
     
    53:55
    Dobrá akce hostů, jenž se dostali do protiútoku. Z pravého kruhu zakončoval do vzdálenější šibenice Adam Štěpánek. Běhula ale jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě.
     
    52:27
    Brankově se mohl prosadit také Ivan Lytvynov, jenž před brankářem zakončoval bekhendem po ledě. Pokus ale skončil jen na připravených betonech Richarda Běhuly.
     
    51:41
    Štěpán Kynclt mohl snížit poté, co dostal přihrávku před branku. Před Běhulou byl sám, ale ani nadvakrát chomutovského brankáře nepřekonal.
     
    51:02
    Od modré čáry nahazoval Michal Gut, jehož pokus byl ještě tečován Peterem Lobodowskim. Kotouč mířil pod víko, ale Jan Jeřábek si dokázal připsat zákrok a kotouč vyrazit nad branku.
     
    50:15
    Další povedená akce první chomutovské lajny. Kryštof Ouřada hledal u levé tyčky dvojici Koláček – Veselý. Před nimi ale zasáhl bránící hráč, jenž celou situaci zachránil.
     
    49:46
    Domácí v plném počtu.
     
    49:16
    Následně si do dobré šance najel Jan Slavík, ten ale z levého kruhu mířil jen do připraveného bránícího hráče chomutovského celku.
     
    48:39
    Daniel Vlček dostal přihrávku před brankou a pokoušel se zakončovat. První pokus skončil na bránícím hráči, druhé zakončení pokryl Richard Běhula.
     
    48:09
    Oslabení domácích začalo parádně. Michal Gut dojížděl vyhozený kotouč a ušetřil cenné sekundy. Letňany následně vyhodily na icing.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., sevření puku rukou).
     
    47:07
    Sedmá branka visela ve vzduchu i následně. Patrik Pech dostal přihrávku před branku, kde zakončoval po ledě mezi betony. Hostující brankář ovšem vytáhl další zákrok.
     
    46:18
    Denis Zeman posílal od pravého mantinelu jedovaté nahození do brankoviště, kde se otáčel a zakončoval Jakub Jaroš. Petr Hamalčík nyní ovšem nekapituloval!
     
    45:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Druhý únik JANA PROKOPA, druhá branka! Nyní se domácí útočník prosadil bekhendovým pokusem v těžké pozici, bránil jej těsně hostující hráč. Jeřábek toto mohl chytit... Asistence: Jakub Jaroš a Roman Brandner.
     
    44:40
    Rychlostí a důrazem se na levý kruh dostal Michal Gut, kterému to dnes ovšem vůbec nelepí. Kadaňský rodák zakončoval na vzdálenější tyčku, ale branku netrefil.
     
    43:17
    Přihrávku přes celé hřiště dostal Jan Slavík, jenž jel sám na brankáře Běhulu. U levé tyčky zakončoval k pravé tyčce, ale chomutovský brankář předvedl skvělý zákrok.
     
    42:35
    V úvodu třetí periody je hra taková rozháraná. Je vidět, že utkání má nejspíše jistého vítěze. Aktivnější jsou o něco málo Letňany, Piráti ovšem jejich ataky odrážejí.
     
    41:33
    První střelecký pokus obstaral Pavel Jarý, který od modré čáry nahazoval do brankoviště. Pískáno bylo ovšem postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    40:27
    Piráti se v úvodu třetiny dostali do tlaku, ale nic nevymysleli. Hasit poté museli pronikání Štěpána Kyclta, jenž se ale přes trojici hráčů do zakončení nedostal.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Letci Letňany: ze hřiště odchází Petr Hamalčík, přichází Jan Jeřábek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 13:58.
     
    Třetí třetina nám nabídla hned čtyři branky, většinu z nich opět stříleli Piráti. Letňany sice snížily zásluhou Jana Slavíka, ale poté dávali branky jen domácí. V horizontu druhých deseti minut se prosadili postupně Jakub Veselý, Kryštof Ouřada a Jan Prokop. Domácí celek má před třetí periodou již čtyřbrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    V poslední akci druhé třetiny byl Kryštof Pejchal. Ten nejdříve z pravého kruhu přihrával mezi kruhy, kde byl ale puk zachycen. Dostal se tak k dorážce, která skončila v rukavici Richarda Běhuly.
     
    39:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    A povedlo se! JAN PROKOP dostal přihrávku do jízdy a svou rychlostí se dostal až před branku. Chomutovský útočník zakončoval pod víko, což se mu povedlo. Po vstřelení branky si navíc pořádně oddechl. Asistence: Denis Zeman a Dominik Ferbas.
     
    38:35
    Michal Gut objel branku a dával kotouč na přední tyčku, kde stál Erik Mežnar. Před ním ale zasáhl bránící hráč a Piráti se musejí snažit i nadále.
     
    37:51
    Následně se Piráti dostali do ofsajdového postavení, pokračovat se bude dvě minuty před koncem prostřední části ve středním pásmu.
     
    37:05
    Josef Koláček nyní obral bránícího hráče o kotouč a posouval jej bekhendem spoluhráči před branku. Obránce Letňan ovšem svou chybu napravil a příhru zachytil.
     
    35:56
    Letňany jsou aktivnější než tomu bylo v první třetině. Snahu jim nelze upřít, ale domácí obrana dnes odvádí spolehlivý výkon následovaný dobrou produktivitou v útoku.
     
    34:42
    Po levé straně se do zakončení dostal Jan Janiurek, jenž po ledě trefil špičku betonu Richarda Běhuly. Dorážka do odkryté branky se neuskutečnila díky obětavému bránícímu hráči, jenž dorážejícího zablokoval.
     
    33:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    A přišla branka na straně druhé! KRYŠTOF OUŘADA dostal moc prostoru mezi kruhy, kam dostal přihrávku a odkud s pomocí břevna přidal svůj druhý bod v utkání! Asistence: Jakub Veselý.
     
    33:33
    Michael Krutil následně dostal nabito na modrou čáru, odkud svižně zakončoval. Po ledě ovšem hostující hráč mířil jen do připraveného brankáře.
     
    33:13
    Hosté v plném počtu.
     
    33:02
    Snažení v brankovišti následně zakončoval Erik Mežnar, jenž měl obrovskou šanci na čtvrtou branku. Zblízka slovinský forvard ale zakončoval jen těsně vedle!
     
    32:26
    Jakub Veselý míchal s kotoučem v roli falešného beka. Tam jej ale nachytalo vypíchnutí hostujícího hráče, jenž na pár chvilek svůj celek osvobodil.
     
    31:39
    Střelecký pokus od modré čáry byl vyražen před Jakuba Veselého, který dorážel, ale pozorného Hamalčíka v brance nepřekonal. Pokračovat se bude po jeho levici.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Jan Janiurek – 2 min., hákování).
     
    31:01
    A další snažení pražského celku bylo ukončeno odpískáním ofsajdu. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině, domácí stále vedou o dvě branky.
     
    30:16
    Letňany se v protiútoku agresivně dostali do brankoviště, kde puk poskakoval, ale za záda Richarda Běhuly se nedostal. Parádně mu vypomohli bránící hráči.
     
    29:48
    Do pásma si s lehkostí následně najel Michal Gut, jenž se pokoušel zakončovat. Puk mu ovšem z hokejky sjel a bylo po solidní šanci.
     
    29:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Famózní akce domácích znamená jejich třetí branku v utkání! Kryštof Ouřada upadl na modré čáře, ale kotouč se k němu nakonec dostal. Přihrával tak k levé tyčce, kde stál Josef Koláček. Ten nic nevymýšlel a na vzdálenější tyčku přihrál JAKUBU VESELÉMU, jenž měl lehkou úlohu. Asistence: Josef Koláček a Kryštof Ouřada.
     
    28:32
    Piráti mohli bleskově odpovědět, Josef Koláček dostal přihrávku před branku a zakončoval do volného prostoru. Kotouč se ovšem svezl po hokejce bránícího hráče a v brance neskončil.
     
    27:38
    Letňany právě vstřelily branku!
    A nyní se hosté dočkávají snižující branky! JAN SLAVÍK obral před brankou kličkujícího obránce Pirátů a v tváří tvář brankáři se nemýlil. Bez asistence.
     
    26:50
    Nadvakrát to zkoušel Kryštof Ouřada. Nejdříve střílel do brankáře od pravého mantinelu, následně z mezikruží zakončoval jen vedle branky.
     
    26:25
    David Černý následně zahrál vysokou hokejkou a spoluhráč se zapojil do hry. Pokračovat se tak bude vhazováním po levici Richarda Běhuly.
     
    25:18
    Piráti byli nyní pod menším tlakem, a tak jeden z hráčů najel do střední třetiny a nahodil za branku. Piráti vystřídali a mohou pokračovat napadáním rozehrávky Letňan.
     
    24:01
    Z levého kruhu to nyní po přihrávce zkoušel z první Jan Slavík. Plachtící puk mířil pod víko, ale skončil jen na rameni připraveného chomutovského brankáře.
     
    23:11
    Do zakončení se pokoušel dostat Štěpán Kyclt, jenž z pravého kruhu zakončoval přes bránícího hráče. Obstřelit se mu jej ovšem nepovedlo, puk mu sjel z hokejky a sotva se došoural k Běhulovi.
     
    22:07
    Piráti byli aktivní v pásmu a hru se pokoušel zachránit Jakub Veselý, jenž od modré čáry nahazoval na branku. Puk ovšem skončil jen na betonech Hamlčíka, hosté se následně dostávají do útoku.
     
    21:16
    Nyní si do pásma najel Michal Gut, jenž přenechával kotouč najíždějícímu Eriku Mežnarovi. Ten zakončoval po ledě a nakonec trefil jen betony připraveného Hamalčíka.
     
    20:43
    Hosté se dostali do pásma a Štěpán Kyclt přihrával před branku, kde ovšem nikdo nebyl. To resultovalo v únik Jakuba Veselého, který z levého kruhu střílel do brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 13:13.
     
    Je za námi první třetina, kterou ovládli chomutovští hráči. Ti kontrolovali hru, měli několik gólových akcí a dali dvě branky. Tu první vstřelil po individuální akci Denis Zeman, kterého neméně povedeným pokusem napodobil v závěru třetiny Jakub Jaroš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    To neplatí po akci JAKUBA JAROŠE, který dal naprosto luxusní branku! Pirátský útočník vjel do pásma, zasekl kotouč a střelou na přední šibenici rozjásal chomutovské publikum. Povedený kousek. Asistence: Roman Brandner.
     
    18:45
    Z levého kruhu to zkoušel reprezentant do šestnácti let Michal Gut. Jeho zakončení šlo ovšem pouze nad branku, a tak je rozdíl stále jednobrankový.
     
    18:06
    Nyní byl v dobré pozici mladší dorostenec Josef Koláček. Ten dostal přihrávku zpoza branky a zakončoval, Hamalčíka zblízka ale nepokořil!
     
    17:40
    V posledních sekundách je to taková nahazovaná z jedné strany na druhou. Ani jeden celek se nedostává v posledních minutách do šancí.
     
    16:37
    Rychle se do útočné třetiny prodral Michal Gut, jenž předával před brankou kotouč spoluhráčům. Těm se ovšem nepovedlo nic vymyslet a hosté vyhodili na icing.
     
    15:38
    Do pásma Letňan si následně najel Jakub Veselý, který to z pravého kruhu zkoušel na zadní tyčku. Solidní svižná rána ovšem skončila jen těsně vedle branky.
     
    14:39
    Domácí v plném počtu.
     
    14:15
    Piráti se během chvilky dvakrát osvobodili, Letňany v přesilové hře nic nevymyslely a Piráti budou během pár sekund v plném počtu.
     
    13:27
    Hosté delší dobu kombinovali, střelecký pokus vymyslel až Erik Hlinka. Ten kotouč ovšem netrefil ideálně a plachtící projektil skončil jen nad brankou Chomutova.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Denis Zeman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:00
    Slušná šance pro Davida Černého! Domácí útočník unikal sám na brankáře, kterého překonal kličkou mezi betony. Kotouč se ovšem doklouzal těsně vedle tyčky.
     
    10:55
    Štěstí pokoušel ránou od pravého mantinelu Erik Mežnar. Jeho svižný pokus letěl na zadní tyčku, kterou ale minul a skončil na zadním mantinelu.
     
    10:07
    Následně se Piráti směrem dopředu vůbec nedomluvili a přihrávka skončila na icingu. Pokračovat se bude vhazováním po pravici chomutovské jedničky.
     
    09:27
    Pěkná akce produktivní dvojky Ouřada – Veselý. Prvně jmenovaný vjel do pásma a přenechal kotouč Veselému. Ten po ledě zakončoval, ale svým pokusem trefil jen betony Hamalčíka.
     
    08:34
    V posledních sekundách vidíme boj o každý kousek ledu. Piráti jsou aktivní a svého soupeře tlačí. Letňany se brání a směrem do útoku to od nich není dobré.
     
    07:14
    Piráti nyní mohli navýšit své vedení na 2:0. Roman Brandner dostal přihrávku před branku, kde si pomohl stahovačkou, aby následně zakončoval. Petr Hamalčík ovšem famózně zastavil tento pokus i několik dalších dorážek.
     
    06:48
    Hosté v plném počtu.
     
    06:20
    Dlouhá kombinace domácího celku k ničemu nevedla. Střílet zkoušel Jakub Štochl, ale rána mu nesedla. Kombinující Gut a Mežnar následně nic nevymysleli.
     
    05:15
    První střelecký pokus v přesilové hře vyprodukoval Jakub Váchal, jenž si zpracoval přihrávku od Ouřady a dělovkou zakončoval. Puk ovšem skončil jen na těle Hamalčíka.
     
    04:48
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Kryštof Pejchal – 2 min., podražení).
     
    04:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    První akce Erika Mežnara nevyšla, následně se ale Piráti přecijen prosadili. DENIS ZEMAN si najel s pukem do pásma a ráznou střelou k levé tyčce vstřelil svou první branku v letošní sezóně! Bez asistence.
     
    03:40
    Erik Mežnar následně nezachytil přihrávku do útoku, puk nestihl dojet ani rychlík Michal Gut. Píská se tedy icing a hrát se bude před brankou domácího celku.
     
    02:54
    Rychlonohý Kryštof Ouřada následně najel do pásma a přihrával mezi kruhy na Jakuba Veselého. Ten dělovkou zakončoval do levé šibenice, kterou ovšem nakonec netrefil.
     
    02:26
    Od levého mantinelu pokoušel střelecké štěstí následně Roman Brandner, jeho pokus ovšem branku Petra Hamalčíka neohrozil, následně byla hra přesunuta před Richarda Běhulu.
     
    01:47
    První náznak šance hostujícího celku měl Jakub Janča, jenž se pokoušel probít kolem pravého mantinelu. Přes dvojici bránících hráčů ale neprošel.
     
    00:45
    Po vhazování před brankou pražského celku nahazoval od modré čáry obránce Pavel Jarý. Jeho slabší pokus se ovšem zastavil o brusli bránícího hráče.
     
    00:12
    Piráti se hned dostali do velké šance. Kryštof Ouřada se dostal přes obránce a v brankovišti dostával puk k Jakubu Veselému. Tomu se ale v těžké pozici nepovedlo přehodit ležícího brankáře!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše SD ARÉNY a další utkání skupiny o umístění brzy začne. Sledujte náš onlajn!
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Pěkný) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Veselý, Černý, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.

    HC Letci Letňany: Hamalčík (Jeřábek) – Štěpánek, Zedek, Krutil, Hlinka, Lytvynov – Kyclt, Valdhans, Janča, Soukup, Srbek, Janiurek, Vlček, Slavík, Pejchal.

    Rozhodčí: Glanc – Coubal, Belko..
     
    HC LETCI LETŇANY

    Pražský celek je na předposledním místě se ziskem sedmi bodů, horší je pouze Warrior Brno, který získal jediný bod. Letci vyhráli jediné utkání z posledních pěti, 3:1 zdolali právě brněnské hráče, kteří nejspíše sestoupí. Nejproduktivnějším hráčem předposledního celku extraligy staršího dorostu je s devíti body David Valdhans.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovskému celku se nedaří a po loňském čtvrtfinále se letos nejspíše ani nepodívá do play-off. Po sérii proher ztrácí na čtvrté místo, které zajišťuje postup do dalšího kola, propastných osm bodů. Naposledy Piráti ztratili skvěle rozehrané utkání ve Vsetíně, vedli osm minut před koncem 3:1, ale nakonec prohráli 3:4 v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 28 body Kryštof Ouřada.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V rámci dalšího kola skupiny o umístění budeme sledovat domácí Chomutov, který již čtyři zápasy nevyhrál a Letňany, jenž získaly v letošní sezóně pouhých 7 bodů. Startujeme ve 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Zeman, 20. Jaroš (Brandner), 30. Veselý (Koláček, Ouřada), 34. Ouřada (Veselý), 40. Prokop (Zeman, Ferbas), 46. Prokop (Jaroš, Brandner), 55. Brandner (Jaroš, Štochl) – 28. Slavík, 58. Kynclt (Štěpánek, Valdhans)


    Piráti Chomutov: Běhula (Pěkný) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Veselý, Černý, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.
    HC Letci Letňany: Hamalčík (41. Jeřábek) – Štěpánek, Zedek, Krutil, Hlinka, Lytvynov – Kyclt, Valdhans, Janča, Soukup, Srbek, Janiurek, Vlček, Slavík, Pejchal.

    Rozhodčí: Glanc – Coubal, Belko.
    thejrc.org