Česko U16 – SR 18 4:1 (kon.)
konec
Česko U16
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
Neděle 17.12.2017, 12:00 • Lodowisko Jantor, Katovice • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Naposledy vás zdravím u onlajnů z polských Katovic. České hokejistky do 16 let bojují o další zlato na turnaji visegrádských národů a zatím si proti o dva roky starším soupeřkám vedou opět výtečně. Po vítězství 7:0 nad Polskem zdolaly 4:0 Maďarsko, což znamená, že dnes se se Slovenskem tradičně poperou o prvenství!
     
    Večerejší vítězství nad houževnatým Maďarskem se rodilo hodně ztěžka. České hokejistky byly od začátku do konce aktivnější, nicméně v první třetině skórovala jen z trestného střílení Tereza Mazancová. Až v poslední části se nám podařilo maďarskou obranu prolomit dalšími třemi góly.

    Konečně nám klaply i přesilovky, nejdřív dvojnásobná a pak i ta klasická. Mazancová přidala druhou branku, trefily se Patricie Škorpíková a poprvé v reprezentaci Barbora Bartáková. Čisté konto vychytala po Julii Pejšové také Kateřina Dvořáková.

    Maďarsko "18" – Česko "16" 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

    Branky a nahrávky: 8. Mazancová (TS), 48. Bartáková (Haasová, D. Pejšová), 49. Mazancová (Nepokojová, D. Pejšová), 59. Škorpíková.
     
    Také Slovenky jsou na šesti bodech, byť výsledkově to nebylo zdaleka tak přesvědčivé. Maďarsko porazily 2:1 a jejich trenér Peter Kúdelka nemohl být s výkonem spokojený. Včera už se zlepšily, slabší Polsko zdolaly 6:1.

    Zatím v každém ročníku skončily Češky první a Slovenky druhé. Věřme, že letos se bude historie opakovat a dovezeme domů čtvrté zlato v řadě! Musím říct, že letošní poháry jsou velmi pěkné, nicméně nás samozřejmě musí zajímat jen ten největší.
     
    Jdeme na ně, není se na co šetřit, jdeme vyhrát!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U16: J. Pejšová (Dvořáková) – D. Pejšová, Chladová, Horáková, Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Mudráková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Kalová, Haasová – Bartáková, Škorpíková, Gruntová – Hrubanová, Machková, Chwastková, Sýkorová. Trenér: Roman Heindl.

    Slovensko U18: Zimková (Fabriová) – Kaanová, Fortunová, L. Šulíková, A. Šulíková, Kučerková, Vysokajová, Cagáňová – R. Halušková, Sedláková, Ágoštonová, Koyšová, Nemčeková, Rumanová, L. Halušková, Čorňáková, Doláková, Matejková, Dobošová. Trenér: Peter Kúdelka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:30
    Slovenky mají aktivnější start a z něj vytěžily první přesilovou hru. Anna Kalová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    02:22
    Český tým se rychle osvobodil a pak znepříjemňoval Slovenkám rozehrávku. Po přihrávce rukou ve středním pásmu je hra přerušena.
     
    03:02
    Znovu výborná práce bránící čtveřice a posíláme kotouč přes všechny čáry.
     
    03:33
    Hana Haasová perfektně vystoupila proti slovenské rozehrávce, a to už Kalová naskočila na led.
     
    03:36
    Po oslabení je tady tentokrát česká přesilovka, protože Slovenky hrály puk hodně neomaleně a odcházejí pykat za příliš mnoho hráček na ledě.
     
    03:43
    Češky si zahrají téměř kompletní přesilovku pět na tři po faulu Ágoštonové (SVK)!
     
    03:49
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    A dvojnásobnou přesilovku okamžitě po buly využíváme! Bleskově sehraná akce skončila u DANIELY PEJŠOVÉ, která je tady při chuti a teď nekompromisně prostřelila Zimkovou pod vyrážečkou – 1:0! Asistence: Denisa Habartová, Sára Čajanová.
     
    04:36
    Patricie Škorpíková musela s pukem až do středního pásma, ale pak se krásným slalomem dostala až do mezikruží, kde posunula puk Báře Bartákové. Ta zblízka bekhendem gólmanku nepřekonala!
     
    04:55
    Teď už Slovenky vyhazují.
     
    05:46
    Ve druhé minutě přesilovky jsme se hodně trápili v rozehrávce a Slovenky už hrají v plném počtu.
     
    06:12
    Střela Nepokojové se odrazila k Tereze Mazancové, ta chtěla puk okamžitě dorážet, ale do cesty se jí postavila soupeřka.
     
    06:32
    První zákrok Julie Pejšové, bekhendovou střelou ze střední vzdálenosti ji prověřila Patrícia Ágoštonová.
     
    07:20
    Slovenky se na chvíli usadily v našem pásmu, ovšem bezchybný blok Hany Haasové nás mohl uklidnit. Střídáme a jdeme do útoku.
     
    07:54
    Zblokovaný puk vyskočil mezi střídačky, vhazuje se ve středním pásmu. Než ho manažer Martin Mašek sebral, rozhodčí si vzali nový.
     
    08:25
    Julie Pejšová zastavila nedůrazný pokus z levé strany, po vyhraném buly jsme se pak vydali dopředu. Tereza Mazancová se dokázala v rychlosti dostat před soupeřku a pak prověřila Zimkovou hodně nebezpečnou střelou. Cvakla jí do masky a pak do ochranné sítě.
     
    08:44
    Slovenky přejely modrou čáru a vypálily, Julie Pejšová schovala puk na hrudi a nepřipustila dorážky.
     
    09:19
    Bartáková vypíchla vyhození Habartové tak, aby kotouč projel do středního pásma. Nyní jsou aktivnějším týmem Slovenky.
     
    09:55
    Rozjetá Julia Matejková se dostala přes českou obranu. Z pravého kruhu pak napálila vzdálenější tyčku, možná dokonce spojnici tyčí! Teď jsme měli velké štěstí.
     
    10:21
    Čárový rozhodčí viděl slovenský ofsajd, i když to byla hodně těžká situace.
     
    10:50
    Nyní nám odpískal přihrávku rukou, když Viktorie Chladová sklepla rukavicí vysoký kotouč dopředu a jako první ho hrála Anna Kalová.
     
    11:05
    Ágoštonová se vydala s pukem z rohu a pak trefila boční konstrukci naší branky.
     
    11:21
    Ve slovenském brankovišti si na padáček po zblokované přihrávce počkala Lucie Gruntová a chtěla ho dorážet. Nicméně nejspíš opravdu stála v modrém půlkruhu a rozhodčí nás vykazuje do středního pásma.
     
    12:20
    Julie Pejšová nezkrotila kotouč, který jí šel napříč brankovištěm, musíme se zase bránit.
     
    12:44
    Velkou chybu české obrany v rozehrávce mohla potrestat Dominika Sedláková. Před Pejšovou ale ještě zasáhla Eliška Vaněčková, jež střelu zblokovala hokejkou.
     
    13:13
    Rána Alžběty Šulíkové od modré čáry projela až do rohu, slovenský nápor pak zakončila jedna z jejích spoluhráček. Julie Pejšová si našla vysoký kotouč a schovala ho do lapačky.
     
    13:41
    Další zákrok lapačkou naší gólmanky, která je teď ve větší permanenci než její soupeřka. Se silnými Slovenkami máme značné problémy.
     
    14:15
    Po delší době jsme se dostali dopředu, Daniela Pejšová nezakončila svůj slalom prudkou střelou.
     
    14:30
    Zato po ráně Sáry Čajanové z pravé strany puk poskakoval kolem slovenské tyčky, nicméně naše soupeřky ho odklidily do bezpečí. Pak navíc zase přišlo postavení v brankovišti.
     
    14:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Po necelých 135 minutách hry dostávají české hokejistky první gól na turnaji. Fortunová zastavila vyhození na modré čáře a poslala puk do ohně, Pejšová ho vyrazila před sebe a než ho stačila přikrýt, dojíždějící DOMINIKA SEDLÁKOVÁ českou gólmanku přehodila. Vyrovnáno – 1:1! Asistence: Diana Fortunová.
     
    15:34
    Sára Čajanová chtěla s pukem vyjet k brance, zezadu ji ale tísnila Sofia Vysokajová. Řekl bych, že spíše za hranou než na hraně, ale hra pokračuje.
     
    16:05
    Hrozící slovenské přečíslení naštěstí neskončilo nebezpečně, ale Pejšová pak musela lapačkou zakročit proti střele od modré.
     
    16:39
    Kateřina Petřeková vybojovala puk v rohu, před brankou na něj čekala Hana Haasová. Měla to ale na dlouhou hokejku a soupeřky k ní včas přistoupily.
     
    17:12
    Další práce pro lapačku Julie Pejšové, tentokrát se o ni postarala Barbora Koyšová. Slovenky se tím dostaly do pásma.
     
    17:46
    Češky se po vhazování vydaly dopředu, aby musely zase pílit zpátky. Škorpíková to zvládla, její spoluhráčka pak dostala puk za modrou.
     
    18:33
    Slovenská brankářka vyrazila střelu Mazancové před sebe, kam jako první dojížděla Nikol Nepokojová. Puk ale měla hodně pod bruslemi a ještě jí zezadu bránila soupeřka, takže se k dorážce nedostala.
     
    19:03
    Čajanová vypálila přes beka spíše doprostřed branky, potom si Zimková připsala další zákrok proti střele od levého hrazení.
     
    19:20
    V závěru první části jdeme do čtyř, Anna Kalová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    19:47
    Julie Pejšová skvěle zasáhla, ale předtím přišel faul Viktorie Chladové (CZE). Dvě minuty za nedovolené bránění a teď budeme hrát pro změnu dlouho ve třech my.
     
    19:52
    Češky vyhazují, to už bude dobré.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Slovenky jsou prvním soupeřem na turnaji, který s námi nejen drží krok, ale zároveň nás i dokáže přehrávat. Když se sečte jejich fyzická síla a hokejová kvalita, která je oproti Polkám a Maďarkám jinde, tak z toho vyplývají značné problémy, které v obranném pásmu máme.

    Skóre sice rychle otevřela z dvojnásobné přesilovky Daniela Pejšová, ale Dominka Sedláková potom zaslouženě vyrovnala. Naše aktuální myšlenky se musí upínat k dvojnásobnému oslabení, které budeme hrát ještě minutu a 20 sekund a nutně ho musíme ubránit. Od toho se pak můžeme odpíchnout dál.

    Druhá třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Čajanová poslala puk ze středního pásma ven, ale teď už Slovenky míří dopředu.
     
    20:40
    Matejkové střela naštěstí nesedla a proletěla vedle branky.
     
    20:58
    Do mezikruží projela Lucia Halušková, ale Pejšová zastavila její velkou šanci lapačkou!
     
    21:12
    Gabriela Horáková zablokovala další pokus, ale Slovenky to hrajou dobře.
     
    21:29
    Julie Pejšová fantasticky schovala další dorážku, jenže přichází další vyloučení.
     
    21:29
    Gabriela Horáková (CZE) dostala trest za hrubost.
     
    21:49
    Už jsme ve čtyřech, když se Sára Čajanová vydala dopředu, byla faulována a pojede trestné střílení!
     
    21:49
    Čajanová gólmanku mezi betony neprostřelila, chyběl kousek. Škoda, ale jedeme dál!
     
    22:09
    Čajanová s Mazancovou výborně forčekují a zatím nepouštíme Slovenky dopředu.
     
    22:27
    Další možnost pro Čajanovou, ale dorážela z úrovně brankové čáry!
     
    22:57
    Česká kapitánka byla v dalším brejku, byla zezadu znovu jasně faulována a měla jet další trestné střílení, ale hlavní rozhodčí neuvěřitelně nechal hru plynout!
     
    23:52
    Už hrajeme v pěti. Skvělá, skvělá práce v oslabení!
     
    24:21
    Slovenky se nyní zmůžou jen na nahození do pásma, potřebujeme vytěžit víc z úvodu třetiny.
     
    25:03
    Daniela Pejšová nejdřív dávala puk Viktorii Chladové trochu do špeku, ale pak tento moment odčinila a proti Slovence vystoupila.
     
    25:38
    Daniela Pejšová z mezikruží ve velké šanci míjí!
     
    25:38
    Tereza Mazancová pak byla na brankovišti jasně faulována. Nedovolené bránění Pauly Cagáňové (SVK) a jdeme na přesilovku.
     
    25:56
    Kotouč zašlápnut v rohu slovenského pásma, rozhodčí přerušuje hru.
     
    26:08
    Nikol Nepokojová zakončovala z otočky, Zimková svými betony zasáhla.
     
    26:29
    Češky se dál drží v tlaku...
     
    26:44
    ...zakončila ho Daniela Pejšová svým tradičním výjezdem od hrazení, střílela ale z nevýhodného úhlu a Zimková situaci zvládla.
     
    27:04
    Místo přihrávky zpátky na beky přišla zbytečná ztráta kotouče a Slovenky poprvé vyhazují.
     
    27:27
    Škorpíková možná střílela, možná hledala u druhé tyčky Haasovou, její protivnice ale kotouč nepustila.
     
    27:51
    Slovensko je kompletní, vzápětí jsme se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    28:16
    Střela Kučerkové od modré čáry mohla skončit tečí její spoluhráčky, tu ale zablokovala naše obránkyně a o zbytek se postarala lapačka Julie Pejšové.
     
    28:25
    Češky se hnaly do přečíslení, Slovenky ho ale dobruslovaly, proto Nikol Nepokojová vypálila. Puk přeletěl horní tyčku.
     
    29:15
    Lucia Halušková poslala puk za obranu na Nikolu Nemčekovou, ta zakončovala bekhendem do odkryté brány, ale Julie Pejšová se na poslední chvíli fantasticky roztáhla a zabránila gólu!
     
    30:04
    Slovenky teď krouží v našem pásmu, ale zatím jenom u mantinelu.
     
    30:35
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Skvěle! ANNA KALOVÁ střílí svůj první reprezentační gól v pravou chvíli, v polovině zápasu jdeme zpátky do vedení! Naše útočnice neměla na druhé straně spoluhráčku, tak z pravého kruhu zakončila sama bekhendem. Ten byl tak jemný a přesný, že zapadl pod břevno překvapené Zimkové – 2:1! Asistence: Adéla Hanzlíková.
     
    31:19
    Třetí formace se přetahovala o kotouč před brankovištěm, střelou to neskončilo, ale i tak odvedla kus práce.
     
    31:41
    Ještě jsem zapomněl napsat, že ve druhé třetině hraje ve druhé formaci Gabriela Hrubanová místo Kateřiny Petřekové. Jinak zatím bez dalších změn.
     
    31:56
    Úprk Nikol Nepokojové po pravém křídle skončil ohrožením slovenské branky z rohu, Nikola Zimková si ve spolupráci se spoluhráčkami puk pohlídala.
     
    32:37
    Slovenské číslo pět je hodně šikovné, teď to Lucia Halušková znovu potvrdila. Její kličkovanou naštěstí české hráčky na hraně pravidel zpacifikovaly a méně důraznou střelu pak zastavila Pejšová.
     
    33:09
    Tečovaná střela Denisy Habartové proskákala do boční slovenské konstrukce.
     
    34:04
    Ve středním pásmu si vzala puk Mazancová, obhodila si soupeřku, ale když se chtěla z levé strany navézt před brabkoviště, měla proti sobě dvě hráčky. A to nešlo.
     
    34:47
    Češky se vzápětí musely rychle vracet, pomohla jim Julie Pejšová, která vyjela daleko z branky a rozehrála.
     
    35:22
    Risk je druhé jméno Daniely Pejšové, teď dvakrát jen tak tak vypíchla přihrávku na slovenskou hráčku u útočné modré. Moc dobře věděla, do čeho jde, a zvládla to.
     
    36:11
    Češky mají ponechanou výhodu.
     
    36:23
    Tvrdý zákrok u mantinelu znamená menší trest za hru tělem pro Barboru Koyšovou (SVK). Pojďme to využít!
     
    36:56
    Výborně sehraná přesilovka. Zimková jen tak tak vychytala Pejšovou levým betonem, pod nímž zůstal kotouč. Nikol Nepokojová ho tak nemohla dorazit do branky.
     
    37:21
    Přihrávka Pejšové z první na Čajanovou teď nebyla tím pravým ořechovým a Slovenky dostaly puk do neutrální zóny.
     
    37:47
    Nahození Gabriely Horákové soupeřka zblokovala a teď už Slovenky střídají.
     
    38:06
    Sára Čajanová nabídla puk v přečíslení dvou na jednu Tereze Mazancové, té se ale na hokejce postavil a v gólové šanci přestřelila branku až do ochranné sítě!
     
    38:17
    Slovenský individuální protiútok ukončila Julie Pejšová bezpečným zákrokem lapačkou.
     
    38:32
    Slovenky jsou kompletní.
     
    39:12
    Česká pětice byla na ledě už dlouho, proto nemohla Patricie Škorpíková v protiútoku nabrat takovou rychlost, jakou by chtěla.
     
    39:31
    Skončilo to zašlápnutým kotoučem v rohu slovenského pásma. Výborná práce naší sestavy.
     
    39:46
    Slovenky se dostaly do šance jen díky faulu Tamary Dobošové (SVK). Dvě minuty opět za hru tělem, Dobošová tvrdě dohrála Chladovou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak pozor, druhou třetinu odehrála česká děvčata naprosto parádně! Chybělo tomu jenom víc gólů. Sára Čajanová neproměnila trestné střílení nařízené v oslabení, aktivita našich hráček přidělávala Slovenkám velké potíže. Uspěl alespoň šťastný pokus Anny Kalové.

    Zatím se statečně pereme s úbytkem sil, který je při porci tří zápasů ve třech dnech proti starším soupeřkám značný. Ale musíme to vydržet ještě jednu třetinu, což bude neskutečně těžké. Jsme ale o gól blíž!

    Třetí třetina začne přibližně ve 13:30.
     
    Už to vypadalo, že Slovenky vystřídají gólmanku, ale Nikola Zimková se vrací do branky. Po druhé třetině byla otřesená.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Úvod početní výhody se českému týmu vůbec nedaří, Slovenky drží hru daleko od své branky.
     
    41:03
    A znovu je puk až za svatyní Julie Pejšové.
     
    41:24
    Výtečnou práci ze slovenského pohledu teď odvedla Barbora Koyšová, dál nemůžeme rozehrát.
     
    41:45
    Ofsajd české reprezentace.
     
    41:50
    Slovensko je kompletní, tahle přesilovka nám vůbec nevyšla. Ale nevadí, musíme to zkusit i proti pěti.
     
    42:33
    Naše rivalky nejen dostaly puk do bezpečí, pak i krátce zakombinovaly. Tereza Mazancová ovšem perfektně zakročila.
     
    42:56
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    A právě TEREZA MAZANCOVÁ je hrdinkou dalšího momentu, který vede ke třetímu gólu českého týmu! Vykroužila z pravé strany do mezikruží a pak natáhla k milimetrově přesné střele, která zapadla pod břevno slovenské branky – 3:1!! Asistence: Gabriela Hrubanová.
     
    43:30
    Ofsajd Slovenska. Ještě než přijde finiš zápasu, musím říct, že Sára Čajanová, Tereza Mazancová i Daniela Pejšová si na sto procent zaslouží nominaci na mistrovství světa osmnáctek. Jejich výkony jsou fantastické.
     
    44:18
    Patricie Škorpíková se neohroženě vrhla dopředu, v tísni si dokázala prohodit soupeřku, jenže mezitím už skončila na ledě.
     
    44:55
    Daniela Pejšová od modré čáry minula slovenskou klec, ale náš první útok pokračuje v náporu.
     
    45:23
    Na ledě je i Michala Machková, trenéři chtějí dodat do hry čerstvé síly a Machková se v prvním zápase s Polskem jevila velmi dobře.
     
    46:02
    Netrpělivá Gabriela Hrubanová přejela modrou čáru, když před ní dělala Anna Kalová kličkou soupeřce. Takže hru přerušuje český ofsajd.
     
    46:20
    Lucie Gruntová dorážela střelu Báry Bartákové, Zimková ale rychle vykopla levý beton.
     
    46:47
    Za obránkyně se dostala Patricie Škorpíková, poslední klička už ale na Nikolu Zimkovou nestačila!
     
    47:25
    Tuším že Nikol Nepokojová inkasovala nekompromisní zákrok jedné ze Slovenek, ale hra pokračovala. Spoluhráčky pak kotouč dostaly z obranného pásma.
     
    48:06
    Soupeřkám nyní přenecháváme trochu aktivity, Slovenky se tak nadechují.
     
    48:30
    Eliška Vaněčková se vrhla jedné z protivnic do střely, kterou schytala do mřížky! Rozhodčí přerušil hru, ale Vaněčková už se usmívá.
     
    48:56
    Třetí útok se prokousal ke slovenské brance a poté zašlápl kotouč, takže se vhazuje ve středním pásmu.
     
    49:17
    Další puk skončil pod bruslemi před slovenskou střídačkou, nebo možná propadl i na ní. Buly tamtéž.
     
    49:22
    A znovu, teď ho musí lovit slovenský kouč Peter Kúdelka.
     
    49:49
    A další zašlápnutý puk, nyní to bylo především slovenskou vinou, takže se vhazuje před Zimkovou.
     
    49:53
    Asi nemusím zdůrazňovat, že kouskování hry nám nijak nevadí. Ale v žádném případě se české hokejistky nesmí stáhnout do defenzívy.
     
    50:18
    Eliška Vaněčková podpořila útočnice a za slovenskou brankou byla podražena. Znovu nezbývá než říct – výborně! Menší trest pro Romanu Haluškovou (SVK).
     
    50:42
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    TEREZA MAZANCOVÁ jenom potvrzuje moje slova, protože v další akci si znovu nádherně povodila Slovenky a zvyšuje už na rozdíl tří branek! Ve středním pásmu si našla kotouč a pak se z levé strany prokličkovala až před branku, načež zakončila tentokrát bekhendovým blafákem – 4:1! Asistence: Daniela Pejšová, Sára Čajanová.
     
    51:36
    Slovenky ale ještě zápas nebalí. Před brankovištěm zůstala nehlídaná Sedláková, ale Pejšová nepustila puk za záda, stejně jako potom proti už méně nebezpečné střele z kruhu.
     
    52:16
    Romana Halušková teď měla hodně těžkou pozici a střela z první ji vůbec nesedla. Puk tak skončil v rohu a dostáváme ho pod kontrolu.
     
    52:39
    No, ta kontrola byla krátká, Ágoštonová vystihla rozehrávku a otestovala Pejšovou bekhendem. Bez problémů.
     
    53:25
    Další minutu už držíme puk mimo vlastní pásmo, což nám bohatě stačí.
     
    53:41
    Ale pozor. Viktorie Chladová zezadu nedovoleně povalila soupeřku a Slovenky pojedou trestné střílení.
     
    53:41
    Skvělá Julie Pejšová vychytala Lucii Haluškovou vyrážečkou a pak svůj zákrok náležitě oslavila! Paráda!
     
    53:59
    Pořád nechápu, kde Tereza Mazancová bere síly. Teď nakopla kormidlo v obranném pásmu a vynutila si slovenský faul. Zase je to Romana Halušková (SVK), kdo pyká za podražení.
     
    54:41
    Češky kombinovaly v útočném pásmu, ale málo se tlačily do střelby a Slovenky se teď osvobozují.
     
    55:03
    Patricie Škopíková ustála těsnou obranu od soupeřky, která od ní odpadla. Naše útočnice pak svou akci zakončila bekhendovým pokusem, nicméně Zimková secvakla betony včas.
     
    55:48
    Hana Haasová nedokázala těžký pas sklepnout do částečně odkryté brány.
     
    56:09
    Přesilovku jsme tentokrát nevyužili, ale nevadí. Teď už si troufnu říct, že míříme za čtvrtým zlatem!
     
    56:55
    Daniela Pejšová chtěla přidat ještě jeden gól, Zimková chytá. O dva roky starší Slovenky nám snad v závěru zápasu fyzicky nestačí!
     
    57:25
    Těsný ofsajd Alexandry Čorňákové. Ale byl.
     
    57:36
    Zakázané uvolnění české sestavy, ještě musí Julie Pejšová dávat pozor.
     
    57:47
    No, rozehrávka teď byla hodně váhavá a Pejšová musela dávat pozor na ztečovaný kotouč od vlastní spoluhráčky. Ale aspoň můžeme vystřídat.
     
    57:53
    Snadné přikrytí kotouče, další vhazování.
     
    58:05
    Pejšová zblokovala Rumanovou a ještě míříme dopředu.
     
    58:20
    Tereza Mazancová i v pádu hledala před prázdnou brankou Sáru Čajanovou, ale ta v rychlosti puk netrefila.
     
    58:50
    Teď si Mazancová doslova namazala na chleba další soupeřku, bekhendem pak ale nenašla místo u bliží tyčky!
     
    59:21
    To je neskutečné, jak je Mazancová dneska při chuti.
     
    59:46
    Vaněčková nepustila přihrávku před branku. Je to jasné!
     
    Konec zápasu.
     
    České hokejistky do 16 let po fantastickém výkonu od druhé třetiny vítězí nad staršími Slovenkami a na Turnaji olympijských nadějí Visegrádské čtyřky berou i ve čtvrtém ročníku zlatý pohár!
     
    Tak jsme to zvládli. Finálový souboj se Slovenskem byl pro nás mnohem těžší než v předchozích dvou letech, ale po herně nepříznivé první třetině se český tým vzepjal k parádnímu představení a všechny síly dal do finiše, v němž Slovenkám nenechal příliš šancí.

    Nejlepší hráčkou zápasu je z české strany vyhlášena Tereza Mazancová, nikdo jiný by to být nemohl.
     
    Prvenství doma, pak v Maďarsku, na Slovensku a teď i v Polsku. Nejmladší česká reprezentace potvrdila, že je prostě nejlepší! Děkujeme vám za podporu, za vzkazy do kabiny a já za pozornost u Onlajnů.

    S přáním krásných Vánoc a hodně štěstí do nového roku 2018 se s vámi loučím. Teď už se všichni těšíme na mistrovství světa do 18 let v Rusku, tak v lednu zase na počtenou nebo na shledanou! (14:29:22)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. D. Pejšová (Habartová, Čajanová), 31. Kalová (Hanzlíková), 43. Mazancová (Hrubanová), 51. Mazancová (D. Pejšová, Čajanová) – 15. Sedláková (Fortunová)


    Česko U16: J. Pejšová (Dvořáková) – D. Pejšová, Chladová, Horáková, Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Mudráková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Kalová, Haasová – Bartáková, Škorpíková, Gruntová – Hrubanová, Machková, Chwastková, Sýkorová. Trenér: Roman Heindl.
    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Zimková (Fabriová) – Kaanová, Fortunová, L. Šulíková, A. Šulíková, Kučerková, Vysokajová, Cagáňová – R. Halušková, Sedláková, Ágoštonová, Koyšová, Nemčeková, Rumanová, L. Halušková, Čorňáková, Doláková, Matejková, Dobošová. Trenér: Peter Kúdelka.
    bahis siteleri