Benátky n/J – K. Vary 0:6 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 1:4 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 5:2 (kon.)
Přerov – Třebíč 4:0 (kon.) | Havířov – Kadaň 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
LHK Jestřábi Prostějov
Pondělí 18.12.2017, 17:30Chance liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Po reprezentační pauze se opět vrací hokejový kolotoč dvou českých nejvyšších soutěží. Společně dnes budeme sledovat utkání mezi Motorem, který je v probíhající sezóně doma stále neporažen, a Jestřábi z Prostějova.
     

    ČEZ Motor České Budějovice

    V Českých Budějovicích může prozatím panovat spokojenost. Motor přetrval reprezentační pauzu na celém vrcholu tabulky druhé nejvyšší hokejové soutěže, na němž má na druhé Karlovy Vary tříbodový náskok. Částečně vyplnili Českobudějovičtí pauzu při vyhlašovaní ankety Sportovec roku 2017 Jihočeského kraje. V něm Motor obsadil jako tým druhé místo hned za prvním Jihostrojem. Nyní drží hokejisté z jihu Čech čtyř zápasovou vítěznou šňůru. Poté, co dokonal domácí sérii zápasů, která čítala tři utkání a všechna byla vítězná, zvítězil Motor také v Benátkách. Soupeři nasázel pět branek a naopak žádnou neinkasoval.

    Utkání Českých Budějovic s Prostějovem bude hráno především pro Arpidu. Fanoušci, kteří si najdou do Budvar arény cestu, budou moci pomoct v podobě odesláním DMS nebo třeba zakoupením perníčku. Celé utkání navíc bude moderovat herec a režisér Jiří Mádl.

    Nejproduktivnější hráči Motoru

    Václav Nedorost – 27 bodů (11+16)
    Miloslav Čermák – 21 bodů (5+16)
    Filip Vlček – 18 bodů (9+9)

    Brankáři

    Petr Kváča – 1,63 průměr ink. branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,72 procent.
    David Gába – 1,79 průměr ink. branky na zápas, úspěšnost zákroků 93,16 procent.
     

    LHK Jestřábi Prostějov

    Stejně jako v českobudějovickém klubu, tak i v tom prostějovském můžou být s pohledem na tabulku spokojeni. Prostějov se drží na šestém místě v tabulce, na to páté ztrácí dva body, a to protože Slavia má o zápas navíc. Jestřábi se musejí ohlížet především pod sebe. O pár bodů méně má totiž Třebíč.

    Speciální náboj bude mít utkání určitě pro Radka Prokeše, který působí v týmu Jestřábů na hostování právě z Českých Budějovic. Ještě před pondělním utkání ohlásili Hanáci posilu, která vyztuží obranné řady. Jedná se o Alexe Rašnera, který přichází z Chomutova. Jestli někomu přišla reprezentační pauza vhod, tak to byl právě Prostějov kvůli rozsáhlé marodce. Nyní už by se ale měl vrátit Milan Švarc a Matěj Bažant už je také zpět. Otazník visí nad startem Viktora Nestrašila. Hanáci naopak nemohou počítat se službami Jiřího Hozáka. Ten totiž odešel na hostování do Letňan.

    Nejproduktivnější hráči Prostějova

    Jan Rudovský – 33 bodů (10+23)
    Tomáš Nouza – 31 bodů – (14+17)
    Tomáš Divíšek – 30 bodů – (13+17)

    Brankáři

    Jakub Neužil – 2,16 průměr ink. branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,83 procent
    Dominik Groh – 4,97 průměr ink. branky na zápas, úspěšnost zákroků 83,78 procent.
     

    Vzájemné zápasy v této sezóně

    Motor se s Jestřábi utká v této sezóně potřetí. V prvním klání těchto dvou soupeřů odešel vítězně jihočeský celek, který zvítězil na domácím ledě 5:3. V Prostějově to bylo o něco těsnější, pořád se ale radovali Českobudějovičtí, a to po výsledku 3:2 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Vlček, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, L. Květoň.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, Rašner, Žovinec, Mikliš, Horyna – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – L. Luňák, V. Meidl, Nestrašil – Zabloudil, Fiala, Prokeš.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Polák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro domácí hokejisty, kteří jdou s kotoučem do útočného pásma.
     
    01:23
    Miloslav Čermák poslal ve středním pásmu kotouč na Petra Vampolu. Ten ho nahazuje za Neužilovu branku, kde se ho následně snaží vybojovat.
     
    01:52
    První střelu na svou branku Jakub Neužil kryje. Proti střele z levé strany z brankářova pohledu se přemístil včas a prostor u bližší tyče si prostějovský gólman pohlídal.
     
    02:20
    Vít Jonák se objevil s pukem na holi v těsné blízkosti prostějovské svatyně. Z bekhendu ale Neužila přehodit nedokázal, a to ani nadvakrát.
     
    03:03
    Divíšek zachytil nepřesnou domácí rozehrávku v obranném pásmu Jestřábů. Hosté tak jdou do jednoho z jejich prvních útoků.
     
    03:44
    Ten ale nemá dlouhého trvání. Jiří Kučný sebral puk za brankou Davida Gáby a předává ho opět do držení domácích.
     
    04:35
    Jan Rudovský zkoušel po přejetí útočné modré čáry z křídla nasměrovat puk před branku na najíždějícího spoluhráče. Tomu zabránil Pavel Pýcha, který puk nenechal projít.
     
    04:55
    Z rohu ledové plochy se dostal puk až k Neužilově brance. Tam ho raději před dojíždějícím Jonákem prostějovský brankář ukryje pod lapačku.
     
    05:35
    Michal Bárta nic nevymýšlel a puk napálil na branku z větší vzdálenosti. Jeho pokus Neužil viděl a dokázal ho zastavit.
     
    06:02
    Lukáš Květon už ze středního pásma nahodil puk na hostující branku. Kotouč skončil přímo v lapačce Neužila a hra se přerušuje. Bude se vhazovat po levé ruce strážce hostující branky.
     
    06:10
    Během komerční přestávky domácí fanoušci aplaudují a zpívají jméno Tomáše Nouzy, který v Motoru působil a na kterého zde na jihu Čech nezapomněli.
     
    07:01
    U levé tyče se objevil Václav Nedorost. V rychlosti ale puk do branky nepropasoval.
     
    07:26
    Tlak Motoru Jestřábi řeší vyhozením kotouč z jejich obranného pásma. O chvíli později jsou ale v útočném pásmu domácí hráči zase. Vlastimil Dostálek byl sice tísněn obráncem, přesto ale vystřelil. Jeho pokus Neužil kryje.
     
    07:56
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Alex Rašner – 2 min., podražení).
     
    08:46
    Napoprvé se Motor v útočném pásmu neusazuje. Prostějov se osvobozuje, čímž ušetřil cenné vteřinky z oslabení.
     
    09:56
    Tak to nebyla úplně povedená přesilová hra Českobudějovických. Kromě sražené střely Roka Pajiče jsme nic zajímavějšího neviděli. S návratem Alexe Rašnera na led pálí ještě Fillman, jenž ale puk mezi tři tyče také neusměrnil.
     
    10:44
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Filip Novák – 2 min., hákování).
     
    11:02
    Českobudějovičtí hokejisté se osvobozují. Puk vyvezl Martin Heřman.
     
    11:28
    O chvíli později vidíme stejný scénář. Motor vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    12:12
    To nebyla vůbec špatně sehraná situace Jestřábů! Tomáš Divíšek zpoza branky poslal puk na hůl Davida Dvořáčka, kterému ale střela z první nesedla tak, jak by potřeboval, a puk končí nakonec nad brankou Davida Gáby.
     
    12:40
    Lukáš Luňák nabral parádní rychlost a dokázal se dostat přes útočnou modrou čáru. Díky domácímu bekovi se dostal jen do zakončení z bekhendu, se kterým Gába nemá výraznější obtíže.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Luboš Rob – 2 min., podražení).
     
    14:21
    Jan Starý neudržel proti domácí přesile v rohu ledové plochy puk. Z toho těží Martin Heřman, který Motor osvobozuje.
     
    15:10
    Dušan Žovinec se vydal do útoku, což mu ale neprošlo u Žigy Pavlina, který mu kotouč sbírá a vyhazuje až k Neužilovi.
     
    16:13
    Peter Galamboš se ocitl v dobré střelecké příležitosti! Najížděl si do útočného pásma úplně sám a dostal přihrávku. Vystřelil z první, ale zařízení netrefuje!
     
    17:26
    Po střele z podobné pozice, která jde také směrem od domácích hráčů, se po dorážce natahoval Martin Heřman. K odraženému kotouči měl ale přeci jenom docela daleko.
     
    18:20
    Ondřej Fiala chytře posílal na Gábu, před kterým zkoušel tečovat ještě českobudějovickému publiku známý Dušan Žovinec. Žovinec na puk nakonec nedosáhl, Gába tedy zasahuje včas.
     
    18:59
    Matouš Venkrbec vystihl nepřesnou rozehrávku Zdeňka Kutláka zachycuje ve středním pásmu. Poté si nabruslil do útočného pásma Jestřábu, jeho střela z úhlu ale domácímu brankářovi moc práce nenadělala.
     
    19:01
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (David Dvořáček – 2 min., sekání).
     
    19:31
    Velmi dlouhou dobu měl napřaženo Vlastimil Dostálek, který se střelou váhal. Nakonec jeho projektil až do branky nedoletěl.
     
    19:41
    O chvíli později pálí Zdeněk Kutlák. Jeho svižná střela ale jen duní o zadní mantinel.
     
    19:59
    Ještě před koncem první třetiny mohl diváky ze sedadel zvednout Petr Vampola, který dostával přihrávku téměř před prázdnou branku. Nebyl ale v ideální pozici a při střele upadl a kotouč navíc netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství zápasu. V něm byl aktivnější domácí celek, svou útočnou snahu ale zužitkovat nedokázal. Zda se dočkáme branky branky, to budeme moci sledovat ve druhé třetině, který začne zhruba v 18:19.
     
    Statistiky po první třetině:
    Střely na branku – 11:4
    Střely mimo – 5:4
    Zblokované střely – 3:2
    Vhazování – 7/18:11/18
    Trestné minuty – 4:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Zdeněk Kutlák nejprve udržel útočné pásmo a Motor tak mohl pokračovat v útočném tlaku. Tentýž hráč poté vystřelil od modré, ale na střele domácího beka si Neužil smlsl a předvedl jistý zákrok lapačkou.
     
    21:30
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Filip Vlček – 2 min., podražení).
     
    21:50
    David Dvořáček vyslal na Gábu svižný projektil, domácí brankář se ale nemusí vzrušovat. Puk totiž končí mimo branku.
     
    22:28
    Roman Vráblík se dostal ke kotouči za Gábovo brankou jako první a poté ho vyhazuje až na Jakuba Neužila.
     
    23:07
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    První branku v utkání inkasují českobudějovičtí hráči! Jan Starý se dostal k puku a poslal ho před branku, kde stál TOMÁŠ DIVÍŠEK. Ten namísto přihrávka na najíždějícího spoluhráče zvolil střelu z úhlu a nemýlil se! Asistence: Jan Starý.
     
    23:55
    Po vhazování v útočném pásmu Motoru se ke střele dostal Žiga Pavlin, a to hned dvakrát. První střelou trefil jen prvního clonícího hráče, ta druhá byla o něco nebezpečnější. Nakonec prosvištěla jen kolem tyče Neužilovy branky.
     
    24:21
    Téměř z nulového úhlu zacílil na branku Luboš Rob. Jakub Neužil byl i proti této střele připraven a betonem puk vykopává mimo nebezpečí.
     
    25:20
    Rozhodčí ztratili puk z dohledu, když se o něj bojovalo v rohu útočného pásma Jestřábů. Bude se tak vhazovat po pravici Gáby.
     
    25:53
    Filip Vlček šikovně obral protihráče o puk a poslal ho na hůl Petra Vampoly, který s ním nabral rychlost a vřítil se před Neužila. Právě brankář hostujícího týmu ale Vampolův pokus kryje.
     
    26:43
    Prostějov se provinil zakázaným uvolněním. Do hry v útočném pásu se dostane čtvrtá formace domácího celku v čele s Peterem Galambošem.
     
    27:41
    Peter Galamboš z prostoru mezi oběma kruhy poslal velmi nebezpečnou střelu na Neužilovu lapačku. Prostějovský gólman sice nepředvedl nejjistější zákrok, ale pokus domácího útočníka dokázal vytěsnit.
     
    28:01
    Ze středního pásma se puk dostal až na střídačku Jestřábů. Následuje vhazování v samém středu kluziště.
     
    28:36
    Martin Heřman počkal až si najedou hráči před Neužilovu branku a svou střelu od modré zkoušel chytře schovat. Brankář Prostějova si k ní cestu našel a uschoval ji na své hrudi.
     
    29:27
    Žiga Pavlin namísto střely zvolil přihrávku na hranici brankoviště, kde stál Peter Galamboš. Jeho následná přihrávka před branku ale bohužel pro domácí končí až ve středním pásmu.
     
    30:21
    Vlastimil Dostálek podržel kotouč v útočném pásmu a vykoledoval si faul na svou osobu. Sudí signalizuje výhodu pro Motor.
     
    30:34
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Fiala – 2 min., sekání).
     
    30:48
    Souboj na vhazování nakonec vyhrál Dušan Žovinec, který vyhazuje puk přes všechny čáry a Prostějov osvobozuje.
     
    31:09
    Před branku si sjížděl Luboš Rob, který dostal přihrávku a vystřelil z první. Střela mu sice nesedla, přesto ale Neužilovi nadělala problémy, neboť šla do protipohybu prostějovského brankáře. Opora hostů v brance se položila na zem a betonem tento pokus zastavuje!
     
    31:39
    Střela Kutláka od modré končí mimo stejně tak, jako ta následná z hole Petra Vampoly.
     
    32:01
    A mohlo to být o dva přesné zásahy! V oslabení se dostal do samostatného úniku Tomáš Divíšek, který mířil do horního růžku branky, ale přestřelil!
     
    33:08
    Taktéž českobudějovickým fanouškům známý Radek Prokeš se ukazuje. V rohu ledové plochy neměl moc šancí proti dvěma domácím hráčům, a proto zvolil střelu na Gábu. Ten si se střelou z úhlu poradil. Po komerční přestávce se bude vhazovat v obranné třetině Českých Budějovic.
     
    33:30
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A nyní už je to o dva přesné zásahy! Do přečíslení dva na jednoho ujeli Prostějovští. DAVID DVOŘÁČEK vzal celou situaci na sebe a krásnou forhendovou střelou vymetl přesně horní růžek Gábovy branky! Asistence: Matouš Venkrbec, Jakub Neužil.
     
    34:45
    Zdá se, že tempo zápasu poněkud opadává. Ani jeden z týmů se nyní nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    35:55
    Marek Drtina byl v tísni, a proto zvolil jen nahození ze středního pásma. Za Gábovo brankou puk sbírají domácí, kteří s ním pádí na druhou stranu.
     
    36:34
    Lukáš Luňák nabral rychlost a po přejetí útočné modré napálil kotouč golfovým úderem. Jeho pokus mířil taktéž do horního rohu branky, nicméně končí mimo.
     
    37:46
    Martin Heřman si sjížděl blíže k brance, načež adresoval přihrávku do mezikruží, kde stál Vít Jonák. Přihrávka ale zůstává nedoručena, je totiž zastavena jedním z prostějovských beků.
     
    38:34
    David Dvořáček dokázal srazit střelu Filipa Nováka od modré čáry. Domácím se nyní nedaří vytvořit si nějakou z brankových příležitosti, které by nyní potřebovali.
     
    39:22
    Václav Meidl neměl rychlost a ani sílu na to, aby ji nabral. Proto hned po přejetí útočné modré poslal jen lehký pozdrav na Gábu, který puk vyráží mimo svou branku.
     
    39:29
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Radek Prokeš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po prostředním dějství zápasu mohou být šťastnější hosté z Prostějova. Nejprve z úhlu propálil Davida Gábu Tomáš Divíšek, na kterého přesnou střelou v přečíslení navázal David Dvořáček. Jestřábi tak vedou po druhé třetině v Budvar aréně 2:0.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely na branku – 24:9
    Střely mimo – 10:9
    Zblokované střely – 6:2
    Vhazování – 23/46:23/46
    Trestné minuty – 6:8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Vůbec ne špatnou kombinaci předvedli domácí hokejisté. Na jejím konci měl být Luboš Rob. Ten ale střelou z prvního doteku neuspěl.
     
    41:33
    Pavel Pýcha poslal kotouč za Neužilovu branku. Následně o puk v útočném pásmu svádí oba týmy souboj.
     
    41:44
    Úspěšnější jsou nakonec Jestřábi, který vyhazují a jsou v plném počtu.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:35
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov využívá přesilovou hru a jde do tříbrankového vedení! David Dvořáček odrazil kotouč od Gábových betonů. Poté před brankou o dorážku bojoval Venkrbec, který nakonec poslal puk na najíždějícího DUŠANA ŽOVINCE, který neměl se zametením puku do branky problém! Asistence: Matouš Venkrbec, David Dvořáček.
     
    43:35
    Prostějov vyhazuje kotouč z obranného pásma jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tedy stěhuje před Neužila.
     
    43:35
    Z tribun se snáší vlna nevole na rozhodčího, který vykázal z vhazování Petra Vampolu. Domácímu útočníkovu včetně domácích příznivců se tento verdikt nelíbí.
     
    43:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Petr Vampola – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    44:20
    Tomáš Nouza chtěl přebrat přihrávku a vrhnout se do útočného pásma. Jeho postavení mimo hru však čárovému sudímu neuniklo.
     
    44:31
    O střelu z otočky se pokoušel Luboš Rob, jenže jeho projektil neměl razanci a ani přesnost. Puk se odráží jen od zadního mantinelu.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (David Dvořáček – 2 min., hákování).
     
    45:29
    Vlastimil Dostálek zachytil rozehrávku Jestřábů, otočil se a ocitl se ve střelecké pozici. O přihrávku si říkal Žiga Pavlin, ale nedostal ji. Dostálek totiž vystřelil na vzdálenější tyče. Jakub Neužil je ale opět připraven a střelu vyráží.
     
    46:26
    Českobudějovičtí hokejisté mají z přesilové hry posledních patnáct vteřin. Podaří se jim ještě ohrozit prostějovskou branku?
     
    46:41
    Nepodaří. David Dvořáček se vrací na ledovou plochu. Chvíli poté mohl přidat branku Tomáš Nouze, jenže dorážku poslal jen do Davida Gáby, který střelu dokázal vytěsnit.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Marek Drtina – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:59
    Nezbývalo mnoho a domácí se mohli radovat z prvního gólu! Jakub Neužil nejprve jeden z pokusů vylovil, podle rozhodčích, ještě před brankovou čáru, což se domácím příznivcům nelíbí. Neuspěla ani následná dorážka Luboše Roba.
     
    48:07
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Alex Rašner – 2 min., podražení).
     
    48:26
    Prostějov bude hrát zhruba minutu a půl ve třech hráčích v poli! Navíc atmosféra v Budvar aréně se stupňuje. Podaří se Motoru skórovat?
     
    48:59
    Rok Pajič dostal přihrávku na vzdálenější tyč Neužilovy branky, kde byl zcela sám! Pozemní střelu ale prostějovský strážce svatyně dokázal zastavit betonem.
     
    49:24
    O chvíli později pálí nejproduktivnější hráč Motoru Václav Nedorost. Domácí kanonýr nestřílel vůbec špatně, ale Neužil si jeho střelu bezvadně našel lapačkou!
     
    49:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    I domácí fanoušci se mohou radovat z prvního gólu! Na hranici brankoviště si s pukem na holi najel ROK PAJIČ, který následně z téhož místa bekhendem zvedá puk na centimetr přesně pod horní víko! Asistence: Zdeněk Kutlák, Václav Nedorost.
     
    50:31
    Na toto utkání si našlo cestu 5827 diváků!
     
    51:27
    Obránce Zdeněk Kutlák se vydal do útoku a dokázal pro svůj tým vybojovat vhazování před Neužilem. Kutlák vystřelil od modré čáry, s čímž si brankář Prostějova poradil.
     
    51:56
    Šikovným obtočením se Miloslav Čermák zbavil dotírajícího obránce a mohl vystřelit. Tak také učinil. Jakub Neužil si prostor u své bližší tyčky ale všechen pokryl.
     
    52:37
    Těžko říct, zda do střely od modré, kterou vyslal Mitchell Fillman, ještě někdo před brankou sáhl. Nemění to ale nic na tom, že puk prosvištěl jen těsně vedle levé tyče.
     
    52:48
    V posledních chvílích vyráží Prostějov do útoku spíše jen sporadicky. Svůj útočný tlak stále zvyšuje Motor, který bude mít k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    53:46
    Vít Jonák si troufl na několikanásobnou přesilu ve středním pásmu a zavezl puk před Neužila. Následně se pokusí Českobudějovičtí v pásmu usadit.
     
    55:24
    S ubývajícím časem ubývají také naděje domácích hokejistů na bodový zisk. Nyní se Motor pokoušel prosadit před prostějovskou klecí, ale bez úspěchu. Přihrávka Pajiče nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    56:40
    Tomáš Nouza opět nebyl vůbec daleko od toho, aby si připsal přesný zásah. Dostal se přes českobudějovickou obranu až před Gábu. Domácí brankář Nouzu ale dokázal z těsné blízkosti vychytat.
     
    57:41
    Lukáš Luňák využil odraženého kotouče a v útočném pásmu se pro něj vydal. Neváhal a vystřelil. Zamířil ale jen mimo levou tyč Gábovy svatyně.
     
    58:04
    David Gába jede na střídačku svého týmu! Necelé dvě minuty před koncem to Českobudějovičtí zkusí se šesti hráči v poli.
     
    58:08
    Ondřej Fiala to zkusil z vlastního obranného pásma až k domácí odkryté kleci. Minul, a tak se hra vrátí opět před Neužila.
     
    58:53
    Už to vypadalo, že Motor přijde o puk, ale nestalo se tak. Nakonec dostal přihrávku uvolněný Zdeněk Kutlák, jenž si sjel k brance a vystřelil. Proti jeho pumelici Neužil včas zaklekl a uschoval jej ve výstroji.
     
    59:24
    Jan Rudovský také netrefuje odkrytou klec! Nutno říct, že byl ale ve velkém úhlu a měl to těžké.
     
    59:50
    Skákavý pokus si cestu za záda Jakuba Neužila také nenašel. Budějovičtí tím možná podtrhují svou střeleckou smůlu v tomto zápase. Ještě se bude vhazovat před brankářem Jestřábů, bodový zisk Motoru už je ale pravděpodobně definitivně ztracen.
     
    59:55
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A je rozhodnuto! Z rohu vlastního obranného pásma zacílil do prázdné branky Motoru TOMÁŠ NOUZA a je jasné, že Motor dnes body brát nebude. Asistence: Tomáš Divíšek.
     
    Konec zápasu.
     
    Stejně jako v té předešlé třetině, tak i nyní Prostějov přidává dva přesné zásahy. Motor dokázal vsítit jen jednu branku, což dnes na bodový zisk stačit nebude. Prostějov si tak jako vůbec první soupeř odveze z Budvar arény celý bodový zisk!
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 42:16
    Střely mimo – 13:11
    Zblokované střely – 12:3
    Vhazování – 35/78:43/78
    Trestné minuty – 18:14 (20:01:36)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 50. Pajič (Kutlák, Nedorost) – 24. Divíšek (Starý), 34. Dvořáček (Venkrbec, Neužil), 43. Žovinec (Venkrbec, Dvořáček), 60. Nouza (Divíšek)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Vlček, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, L. Květoň.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, Rašner, Žovinec, Mikliš, Horyna – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – L. Luňák, V. Meidl, Nestrašil – Zabloudil, Fiala, Prokeš.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Polák

    Diváci: 5827
    thejrc.org