Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – N.Novgorod 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 6:1 (kon.)
Nižněkamsk – Kazaň 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 5:3 (kon.) | Soči – Ufa 2:1 (kon.)
HC Slovan – Toljatti 2:4 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Dinamo Riga
Středa 20.12.2017, 10:00 • Fetisov Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Admiral Vladivostok a Dinamo Riga. Úvodní buly je ve Fetisov Areně naplánováno na 10:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik:

    Vladivostok se momentálně nachází na dvanácté příčce Východní konference, na svém kontě má 45 bodů. V posledním ligovém duelu si Admiral zdolal Chabarovsk v poměru 4:2.

    Riga se nachází v nezáviděníhodné situaci, když okupuje poslední pozici Západní konference. V dosavadním průběhu soutěže posbírala pouhých 35 bodů. V předchozím zápase padl lotyšský celek na půdě Kunlunu 1:3.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé. Domácí hokejisté jdou do vedení hned v prvním střídání! Tento gól jde jasně na vrub brankáře Armalise. ROBERT SABOLIČ jej totiž překvapil střelou od mantinelu z prakticky nulového úhlu. Asistence: Maxim Kycin.
    Robert SABOLIČ - 1:0
     
    00:48
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo oplácí stejnou mincí. To je start zápasu! Útočná trojice lotyškých reprezentantů předvedla hezkou akci. Darzinš protečoval kotouč na rychlého Indrašise, který v akci dvou na jednoho krásně načasoval pas na MIKELISE REDLIHSE, jehož střela z první vyrovnává skóre duelu. Asistence: Lauris Darzinš, Miks Indrašis.
    Mikelis REDLIHS - 1:1
     
    04:15
    Šance pro Admiral. Krišjanis Redlihs je vyloučen na dvě minuty za držení a domácí si zahrají početní výhodu.
     
    05:32
    Velký závar před brankovištěm Dinama. Morrisonn místo přihrávky nahoru přistrčil kotouč Makarenkovi k brankové čáře, který se natlačil před Armalise. Dorážet se snažil ještě aktivní Butuzov. Admiral stále svírá Rigu v útočném pásmu.
     
    07:36
    Miščenko vypálil od modré, Armalis vyrazil pouze ke Kazakovovi, ten byl ovšem ve špatném střeleckém úhlu a raději se schoval za branku, kde později o puk přišel.
     
    11:28
    Přesilovku si zahrají také hosté. Morrisonn (VLA) podrazil jednoho z bruslařů Rigy a putuje na trestnou lavici.
     
    11:46
    Ta ovšem netrvala dlouho, do čtyř Rigu posílá faul Mikelise Redlihse. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    12:55
    Hra ve čtyřech nedělá problém ani jednomu z týmů. Hokejisté na obou stranách se snaží o zakládání útoků na branku soupeře.
     
    13:40
    S končící kratičkou přesilovkou se do zakončení tlačil z levé strany domácí Butuzov. Armalis vyráží bez potíží.
     
    14:29
    Stollery velmi zariskoval, když sáhl ke kličce v mezikruží a puk mu uzmnul napadající Manukjan. Ten se již chystal vypálit z dobré pozice na brankáře Armalise, na poslední chvíli jej ale zastavil obránce Redlihs čistým hitem. Riga se následně osvobozuje výhozem na zakázané uvolnění.
     
    15:52
    Bobkov se teď musel mít na pozoru. Krišjanis Redlihs nahazoval puk před branku a hned trojice útočníků Rigy se snažila dorážet. Brankář Admiralu neměl vůbec ideální výhled.
     
    17:33
    Dinamo je před blížícím se koncem první třetiny stále aktivnější. Útočníci Rigy se nijak nerozpakují a na Bobkova pálí prakticky ze všech pozic. Naposledy to od mantinelu zkusil Bičevskis a gólman domácích raději přerušuje hru.
     
    19:03
    Riga si zahraje přesilovku. Maxim Kycin si v jednom ze soubojů počínal neobratně a je vyloučen za vysokou hůl.
     
    19:45
    Machanovskijmu se nepodařilo dostat puk za modrou čáru a Indrašis vypálil svižně zápěstím z pravé strany, Bobkov kryje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Start zápasu nabídl skvělou podívanou, a to hned dvě branky v první minutě. Nejprve šťastnou trefu Saboliče a hned následující odpověď Mikelise Redlihse po pěkné akci. Admiral měl poté opticky více ze hry a hrozil zejména v početní výhodě, postupem času se ale do hry dostala Riga, která odstartuje druhou část ve zkrácené početní výhodě.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 9 – 9
    Vhazování: 13 – 7
    Zblokované střely: 5 – 2
    Hity: 1 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Riga byla velmi blízko druhé brance. Galvinš přistrčil puk Darzinšovi, po jehož pumelici se odrazil od betonů Bobkova přímo přes Indrašise. Toho ovšem rychlý odraz zřejmě překvapil a bekhendovou stranou hole jej nedokázal dostat mezi tři tyče.
     
    21:38
    Admiral v plném počtu hrál pouze 35 sekund. Butuzov za brankou podrazil Galvinše a putuje na trestnou lavici s dvouminutovým trestem.
     
    23:15
    Dinamo kombinuje a snaží se najít skulinu skrz brání čtveřici hokejistů Vladivostoku. Ta je ovšem pevně sešikovaná.
     
    23:41
    Krišjanis Redhlihs se natlačil do střely, ta ovšem byla zblokovaná. Mamašev poté při vyhození kotouče hledal vracejícího se Butuzova, ten byl ale na kotouč příliš krátký.
     
    24:38
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Gunars Skvorcovs – 2 min., podražení).
     
    25:28
    Fiščenko přebruslil osu kluziště a snažil se zpětnou přihrávkou najít Alexandrova. Tato pobídka byla ale přečtena a Riga se osvobozuje.
     
    25:50
    Blum tvrdě vypáli. Armalis nedokázal zkrotit neposedný puk a zůstal mu mezi betony. Dorazit se jej snažil Alexandrov. Tomu ale scházelo jen několik centimetrů.
     
    26:38
    Hosté v plném počtu.
     
    27:05
    O tom, že není radno se při hře příliš rozmýšlet se nyní přesvědčil Butuzov. Hezkou brzdou se zbavil jednoho protihráče, pak svůj pohyb ale zastavil a ve vteřině jej tvrdým hitem srazil Ališauskas.
     
    27:22
    S vyloučeními se nyní roztrhl pytel. Tentokrát faul z kategorie nechtěných. Hůl napadajícího Kazakova přesto podrazila Stolleryho. Opět dvouminutový trest.
     
    28:56
    Hokejisté Dinama si efektně vyměňují místa a puk létá z hole na hůl, není jim to ale příliš platné, jelikož nepřichází žádná střela.
     
    29:16
    Danny Kristo si vybruslil od levého mantinelu na střed a vypálil. Bobkov měl ideální výhled a tak s jeho pokusem neměl žádná problém.
     
    31:12
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Nerijus Ališauskas – 2 min., krosček).
     
    33:14
    Hraje se nahoru dolu. Na Bobkova vypálil Galvinš a dorážel Darzinš, protiútok Vladivostoku si na starost vzala dvojice Makarenko – Kazakov, střela prvního jmenovaného ale nezamířila mezi tři tyče.
     
    35:50
    Mikelis Redlihs zavezl kotouč do útočného pásma, poté zpomalil, naznačil střelu a chtěl vypálit napodruhé. Kazakov se ale poctivě vrátil a tento záměr mu znemožnil.
     
    37:06
    Boj o puk před brankou Bobkova vyzněl nejlépe pro obránce Bluma, který se s ním schoval za vlastní branku a vyhazuje kotouč z vlastního obranného pásma.
     
    38:29
    Razgals nabral rychlost, pokryl si kotouč a po obkroužení Bobkovovy klece se snažil zakončit ke vzdálenější tyči. Touš končí v rohu kluziště, brankář Admiralu nemusel zasahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou čtyřicet minut hry. Ve druhé části jsme branku neviděli. Diváci na Dálném východě sledují klasický zápas KHL. Spoustu bruslení, rychlé výpady, ovšem málo branek. Rozhodčí jsou, kromě rozdání několika trestů, téměř bez práce, jelikož se hra příliš nepřerušuje.
    Ve druhé části měla více ze hry Riga, která domácí Admiral výrazně přestřílela. Uvidíme, zda nám třetí část nabídne rozuzlení tohoto duelu.
     
    Statistiky druhé třetiny:

    Střely na branku: 5 – 11
    Vhazování: 6 – 4
    Zblokované střely: 3 – 6
    Hity: 2 – 2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Obránce Gluchov teď neohroženým výpadem překvapil všechny přítomné v aréně. Ke zdárnému konci jej ovšem nedotáhl.
     
    41:39
    Nepřesná přihrávka teď posílá Rigu zpět do obranného pásma. Kotouč dojel na zakázané uvolnění.
     
    42:40
    Indrašis projel středním pásmem a po rychlé kličce vypáli, Bobkov vytáhl svoji vyrážečku.
     
    43:23
    Jevpalovs to v přečíslení tří proti dvěma vzal na sebe. Svižnou střelu po ledě Bobkov vyrazil do ochranné sítě.
     
    44:06
    Je na místě pochválit defenzivní činnost Rigy. Armalis je prakticky bez práce, jelikož útočníci Admiralu působí velmi bezzubě.
     
    45:08
    Další zákrok Bobkova, tentokrát po střele Pavlovse.
     
    45:26
    Na druhé straně se projel středním pásmem Makarenko. Nijak se nerozpakoval, propálil hradbu dvou protihráčů před ním a mířil za dorážkou. Armalis ovšem pevně drží kotouč ve své výstroji.
     
    45:57
    Hezká akce Admiralu. V akci dvou proti dvěma si vyměnil kotouč Machanovskij a obránce Morrisonn. Následným překřížením pak totálně zamotali hlavu obráncům Rigy. Po přihrávce z první pálil Machanovskij, byl ovšem příliš blízko a zároveň tísněn. A tak pouze vyprášil beton Armalise.
     
    46:23
    Po vyhraném vhazování pálil Blum, Armalis si našel letící kotouč a zasahuje lapačkou. Hra se přerušuje a následuje krátká komerční přestávka.
     
    46:27
    Hra se teď velmi kouskuje, po další vyhrané bul domácích pálil Sabolič, brankář Rigy znovu přerušuje hru.
     
    47:19
    Kristo přihrál na modrou Zilemu, ten mířil mezi betony. Bobkov si situaci pohlídal.
     
    47:19
    Po přerušení hry se do sebe pustili domácí Kurašov a hostující Jevpalovs. Za krátkou bitku jsou oba potrestáni trestem 2+2 minuty za hrubost.
     
    48:49
    Mikelis Redhlihs mohl přidat druhý gól! Jerofejevs poslal na Bobkova skákavý kotouč, který se odrazil přímo přes střelce dosud jediného gólu Rigy. Redlihs byl zcela sám v mezikruží a na střelu měl i dostatek času, gólu se však nedočkal.
     
    50:47
    Hra se nyní opět trochu uklidnila. Zbývá nám necelých deset minut do konce řádné hrací doby. Dočkáme se rozuzlení?
     
    52:35
    McMillanovu pobídku mezi kruhy Danny Kristo nezachytil. Zámořské duo ve službách Rigy si ale vykoledovalo faul. Hosté mají výhodu.
     
    52:42
    Vyloučen je Samuel Mnacjan. 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    54:15
    Rize se v přesilovce příliš nedařilo a tak málem přišel trest. Butuzov unikl přes Krista, přebruslil osu kluziště a tvrdě vypálil. Za Armalisem zazvonilo břevno!
     
    54:44
    Riga právě vstřelila branku!
    Stokrát omílané nedáš – dostaneš se opět ukázalo. Po Butuzovově břevnu se Riga opět dostala do útočného pásma a od modré tvrdě pálil Stollery. Odražený kotouč Meija přistrčil BRANDONU MCMILLANOVI, který z mezikruží vymetl pavučinky v pravém horním rohu. Asistence: Gints Meija, Karl Stollery.
    54:44 Brandon MCMILLAN - 1:2
     
    56:25
    Ou! Morrisonn se srazil se spoluhráčem Makarenkem a s kanadským zadákem to nevypadá vůbec dobře. V bolestných křečích leží na ledové ploše a vypadá to na vážný problém s kolenem. Po chvíli je za pomoci kustodů odváděn do kabiny.
     
    56:55
    Diváci pískají a hráči Admiralu se cítí být poškozeni. Rozhodčí totiž vylučují útočníka Glazačeva, který vlétl do souboje a podrazil jednoho z protihráčů, který ovšem neměl stabilitu odpovídající úrovni KHL. Další problém pro domácí hráče.
     
    57:15
    Riga právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. Dinamo využívá přesilovku po dvaceti sekundách. A viděli jsme stejný scénář, jako u druhé branky. Pálil Stollery, Meija zády k brance přistrčil kotouč na hůl lépe postaveného BRANDONA MCMILLANA a forward s číslem 88 tentokrát procedil puk mezi betony gólmana Bobkova. Asistence: Gints Meija.
    57:15 Brandon MCMILLAN - 1:3
     
    58:48
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:48
    Admiral to zkusí v šesti Bobkov zamířil na střídačku.
     
    58:55
    St. Pierrova nepřesná přihrávka skončila u Meiji, ten podržel několik sekund kotouč na holi a poté v klidu vyhazuje.
     
    59:13
    Kristo zacílil na odkrytou branku o kousek však minul. Píská se tak zakázané uvolnění.
     
    59:30
    Pro Admiral je konec zápasu trápením. Nyní vyletěl kotouč z hrací plochy a vhazuje se ve středovém kruhu. Posledních 30 sekund hry ve třetí třetině.
     
    59:54
    Zřejmě poslední vhazování. Buly před Bobkovem, tohle si Riga jasně pohlídá.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Riga v dalekém Vladivostoku vítězí výsledkem 1:3, a to zásuhou dvou tref v přesilových hrách v závěru utkání. Obě měly stejný scénář a to zakončujícího McMillana po přistčení od Meiji. Dinamo se tak díky tříbodové výhře opět přiblížilo bratislavskému Slovanu, tyto celky již dělí pouhé dva body.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku:23 – 33
    Vhazování: 30 – 30
    Zblokované střely: 13 – 11
    Hity: 9 – 10
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne.
    Nashledanou! (12:37:59)

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 1. Sabolič (Kicyn) – 1. M. Redlihs (Darzinš, Indrašis), 55. McMillan (Meija, Stollery), 58. McMillan (Meija)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (Serebrjakov) – Blum, Morrisonn, Miščenko, N. Gluchov, Kurašov, Mnacjan, Mamašev – Kicyn, Sabolič, St. Pierre – Makarenko, Kazakov, Alexandrov – K. Voronin, V. Butuzov, Fiščenko – Machanovskij, Glazačev, Manukjan.
    Dinamo Riga: Armalis (Kalninš) – K. Redlihs, Stollery, Zile, Salmela, Galvinš, Jerofejevs, Ališauskas – Skvorcovs, McMillan, Meija – Darzinš, M. Redlihs, Indrašis – Kristo, Razgals, Jevpalovs – Pavlovs, Bičevskis, Lipsbergs.
    ocianews.com