Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – N.Novgorod 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 6:1 (kon.)
Nižněkamsk – Kazaň 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 5:3 (kon.) | Soči – Ufa 2:1 (kon.)
HC Slovan – Toljatti 2:4 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Středa 20.12.2017, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na počtenou. (16:02:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (SIB) 60 minut, 27 zák., 1 gól, 96,4%
    Ondřej Vitásek (JUG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:26
    Vojtěch Polák (JUG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:58
     
    Právě skončilo utkání mezi Novosibirskem a Jugrou Chanty-Mansijsk. Po první třetině si odnesli domácí hráči vedení 1:0 po šikovné teči Stěpana Sannikova a mohli jít tak do druhé periody klidnější.
    V ní hned v úvodu ukázali, jakým směrem se bude zbytek utkání odebírat. Hned v první minutě této části hry se trefil opět Stěpan Sannikov a krátce po něm i Sergej Koňkov. Aby toho nebylo pro hosty málo, tak těsně před polovinou zápasu a tři minuty po ní vstřelil dvě branky Vjačeslav Osnovin a o vítězi duelu bylo rozhodnuto. Nutno podotknout, že většina branek padla po propadnutí hostujícího týmu v útočném pásmu a po přečíslení dvou proti jednomu.
    Krizi Jugry navíc potvrdil i neproměněný nájezd Savinainena z úvodu poslední třetiny. Hůře pro Chanty-Mansijsk bylo navíc v 47. minutě, kdy Alexander Bergström zvyšoval již na 6:0. V 50. minutě se ovšem z gólu radovali i hosté. Maxim Pestuško pokazil po přihrávce Varfolomejeva čisté konto Alexanderu Salákovi. Jeho tým však slaví tři body po vysokém vítězství 6:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Jugra vyhazuje kotouč z pásma a v tomto duelu se pravděpodobně již nic nestane.
     
    59:18
    Nyní byl znovu v akci před bránou zaparkovaný Stěpan Sannikov, jenž tentokrát usměrnil puk těsně vedle pravé tyče.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    58:27
    Hosté dokázali zastavit přihrávku Sibiru a poté odpalují puk až k Alexanderu Salákovi.
     
    58:02
    V závěru utkání si ještě domácí zahrají přesilovou hru. Tobias Viklund je potrestán dvěma minutami za faul kolenem.
     
    57:16
    Dvě slibné šance byly nyní k vidění, po jedné na každé straně. Nejprve Salák zasahoval proti pokusu hostů z mezikruží a poté se z brejku neprosadili ani domácí. Stav tedy zůstává 6:1 pro Sibir.
     
    56:43
    Z vlastního pásma teď Jugra napálila kotouč na střídačku. Vhazovat se tedy logicky bude před Iljou Proskurjakovem.
     
    55:45
    Čárový sudí rozpažil a o ofsajd se tedy nejednalo. Domácí sice mohou pokračovat do útočné třetiny, ale kotouč mají na svých holích hosté.
     
    54:08
    Hrubě nepovedená početní výhoda Chanty-Mansijsku je u konce. Až do jejího závěru si hosté nevypracovali žádnou šanci a stěží se vůbec udrželi v pásmu.
     
    53:50
    Zničehonic však mohli hosté udeřit! Po přihrávce z rohu kluziště napálil z levé strany jeden z hokejistů Jugry bližší tyč Salákovy klece.
     
    53:30
    A opět ta stejná písnička. Vyhození puku za Proskurjakovovu bránu, zpoza které musí začínat Jugra se svým dalším útokem.
     
    53:07
    A do třetice přichází vyhození Novosibirsku a jeho hráči opět uhánějí na střídačku.
     
    52:40
    Sibir již podruhé v tomto oslabení dostává kotouč ze své třetiny. Jugře se dnes početní výhody vůbec nevedou.
     
    52:08
    Ivan Vereščagin již usedá na lavici trestů, kde bude pykat dvě minuty za hákování.
     
    51:30
    Domácí se poté neprosadili se svou střelou z pravé strany, načež se provinili nedovoleným zákrokem a Jugra má tedy výhodu.
     
    50:45
    Na druhé straně mohl ihned odpovědět Pavel Tkačenko! To by mu však puk nesměl v poslední chvíli před prázdnou bránou sjet z čepele. Tkačenko poté trefil jen oblouk hostující brány a následné zakončení zpoza klece Jugry již zlikvidoval ležící Proskurjakov.
    49:19 Maxim PESTUŠKO - 6:1
     
    49:19
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen hosté zaznamenali čestný úspěch a připravují Saláka o čisté konto! Pavel Varfolomejev se vřítil do pásma po levé straně, následně přihrál vzduchem na pravý kruh, odkud MAXIM PESTUŠKO trefuje prázdnou bránu Sibiru. Asistence: Pavel Varfolomejev.
     
    48:56
    Tato přihrávka od levého mantinelu do mezikruží měla pramalou šanci na úspěch. Přes několik hokejek domácích totiž nemohla projít.
     
    47:30
    Alexander Salák se stal hrdinou okamžiku! Z pravé strany mohl dorážet do poloodkryté brány jeden z hráčů Jugry, který ovšem svůj pokus napasoval do přesunujícího se domácího brankáře, jenž sklidil za svůj počin zasloužené ovace.
    46:29 Alexander BERGSTRÖM - 6:0
     
    46:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí využívají svou početní výhodu a nakládají Jugře další balvan na cestu domů! Andrej Sigarjov skvělou přihrávkou zpoza brány našel dobře najetého ALEXANDERA BERGSTRÖMA, který opustil modrou čáru a z předbrankového prostoru překonal bezmocného Proskurjakova. Asistence: Andrej Sigarjov, Patrik Zackrisson.
     
    45:59
    Až nyní se dostali do stoprocentní šance! Z levého kruhu již měl domácí hráč před sebou jen Proskurajkova, ale ten dokázal puk vyrazit mimo.
     
    45:33
    Domácím se však nedaří usadit se v pásmu a musí začínat až zpoza své brány.
     
    44:51
    Konstantin Majorov je dalším hráčem Jugry, který dostává menší trest. Tentokrát jsou to dvě minuty za držení a Novosibirsk si tak zahraje znovu v početní výhodě.
     
    44:37
    Domácí si poté poradili s aktivním napadáním Chanty-Mansijsku. Díky šikovné zadovce za svou bránu dokázal Sibir puk udržet.
     
    43:28
    V souboji u střídaček si počínali lépe hokejisté Jugry, kteří spěchali do útoku. Komaristyj pálil z dobré pozice mezi kruhy, ale ani tentokrát netrefil bránu Sibiru.
     
    42:47
    Osnovin marně spěchal za dlouhým nahození svých spoluhráčů. U puku totiž byli první hosté, kteří jej opět ze své třetiny vyvezli.
     
    41:55
    Salák kryje i toto nahození od modré čáry. Před bránou se ještě snažil tečovat hostující Majorov, ale k puku se již nedostal. A tak mu nezbylo nic jiného než přátelsky poklepat po helmě českého gólmana ve službách Sibiru.
     
    41:20
    Maxim Pestuško poté střílel z pravého kruhu, ale bránu Saláka přestřelil. Kotouč se ovšem po odrazu od mantinelu snesl do brankoviště, kde už si český brankář dokázal poradit puk přikryl pod svou lapačku.
     
    40:57
    K jeho exekuci se rozjel Veli-Mati Savinainen, který se rozhodl o rán příklepem z mezikruží. Svým pokusem ovšem minule levou tyč a na kontě Jugry tak stále svítí jedna velká nula.
     
    40:21
    Komaristyj hned po návratu na led uháněl sám na Saláka, ale ten pustil svou hůl a tím znemožnil hostujícímu hráči zakončit. Jugra má výhodu, ale následovat bude poté trestné střílení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:21.
     
    Druhá perioda je minulostí a domácí v ní svým skvělým výkonem de facto rozhodli o svém vítězství. Hned v první minutě této části hry se po drzém průniku Enlunda prosadil dorážkou Stěpan Sannikov. O několik vteřin později to již bylo 3:0 pro Sibir. To opět domácí obrana pustila soupeře do přečíslení dvou proti jednomu, které po dobré přihrávce zakončil Sergej Koňkov. Sibir se ovšem neuspokojil a pokračoval v útočení. V 29. minutě podruhé pustili hosté Novosibirsk do přečíslení dva na jednoho Tkačenka, jenž oslovil přihrávkou před prázdnou bránu Vjačeslava Osnovina, který se zakončením již neměl problém. Hostům nepomohla ani přesilová hra, při které navíc inkasovali pátý gól. Znovu totiž propadli v útočném pásmu a do dalšího přečíslení ujížděl se svým spoluhráčem Vjačeslav Osnovin. Ten tentokrát nevolil přihrávku, ale místo toho z levého kruhu rozvlnil síť popáté. Sibir tedy vede po 40 minutách 5:0 a musel by se stát zázrak, aby o toto vedení přišel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Znovu kotouč bezpečně kryje strážce hostující svatyně. Opět si počínat úspěšně proti nahození od modré čáry a vhazovat se bude tentokrát po jeho levici.
     
    39:23
    Znovu to byl Sannikov, kdo před bránou clonil hostujícímu brankáři. Ten však nahození Jermakova ukryl ve své rukavici a poté je hra přerušena.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta prostřední části.
     
    38:33
    Ránu od modré čáry hostující brankář vyrazil do rohu kluziště, odkud jej jeho spoluhráči odpalují přes všechny čáry až k Salákovi.
     
    38:21
    Alexander Komaristyj znovu oslabuje svůj celek. Inkasuje totiž menší trest za nedovolené bránění a bude z toho další početní výhoda Sibiru.
     
    38:05
    Znovu se Sibir dostal až před Ilju Proskurjakova, ale pokus domácích skončil znovu v ochranné síti. Tentokrát bez cizího zavinění a hra se stěhuje do neutrální zóny.
     
    37:52
    Domácí se vlastní nepřesností vyhnali z útočného pásma a musí se znovu snažit o jeho získání z neutrální zóny.
     
    37:14
    Ivanov v dalším útoku pálil přes clonící obránce. Jeho střelu ovšem zadák Jugry přizdvihl do ochranné sítě a vhazovat se tak bude před Proskurjakovem.
     
    36:33
    Nebude to zakázané uvolnění po tomto vyhození hostů. Sibir musí rychle spěchat pro puk za vlastní klec.
     
    35:16
    Alexander Salák se nyní zaskvěl dvěma úspěšnými zákroky. Nejprve vyrazil pokus z mezikruží a následně skryl ránu z levého kruhu do svých chráničů.
     
    34:40
    Tentokrát se však domácím přechod přes modrou čáru nepovedl a po špatném zpracování mohou hrát znovu hosté.
     
    33:26
    Jugře se tato přesilová hra hrubě nepovedla a naopak při ní „ jen“ jednou inkasovala. Hraje se opět ve vyrovnaném počtu hráčů na obou stranách.
    32:56 Vjačeslav OSNOVIN - 5:0
     
    32:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to už je opravdu na ručník! Jugra znovu propadla při své přesilovce v útočném pásmu a domácí se řítili do dalšího přečíslení dva na jednoho! VJAČESLAV OSNOVIN se ujal puku ve své třetině a poté se rozhodl v této situaci vzít zodpovědnost na sebe a přesnou střelou z levého kruhu překonává Proskurjakova popáté. Bez asistence.
     
    32:00
    Tak jsem to nakonec zakřikl a domácí se znovu valili na bránu soupeře! Proskurjakov možná trochu zaváhal a nevyjel z brány. K puku se tak dostal Vladimir Pervušin, který se na poslední chvíli snažil o forhendovou kličku hostujícímu brankáři, jenž však ještě celou situaci uhasil včasným zákrokem.
     
    31:26
    Nyní si však může hostující defenzíva nejspíš oddechnout. Menší trest za příliš mnoho hráčů dostává domácí lavička a následovat tak bude početní výhoda Chanty-Mansijsku.
     
    30:54
    Burstöm nedal Osnovinovi ani píď prostoru a nedovolil svému soupeři se dostat z rohu kluziště a případně ohrozit Proskurjakova.
     
    29:50
    Ilja Proskurjakov musel opět zasahovat. Hosté ve druhé třetině nechávají svého brankáře na holičkách, ale ten tuto situaci zvládl a pátý gól prozatím nepustil.
    28:37 Vjačeslav OSNOVIN - 4:0
     
    28:37
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk přidává čtvrtou branku a to již zavání pro hosty debaklem! Jugra opět nezvládla defenzivní práci a nechal svého soupeře postupovat do dalšího přečíslení dvou na jednoho. Pavel Tkačenko krásnou přihrávkou oslovil VJAČESLAVA OSNOVINA, jenž z mezikruží trefuje znovu prázdnou bránu Chanty-Mansijsku. Asistence: Pavel Tkačenko.
     
    27:40
    Čárový sudí nyní signalizoval postavení mimo hru, a tak domácí nemohli do útočného pásma. Po chvíli se k nim však puk vrátil a ze své třetiny mohou založit další útok.
     
    26:55
    Na druhé se musel činit opět Alexander Salák. Ten si ovšem prostor mezi svými betony pohlídal a bude z toho jen vhazování v útočném pásmu Jugry.
     
    26:40
    Proskurjakov ani napodruhé nepřihrál za svou bránou přesně, ale nakonec mu vypomohli jeho spoluhráči, kteří získali puk do své moci.
     
    26:19
    Komaristyj se následně v leže snažil všemi možnými i nemožnými způsoby dotlačit kotouč za českého brankáře ve službách Sibiru, ale ten dokázal puk přikrýt pod svou lapačku.
     
    25:48
    Po pokusu o dlouhou přihrávku hostů doklouzal puk až za bránu Saláka, ale zakázané uvolnění se pískat nebude.
     
    24:58
    Salák teď vůbec nevěděl, kde má kotouč. Hosté výborně zahrozili v dalším brejku a následně se snažili puk dotlačit u pravé tyče Saláka. Ten však nakonec za pomoci svých obránců situaci zvládl.
     
    23:30
    A nyní se hraje opravdu nahoru-dolů! Další šanci si následně vypracovali znovu domácí, avšak ani ti nedokázali z bezprostřední blízkosti vsítit další branku.
     
    22:40
    Naopak se mohli z branky radovat i hosté! Maxim Pestuško měl před sebou hodně prostoru, ale ve stoprocentní šancí mezi kruhy selhal a bránu Saláka vůbec netrefil.
     
    21:58
    A domácí mohli přidat čtvrtou branku! To by však v dalším přečíslení dvou proti jednomu musel forvard Sibiru trefit prázdnou bránu. Nyní měla Jugra velké štěstí.
    21:17 Sergej KOŇKOV - 3:0
     
    21:17
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je doslova ledová sprcha pro Jugru! V další brejku postupovali domácí dva na jednoho. Šarov poté svým pasem oslovil na levém kruhu SERGEJE KOŇKOVA, jemuž už nedělalo problém z první překonat přesunujícího se Proskurjokova. Asistence: Alexander Šarov, Vladimir Pervušin.
    20:56 Stěpan SANNIKOV - 2:0
     
    20:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsku se povedl vstup do třetiny na výbornou a odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek! Jonas Enlund ještě se svým drzým průnikem před bránu neuspěl. Jeho pokus ale hostující brankář vyrazil jen před sebe, kde se k puku dostal jako první dojíždějící STĚPAN SANNIKOV, jenž zblízka dorazil kotouč do poloodkryté brány. Jeho trefu muselo podruhé v zápase potvrdit video, ale i nyní bylo vše podle pravidel. Asistcene: Jonas Endlund.
     
    20:15
    Hned v úvodu periody se do střelecké pozice dostal Patik Zacrisson, ovšem z pravého kruhu Proskurajkova nepřekonal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:24.
     
    Je za námi úvodní dějství duelu. V něj nejprve domácí přežili dvojnásobné oslabení a poté si zahráli přesilovou hru i oni. Tu však také proměnit v branku nedokázali, a tak jsme si na první přesný zásah museli počkat až do 17. minuty. Nahození Andreje Jermakova změnilo před bránou směr a následné video potvrdilo, že puk netečoval domácí Sannikov, nýbrž hostující zadák. Po této trefě si tedy Sibir odnáší do kabin vedení 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    V závěrečných vteřinách ještě musel zasahovat Ilja Proskurjakov proti střele domácích hráčů a bude z toho ještě jedno vhazování v obranném pásmu Jugry.
     
    19:30
    Po střele hostů vyletěl puk vysoko do vzduchu a jako první jej získali znovu hráči Jugry. Ti poté vyslali na Salák další ránu, ale i proti ní byl brankář Sibiru připraven.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první periody.
     
    18:12
    Alexander Salák si poté pohlídal prostor u své levé tyče, když se za ni pokoušel zasunout puk obránce Kraskovskij. Bude z toho jen vhazování po levici českého brankáře.
     
    17:57
    Kombinace podél útočné modré se domácím nepodařila a Jugra může vyrazit do protiútoku.
     
    17:18
    Sibir se následně snažil založit další atak středem hřiště, ale tam narazil jen na dobře postavenou obranu Jugry a musí tedy začínat znovu ze své třetiny.
    16:35 Stěpan SANNIKOV - 1:0
     
    16:35
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí se z poměrně nenápadné akce dostávají do vedení! Nahození od modré čáry v podání Andreje Jermakova změnilo po souboji před bránou směr a následně zapadlo za Proskurjakova. Zasloužil se o to svou tečí STĚPAN SANNIKOV, jenž kotouč zasáhl na hranici břevna. Poté se ještě zkoumalo video, ale vše bylo podle něj v pořádku a radost na tribunách tak mohla vypuknout naplno. Asistence: Andrej Jermakov, Jonas Enlund.
     
    15:15
    Jugra se poté dokázala dostat z napadání soupeře a následně z dobré pozice pálil Maxim Pestuško. Jeho ránu přes obránce z pravého kruhu však Salák dokázal vyrazit a hosté se už k dorážce nedostali.
     
    14:30
    Hosté poté vyslali ránu ze středního pásma, která ovšem letěla daleko od Salákovy brány. Ten tak situace pouze kontroloval.
     
    14:03
    Zakázané uvolnění je pískáno domácímu celku. Hra se tedy přestěhuje zpět do obranného pásma Sibiru.
     
    13:15
    Až nyní se Chanty-Mansijsk dostává ze své třetiny a jeho hráči mohou odjet na střídačku, odkud do hry naskakují čerstvé síly.
     
    12:41
    Také hosté své oslavení přežili, ale i nadále se musí bránit tlaku Sibiru, který se stále drží v útočném pásmu.
     
    12:20
    Poté znovu z vrcholu pravého kruhu pálil příklepem Ignatovič. Proskurjakov ovšem jeho ránu dobře viděl a kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    11:57
    Z velmi dobré pozice na levém kruhu měl nabito jeden z hráčů Sibiru, avšak ten svou ranou jen vyprášil chrániče hostujícího brankáře a jeho spoluhráči dostávají poté puk znovu do bezpečí.
     
    11:33
    Sigarjov to po další vyhození Jugry zkoušel individuálně po levé straně, ale jeho průnik zastavil až dalším úspěšným zákrokem Ilja Proskurjakov.
     
    10:58
    Hosté se ovšem hned v úvodu osvobozují a posílají kotouč přes všechny čáry až k Salákovi.
     
    10:41
    Pavel Varfolomejev poté posílá svůj celek do čtyř a přesilovku si tak vyzkouší i Sibir. Útočník Jugry bude pykat dvě minuty za podražení.
     
    10:29
    Sigarjov spíš propagační střelou vyzkoušel pozornost Proskurjakova, který jeho pokus nadvakrát zlikvidoval. Vhazovat se tak bude opět ve třetině Jugry.
     
    09:45
    Tvrdá rána hostů proletěla kolem Salákovy klece a do přečíslení tří proti jednomu ujížděli domácí. Místo střely z vyložené pozice mezi kruhy však volili ještě přihrávku do strany na Osnovina, ke kterému kotouč nedostal jeden ze zadáků Jugry.
     
    09:02
    Až nyní je hra po dalším zákroku Proskurjakova přerušena a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    08:54
    A další nahození vyráží hostující brankář. Jeho tým se však nedokáže vysvobodit a Sibir tak stále drží puk v pásmu soupeře.
     
    07:59
    Poté se o slovo přihlásili opět hráči Novosibirsku. Jejich střelu z pravého kruhu však Proskurjakov dokázal vyrazit mimo tři tyče.
     
    07:35
    Nakonec se však hosté dokázali ubránit a poté vyvezli puk ze své třetiny. Následně se po jejich ofsajdu bude vhazovat ve střední třetině.
     
    06:42
    Sibir se nyní usadil v pásmu soupeře, který teď má co dělat, aby se domácím ubránil. Pomohl si při tom několika hraničními zákroky, které se sudí rozhodl netrestat, což se pochopitelně nelíbí domácím tribunám.
     
    06:12
    Postavení mimo hru zastavuje další atak Chanty-Mansijsku. Hra je tedy přerušena a po komerční pauze bude následovat buly v neutrální zóně.
     
    05:08
    Domácí přežili i toto oslabení a hraje se opět v pěti proti pěti.
     
    04:55
    Hostující Komartistij měl před sebou prázdnou bránu a mohl poslat svůj celek do vedení. Z prostoru pravého kruhu ovšem namířil puk pouze do clonícího obránce.
     
    04:30
    Dělovka Komaristijho od modré čáry zastavil úspěšný zákrokem Alexander Salák, ale domácí se nemohou vymanit z tlaku soupeře.
     
    04:02
    Novosibirsk je z nejhoršího venku a hraje ve čtyřech. Stále se však musí bránit tlaku soupeře.
     
    03:36
    Hosté se nyní celou situaci snažili dohrát až na pravý kruh, ale přihrávku napříč pásmem zastavil Stěpan Sannikov, který puk vyhazuje přes všechny čáry.
     
    03:08
    Tohle již je větší komplikace pro domácí. Budou totiž po zákroku vysokou holí Vladimira Pervušina hrát ve třech.
     
    02:40
    Sibir se již podruhé v tomto oslabení osvobozuje a Jugra musí znovu začít s útokem od své brány.
     
    02:02
    Konstantin Alexejev zastavil svého soupeře nedovoleně před svou bránou a odsedí si tak dvě minuty za hákování.
     
    01:55
    Jugra pouze vyhodila puk z pásma, ale nakonec se jako první dostala k puku v útočné třetině a může rozvinout útočnou akci.
     
    01:05
    Nakonec si první zákrok připisuje Alexander Salák, který raději uschoval ve své rukavici nahození z větší vzdálenosti.
     
    00:52
    Ani domácím se nepodařilo na delší dobu usadit v útočném pásmu a musejí se rychle vracet, aby zabránili protiútoku soupeře.
     
    00:15
    Jako první se do útoku hnali hosté, ale nahození zastavil za svou bránou Alexander Salák, který puk poslal ze své třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Právě dozněla ruská hymna. Následuje pozdrav obou kapitánů s arbitry dnešního duelu a po něm už bude zápas zahájen.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Salák (Krasikov) – Naumov, Vereščagin, Jermakov, Demidov, Ignatovič, Morozov, D. Lukin, K. Alexejev – Sigarjov, Bergström, Zackrisson – Sannikov, Tičar, Enlund – Šarov, Koňkov, Pervušin – Osnovin, Tkačenko, S. Ivanov.

    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Nečistovskij) – Burström, Viklund, Ugolnikov, Vitásek, Kozlovskij, Žuravljov, Pogorišnyj, Meljakov – Komaristyj, Savinainen, Koroljov – Pestuško, Varfolomejev, A. Michejev – V. Polák, K. Majorov, Buljanskij – Beljajev, Grymzin, Panov.

    Rozhodčí: Judakov, Lavrentěv – Nikolajev, Badyl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Poslední tři vzájemná utkání

    15.11.2017 Jugra -Novosibirsk 1:2 pp.
    16.2.2017 Jugra – Novosibirsk 3:2 pp.
    26.12.2016 Jugra – Novosibirsk 3:2
     
    Češi a Slováci na soupiskách

    HK Sibir Novosibirsk

    Alexander Salák

    Jugra Chanty-Mansijsk

    Ondřej Vitásek
    Vojtěch Polák
     
    Jugra Chanty-Mansijsk

    Jugra je na tom prozatím opravdu mizerně. Po dvaačtyřiceti duelech mají na svém kontě 33 bodů a je na posledním místě KHL.
    Nevede se jí ani ve statistice vstřelených gólů. V uplynulých zápasech jich totiž nastřílela pouze 73 a rovněž v tomto ohledu je nejhorším mužstvem ligy.
    Na ledech soupeře má za sebou dvacet střetnutí. Z nich však vytěžila jen 20 bodů, které jí garantují 13 pozici v tabulce venkovních celků Východní konference.

    Posledních pět utkání

    18.12.2017 Omsk – Jugra 1:5
    11.12.2017 Jekatěrinburg – Jugra 3:4 sn.
    7.12.2017 Jugra – Jekatěrinburg 0:4
    5.12.2017 Jugra – Toljatti 3:4 pp.
    3.12.2017 Jugra – Čeljabinsk 0:3

    Nejproduktivnější hráči

    Pavel Varfolomějev 18 (10+8)
    Maxim Pestuško 13 (5+8)
    Anton Koroljov 12 (9+3)
     
    HK Sibir Novosibirsk

    Sibir v dosavadním průběhu odehrál jednačtyřicet zápasů, ve kterých posbíral 54 bodů. S tímto bodovým ziskem mu náleží 10. místo ve Východní konferenci.
    Zapracovat by ovšem rozhodně měl na ofenzivní činnosti. S pouhými 86 vstřelenými brankami patří k nejhorším celkům své konference.
    Před vlastními fanoušky se doposud představil v devatenácti střetnutích. Celkem z nich vytěžil 30 bodů, které mu stačí jen na 10. příčku v tabulce domácích týmů Východní konference.

    Posledních pět utkání

    11.12.2017 Čeljabinsk – Novosibirsk 3:4
    9.12.2017 Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 sn.
    5.12.2017 Novosibirsk – Magnitogorsk 1:2
    2.12.2017 Jaroslavl – Novosibirsk 7:3
    30.11.2017 Dynamo Moskva – Novosibirsk 6:4

    Nejproduktivnější hráči

    Alexander Bergström 26 (13+13)
    Patrik Zackrisson 25 (10+15)
    Alexander Sigarjov 18 (9+9)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 17. Sannikov (Jermakov, Enlund), 21. Sannikov (Enlund), 22. Koňkov (Šarov, Pervušin), 29. Osnovin (Tkačenko), 33. Osnovin, 47. Bergström (Sigarjov, Zackrisson) – 50. Pestuško (Varfolomejev)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Krasikov) – Naumov, Vereščagin, Jermakov, Demidov, Ignatovič, Morozov, D. Lukin, K. Alexejev – Sigarjov, Bergström, Zackrisson – Sannikov, Tičar, Enlund – Šarov, Koňkov, Pervušin – Osnovin, Tkačenko, S. Ivanov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Nečistovskij) – Burström, Viklund, Ugolnikov, Vitásek, Kozlovskij, Žuravljov, Pogorišnyj, Meljakov – Komaristyj, Savinainen, Koroljov – Pestuško, Varfolomejev, A. Michejev – V. Polák, K. Majorov, Buljanskij – Beljajev, Grymzin, Panov.

    Rozhodčí: Judakov, Lavrentěv – Nikolajev, Badyl
    thejrc.org