Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – N.Novgorod 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 6:1 (kon.)
Nižněkamsk – Kazaň 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 5:3 (kon.) | Soči – Ufa 2:1 (kon.)
HC Slovan – Toljatti 2:4 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Středa 20.12.2017, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    V závěru utkání si ještě domácí zahrají přesilovou hru. Tobias Viklund je potrestán dvěma minutami za faul kolenem.
     
    53:50
    Zničehonic však mohli hosté udeřit! Po přihrávce z rohu kluziště napálil z levé strany jeden z hokejistů Jugry bližší tyč Salákovy klece.
     
    52:08
    Ivan Vereščagin již usedá na lavici trestů, kde bude pykat dvě minuty za hákování.
     
    50:45
    Na druhé straně mohl ihned odpovědět Pavel Tkačenko! To by mu však puk nesměl v poslední chvíli před prázdnou bránou sjet z čepele. Tkačenko poté trefil jen oblouk hostující brány a následné zakončení zpoza klece Jugry již zlikvidoval ležící Proskurjakov.
    49:19 Maxim PESTUŠKO - 6:1
     
    49:19
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen hosté zaznamenali čestný úspěch a připravují Saláka o čisté konto! Pavel Varfolomejev se vřítil do pásma po levé straně, následně přihrál vzduchem na pravý kruh, odkud MAXIM PESTUŠKO trefuje prázdnou bránu Sibiru. Asistence: Pavel Varfolomejev.
     
    47:30
    Alexander Salák se stal hrdinou okamžiku! Z pravé strany mohl dorážet do poloodkryté brány jeden z hráčů Jugry, který ovšem svůj pokus napasoval do přesunujícího se domácího brankáře, jenž sklidil za svůj počin zasloužené ovace.
    46:29 Alexander BERGSTRÖM - 6:0
     
    46:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí využívají svou početní výhodu a nakládají Jugře další balvan na cestu domů! Andrej Sigarjov skvělou přihrávkou zpoza brány našel dobře najetého ALEXANDERA BERGSTRÖMA, který opustil modrou čáru a z předbrankového prostoru překonal bezmocného Proskurjakova. Asistence: Andrej Sigarjov, Patrik Zackrisson.
     
    45:59
    Až nyní se dostali do stoprocentní šance! Z levého kruhu již měl domácí hráč před sebou jen Proskurajkova, ale ten dokázal puk vyrazit mimo.
     
    44:51
    Konstantin Majorov je dalším hráčem Jugry, který dostává menší trest. Tentokrát jsou to dvě minuty za držení a Novosibirsk si tak zahraje znovu v početní výhodě.
     
    40:57
    K jeho exekuci se rozjel Veli-Mati Savinainen, který se rozhodl o rán příklepem z mezikruží. Svým pokusem ovšem minule levou tyč a na kontě Jugry tak stále svítí jedna velká nula.
     
    40:21
    Komaristyj hned po návratu na led uháněl sám na Saláka, ale ten pustil svou hůl a tím znemožnil hostujícímu hráči zakončit. Jugra má výhodu, ale následovat bude poté trestné střílení.
     
    38:21
    Alexander Komaristyj znovu oslabuje svůj celek. Inkasuje totiž menší trest za nedovolené bránění a bude z toho další početní výhoda Sibiru.
    32:56 Vjačeslav OSNOVIN - 5:0
     
    32:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to už je opravdu na ručník! Jugra znovu propadla při své přesilovce v útočném pásmu a domácí se řítili do dalšího přečíslení dva na jednoho! VJAČESLAV OSNOVIN se ujal puku ve své třetině a poté se rozhodl v této situaci vzít zodpovědnost na sebe a přesnou střelou z levého kruhu překonává Proskurjakova popáté. Bez asistence.
     
    32:00
    Tak jsem to nakonec zakřikl a domácí se znovu valili na bránu soupeře! Proskurjakov možná trochu zaváhal a nevyjel z brány. K puku se tak dostal Vladimir Pervušin, který se na poslední chvíli snažil o forhendovou kličku hostujícímu brankáři, jenž však ještě celou situaci uhasil včasným zákrokem.
     
    31:26
    Nyní si však může hostující defenzíva nejspíš oddechnout. Menší trest za příliš mnoho hráčů dostává domácí lavička a následovat tak bude početní výhoda Chanty-Mansijsku.
    28:37 Vjačeslav OSNOVIN - 4:0
     
    28:37
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk přidává čtvrtou branku a to již zavání pro hosty debaklem! Jugra opět nezvládla defenzivní práci a nechal svého soupeře postupovat do dalšího přečíslení dvou na jednoho. Pavel Tkačenko krásnou přihrávkou oslovil VJAČESLAVA OSNOVINA, jenž z mezikruží trefuje znovu prázdnou bránu Chanty-Mansijsku. Asistence: Pavel Tkačenko.
     
    24:58
    Salák teď vůbec nevěděl, kde má kotouč. Hosté výborně zahrozili v dalším brejku a následně se snažili puk dotlačit u pravé tyče Saláka. Ten však nakonec za pomoci svých obránců situaci zvládl.
     
    23:30
    A nyní se hraje opravdu nahoru-dolů! Další šanci si následně vypracovali znovu domácí, avšak ani ti nedokázali z bezprostřední blízkosti vsítit další branku.
     
    22:40
    Naopak se mohli z branky radovat i hosté! Maxim Pestuško měl před sebou hodně prostoru, ale ve stoprocentní šancí mezi kruhy selhal a bránu Saláka vůbec netrefil.
     
    21:58
    A domácí mohli přidat čtvrtou branku! To by však v dalším přečíslení dvou proti jednomu musel forvard Sibiru trefit prázdnou bránu. Nyní měla Jugra velké štěstí.
    21:17 Sergej KOŇKOV - 3:0
     
    21:17
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je doslova ledová sprcha pro Jugru! V další brejku postupovali domácí dva na jednoho. Šarov poté svým pasem oslovil na levém kruhu SERGEJE KOŇKOVA, jemuž už nedělalo problém z první překonat přesunujícího se Proskurjokova. Asistence: Alexander Šarov, Vladimir Pervušin.
    20:56 Stěpan SANNIKOV - 2:0
     
    20:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsku se povedl vstup do třetiny na výbornou a odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek! Jonas Enlund ještě se svým drzým průnikem před bránu neuspěl. Jeho pokus ale hostující brankář vyrazil jen před sebe, kde se k puku dostal jako první dojíždějící STĚPAN SANNIKOV, jenž zblízka dorazil kotouč do poloodkryté brány. Jeho trefu muselo podruhé v zápase potvrdit video, ale i nyní bylo vše podle pravidel. Asistcene: Jonas Endlund.
    16:35 Stěpan SANNIKOV - 1:0
     
    16:35
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí se z poměrně nenápadné akce dostávají do vedení! Nahození od modré čáry v podání Andreje Jermakova změnilo po souboji před bránou směr a následně zapadlo za Proskurjakova. Zasloužil se o to svou tečí STĚPAN SANNIKOV, jenž kotouč zasáhl na hranici břevna. Poté se ještě zkoumalo video, ale vše bylo podle něj v pořádku a radost na tribunách tak mohla vypuknout naplno. Asistence: Andrej Jermakov, Jonas Enlund.
     
    10:41
    Pavel Varfolomejev poté posílá svůj celek do čtyř a přesilovku si tak vyzkouší i Sibir. Útočník Jugry bude pykat dvě minuty za podražení.
     
    09:45
    Tvrdá rána hostů proletěla kolem Salákovy klece a do přečíslení tří proti jednomu ujížděli domácí. Místo střely z vyložené pozice mezi kruhy však volili ještě přihrávku do strany na Osnovina, ke kterému kotouč nedostal jeden ze zadáků Jugry.
     
    04:55
    Hostující Komartistij měl před sebou prázdnou bránu a mohl poslat svůj celek do vedení. Z prostoru pravého kruhu ovšem namířil puk pouze do clonícího obránce.
     
    03:08
    Tohle již je větší komplikace pro domácí. Budou totiž po zákroku vysokou holí Vladimira Pervušina hrát ve třech.
     
    02:02
    Konstantin Alexejev zastavil svého soupeře nedovoleně před svou bránou a odsedí si tak dvě minuty za hákování.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 17. Sannikov (Jermakov, Enlund), 21. Sannikov (Enlund), 22. Koňkov (Šarov, Pervušin), 29. Osnovin (Tkačenko), 33. Osnovin, 47. Bergström (Sigarjov, Zackrisson) – 50. Pestuško (Varfolomejev)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Krasikov) – Naumov, Vereščagin, Jermakov, Demidov, Ignatovič, Morozov, D. Lukin, K. Alexejev – Sigarjov, Bergström, Zackrisson – Sannikov, Tičar, Enlund – Šarov, Koňkov, Pervušin – Osnovin, Tkačenko, S. Ivanov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Nečistovskij) – Burström, Viklund, Ugolnikov, Vitásek, Kozlovskij, Žuravljov, Pogorišnyj, Meljakov – Komaristyj, Savinainen, Koroljov – Pestuško, Varfolomejev, A. Michejev – V. Polák, K. Majorov, Buljanskij – Beljajev, Grymzin, Panov.

    Rozhodčí: Judakov, Lavrentěv – Nikolajev, Badyl
    thejrc.org