NY Islanders – Detroit 3:6 (kon.) | NY Rangers – Anaheim 4:1 (kon.) | Ottawa – Minnesota 4:6 (kon.)
Buffalo – Boston 0:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 4:6 (kon.) | Dallas – Washington 3:4 (po pr.)
Arizona – Florida 2:3 (kon.) | Vancouver – Montreal 5:7 (kon.) | Vegas – Tampa 4:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:6 (1:1, 2:2, 1:3)
Minnesota Wild
Středa 20.12.2017, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Domácí znovu bez gólmana, navíc se bude vhazovat po Stalockově levici. Na ledě je elitní pětka včetně Karlssona.
    58:34 Derick BRASSARD - 4:6
     
    58:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Pohledná kombinace domácích ještě křesá jiskru naděje! Stone z rohu našel na druhé straně hřiště DERICKA BRASSARDA, který vymetá bližší šibenici a snižuje na 4:6! Asistence: Mark Stone a Mike Hoffman.
     
    58:08
    Hoffman zlomil při střele hokejku a hosté se dostali k vyhození, které orazítkovalo tyč prázdné branky!
     
    57:45
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., sekání).
    56:39 Eric STAAL - 3:6
     
    56:39
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Znovu to zavánělo nedovoleným bráněním domácímu brankáři a znovu u toho byl i Niederreiter, který tentokrát do Andersona lehce strčil, čímž uvolnil prostor pro ERICA STAALA, který už neměl problém rozvlnit síťku! Pro Ottawu to začíná zavánět debaklem. Asistence: Nino Niederreiter a Charlie Coyle.
     
    54:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    52:26
    Stewart už už dorážel do prázdné brány, jeho sražený pokus ale končí jen na vnějším brankovém oblouku.
     
    46:39
    Znovu horko před Andersonem, Zucker se černou gumu pokusil dostat do brány kopnutím, situaci ale zachránil Phaneuf, který odpálil puk do bezpečí.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Derick Brassard – 2 min., vysoká hůl).
    44:57 Jonas BRODIN - 3:5
     
    44:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Branku ještě musel posvětit rozhodčí poté, co si domácí vzali coach challenge, přesto je gól uznán! Anderson vyrazil prudkou střelu z mezikruží jen do strany, kde stál připravený JONAS BRODIN, který trefuje odkrytou část klece! Nutno podotknout, že domácí gólman byl lehce rozhozený z hokehjky Niderreitera, která se mu zasekla mezi betony. Asistence: Eric Staal.
     
    44:08
    Stone našel mezi kruhy úplně volného Ryana, který z první mířil do levého růžku, výtečným zákrokem se ale zaskvěl Stalock, který drží hostům vedení!
     
    42:43
    Eriksson z úhlu trefuje tyč!
    41:48 Nate PROSSER - 3:4
     
    41:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A zase je to gól od modré! NATE PROSSER zužitkoval vyšší aktivitu hostí zkraje třetí periody a obrací vývoj utkání! Bez asistence.
    39:05 Mikko KOIVU - 3:3
     
    39:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Obrovský tlak Minnesoty nemohl vyústit v nic jiného, než ve vyrovnávací branku! Nejprve v další stoprocentní šanci selhal Zucker, následně se ale puk dostal až na modrou čáru a jak je dnes zvykem, nahození z této pozice končí gólem – tentorkát ho těsně před Andersonem tečoval MIKKO KOIVU a srovnává na 3:3! Asistence: Ryan Suter a Mathew Dumba.
     
    38:26
    Velký závar před Andersonem, v hlavní roli dorážejících hráčů byli Grandlund se Zuckerem, domácího gólmana ale nedokázali pokořit!
     
    37:12
    Něco neuvěřitelného teď předvedl Pageau, který si vysokým lobem přehodil dva bránící hráče a zkusil zakončit, Stalock s velkou dávkou štěstí překvapeně vyráží!
     
    37:04
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cody Ceci – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:37
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikael Granlund – 2 min., podražení).
     
    31:05
    I v oslabení se domácí dostali do obrovské šance, byl to Thompson, který se od poloviny hřiště řítil sám na Stalocka, ten proti jeho pokusu perfektně zasáhl backhandem a poradil si i s dorážkou Pyatta!
     
    30:43
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cody Ceci – 2 min., hákování).
    30:19 Chris STEWART - 3:2
     
    30:19
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Další deja-vu v Canadian Tire Centru! Eriksson obdržel kotouč za domácí brankou a zadovkou jej poslal do ohně, kam si sjížděl připravený CHRIS STEWART, který už neměl problém zakončit – 3:2! Asistence: Joel Eriksson a Nate Prosser.
     
    29:50
    Winnikovu ránu z ostrého úhlu zkoušel efektní zadovkou dorazit do odkryté části domácí svatyně Stewart, puk těsně míjí pravou tyč.
     
    27:38
    Zucker se řítil sám na Andersona, položil si ho a chystal se zakončit backhandem, domácí brankář se ale roztáhl do maximální možné délky a betonem vyráží mimo!
     
    26:35
    Velký závar před Andersonem vyřešila domácí obrana jen s vypětím všech sil, kotouč poskakoval před úplně odkrytou brankou!
    25:44 Jean-Gabriel PAGEAU - 3:1
     
    25:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To byla nádhera! Thompson prodloužil za branku na Pyatta, jenž úžasnou zadovkou našel nikým nehlídaného JEANA PAGEAUA, který pohotovou střelou mezi betony zvyšuje na 3:1! Asistence: Tom Pyatt a Nate Thompson.
     
    23:22
    Hoffman se na hranici kruhu dostal k nadějné ráně, Stalock perfektním zákrokem vyráží mimo.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jared Spurgeon – 2 min., podražení).
    21:08 Erik KARLSSON - 2:1
     
    21:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Třetí gól v zápase a potřetí od modré! ERIK KARLSSON si několikrát vyměnil touš se svými spoluhráči, aby následně prudkou ránou z první propálil Stalocka na zadní tyč! Asistence: Mark Stone a Mike Hoffman.
     
    20:14
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jason Zucker – 2 min., podražení).
     
    19:43
    Ceci měl puk i prostor na střelu, místo toho ale nádherným pasem ještě hledal Duchena, který tváří v tvář proti Stalockovi selhal!
     
    14:45
    Hosty vstřelená branka evidentně hodně nabudila, teď se k dorážce dostal Ennis, Anderson s problémy vyráží.
    11:11 Eric STAAL - 1:1
     
    11:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Stejná situace jako při první brance a v Ottawě je srovnáno! Suter nahodil směrem na domácí branku, jeho rána však na své cestě trefila ERICA STAALA, jehož teč usměrňuje černý nesmysl přesně mezi Andersonovy betony! Asistence: Ryan Suter a Charlie Coyle.
     
    05:09
    Arénou to jen zahučelo, Spurgeon trefuje tyč!
     
    04:54
    Teď se ale pořádně zapotil, jeden z útočníků domácích se procpal až na hranici brankoviště, odkud v pádu zakončoval prakticky do odkryté branky, v radosti mu zabránil na poslední chvíli natažený beton!
    02:08 Ryan DZINGEL - 1:0
     
    02:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První nahození ještě nevyšlo, po sérii nahrávek se ale na modré čáře dostal k puku znovu ERIK KARLSSON, který nejspíš i s přispěním teče jednoho z beků překonává Stalocka! Asistence: Derick Brassard a Ryan Dzingel.

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 3. E. Karlsson (Brassard, Dzingel), 22. E. Karlsson (Mark Stone, Hoffman), 26. Pageau (Pyatt, N. Thompson) (TS), 59. Brassard (Mark Stone, Hoffman) – 12. E. Staal (Suter, Coyle), 31. Stewart (Eriksson Ek, Prosser), 40. M. Koivu (Suter, Dumba), 42. Prosser, 45. Brodin, 57. E. Staal


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon (C)) – E. Karlsson (C), Oduya, Ceci, Phaneuf (A), Chabot, Claesson – Mark Stone (A), Duchene, B. Ryan – Hoffman, Brassard, Dzingel – Pyatt, Pageau, Z. Smith – Burrows, N. Thompson, N. Paul.
    Minnesota Wild: Stalock (Michalek) – Dumba, Suter (A), Spurgeon, Brodin, Prosser, Reilly – Zucker, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Coyle, E. Staal (A), Niederreiter – Stewart, Winnik, Eriksson Ek – Ennis, Cullen, M. Foligno.

    Rozhodčí: StPierre, Furlatt – Cherrey, Shewchyk

    Diváci: 13804
    bahis siteleri