NY Islanders – Detroit 3:6 (kon.) | NY Rangers – Anaheim 4:1 (kon.) | Ottawa – Minnesota 4:6 (kon.)
Buffalo – Boston 0:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 4:6 (kon.) | Dallas – Washington 3:4 (po pr.)
Arizona – Florida 2:3 (kon.) | Vancouver – Montreal 5:7 (kon.) | Vegas – Tampa 4:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:7 (1:1, 2:3, 2:3)
Montreal Canadiens
Středa 20.12.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Phillip DANAULT - 5:7
     
    59:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Daniel Sedin nepropálil hradbu těl od modré, Plekanec obloučkem vyhodil puk do útočného pásma, kde jej dojel Pacioretty, jenž odltačil soupeře a připravil jednoduchou pozici PHILLIPU DANAULTOVI, jenž do prázdné branky pojistil vítězství Montrealu. Zloba Thomase Vaneka kvůli neodpískanému zakázanému uvolnění je zbytečná. Asistence: Max Pacioretty, Tomáš Plekanec.
    58:59 Thomas VANEK - 5:6
     
    58:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    THOMAS VANEK opět potvrdil skvělou orientaci v prostoru před brankou, dorážkou odraženého kotouče dokončil svůj hattrick proti týmu, jehož barvy hájil v sezoně 2013-14 a zdramatizoval závěr utkání. Poslední minuta třetí třetiny, čepice na ledě a Canucks jsou zpátky ve hře. Asistence: Brock Boeser, Henrik Sedin.
    57:27 Alex GALCHENYUK - 4:6
     
    57:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Stejně jako před chvílí Henrik Sedin dostal nepřesnou přihrávku, teď ji sám odeslal Boucherovi, který ji na modré nezpracoval, Danault pak ujel do přečíslení společně s ALEXEM GALCHENYUKEM, jenž si šikovným manévrem poradil s Nilssonem a vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Asistence: Phillip Danault.
    53:29 Brock BOESER - 4:5
     
    53:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To, co se nepodařilo před chvílí Montrealu, tedy využít přesilovku za nedovolené bránění, se nyní podařilo BROCKU BOESEROVI. Ten zůstal úplně sám mezi kruhy, kam přišel puk z rohu kluziště, zkušeně si připravil kotouč a výbornou střelou překonal z bezprostřední blízkosti Price. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.
    41:37 Paul BYRON - 3:5
     
    41:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs odskakují na dva góly. Vancouver úplně nezvládl backchecking, což vyústilo v nikým nebráněného PAULA BYRONA, jenž po Paciorettyho přihrávce zpoza branky poslal puk do odkryté klece za ležícího Nilssona. Asistence: Max Pacioretty, Jonathan Drouin.
    39:13 Jeff PETRY - 3:4
     
    39:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Čtyři vteřiny potřebovali hosté na využití své druhé přesilové hry v utkání. Na vhazování zatím stoprocentní Shaw vyhrál buly proti Gauncemu, puk u modré převzal JEFF PETRY a dělovkou od modré propálil Nilssona. Asistence: Andrew Shaw.
    37:39 Daniel SEDIN - 3:3
     
    37:39
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Čtyřiatřicet vteřin po Deslauriersově brance je vyrovnáno. Vanek hledal před brankou Henrika Sedina, jeho přihrávka ale byla pro Montreal nešťastně sražena přesně do míst, kam najížděl DANIEL SEDIN, jenž uklidil puk do prázdné branky. Asistence: Thomas Vanek, Erik Gudbranson.
    37:05 Nicolas DESLAURIERS - 2:3
     
    37:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to byl velmi rychlý přechod Canadiens. Alzner přihrávkou z vlastního obranného pásma po mantinelu našel Carra, jenž se okamžitě s pukem otočil do útočného pásma, našel NICOLASE DESLAURIERSE a ten se střelou z pokleku zpoza Edlera stal druhým dvougólovým střelcem tohoto utkání. Asistence: Daniel Carr, Karl Alzner.
    34:00 Thomas VANEK - 2:2
     
    34:00
    Vancouver právě vstřelil branku!
    THOMAS VANEK potvrzuje, že se mu proti svému bývalému týmu až nebývale daří. Canadiens sehráli v útočném pásmu pohlednou kombinaci, Vancouver se ale následně přesunul do útočného pásma, kde Biega předložil skvělou přihrávku Vanekovi, jemuž u levé tyče stačilo pouze nastavit hokejku a posunout puk za Price. Asistence: Alex Biega, Loui Eriksson.
    27:18 Nicolas DESLAURIERS - 1:2
     
    27:18
    Montreal právě vstřelil branku!
    Chvíli poté se už NICOLAS DESLAURIERS raduje ze vstřelené branky. Petry založil akci skvělým zavezením puku do útočného pásma, který nakonec přenechal Froesemu, jehož přihrávka našla právě Deslaurierse, jenž si s ležícím Nilssonem poradil a strhl vedení na stranu Canadiens. Asistence: Byron Froese, Jeff Petry.
    16:39 Daniel CARR - 1:1
     
    16:39
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens při vyloučení svého bývalého hráče Thomase Vaneka vyrovnávají. Schlemkovo nahození od modré bruslemi tečoval na okraji kruhu pro vhazování DANIEL CARR a Nilsson na změnu směru střely nedokázal zareagovat. Asistence: David Schlemko, Charles Hudon.
    11:37 Thomas VANEK - 1:0
     
    11:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks ale nakonec využívají druhou přesilovou hru v utkání a to zásluhou muže nejpovolanějšího. THOMAS VANEK nejprve srazil Pouliotovo nahození od modré, rychle se ale zorientoval a z otočky potvrdil, že z domácích hráčů se mu proti Canadiens daří nejvíce. Asistence: Derrick Pouliot, Sam Gagner.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 12. Vanek (D. Pouliot, Gagner), 34. Vanek (Biega, Eriksson), 38. D. Sedin (Vanek, Gudbranson), 54. Boeser (D. Sedin, H. Sedin), 59. Vanek (Boeser, H. Sedin) – 17. Carr (Schlemko, Hudon), 28. Deslauriers (Froese, Petry), 38. Deslauriers (Carr, Alzner), 40. Petry (A. Shaw), 42. Byron (Pacioretty, Drouin), 58. Galchenyuk (Danault), 60. Danault (Pacioretty, Plekanec)


    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, D. Pouliot, Stecher, Gudbranson, Del Zotto, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Virtanen – Boucher, Gagner, Boeser – Eriksson, Burmistrov, Vanek – B. Gaunce, M. Granlund, Dowd.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Schlemko, Morrow, Jeřábek – Pacioretty, Drouin, Byron – Galchenyuk, Danault, A. Shaw – Hudon, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, Froese, Carr.

    Rozhodčí: Pollock, Peel – Brisebois, Smith

    Diváci: 18865
    thejrc.org