Benátky n/J – Prostějov 4:6 (kon.) | Vsetín – Slavia 2:4 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 4:2 (kon.)
Kadaň – Motor ČB 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 2:3 (po pr.) | Ústí n/L – Přerov 3:1 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:2 (3:2 po s.n.)
po prodl.
HC Frýdek-Místek
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
AZ Havířov
Středa 20.12.2017, 18:00 • Hala Polárka • Chance liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Frýdek-Místek
    Rysi ve středu v podvečerních hodinách doma uvítají s AZ a hráči se pokusí napravit předešlé dvě prohry. Závěr posledního zápasu se hokejistům vůbec nepovedl, v hlavním městě vedli už o tři branky, i přesto z toho byl nakonec jenom bod a Slezanům zůstává poslední postupová příčka. V dnešním zápase budou chtít překazit negativní bilanci.
     
    AZ RESIDOMO Havířov
    AZetu se první týdny stávajícího ročníku WSM ligy příliš nepovedly. Z úvodních devíti kol vyhrál jen třikrát a hned ze startu se usadil ve spodní části tabulky. Změna k lepšímu přišla v říjnu, kdy Havířov využil série domácích zápasů a pro změnu zaznamenal sedm výher z devíti zápasů. Posun tabulkou se postupem času ale znovu zasekl, což minulou středu odnesl hlavní trenér Martin Janeček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Kovář, Bartko, Piegl, Zahradníček (A), D. Stránský, Matyáš – Štumpf, Pechanec, Marek Růžička – Franek, Bajtek, Martynek (C) – Christov, Klimša (A), Kvasnica – J. Kalus, Przybyla, Kafka.

    AZ RESIDOMO Havířov: Bláha (K. Šimeček) – Drtil, Luža, Krisl (C), Chroboček, R. Havel, Dudek, Mrowiec – M. Kalus, Pořízek, Tomi – Maruna (A), Rác, Sikora (A) – L. Bednář, Matai, Kanko – Gřeš, Cihlář, Bambula.

    Rozhodčí: Dědek, Zbořil – Měkýš, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Ofsajd Frýdku-Místku, bude se vhazovat.
     
    01:36
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Petr Kanko – 2 min., faul kolenem).
     
    02:00
    Domácí celek je zatím aktivnější a několikrát zaměstnal brankáře Bláhu,ten musel hned v úvodu zápasu předvést několik zákroků.
     
    02:31
    Filip Bajtek se mohl dostat až do zakončení, ale v poslední chvíli mu kotouč odskočil a nedokázal ho zkrotit.
     
    03:36
    Hosté v plném počtu.
     
    03:58
    Havířov byl pod mírným tlak a puk raději vyvedl ze svého vlastního obranného pásma.
     
    04:19
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku. AZ bude mít šanci poprvé ohrozit brankáře Strmeně.
     
    04:46
    Dan Przybyla se zbavil hned dvou protihráčů, ale ten třetí už byl nad jeho síly a nakonec o puk přišel uprostřed hrací plochy. Havířov zakládá akci.
     
    05:17
    Rozhodčí bude opět vhazovat u branky domácího brankáře. Rysům se ale povedlo kotouč vybojovat a nedopustili žádné střelecké ohrožení.
     
    06:08
    Radek Pořízek se mohl z levé strany řítit úplně sám na brankáře, ale akci zbrzdil a nakonec se obtočil kolem branky. Jeho následná přihrávka nenašla svého adresáta.
     
    07:00
    Marek Sikora si nachystal puk ke střele a brankář Jan Strmeň musel poprvé likvidovat vážnější šanci, gólman si ovšem poradil na jedničku a puk vyrazil hokejkou.
     
    08:08
    Hra se na chvíli uklidnila, Havířov má puk plně pod svou kontrolou u své vlastní branky a zakládá akci.
     
    08:51
    Lukáš Kovář se dostal do hodně nebezpečného zakončení. Jeden z jeho spoluhráčů se obtočil kolem branky a našel přesně hokejku již zmíněného obránce. Ten z bezprostřední blízkosti těsně minul branku.
     
    09:26
    Tentokrát to zkoušel Marek Růžička, ale ani ten nedokázal otevřít skóre dnešního duelu. Brankář Ondřej Bláha ránu odrazil svými betony.
     
    10:15
    Havířov se snažil zrychlit hru, ale přihrávka jednoho z obránců neměla ty správné parametry a skončila mimo branku.
     
    11:00
    Lukáš Bednář se dokázal uvolnit, nic nevymýšlel a hned vyslal ránu na domácího brankáře z levé strany. Kotouč nakonec skončil ve výzbroji Strmeně a poté se odrazil zpět do hry.
     
    11:21
    Zakázané uvolnění Havířova.
     
    12:10
    Havířov právě vstřelil branku!
    A gólový účet dnešního zápasu je otevřen! Vojtěch Tomi napřáhl ke střele od modré čáry a trajektorii puku těsně před brankářem změnil JIŘÍ KRISL, Strmeň už nedokázal reagovat. Asistence: Vojtěch Tomi.
     
    13:18
    Frýdek-Místek se snaží zareagovat na hostující branku, ale zatím je jejich kombinace taková neslaná, nemastná a vlastně vůbec nikam nevede.
     
    14:37
    Tak tohle byla další tutovka pro Havířov! Marek Sikora se dostal už do druhé šance. Objevil se těsně před brankářem a svou ránu cpal pod horní tyč, nakonec se mu to nepovedlo a brankář Strmeň si může oddychnout.
     
    16:05
    Filip Bajtek mohl rozveselit domácí příznivce, dostal se poměrně snadno až do zakončení, ale jeho rána byla hodně kostrbatá a brankář s ní neměl problém.
     
    16:55
    Havířov právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky, určitě pořádný šok pro domácí hráče a příznivce. AZ se dostal do tlaku a hned několikrát zaměstnal domácího brankáře, na poslední dorážku JANA BAMBULY už nedokázal reagovat a podruhé v krátkém čase inkasuje. Asistence: Tomáš Gřeš, Jiří Krisl.
     
    17:41
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Marek Růžička – 2 min., držení protihráče).
     
    18:20
    Havířov v posledních minutách převzal iniciativu a hráči hrají v naprosté pohodě, v přesilové hře se ale zatím nedostali nějakému pořádnému zakončení.
     
    19:00
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:41
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního zápasu potvrdila, že se Frýdku-Místku vůbec proti Havířovu letos nedaří a prohrává už o dvě branky. Gólový účet otevřel ve třinácté minutě Jiří Krisl, který tečoval puk těsně před brankářem a změnil jeho trajektorii. AZ se poté dostal do herní pohody a rysům nedovolil nějaké nebezpečné ohrožení branky. Tři minuty před koncem zvýšil náskok hostující celku Jan Bambula. Uvidíme, zda se dokáže Frýdek-Místek reagovat a průběh zdramatizovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Pohledná akce Havířovu málem znamenala navýšení vedení. K ke střele do poloodkryté branky se dostal Marek Sikora, ale na poslední chvíli dokázal zasáhnout jeden z domácích obránců.
     
    21:55
    Frýdek-Místek se nějakou dobu dostal do útočné třetiny, ale se všemi pokusy si poradil Ondřej Bláha, který dnes zatím neudělal jedinou chybičku.
     
    22:29
    Kotouč se dostal mimo hřiště a bude se vhazovat uprostřed hrací plochy.
     
    23:05
    René Piegl zrychlil hru a zařídil zmatek před hostující brankou. Nakonec se jeden z útočníků provinil vysokou holi a bude se opět vhazovat.
     
    23:40
    Havířov se poměrně snadno dostal do přečíslení dva na jednoho. Jako poslední střílel Vojtěch Tomi, ale jeho rána už byla z většího úhlu a neměla gólové parametry. Poté se ještě snažili útočníci dorážet, ale ostatní pokusy byly zblokované.
     
    25:10
    David Klimša se mohl postarat o snížení brakového rozdílu, střílel z bezprostřední blízkosti a svou ránu cpal na blížší tyč. Ondřej Bláha je dnes ale nezastavitelný a poradil si na jedničku.
     
    26:37
    Nováček domácího kádru Daniel Štumpf se dostal ke střele z pravého kruhu a pořádně zastrašil brankáře, rána nakonec letěla těsně kolem levé tyče.
     
    27:50
    Roman Rác se zbavil hned dvou protihráčů a poté nahodil puk na domácího brankáře, kotouč nakonec nedokázal nikdo tečovat a Frýdek-Místek přechází do útoku.
     
    29:02
    Ondřej Bláha si nekomplikoval život a puk raději schoval do své lapačky. Bude se vhazovat před jeho svatyni.
     
    29:42
    Obránci Frýdku-Místku se špatně domluvili a mohlo z toho být pořádné nebezpečí. Roman Rác nakonec ze situace moc nevytěžil a přišel o puk.
     
    30:22
    Frýdek-Místek často otevírá hru a Havířov toho zatím dobře využívá, hráči se nejednou dostali do přečíslení.
     
    32:04
    Lukáš Kovář napřáhl ke střele od modré čáry a jeho rána skončila ve výzbroji hostující brankáře, ten dokázal zneškodnit i další střely.
     
    33:01
    Jan Kalus se prodral až ke střele, ale potkal se stejnou odpovědí jako jeho kolegové. Ondřej Bláha si připsal další úspěšný zásah a poté schoval kotouč do své lapačky.
     
    33:29
    Bude se vhazovat před Strmeněm.
     
    33:45
    Marek Růžička si šikovně obhodil jednoho z protihráčů a poté vyslal kolmici na Daniela Štumpfa. Druhý jmenovaný se natahoval co mohl, ale na přihrávku nakonec nedosáhl.
     
    34:49
    Ofsajd Havířova, bude se opět vhazovat.
     
    35:19
    Marek Sikora je dnes opravdu při chuti a dostal se už do třetí šance. Tentokrát střílel dva metry od brankáře a kotouč umístil pod horní tyč, Jan Strmeň tento krok předpokládal a zasáhl.
     
    36:25
    Dominik Cihlář se s pukem moc nepáral a svou ránu mířil na vzdálenější tyč, brankář nakonec nemusel zasahovat, neboť střela letěla mimo.
     
    36:35
    Hra byla na delší chvíli přerušena a řešilo se zda Havířov hrál v šesti. Vylučovat se nakonec nebude a bude se v několika okamžicích pokračovat ve hře.
     
    37:41
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí tým se přecejen dočkal a postaral se o zdramatizování! Hráči si dokázali vyvinout tlak a nejprve se do velké šance dostal Marek Růžička, ale netrefil odkrytou branku, akce pokračovala a nakonec přinesla ovoce. JAN BARTKO se dostal ke střele z pravého kruhu a svou ránu poslal pod horní tyč. Asistence: Daniel Štumpf, Marek Růžička.
     
    38:25
    Bude se vhazovat před domácí brankou, Havířov bude mít šanci zareagovat na snížení.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V druhém dějství se Frýdku-Místku povedlo snížit na rozdíl jediné branky a závěrečná třetina určitě bude ještě hodně dramatická. Dvě minuty před koncem se prosadil Jan Bartko po velkém tlaku domácího týmu. Havířov poté ještě několikrát zaměstnal domácího brankáře, ale zvýšit vedení se mu nakonec nepovedlo.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Zakázané uvolnění Havířova. Frýdek-Místek bude mít šanci založit akci za účelem dostat se až do nebezpečného zakončení.
     
    41:13
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Marek Sikora – 2 min., hákování).
     
    41:17
    Marek Růžička neudržel puk v útočném pásmu a bude se hned po vyloučení vhazovat uprostřed hřiště.
     
    42:18
    Jan Zahradníček se dostal ke střele z ideálního místa a jeho rána letěla pár centimetrů od levé tyče.
     
    42:46
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Michal Kvasnica.
     
    43:07
    Jakub Matyáš se snažil zrychlit tempo hry, ale jeho průniková přihrávka nenašla nikoho ze spoluhráčů.
     
    43:13
    Hosté v plném počtu.
     
    44:07
    Roman Rác nestihl puk a píská se další zakázané uvolnění Havířova.
     
    44:22
    Jan Maruna se snažil domácího brankáře překvapit bekhendovou střelou, ale jeho pokus neměl dobré parametry a skončil mimo brankovou konstrukci.
     
    45:00
    Marek Růžička se dostal dalšího zakončení, tentokrát střílel přes obránce a mířil k levé tyči. Brankář Bláha tento záměr předpokládal a úspěšně zasáhl.
     
    46:10
    Na Frýdku-Místku lze poznat, že opravdu moc snaží vyrovnat stav zápasu, ale hráčům se zatím nedaří překonat skvěle chytajícího Bláhu.
     
    47:05
    Roman Rác na sebe opět dal upozornit a svou ránu usměrňoval mezi betony, Strmeň včas zasáhl.
     
    47:31
    Rysi si vytvořili tlak a několik útočníků doráželo kotouč z bezprostřední blízkosti. Situaci nakonec vyřešil jeden z hostujících obránců a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    48:10
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:31
    Michal Kvasnica to zkoušel z pravé strany, ale jeho rána neměla dostatečnou razanci a skončila v lapačce Bláhy. Bude se opět vhazovat.
     
    49:20
    Dan Przybyla nemířil vůbec zle! Jeho nenápadná rána nakonec letěla těsně kolem levé tyče a brankář nemusel zasahovat.
     
    49:44
    A znovu zakázané uvolnění Havířova. Frýdek-Místek je v posledních chvílích velice aktivní a uzamkl svého soupeře v jeho vlastním pásmu.
     
    50:35
    David Stránský byl v dobrém střeleckém postavení, ale s ránou si dával až moc na čas a následně byl jeho pokus zbkolován.
     
    51:27
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Antonín Pechanec – 2 min., hákování).
     
    51:52
    Vojtěch Tomi měl v přesilové hře dost místa ke střela a jeho rána orazítkovala pravou tyč branky!
     
    52:08
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysi se dočkali vyrovnaného stavu! Ve vlastním oslabení se hráči dostali do přečíslení a ROSTISLAV MARTYNEK domácím příznivcům dokázal, že nemá kapitánské céčko jen tak pro nic za nic. Jeho rána z mezikruží mířila do levé poloviny branky. Asistence: Filip Bajtek, Lukáš Kovář.
     
    53:27
    Domácí v plném počtu.
     
    54:23
    Slezan se neustálé útočí a dáva hostujícím obráncům pořádně zabrat. Činí se i brankář Ondřej Bláha, který musel znova zasahovat.
     
    55:50
    Filip Bajtek to zkoušel z hodně velkého úhlu a jeho rána nakonec nemířila ani mezi tři tyče.
     
    56:21
    Michal Kvasnica skvěle vystihl hostující rozehrávku a hned z první střílel. Jeho rána letěla těsně kolem levé tyče.
     
    57:12
    Daniel Štumpf nabral velkou rychlost a z pravé strany vyslal střelu na branku, ta byla na poslední chvíli nadzvednuta a skončila v ochranné síti. Bude se vhazovat před Bláhou.
     
    57:44
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Marek Růžička – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    58:15
    Frýdek-Místek je v závěru dějství jednoznačně lepším týmem na hřišti, ale vypadá to, že i tak se prodloužení zřejmě nevyhneme.
     
    58:52
    Po střele jednoho z domácích útočníků se bude opět vhazovat před Ondřejem Bláhou, který je v posledních minutách velice zaneprázdněný.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Frýdku-Místku se v poslední třetině povedlo vyrovnat stav a díky této brance budou fanoušci svědky prodloužení. Rysi byli v závěrečném dějství jednoznačně lepším týmem a dokázali svého soupeře dostat pod tlak. První branku v dresu Frýdku-Místu vstřelil již uzdravený Rostislav Martynek.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Antonín Pechanec se dostal do zakončení, ale brankář Bláha nedopustil, aby se hra ukončila tak brzy a úspěšně zasáhl. Bude se vhazovat.
     
    60:41
    Prakticky ihned po vhazování střílel Jan Zahradníček, hostující brankář včas zakryl mezeru mezi nohama a bude se již potřetí vhazovat.
     
    61:07
    A další úžasný zákrok Ondřeje Bláhy! Tentokrát se snažil přidat druhou branku kapitán Rostislav Martynek, ale ani on neuspěl.
     
    61:35
    Frýdek-Místek zatím v prodloužení nepustil svého soupeře k puku a bude zahrávat přesilovou hru!
     
    61:37
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Petr Kanko – 2 min.).
     
    61:37
    Dnešní utkání sleduje 1604 diváků.
     
    62:17
    David Klimša nevýmyšlel nic světoborného a snažil se puk prostrčit mezi betony brankáře, ale ani on na Bláhu nevyzrál.
     
    63:14
    Další zákrok z říše snů od Ondřeje Bláhy! Tentokrát vytáhl svou lapačku a zlikvidoval ránu, která letěla do pravé šibenice branky! Brankář poté obdržel zasloužené uznání.
     
    63:24
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Bartko – 2 min., držení hole).
     
    63:37
    Hosté v plném počtu.
     
    64:32
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak tohle je neskutečné! Haviřov byl pod tlakem v celém prodloužení, ale i přesto je to on, kdo urval dva body. V přesilové hře se ke střele MAREK SIKORA a na jeho ránu do odkryté branky brankář Strmeň už neměl šanci reagovat. Asistence: Petr Kanko, Roman Rác.
     
    Konec zápasu.
     
    A je konec této bitvy, které dnešní derby rozhodně přineslo. Začátek zápasu vypadal jednoznačně lépe pro Havířov, který se úvodní třetině dostal do dvoubrankového vedení. Frýdek-Místek ovšem nastartoval k velkému obratu a dokázal vyrovnat síly díky brankám Martynka a Bartka. V prodloužení byli jednoznačně lepší domácí, ale i přesto odchází pouze s bodem, v přesilové hře rozhodl Marek Sikora. To je z dnešního přenosu vše, přeji dobrou noc. (20:31:19)
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 38. Bartko (Štumpf, Marek Růžička), 53. Martynek (Bajtek, L. Kovář) – 13. Krisl (Tomi), 17. Bambula (Gřeš, Krisl), 65. Sikora (Kanko, Rác)


    HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Bartko, Piegl, Zahradníček (A), D. Stránský, Matyáš, L. Kovář – Štumpf, Pechanec, Marek Růžička – Franek, Bajtek (C), Martynek – Christov (A), Klimša, Kvasnica – J. Kalus, Przybyla, Kafka.
    AZ Havířov: Bláha (K. Šimeček) – Drtil, Luža, Krisl (C), Chroboček, R. Havel, Dudek, Mrowiec – M. Kalus, Pořízek, Tomi (A) – Maruna, Rác (A), Sikora – L. Bednář, Matai, Kanko – Gřeš, Cihlář, Bambula.

    Rozhodčí: Dědek, Zbořil – Měkýš, Otáhal
    thejrc.org