Benátky n/J – Prostějov 4:6 (kon.) | Vsetín – Slavia 2:4 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 4:2 (kon.)
Kadaň – Motor ČB 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 2:3 (po pr.) | Ústí n/L – Přerov 3:1 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
HC Slavia Praha
Středa 20.12.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Stejně jako předešlé třetiny, nabídla i ta třetí mnoho přesilových her. Ani jedna však nebyla využita a jedinou branku posledního dějství vstřelil ve 48. minutě Jakub Illéš. Valaši tak stáhli manko na dvougólové a mohli se zápasem ještě něco udělat. Jejich hra ale na Slavii nestačila a hosté si tak z Lapače odvážejí všechny body.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (19:54:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Protasenja se tlačil před branku, nakonec však Frodl přeci jen zasahuje a utkání končí.
     
    59:46
    Protasenja tečoval střelu Šilhavého těsně kolem levé tyčky.
     
    59:24
    Slavia vyhazuje a Šilhavý má problémy za vlastní brankou.
     
    59:02
    Vsetín si začíná vytvářet tlak, Frolo trefil bránícího hráče u pravé tyčky.
     
    58:20
    Markovič měl namířeno k levé tyčce, Barák jej však od puku odstavil. Další šance patřila Březinovi, Frodl zakročil betonem.
     
    58:11
    Brankář Šurý zůstává na střídačce.
     
    58:11
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:41
    Slováčkovi byla nabídnuta dobrá přihrávka na vrchol levého kruhu. Vsetínský útočník však nezpracoval kotouč úplně ideálně a puk mu z hokejky sjel.
     
    57:21
    Hosté v plném počtu.
     
    57:15
    Kucharczyk poslal kotouč z pravého křídla na branku, kde se jej hned chopil Protasenja a snažil se najít všechny možné cesty, kudy by dostal kotouč za Frodlova záda. Zkusil to mezi betony a při zakončení k levé tyčce mu přijel na pomoc Beránek. Gólman Slavie svůj celek v této komplikované situaci podržel.
     
    56:53
    Valaši drží puk za brankou Slavie a připravují kombinaci.
     
    55:56
    Ostrčilovu střelu zblokoval Šagát, který se také snažil o rychlý protiútok. Pohodový přechod do útočného pásma mu však nedovolil obránce Ostrčil a hráč hostujícího celku byl zatlačen až do nevýhodné střelecké pozice u mantinelu.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Marek Ryzák – 2 min., držení protihráče).
     
    54:47
    Slavia se před Šurým neohřála dlouho a Vsetín je opět před brankou hostujícího celku. Domácím se nedaří dostat do zakončení, a tak Slavia vyhazuje za modrou čáru a osvobozuje se od tlaku.
     
    53:32
    Březina útočil na hattrick, když poslal nenápadnou střelu z předbrankového prostoru. Následně mohl vstřelit kontaktní branku také Kopta, jeho pokus ale Frodl vyrazit. Od modré dokončil sérii vsetínských střel Ostrčil, jenž neprostřelil skupinku bránících hráčů.
     
    52:29
    Kombinace domácích ve vlastním pásmu, která měla sloužit k rozehrávce, nedopadla pro Vsetín zrovna nejlépe a ke střele se dostal Kubica. Puk skončil na bruslích Tepera a domácí vyvážejí puk.
     
    51:41
    Slavia nahazuje do útočného pásma, puku se však chopil Karafiát, který okamžitě po překročení útočné modré čáry nahrál Dundáčkovi. Dundáčkova střela od modré mířila nad.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 38. Březina (Kopta, Žák), 48. Illéš (Březina, Frolo) – 13. L. Krejčík (J. Doležal, A. Růžička), 22. Jankovský (Šafránek, Nedvídek), 25. Barák (Z. Doležal, M. Ondráček), 34. L. Krejčík (Pohl, Račuk)


    VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka (34. Šurý) – Teper, Žák, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Janáček – Březina, Kopta, Markovič – Vávra, Illéš, Slováček – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Šilhavý, Karafiát, Vítek – Pokorný.
    HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Pohl, J. Holý, Barák, A. Růžička, Ryzák, Kasík, Šmíd – J. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – M. Kadlec, Šagát, Šmerha – Z. Doležal, Kubica, M. Ondráček.

    Rozhodčí: Kašík, Koziol – Bryška, Novák

    Diváci: 3078
    ocianews.com