Česko – Rusko 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Rusko
Středa 20.12.2017, 17:30 • Chrudim • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    58:53
    Brankář Malík zamířil na střídačku, Češi hrají v power-play!
     
    58:13
    Český tým si vyžádal oddechový čas!
     
    57:30
    Také český výběr dostal možnost proměnit přečíslení ve dvou proti jednomu, Sebastián Malát vzal vše na sebe a zakončením na přední tyč donutil Šarabina k zákroku!
     
    56:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Plány v přesilové hře českým hokejistům vůbec nevyšly, po chybě na útočné modré přichází naopak třetí radost soupeře! Chusnutdinov vypíchl kotouč a v přečíslení dva na jednoho elegantně připravil puk pro ILJU RYCHKOVA, který z voleje o rameno Malíka navýšil náskok ruské šestnáctky – 1:3! Asistence: Marat Chusnutdinov.
     
    55:57
    Čtyři minuty před koncem přichází úvodní přesilová hra české reprezentace. Za podražení na útočné modré čáře je na trestnou lavici vykázán Alexej Prokopenko (RUS).
     
    53:01
    Nedůslednost v české obraně mohla být potřetí potrestána! Puk se zpoza branky vykutálel až na hokejku najíždějícího Ivana Didkovského, který z první vyslal jedovatou ránu. Malík předvedl další z řady skvělých zákroků, jímž udržel českou šestnáctku ve hře o kvalitní výsledek!
     
    51:04
    Mnohem nebezpečněji vypadalo zakončení Vasilije Ponomareva, který si sjel na levou stranu a z druhé vlny z voleje zakončoval! Nick Malík se rychle přesunul a ramenem vytěsnil ránu ruského soka mimo tři tyče!
     
    49:16
    Brankář Nick Malík nyní výrazně podržel český výběr! Do velké příležitosti se dostal Ivan Didkovskij, který nadvakrát zakončoval osamocen před našim brankářem. Malík ale oba pokusy zneškodnil a udržet tím Čechy na dostřel ruskému výběru!
     
    47:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Dvanáct minut před koncem se Rusové dostávají do vedení! Pašin přesnou přihrávkou vybídl k úniku VASILIJE PONOMAREVA, který se natlačil před branku a střelou o tyčku poslal puk do české sítě – 1:2! Asistence: Alexandr Pašin.
     
    38:29
    Z ničeho nic vyslal Michael Krutil zápěstí od modré čáry ostrou ránu, která lízala tyčku ruské klece!
     
    35:50
    Tomáš Chlubna vyslal od modré čáry nenápadnou střelou a zřejmě sám nečekal, jaké problémy ruskému brankáři nadělá. Kotouč se vykutálel za gólmanem Šarabarinem, nikomu z našich hokejistů se ale nepodařilo ho dorazit do odkryté klece!
     
    26:09
    Rusové přišlápli plyn a nyní si mohli vzít ztracené vedení nazpět! Obrana českého výběru naprosto zapomněla na Ivana Didkovského, který se z pravé strany dostal až před Malíka. Střela mezi betony byla rychlá, přesto je český gólman sklapl včas!
     
    23:29
    Pavel Novák se velice svěžím tempem dostal až za posledního bránícího hráče, kterému stihl ještě kotouč vypíchnout. Nakonec ho sebral i brankář Šarabarinovi, aby následně zkoušel ze záporného úhlu o jeho beton dostat puk do sítě. K senzační brance chyběly pouze centimetry!
     
    21:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Okénko se našlo pro změnu i v ruské obraně, což znamená zkraje druhé třetiny vyrovnání! Do samostatného úniku se dostal MICHAL GUT, který si roztáhl brankáře Šarabarin a posléze mu lehce zasunul kotouč mezi jeho nohy – 1:1! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    14:21
    Chvíli na to vylétlo směrem k české brance podobné zakončení, s ním už měl Malík ale výraznější potíže! Odražený puk mu nadělal velkou kupu problémů a jen s velkým štěstím za přispění obránců se kotouč nedostal až za brankovou čáru!
     
    10:21
    Parádní samostatná akce v podání Ilji Ryčkova, který se po pravém mantinelu protáhl až do předbrankového prostoru! Nedůslednost českých zadáků nyní napravil brankář Malík, který skvělým zákrokem udržel naše barvy nad vodou!
     
    06:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla velká chyba české defenzívy! Za brankou se vůbec nedokázali dohodnout obránce Krutil s brankářem Malíkem, který tak pouze předal puk ruským útočníkům. Poté již stačilo, aby Konstantinov připravil palebnou pozici pro NIKITU BURUJANOVA, který trefil do horního růžku milimetrově přesně – 0:1! Asistence: Dmitrij Konstantinov.
     
    05:52
    Česká obrana nyní trochu propadla, což byla voda na mlýn rychlému Iljovi Ryčkovovi! Ten dostal pas na pravé křídlo a ranou z první trefil tyčku!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Gut (Chlubna) – 7. Burujanov (Konstantinov), 48. Ponomarev (Pašin), 57. Rychkov (Chusnutdinov)


    Česko: Malík (Čajan) – Hampl, Krutil, Perička, Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža
    Rusko: Šarabarin (Askarov) – Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Rychkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnudtinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Pavloivč – Špůr, Ondráček

    Diváci: 635
    thejrc.org