Chabarovsk – Riga 3:1 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Magnitogorsk 1:4 (kon.)
Jokerit – Jekatěrinburg 2:3 (2:3 po s.n.) | Viťaz – Čeljabinsk 1:2 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 21.12.2017, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Roman Horák (CEC) 0+0
    Vojtěch Mozík (CEC) 0+0

    Pavel Francouz (CLJ) 96,67% úspěšnost zásahů, 1 obdržený gól. (20:02:00)
     
    Je dobojováno! Ve třetí části měli domácí opět místy až zdrcující převahu, kterou také dokázali přetavit ve vyrovnání. O to se jako správný kapitán postaral Maxim Afinogenov. Radost však netrvala příliš dlouho, téměř obratem totiž poslal Traktor znovu do vedení Richard Gynge. Když v závěru zápasu domácím nepomohla ani hra bez brankáře, zdolal Traktor Viťaz v poměru 2:1.

    Střely na branku: 30:19
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Lehký pokus z levého kruhu Francouz kryje. Domácí hokejisté si berou oddechový čas. Uvidíme, co lodivod Viťazu vymyslí. Vhazovat se bude v útočném pásmu, takže naděje pro borce v červeném stále žije.
     
    59:25
    Viťaz to zkouší bez brankáře!
     
    59:12
    Hosté nadále nepouští domácí družinu ke slovu a stále drží kotouč ve své moci.
     
    58:12
    Poslední dvě minuty zápasu. Podolsku již skutečně příliš mnoho času nezbývá. Nyní se bude vhazovat před Francouzem, a to po zakázaném uvolnění Traktoru.
     
    57:26
    Podruhé v krátkém sledu stál Alexej Kručinin tváří v tvář Saprykinovi. Ten ale záměr hostujícího forvarda přečetl a pokus, který směřoval nad levý beton, bez větších potíží elegantně zneškodnil.
     
    56:43
    Ani tentokráte se domácí v útoku neusadili. Do ofenzivy se navíc vydal Kručinin, který si sjel do mezikruží a zkusil své štěstí střelou švihem. Saprykin však jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    55:51
    Viťaz se zatím marně snaží přejít přes střední pásmo, které má Traktor velice dobře pokryté. Čas na vyrovnání se domácím stále rychleji krátí.
     
    54:42
    Čeljabinsk zatím aktivně nepadá. Nezdá se, že by se hostující celek uchyloval k předčasné defenzivní činnosti.
     
    54:26
    Oba celky jsou již v plném počtu, při hře ve čtyřech jsme nebyli svědky žádné vážnější brankové příležitosti.
     
    53:52
    Momentálně se hraje v útočném pásmu Traktoru, ovšem hosté se do nikterak vážných příležitostí nedostávají.
     
    53:21
    Velká možnost pro domácí, ve velkém závaru se nejlépe zorientoval Roman Horák, který ale z dobré pozice nedokázal propasírovat puk za brankovou čáru. Francouz posléze přerušil hru.
     
    52:26
    Bude se znovu vylučovat, tentokráte na obou stranách. Za podražení je potrestán hostující Jurij Petrov (CLJ), přičemž za filmování odchází pykat rovněž Maxim Afinogenov (CEC). Uvidíme tak hru ve čtyřech.
    51:37 Richard GYNGE - 1:2
     
    51:37
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Hosté si ale berou své vedení zpět. Po Kručininově pasu se vydal kupředu RICHARD GYNGE. Domácí forvard si sjel do předbrankového prostoru, odkud přesně zamířil nad pravý beton domácího muže v masce. Velká škoda pro domácí celek. Asistence: Alexej Kručinin, Nick Bailen.
     
    51:18
    Vyglazov procestoval podél pravého mantinelu do útočného pásmu, odkud vyslal jedovatý pokus. Český muž v masce ale tuto ránu viděl, a tak ji v poklidu zneškodnil.
     
    50:53
    Traktor kombinuje ve vlastním obranném pásmu a nikam se příliš nežene. Vypadá to, že nyní uvidíme pevnější defenzivy.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 49. Afinogenov (A. Nikulin, Golovkov) – 13. Rybakov (Jakuceňa), 52. Gynge (Kručinin, Bailen)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – Katičev, Voronkov, Mozík, Golovkov, S. Romanov, Pautov, P. Lukin – Horák (A), Myttynen, Rendulić – A. Nikulin, Afinogenov (C), Makejev – Kulagin, Kopejkin (A), D. Sjomin – Vyglazov, Švec-Rogovoj, Dvurečenskij.
    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Nikitin, I. Višněvskij, Šinin (C), Bailen, Rjasenskij, Mamajev, A. Petrov, Isajev – Videll, Jakuceňa (A), Polygalov – Gynge, Szczechura (A), Kručinin – Gubarev, Rybakov, Kokujov – J. Petrov, Černikov, Šarov.

    Rozhodčí: Ovčinikov, Cyplakov – Badyl, Ponamarenko
    thejrc.org