Boston – Winnipeg 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | NY Islanders – Anaheim 4:5 (po pr.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (2:1 po s.n.) | Tampa – Ottawa 4:3 (2:0 po s.n.) | Nashville – Carolina 1:4 (kon.)
Dallas – Chicago 4:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 3:2 (kon.) | Los Angeles – Colorado 2:1 (po pr.)
San Jose – Vancouver 5:4 (po pr.)
po s.n. (2:1)
Boston Bruins
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Winnipeg Jets
Pátek 22.12.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci na pátek na programu várku zajímavých zápasů. My společně budeme sledovat souboj mezi týmy Boston Bruins a Winnipeg Jets. Obě mužstva předvádí velmi dobré výkony. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    BOSTON BRUINS

    Boston si letos prožil spíše rozpačitější vstup do sezony. Jeho forma ale postupně stoupá a nyní se už pohybuje na třetí příčce Atlantické divize. Bruins táhne ve výborné formě hrající David Pastrňák! Ve 32 zápasech si totiž připsal 31 bodů, nejvíc z celého týmu. Těšit je může aktuální forma, tým z Massachusetts totiž vyhrál poslední dvě utkání, a to suverénním způsobem. Doma si připsal vysoké vítězství 7:2 nad Columbusem, a následně jej potvrdili v Buffalu, které zdolali poměrem 3:0. Na Winnipeg to Boston doma umí. Potvrdí roli mírného favorita, nebo přenechá body soupeři?
     
    WINNIPEG JETS

    Winnipeg jakožto jeden ze šestice kanadských celků v NHL zatím hájí barvy svého státu rozhodně zdařile. Je pravda, že letos už se od Jets podobný vzestup možná i očekával. Talentovaných hráčů mají totiž na rozdávání a v tabulce je to vidět. Nachází se na třetím místě Centrální divize, a to především díky velice produktivnímu útoku. Stíhačky skórovaly už 118krát. Produktivitu táhne tandem Wheeler – Scheifele. Tito dva útočníci si dohromady připsali již 78 bodů. V případě výhry nad Bostonem se Winnipeg může posunout na vedoucí příčku! Uspěje?
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Bjork, Cave, DeBrusk – Backes (A), Heinen, Acciari -Kuraly, Schaller, Vatrano.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, T. Myers, D. Kulikov, Poolman, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little (A), Connor – B. Tanev, Lowry, Copp – Armia, Hendricks, Perreault..
     
    Co se týče československé stopy v utkání, můžeme se těšit na dvojnásobnou účast. Na ledě v bostonském dresu uvidíme Zdena Cháru a Davida Pastrňáka. Domácí naopak nemohou počítat s Peterem Cehlárikem (zranění nohy) a nově také s Davidem Krejčím. Ten si přivodil blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Marko Daňo se do sestavy Jets nevešel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    TD Garden se zaplňuje, podle všeho dnes bude tradičně vyprodáno. Hráči obou mužstev již vstupují mezi mantinely. Boston oblékl černé dresy, Winnipeg bílé. Po všech formalitách, jež jsou s NHL spojené, půjdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na úvodním buly se utkal Bergeron se Scheifelem. Uspěl domácí centr, jenž puk posílá na hokejky spoluhráčů.
     
    00:27
    Winnipeg se pokusil o první akci. Ta skončila za Raskovou brankou a Miller rychle obrací hru na druhou stranu.
     
    01:10
    Zatím se hraje bez přerušení. Obě mužstva prostřídala a hra by se tak mohla přestěhovat před některou z branek. Zatím se hraje pouze ve středu pole.
     
    01:58
    Zatím jsme neviděli více přesných přihrávek v řadě. Bruins nyní vyhodili na icing a hra se tak vrátí zpět před jejich klec.
     
    02:29
    Marchand pronikl okružní jízdu hostujícím pásmem. Následně našel Kuralyho, který zkoušel štěstí z takřka nulového úhlu. Hellebuyck měl prostor u bližší tyčky dobře utěsněný.
     
    03:26
    Rask si pro nahozený puk vyjel za branku a přenechává jej Krugovi. Domácí celek se vydává kupředu.
     
    03:56
    Bjork se prezentoval pěknou individuální akcí. Kotouč sám zavezl do pásma, zpomalil, a zpoza beků vystřelil. Hellebuyck si střelu našel a ukryl ji v rukavici.
     
    04:17
    Jets se usadili v útočné třetině. Na modré čáře napřáhl Tanev, jehož dělovku Rask betonem odklonil do rohu hřiště.
     
    04:55
    Bruins se z menšího tlaku rychle vymanili a z uctivé vzdálenosti střílel nepřesně Heinen.
     
    05:38
    Zatím se hraje velice plynule. Chára vnikl do pásma a hledal Heinena. Akci dobře překazil Chiarot a Boston si tak musí na šanci počkat.
     
    05:52
    Bergeron vysunul dopředu Pastrňáka, který se kanadskému útočníkovi pokusil touš vrátit zadovkou. Neúspěšně, tentokrát si úspěšný obranný zákrok připsal do statistik Trouba, který o chvíli později ještě schytal dělovku od modré.
     
    07:00
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:07
    Winnipeg má k dispozici premiérovou přesilovku. Hosté ihned po vyhraném buly kombinují v pásmu. Laine si na střelu netroufl a ještě přihrál Wheelerovi do rohu.
     
    07:40
    Nejdříve se Stíhačky vyhnaly z pásma nepřesnou přihrávkou, rychle se ale nahnaly zpět, tentokráte však zaúřadoval Chára a poslal kotouč až k Hellebuyckovi.
     
    08:20
    První zajímavá šance! Trouba od mantinelu nabil mezi kruhy Scheifelemu, jehož střela z první prosvištěla jen těsně mimo brankový prostor.
     
    08:39
    A teď byli hosté ještě blíž! Laine si srovnal puk za kruhy, počkal si na vhodný okamžik ke střele a rozezvučel tyčku! Raskovi musí zvonit v uších, ale za pomoc brankové konstrukce je zcela jistě rád.
     
    09:45
    Boston oslabení s pořádně odřenýma ušima přežil. Nyní se jeho hráči pokusili o rychlý výpad a zastavil je čárový rozhodčí. Ofsajd!
     
    10:21
    Backes se od modré čáry dostal až na levý kruh a zkusil štěstí bekhendem. Střela ale nakonec vůbec k brance neprošla.
     
    11:21
    Armia nevěděl co s pukem, tak jej ze středního pásma nahodil na Raska. Ten chtěl rozehrát, na což si nakonec před napadajícím Armiou netroufl a raději tak nechal hru přerušit.
     
    11:34
    Pastrňák rozehrál na Marchanda, který posílá touš do rohu. Český útočník o něj zabojoval s Coppem a ze souboje vyšel v roli poraženého.
     
    12:08
    Hellebuyck si po delší době sáhl na kotouč. Po přejetí modré čáry vystřelil ze zápěstí Backes a brankář Winnipegu jeho pokus ztlumil v rukavici.
     
    12:37
    Kevan Miller napřáhl na modré čáře a svoji střelu poslal pouze mimo prostor tří tyčí. Bruins se nicméně usazují v pásmu, ze kterého už soupeře nějakou dobu nepustili.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Danton Heinen – 2 min., hákování).
     
    13:35
    Další přesilovka pro Jets. Jako první zkusil štěstí Wheeler. Od mantinelu si najel blíž k Raskovi a ze zákrytu Cháry trefil beton maskovaného muže.
     
    14:20
    Více šancí si zatím hosté nevytvořili a nyní ztrácejí pásmo. Chára puk vydoloval u hrazení a vyslal jej do bezpečné zóny.
     
    15:00
    Teď už se ovšem domácí celek pod tlakem ocitl. Nejprve pálil nepřesně Wheeler, poté jej napodobil Laine, a nakonec se úspěšným vyhozením prezentoval domácí Bergeron.
     
    15:24
    Boston hraje v plném počtu. Souběžně s návratem Heinena na ledovou plochu ztratil Winnipeg útočné pásmo, a po pasáži ve středu pole nakonec musel Backesovo nahození řešit Hellebuyck.
     
    16:09
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Ben Chiarot – 2 min., držení protihráče).
     
    16:12
    Své první oslabení v dnešním zápase načal Winnipeg rychlým vyhozením, po kterém musí domácí začít odzadu.
     
    16:36
    Po pěkné kombinaci přiťukl Marchand na modrou čáru Krugovi, jehož tvrdý projektil Hellebuyck zkrotil, aniž by dravé Medvědy pustil k dorážce.
     
    16:49
    David Patrňák se zjevil mezi kruhy. S pukem na holi se rychle otočil, mířil dobře, Hellebuyck však jeho střelu mířící do horních pater branky přizvedl ramenem do zadního plexiskla.
     
    17:40
    Druhá polovina přesilové hry už ze strany Bostonu tak povedená není. Jets se v pohodě brání, a zanedlouho budou kompletní.
     
    18:25
    V posledních desítkách sekund je to lidově řečeno holomajzna. Nikomu z účastníků zápasu se nedaří vymyslet něco zajímavého a puk putuje od hokejky k hokejce.
     
    19:10
    Winnipeg vlastní nepřesností ztratil útočné pásmo a Pastrňák rozvíjí rychlý brejk svého týmu.
     
    19:41
    Mohli jsme vidět typický gól do kabiny! Bruins se pohledně prokombinovali do pásma. Pastrňák servíroval puk před odkrytou klec Bergeronovi a ten na něj jen těsně nedosáhl! Poté se ještě pokoušel dorážet Marchand, brankář Jets byl však pevný jako skála.
     
    19:43
    Hned po Bergeronově vyhraném vhazování pálil Marchand. Blesková střela překvapila skoro všechny kromě Hellebuycka. Po zákroku lapačkou tribuny jen zklamaně povzdechly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Zatím je k vidění zápas plný nepřesností, i přes to jsme však sledovali pár zajímavých šancí. Nejblíže ke gólu měl v přesilovce hostující Laine, jehož střela zazvonila na brankovou konstrukci. Uvidíme, co přinese druhá perioda, která by měla začít přibližně v 02:02.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Boston 10, Winnipeg 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Tentokráte uspěli na prvním vhazování hosté, jejichž první formace se rychle snaží vyrazit směrem do útočného pásma.
     
    20:23
    Tanev přihrál Coppovi, o jehož nahození mířícího na zadní mantinel se strhne souboj mezi dojíždějícími hráči.
     
    21:07
    Před brankou Bostonu byl slušný provoz. Wheeler tedy vystřelil a Rask měl štěstí, že jej střela de facto trefila. Nemohl totiž vidět vůbec nic.
     
    21:56
    Jets vstupují do druhé třetiny velice aktivně. Nyní Raska znovu donutili přerušit hru, zasloužil se o to střelou zápěstím Poolman.
     
    22:44
    Bruins zatím hledají protizbraň marně, led v těchto chvílích jasně patří kanadskému týmu. Je jen otázkou času, kdy z aktivity začnou vznikat nějaké zajímavější šance.
     
    23:29
    Armia využil hybridního icingu a nahodil kotouč z vlastní poloviny. Hendricks jej dojel jako první, rozhodčí tedy pískat nebudou.
     
    24:17
    Miller ztrartil stabilitu a nepříjemně doklouzal čelem na mantinel. Puku se zmocnil Lowry, už jej ale nikomu přihrát nedokázal. Herní předmět doklouzal až k protější kleci strážené Hellebuyckem.
     
    24:45
    Winnipeg už je opět pevně usazen v nebezpečných prostorech. Divákům už se to přestává líbit a svůj tým odměňují bučením.
     
    24:59
    Velká šance Wheelera! K útočníkovi Winnipegu se puk odrazil do ideální pozice mezi kruhy, elitní střelec týmu však nedokázal branku vůbec trefit.
     
    25:37
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Patrice Bergeron – 2 min., podražení).
     
    26:14
    Jets se zatím v této přesilovce úplně nevede. Dopředu navíc vyrazil Schaller, a kdyby nebyl včas dostoupený, mohl se hnát sám na branku.
     
    27:20
    Teď už však hosté úřadují v pásmu. Rask si připsal hned několik zásahů, když za svá záda nepustil pokusy Trouby a Wheelera. Nakonec domácí vyhazují!
     
    27:40
    Bruins hrají znovu v plném počtu. Jets strávili před Raskem dostatek času, vše se ale obešlo bez vyloženějších šancí.
     
    28:09
    Toto bylo ze strany Bostonu nadějné! Ze skrumáže na brankovišti se touš odrazil přímo na hokejku Davida Pastrňáka, jehož rychlá střela prosvištěla jen těsně nad břevnem Hellebuyckovy svatyně.
     
    28:33
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Adam Lowry – 2 min., krosček).
     
    28:39
    Pastrňákovi se otevřelo přímo před nosem doslova moře prostoru. Český útočník místo střely připravil pozici Krugovi, jehož pokus od modré čáry Hellebuyck zachytil.
     
    29:32
    Kotouč opět putoval mezi Pastrňákem a Krugem. Druhý jmenovaný ještě hledal Backese, v čemž mu zabránil pozorný Kulikov a vytečoval puk do ochranné sítě.
     
    30:06
    Vatrano poslal Hellebuyckovi nepříjemný pozdrav, když se jej pokoušel nachytat zakončením mezi ruku a tělo. Hostující gólman uzavřel všechny mezírky včas.
     
    30:34
    Winnipeg hraje v plném počtu. Domácím se přesilovka herně poměrně vydařila, i po polovině základní hrací doby ale svítí na ukazateli skóre dvě nuly.
     
    31:32
    Marchand se na útočné modré pustil do velkého dobrodružství. Puk mu nakonec vypíchl Chiarot, domácí útočník byl však u kotouče jako první.
     
    32:17
    Stíhačkám se nyní nevyvedl přechod do útočné fáze a Troubova přihrávka doputovala až na zakázané uvolnění.
     
    32:49
    Wheeler si pryž dlouho šteloval na střelu, až branku ve finále vůbec netrefil. Vzápětí Bruins prostřednictvím Vatrana vyrazili dopředu a hosté vyhodili na další icing.
     
    33:23
    Hellebuyck před napadajícím Carlem puk raději přikryl pod lapačkou. Po komerční přestávce uvidíme vhazování po pravé ruce maskovaného muže.
     
    33:40
    Schaller se dlouho bil za hostující brankou, až jej nakonec přesila přemohla a do útoku tedy vyrážejí Stíhačky.
     
    34:12
    Souboj Acciariho s Hendricksem vyzněl úspěšně pro útočníka Winnipegu. Hra se tak stěhuje pryč z obranného pásma Jets.
     
    34:46
    Tak toto byla vyložená příležitost! Blake Wheeler dorážel z bezprostřední blízkosti za zdánlivě překonaného Raska, možná ale situaci trošku podcenil a kotouč za gólmanův beton nedostal.
     
    35:31
    Aktivitou hýří Pastrňákova formace, jenž obraně Winnipegu vytváří nepříjemné starosti. Hellebuyck zatím zasahovat nemusel.
     
    36:27
    Právě Pastrňák se o chvíli později pokusil pohnout bezgólovým stavem. Střelu talentovaného forwarda ukryl Hellebuyck ve výstroji a přerušuje hru. Zpátky do boje hráči půjdou po komerční pauze.
     
    36:43
    Troubovo nahození ze středního pásma usměrnil Rask mimo brankoviště. O chvíli později pálil od modré čáry Myers a zdařilým blokem se prezentoval domácí Carlo.
     
    37:58
    Kuraly se s kotoučem na holi vydal do pásma. Od mantinelu zkusil štěstí, to se k němu ale ani přiklonit nemohlo, střela totiž mířila mimo prostor branky.
     
    38:43
    Torey Krug měl v prostoru za kruhy soustu času. Připravil si tedy herní předmět na čepel a vší silou jej vyslal proti Hellebuyckovi. Ten nastavil lapačku, přerušuje hru a stav se stále nemění.
     
    39:09
    Osvědčená dvojice Marchand – Pastrňák si pohrála s winnipegskou defenzivou, načež druhý jmenovaný obdržel přihrávku na paty a zakončit tedy nedokázal.
     
    39:51
    Kulikov na modré čáře naznačil střelu a přihrál na levý kruh Lainemu. Finský kanonýr pálil bez přípravy a trefil dobře postaveného Raska. Je jasné, že branky se začnou rodit nejdříve ve třetí části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Nezměnilo se, že předváděná hra oku náročného diváka rozhodně nelahodí. Ani jednomu týmu se nedá upřít snaha, prostě to ale dnes takříkajíc nelepí. Stále platí, že nadějnější šance si vytváří Winnipeg. Wheeler si připsal dvě obrovské příležitosti, Rask je ovšem zatím nad síly jak jeho, tak všech ostatních Stíhaček. To samé můžeme prohlásit o Hellebuyckovi, který své spoluhráče taktéž několikrát podržel. Kdo udělá první chybu? Možná se to dozvíme ve třetí třetině, jenž by měla odstartovat přibližně v 02:57.

    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    Boston 8 (18), Winnipeg 13 (21).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Myersovo nahození od modré čáry nedělalo Raskovi problémy, bylo mu totiž dobře cloněno ve výhledu. I přes to domácí gólman situaci ustál.
     
    40:49
    Už se zdálo, že je na světě první gól, to byl však omyl! Marchand se parádně proháčkoval do pásma, nechal projet Morrisseyho po ledě naprázdno a naservíroval obrovskou šanci Bergeronovi. Brankář Hellebuyck předvedl fantastický zákrok, když se roztáhl na čáře a betonem puk za čáru nepustil!
     
    41:41
    Zatímco do druhé periody vstoupil aktivněji Winnipeg, třetí část zatím zastihla v lepším rozmaru Bruins.
     
    42:27
    Po menším tlaku Jets se do střely opřel Kulikov a Rask se musel rychle přesunout. Do výstroje mu ještě šťoural Armia.
     
    43:37
    Dlouhá Chiarotova rozehrávka Troubu nenašla. Winnipeg si tedy chuť na rychlý brejk musí nechat zajít.
     
    43:49
    Hellebuyck ukončil hemžení před brankovištěm přikrytím puku pod lapačku. Bude se tedy vhazovat před jeho svatyní.
     
    44:10
    Bruins zkusili prolomit střeleckou nemohoucnost přímočarou akcí. Marchand předal do levé strany McAvoyovi, jenž Marchandovi vracel kotouč zpět. K zakončení nakonec nedošlo, Kanaďan na puk totiž nedosáhl.
     
    44:21
    Pastrňák donutil maskovaného muže k zákroku, když na něj vystřelil z poměrně uctivé vzdálenosti. Pro Hellebuycka žádný problém.
     
    45:41
    Krugovi na modré nesedla střela a hosté vyrazili do přečíslení tři na dva. Armia předal do strany Perreaultovi. Ten nastřelil puk před branku a Rask situaci včas zklidnil.
     
    45:59
    Do konce základní hrací doby zbývá čtrnáct minut. Je jasné, že pokud někdo skóruje, výrazně se přiblíží vítězství. Budou oba brankáři pokračovat v krasojízdě?
     
    46:45
    Laine pronikl do útočné třetiny a poslal touš vstříc Raskovi. Ten střelu dobře viděl a snadno ji tedy vytěsnil mimo brankoviště.
     
    47:08
    McAvoy zavezl puk do pásma. V individuální akci pokračoval, a nakonec z kruhu vystřelil pouze na zadní mantinel.
     
    48:16
    Bruins právě vstřelili branku!
    V TD Garden se diváci konečně dočkali branky a většině z nich udělala velikou radost! Jeden z obránců Jets odvrátil na modrou čáru pouze na hokejku TOREYHO KRUGA, jehož táhlá střela skončila v síti! Bez asistence.
    48:16 Torey KRUG - 1:0
     
    49:13
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, 48 minut čekání na gól se mění ve dva slepené zásahy! Winnipeg to sehrál luxusně. Little našel mezi kruhy stojícího Ehlerse, jenž se neukvapil, a ještě přihrál do strany PATRIKU LAINEMU. Rána finského mladíka skončila pod břevnem branky marně se natahujícího Raska. Asistence: Nikolaj Ehlers, Bryan Little.
    49:13 Patrik LAINE - 1:1
     
    49:23
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mark Scheifele – 2 min., podražení).
     
    49:46
    V úvodu přesilovky je Boston aktivní a logicky se snaží vzít si vedení zpět. nyní Kulikov vyhazuje a dopřává svým barvám klid.
     
    50:10
    Pastrňák si dlouho vyměňoval touš s Bergeronem. Nakonec byla na pořadu dne tvrdá rána druhého jmenovanému, proti které vytyčil pozorný Hellebuyck vyrážečku!
     
    50:27
    Bruins dále tlačí. Přesilovku řídí od modré čáry Krug, zatím se však Jets daří pozorně bránit a nepouštět soupeře do lukrativních střeleckých destinací.
     
    51:39
    Jets jsou kompletní. Nyní se sami mohou pokusit o vstřelení rozdílové branky, což je evidentně velké lákadlo a kanadské mužstvo spěchá do ofenzivy.
     
    51:57
    Trouba pálil od modré čáry. Střelu možná ještě jemně tečoval Wheeler a Rask měl velké štěstí, zasáhl totiž samotnou špičkou betonu! Teď byl Winnipeg blízko.
     
    52:57
    Krug rozehrál na Schallera, jenž s pukem na hokejce chvátá do útočného pásma. Nakonec v jeho rohu o herní předmět přišel.
     
    53:20
    Tanev táhl akci Winnipegu, kterou posléze sám zakončil. Rask opět zasahuje betonem a nepřipouští komplikace. Hra má opět velký spád!
     
    54:09
    Už skutečně dlouho se hraje bez přerušení. Mírně aktivnější jsou v těchto chvílích hosté. Gólově úrodná minutka zápasu jako takovému obrovsky prospěla, z uspávací podívané se najednou stal atraktivní hokej, ve kterém se hra přelévá ze strany na stranu.
     
    54:41
    Bez přípravy střílel po křižné přihrávce Wheeler. Rask se přesunul bleskurychle a utěsnil mezírky u bližší tyčky. Scheifele se jej ještě pokoušel nachytat ze záporného úhlu, leč neúspěšně.
     
    55:49
    Stíhačky se zuby nehty drží v útočném pásmu. Wheelrem svádí za brankou Raska tuhý souboj s Millerem, ze kterého nakonec vychází úspěšně domácí bek.
     
    56:40
    Po útočném pokusu Bostonu vyrazil do brejku Tanev. Ten se s kusem černé gumy na holi dostal poměrně daleko, Carlo už však byl důsledný a zastavil jeho sólo.
     
    57:25
    Bergeron vyslal do úniku Marchanda, který si ovšem nepohlídal přechod modré čáry! Tento ofsajd musí Medvědy pořádně mrzet.
     
    58:15
    Winnipeg se usadil před Raskem. McAvoy obětavě zblokoval dělovku od modré. O chvíli později se k němu kotouč dostal znovu, tentokrát však s přijatelnou razancí a obránce Bruins jej odpravil na icing.
     
    58:43
    Myersova zpětná přihrávka měla najít Wheelera. Zůstalo pouze u myšlenky, kotouč vycestoval do středního pásma.
     
    59:18
    Po individuálním průniku vypálil od pravého hrazení Laine a svatyni domácího mužstva netrefil. Kotouč po mantinelu vycestoval až do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje v TD Garden 17 565 diváků, je vyprodáno!
     
    59:32
    Coppovu dělovku bez přípravy Rask vykopl levým betonem mimo branku.
     
    59:58
    V samotném závěru se ještě dopředu vrhl Chára. Neměl už dostatek času na pořádné zakončení, a tak bekhendem vystřelil mimo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ve třetí třetině byly k vidění dvě branky. Na každé straně se urodila jedna, jdeme tedy do prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Marchand ihned po vyhraném buly vtrhl do pásma a přihrál do druhé vlny Krugovi. Bostonský obránce mířil pod břevno, leč přestřelil.
     
    60:36
    Little operuje v puku v útočném pásmu. Nebyl spokojen s podporou spoluhráčů, a tak nakonec ofenzivní třetinu dobrovolně opustil a pokusí se rozjet novou akci.
     
    61:11
    Morrisseyho nepřesná rozehrávka neznamená nic jiného, než zakázané uvolnění. Bude se tedy vhazovat před Helleybuckem.
     
    61:27
    Wheeler se krásně dostal do útočného pásma a oslovil Morrisseyho, jehož střelu Rask zastavil a může tak v klidu rozehrát.
     
    62:25
    Winnipeg je zatím v prodloužení o něco málo lepší. Nyní se to pokoušel narušit domácí Kuraly, který zkusil štěstí od levého mantinelu. Hellebuyckovi v zákroku nic nebránilo a v klidu tak přerušuje hru.
     
    62:50
    Pastrňák po krásné otočce hledal najíždějícího Grzelcyka, který na přihrávku jen těsně nedosáhl! Jinak by měl velkou šanci.
     
    63:09
    Laine se ze strany hnal proti Raskovi. Finský souboj zvládl lépe gólman, který parádním skokem kupředu vystihl pokus o bekhendový blafák!
     
    63:59
    Jets mají nápor v útočném pásmu. Boston se brání s vypětím všech sil, zatím ale úspěšně.
     
    64:31
    Rozhodnout mohl Jake DeBrusk! Od levého mantinelu postupoval na Helleybucka, který utěsnil mezírku mezi betony včas!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení branku nepřineslo. Rozhodnou tedy nájezdy! Kdo bude šikovnější?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Little nic nevymýšlel a zamířil mezi betony.
     
    1. série
    0:1
    Marchand se snažil o to samé, ale neúspěšně.
     
    2. série
    0:1
    Laine si troufl na Forsbergovu kličku, do konce ji však nedotáhl!
     
    2. série
    1:1
    David Pastrňák před Helleybuckem lišácky zpomalil, počkal si na jeho pohyb, a zavěsil pod břevno.
     
    3. série
    1:1
    Scheifele ze stoje nastřelil Raska.
     
    3. série
    1:1
    Bergeron to zkusil na vyrážečku, ale trefil ji.
     
    4. série
    1:1
    Ehlers provedl všechno skvěle, trefil ovšem tyčku!
     
    4. série
    2:1
    Charlie McAvoy rozhoduje v den svých narozenin! Proti Hellebuyckovi se rozjel poměrně rychle a zamířil přesně pod jeho vyrážečku.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Boston Bruins.
    Autorem vítězné branky je CHARLIE MCAVOY.
    Charlie MCAVOY - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým Boston Bruins! Souboj dvou předních týmů soutěže dlouho příliš vzruchu nenabízel, až vše rozsekla produktivní minutka ve třetí části. Od té doby byl k vidění parádní hokej. Diváci si nakonec užili dovednostní soutěž, kterou zvládli lépe domácí Medvědi. Rozhodující penaltu proměnil v den svých narozenin Charlie McAvoy, jenž si tak nadělil velice příjemný dárek. Nájezd proměnil také David Pastrňák, na straně Jets v rozstřelu uspěl Bryan Little.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Tuukka Rask (BOS) 37 zák., 1 gól, 97,4%
    2. Charlie McAvoy (BOS) 1+0
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 32 zák., 1 gól, 97,0%
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:33
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:08
     
    Konečný poměr střel:
    Boston 33, Winnipeg 38.
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Užijte si pátek, a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (04:05:27)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 49. Krug, rozh. náj. McAvoy – 50. Laine (Ehlers, Little)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Bryan Little (WPG)
    0:1   Brad Marchand (BOS)
    2. série:
    0:1   Patrik Laine (WPG)
    1:1   David Pastrňák (BOS)
    3. série:
    1:1   Mark Scheifele (WPG)
    1:1   Patrice Bergeron (BOS)
    4. série:
    1:1   Nikolaj Ehlers (WPG)
    2:1   Charlie McAvoy (BOS)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Bjork, Cave, DeBrusk – Backes (A), Heinen, Acciari – Kuraly, Schaller, Vatrano.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, T. Myers, D. Kulikov, Poolman, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little (A), Connor – B. Tanev, Lowry, Copp – Armia, Hendricks, Perreault.
    thejrc.org