Boston – Winnipeg 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | NY Islanders – Anaheim 4:5 (po pr.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (2:1 po s.n.) | Tampa – Ottawa 4:3 (2:0 po s.n.) | Nashville – Carolina 1:4 (kon.)
Dallas – Chicago 4:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 3:2 (kon.) | Los Angeles – Colorado 2:1 (po pr.)
San Jose – Vancouver 5:4 (po pr.)
po s.n. (2:1)
New Jersey Devils
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
New York Rangers
Pátek 22.12.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Brian BOYLE - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je BRIAN BOYLE.
    51:54 Brian BOYLE - 3:3
     
    51:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Tahle přesilovka Devils nevypadala původně moc dobře, ale ve výsledku z ní mají domácí fanoušci moc velkou radost. Většina střel šla během početní výhody mimo branku. Když se ale potom kotouč dostal do brankoviště na volného BRIANA BOYLEA, mohli Ďáblové slavit. Urostlý hokejista New Jersey udeřil do kotouče bekhendem a poslal ho naprosto přesně za Henrika Lundqvista. Máme tedy v Prudential Center znovu vyrovnáno a pravděpodobně nás čeká napínavý závěr mače. Asistence: Taylor Hall, Kyle Palmieri.
    41:48 Kevin HAYES - 2:3
     
    41:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    New Jersey sice během druhé třetiny soupeře výrazně přestřílelo a tvořilo si také více šanci. Ale navzdory tomu jdou dnes podruhé do vedení Rangers. Hosté využili nepozornosti domácích kolem Schneiderovy branky. KEVIN HAYES plácl z úhlu a v nevýhodné pozici u tyčky do koutouče, načež touš po odrazu zaplul přesně mezi betony gólmana Devils. New Jersey tak bude muset v poslední dvacetiminutovce dohánět ztrátu o jeden zásah. Asistence: Brendan Smith, Mats Zuccarello.
    36:24 Blake COLEMAN - 2:2
     
    36:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Branka při hře pět na pět New Jersey uznána nebyla, tahle už ale platit bude. Rangers si zahrávali při vlastní přesilovce s ohněm, už Pavel Zacha předtím mohl překvapit Lundqvista. Český forvard ještě neuspěl, ale BLAKE COLEMAN už ano. Hokejista Devils unikal společně se spoluhráčem do přečíslení, rozhodl se ovšem zakončovat střelou zápěstím sám. A učinil dobře, krásně vymetl pavučinky v hostující kleci. Ještě bude samozřejmě pokračovat početní výhoda Rangers. Asistence: Steven Santini.
    11:59 Nick HOLDEN - 1:2
     
    11:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zatím to vypadá na pořádnou přestřelku. Tady nebude obrana New Jersey vůbec pochválena. Teprve třetí střela na Coryho Schneidera a druhá z nich končí v síti domácího gólmana. Obránce Rangers NICK HOLDEN v útočném pásmu nahrál puk na volného Chrise Kreidera. Ten se svým nahozením sice neprosadil, ale sám Holden potom sjel před brankoviště a poskakující touš za překvapeného Schneidera dorazil. Hosté tak rázem vedou a výsledek je přesně opačný než ještě před okamžikem. Asistence: Chris Kreider, Pavel Bučněvič.
    09:55 Jimmy VESEY - 1:1
     
    09:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže pozor, tentokrát už vyrovnáno je. Newyorčané sice nebyli nijak aktivní, pouze se jim s trochou štěstí podařilo dostat kotouč zpoza klece domácích až před Schneidera. Tam nastal velký zmatek, dlouho nikdo netušil, kde se puk nachází. Především brankář New Jersey neměl o situaci přehled. Najednou do něj ale nečekaně udeřil JIMMY VESEY, jenž ho protlačil za brankovou čáru a mohl se radovat z vyrovnání. Poměrně šťastný zásah, nicméně platí a Ďáblové se tak musí snažit znovu. Asistence: Paul Carey, David Desharnais.
    07:22 John MOORE - 1:0
     
    07:22
    Devils právě vstřelili branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Devils jsou od začátku první třetiny aktivnějším týmem na ledě, často zakončují a drží Rangers kolem jejich zařízení. Několik pokusů za sebou Henrik Lundqvist zastavil, ale na další už nestačil. New Jersey se v derby ujímá vedení poté, co pravý horní růžek luxusně vymetl JOHN MOORE. Ten dostal nahrávku do jízdy mezi kruhy od levého mantinelu, kde stál Nico Hischier. Tady neměl hostující gólman vůbec šanci. Uvidíme, zda Jezdci dokážou odpovědět. Asistence: Nico Hischier, Kyle Palmieri.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. J. Moore (Hischier, Palmieri), 37. Coleman (Santini), 52. Boyle (Hall, Palmieri), rozh. náj. Boyle – 10. Vesey (Carey, Desharnais), 12. Holden (Kreider, Bučněvič), 42. K. Hayes (Br. Smith, Zuccarello)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Taylor Hall (NJD)
    0:0   Mats Zuccarello (NYR)
    2. série:
    1:0   Kyle Palmieri (NJD)
    1:1   Mika Zibanejad (NYR)
    3. série:
    1:1   Drew Stafford (NJD)
    1:1   Jimmy Vesey (NYR)
    4. série:
    2:1   Brian Boyle (NJD)
    2:1   Kevin Shattenkirk (NYR)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – J. Moore, Vatanen, A. Greene, Santini, Butcher, Severson – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Gibbons – Wood, Zacha, Stafford – Coleman, Boyle, Noesen.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Br. Smith – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, J. T. Miller, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Carey, Desharnais, Vesey.

    Rozhodčí: Charron, Sutherland – Daisy, Driscoll

    Diváci: 16 514
    thejrc.org