Třinec – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (3:2 po s.n.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Jihlava 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:5 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 22.12.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:52
    Následoval protiútok Davida Květoně, jenž z levého kruhu zakončoval pod ruku chomutovského brankáře. Volný prostor ovšem nenašel a stav zůstává nezměněn!
     
    54:41
    Do skvělé pozice se následně dostal David Květoň, jenž zakončoval z pravého kruhu. Tvrdá střela ovšem skončila na přesouvajícím se Lacovi.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., vražení na hrazení).
     
    50:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., podražení).
     
    48:57
    Martin Šťovíček dostal přihrávku zpoza branky a u levého kruhu zakončoval. Svižným pokusem ale napálil pouze tyčku!
     
    46:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ján Laco – 2 min., hrubost). Trest odpyká Roman Chlouba.
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Szturc – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
     
    46:34
    Roman Szturc vjel do brankoviště a naprosto atakoval Jána Laca. Ten jako kliďas vyjel po hostujícím hráči a začal se s ním prát. V souboji byli i další hráči. Rozhodčí bude vylučovat.
     
    46:18
    Parádní kotouč připravil Nicolas Hlava pro Adama Dlouhého. Ten šel do bekhendu, ale pod nohy mu padl Patrik Bartošák a domácího hráče podrazil. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    45:27
    Petr Koblasa připravil kotouč pro Michala Poletína, jenž tvrdě zakončoval. Jeho pokus ale skončil jen na vyrážečce připraveného Bartošáka.
    43:23 David KVĚTOŇ - 1:4
     
    43:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nakonec přišla branka, která dnešní utkání nejspíše rozhodne! Hosté ujeli do protiútoku, DAVID KVĚTOŇ dostal přihrávku do prázdné branky. Zakončení mu neudělalo problém. Asistence: Roman Szturc a Ondřej Roman.
     
    40:34
    Rostislav Olesz se následně dostával do velké šance, pokus z pravého kruhu ovšem trefil jen lapačku připraveného chomutovského brankáře!
     
    39:24
    Hned po vhazování se následně do šance dostal Jakub Sklenář, kterému se ovšem zblízka nepovedlo překonat připraveného a parádně zasahujícího Bartošáka.
     
    38:58
    Petr Koblasa byl ve střední třetině podražen a domácí celek bude mít další početní výhodu. Za podražení je vyloučen Marek Hrbas.
     
    34:19
    Aktivní Ronald Knot se dostal před branku, kde byl ale hákován. Na lavici hanby míří hostující Patrik Zdráhal.
    32:24 Roman SZTURC - 1:3
     
    32:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Následně Vítkovice vytěžily z minima maximum, již potřetí v dnešním utkání! ROMAN SZTURC se dostal podél pravého mantinelu až před branku, kde se po krásné stahovačce prosadil neméně krásným gólem! Bez asistence.
     
    28:45
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Ronald Knot, po jehož pokusu následovalo několik dorážek. Ani jedna ovšem v brance Patrika Bartošáka neskončila.
     
    28:28
    První přesilová hra čeká také domácí celek. Za držení je potrestán hostující Ondřej Roman.
     
    27:16
    V ještě větší šanci byl následně Jakub Sklenář, jenž unikal osamocen na branku. Zakončoval bekhendem, ale připraveného Patrika Bartošáka nepřekonal!
     
    25:30
    Karol Sloboda vyslal další povedený pokus. Nyní zakončoval z levého kruhu po přihrávce zpoza branky. Svižná střela ale skončila na výstroji Jána Laca!
    19:52 Patrik ZDRÁHAL - 1:2
     
    19:52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A udeřili z ničeho nic hosté, PATRIK ZDRÁHAL obešel bránicí hráče a střelou z levého kruhu prostřelil na zadní tyčku bezmocného Jána Laca, Ostravané tak otáčí! Bez asistence.
    14:50 Roman SZTURC - 1:1
     
    14:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nejdříve zachyboval za brankou Ján Laco, což potrestané nebylo. Ujala se až následná střela od modré čáry, kterou těsně před chomutovským brankářem tečoval ROMAN SZTURC! Asistence: Karol Sloboda a David Květoň.
     
    14:05
    Dělovka Juraje Valacha byla následně před brankou tečována Janem Havlem. Kotouč ovšem skončil jen těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    09:09
    Jakub Sklenář následně byl v dobré situaci. Mezi kruhy měl dostatek prostoru, a tak tvrdě pálil na branku Bartošáka. Toho ale nakonec nepropálil.
     
    06:48
    Nyní budou mít hosté šanci na vyrovnání nynějšího stavu. Střelec branky Nicolas Hlava putuje na lavici hanby, provinil se držením.
     
    06:08
    Následně přišla velká šance pro Ostravany. Rostislav Olesz dostal přihrávku před branku, kde zakončoval na přední tyčku. Branku ovšem trestuhodně minul.
    04:05 Nicolas HLAVA - 1:0
     
    04:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně ovšem domácí publikum propuklo v obrovský jásot, aktivnější Piráti jdou do vedení! NICOLAS HLAVA se dostal mezi kruhy ke kotouči a z otočky jej poslal k pravé tyčce, pro Patrika Bartošáka nechytatelné. Asistence: Adam Dlouhý a Ronald Knot.
     
    03:25
    Následně vymyslel parádní přihrávku zpoza branky domácí Vladimír Růžička. Ten před brankou našel Jana Havla, který ovšem Patrika Bartošáka na přední tyčce nepřekonal!
     
    01:38
    Po dalším pokusu na branku, který vyslal Michal Poletín, zkoušel dorážet bekhendem Roman Chlouba. Jeho zakončení ovšem skončilo na betonech Bartošáka a následně branka vypadla ze svého postavení.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Hlava (A. Dlouhý, Knot) – 15. Szturc (Sloboda, D. Květoň), 20. P. Zdráhal, 33. Szturc, 44. D. Květoň (Szturc, O. Roman)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Poletín, Chlouba, Koblasa – A. Dlouhý, Šťovíček, Hlava.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Sloboda, Urbanec, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok, Puzič – Bartovič, Lev, Olesz – Szturc, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Š. Stránský, T. Jáchym, Hudeček.

    Rozhodčí: Pavlovič, Bulanov – Ondráček, Špůr.
    ocianews.com