Třinec – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (3:2 po s.n.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Jihlava 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:5 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 22.12.2017, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi loučím, ode mě je to pro dnešek vše. Na ledě ještě probíhá sparťanská děkovačka, kterou si všichni sparťani pořádně užívají. To je poslední informace, mějte se hezky, přeji Vám krásné Vánoce a u dalších online přenosů, se budu těšit. Na počtenou! (21:09:38)
     
    Zápas je minulostí a se šťastným koncem pro Spartu! Ve třetí periodě navýšil sparťanský náskok Richard Jarůšek, poté sice ještě snížil Ondřej Němec, ale více už toho Brňané nestihli. Domácí tak vítězí, připisují si tři velmi cenné body do tabulky. Hosty teď čeká cesta zpět domů vlakem. Moravané měli v zádech opravdu neskutečnou podporu, ale dnes to na vítězství nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V samotném závěru mohl ještě vyrovnat Jan Hruška, do kterého se sparťané pořádně zapřeli a nedovolili mu skórovat! Už je jasné, že Sparta tento duel vyhraje!!
     
    58:58
    Brňané si sami zkomplikovali situaci na vyrovnání, jelikož budou hrát v oslabení. Sparťané se ale dostali do útočného pásma, Hlinka nahrával na úplně volného v mezikruží Lukáše Pecha, který puk nezpracoval!
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Alexandre Mallet.
     
    58:29
    Tomáš Bartejs ve svém obranném pásmu udělal rychlou otočku před Reichenbergem, který šel následně vystřídat.
     
    58:03
    Brňané mohli pomýšlet na vyrovnání! Zaťovič chtěl naservírovat puk na druhou stranu Vojtěchu Němcovi, do dráhy puku se však výborně položil Jan Piskáček a znemožnil hostům vyrovnání!
     
    57:19
    Forman byl jednou nohou v situaci dva na jednoho, do finální přihrávky se ale vložil Martin Erat, který skvěle vypomohl svým bekům a zaskočil za brněnské obránce.
     
    56:50
    Alexander Mallet se snažil rychle přejít útočnou modrou čáru, ještě se stačil srazit s Hlinkou, a to se nakonec ukázalo jako klíčové pro hvizd za postavení mimo hru.
     
    56:15
    Janu Hruškovi se zamotal puk mezi bruslemi, a tak jen nahodil do útočného pásma. Tam však nikdo v bílém nebyl, jelikož jeho kolegové zrovna v tu dobu střídali.
     
    55:12
    Hosté se už pomalu chystají k závěrečnému náporu. Vojtěch Němec srdnatě bojoval v rohu kluziště o puk, na modré čáře byl ještě Ondřej Němec, ale sparťané nebezpečí odvrátili.
     
    54:41
    Alexander Reichenberg dostal přihrávku na modrou čáru, odkud prudce vypálil. Jeho projektil tečoval jeden z bránících Moravanů do ochranné sítě.
     
    54:14
    Vojtěch Němec raději zvolil ve středním pásmu zpětnou přihrávku na Gulašiho. Poté však hosté o puk přicházejí. U puku jsou opět Pražané.
     
    53:58
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu, nicméně po rychlém souboji se k puku okamžitě dostávají Brněnští.
     
    53:44
    Nyní rozhodčí zapískal postavení mimo hru Brna, následuje komerční přestávka a po kratičké přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:20
    Jan Piskáček vyslal dopředu Lukáše Klimka, který už dělá manévry v rohu kluziště, ale Brněnští byli připraveni na svých postech a nedovolili domácím vymýšlet další kulišárny.
     
    52:40
    Tomáš Dvořák teď trochu zariskoval za svou brankou, jeho zaváhání vystihl Martin Zaťovič, ten se ale ke střele kvůli bránícím protihráčům nepropracoval.
     
    51:52
    Oba týmy poslaly na led čerstvé síly, hostující beci nahodili do útočného pásma, kde byl už připravený Nedomlel a odpálil puk zpět do střední třetiny.
     
    51:25
    Na opačné straně kluziště byl nikým nehlídán najetý Jaroslav Hlinka, který svým jedovatým pokusem otestoval náruč brněnského brankáře.
     
    50:54
    Nyní už to pořádně zahučelo vysočanskou arénou! Jakub Krejčík dostal dobrý puk na modrou čáru, jeho střelu vyrazil Aittokallio k Vojtěchu Němcovi, který už byl mimo střelecký úhel.
     
    50:15
    Vojtěch Němec předal ve středním pásmu na najetého Zaťoviče, který jen posunul za branku Aittokallia odjel střídat.
     
    49:31
    Sparťané rychle přesunuli hru do útočného pásma, Forman si chtěl krátkou kličkou obhodit Barinku, to se mu ale nepovedlo.
     
    49:20
    Pražané jsou nyní trochu pod menším tlakem, a tak raději poslali kotouč na zakázané uvolnění. Za pukem ještě sprintoval Klimek, ale marně.
     
    48:54
    Hynek Zohorna udělal rychlý pohyb na pravou stranu, obránce Nedomlel ale šel s ním a měl ho dobře najetého. Zohornova střela neměla gólové parametry.
    48:00 Ondřej NĚMEC - 3:2
     
    48:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ještě se sice prohlížel záznam hry, ale i přesto tu máme tu další gól hostí, kteří se opět dotahují na rozdíl jedné branky! ONDŘEJ NĚMEC dostal skvostnou přihrávku od Erata a první zmiňovaný trefil přesně! Asistence: Martin Erat.
     
    47:25
    Na opačné straně byl v dobré rychlosti útočník Alexander Reichenberg, jeho střelu z úhlu dokázal Langhamer ztlumit na své výstroji.
     
    47:02
    Zaťovič vyhrál buly v útočné třetině, následně ho přenechal za sebe Marcelu Haščákovi, jeho střela pořádně vystrašila Aittokallia, ale přesto mířila mimo.
     
    46:56
    Po faulu Juraje Mikuše se rozjel k nájezdu nedávný reprezentant Martin Erat, který udělal pomalý pohyb a svižnou střelou trefil vyrážečku Samiho Aittokallia. Domácí brankář nyní hodně podržel svoje mužstvo.
     
    46:55
    Vrána vyhrál vhazování v útočném pásmu, nicméně u puku byl dříve útočník Haščák. Následně se hosté dostali do velké šance a pojedou trestné střílení!
     
    46:38
    Langhamer musel být nyní hodně ve střehu, když na něj dorážel Lukáš Klimek. Brněnský brankář vše zvládl na výbornou a podržel puk ve své moci.
     
    46:01
    Vhazování vyhráli domácí, jmenovitě Lukáš Pech, který se snažil kombinovat ve spolupráci s Klimkem. Neúspěšně.
     
    45:51
    Domácí zavezli kotouč před brněnského brankáře, hra ale uvízla v rohu kluziště, kde rozhodčí ztratil puk z dohledu. Vhazovat se bude v útočném pásmu domácího výběru.
     
    45:04
    Erat zavezl kotouč do útočného pásma, jeho vyraženou střelu ještě chtěl usměrnit Jan Hruška, který trefil jen beton přesouvajícího se Aittokallia!
     
    44:50
    Po vyhraném vhazování ve středním pásmu se opřel do puku na levém kruhu Juraj Mikuš, jeho dělovou ránu zneškodnil Langhamer.
     
    44:44
    A pro změnu je tu zakázané uvolnění Brněnských. Hra se nám začala poněkud kouskovat, což více vyhovuje domácímu mužstvu.
     
    44:26
    Hynek Zohorna přejel příliš rychle modrou čáru než jeho spoluhráči. Rozhodčí píská postavení mimo hru, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    43:49
    Nepřesnou rozehrávku hostujícího mužstva se snažil vypíchnout Reichenberg, ke střele se ale nakonec nedostal.
     
    42:42
    Kudrna vybojoval puk za svou brankou, následně vybruslil do střelecké pozice u pravé tyčky, v jeho dílu ještě pokračoval Vrána, který nabil na připraveného Říčku, ten jen trefil Langhamera!
     
    41:59
    Ondřej Němec nahodil ze středního pásma na branku domácích, tam byli ale jen hráči v rudých dresech, kteří odvrací útok brněnských hokejistů.
     
    41:30
    Sami Aittokallio uklidnil situaci za svou brankou a předal spoluhráčům do útoku, ti ale nerozuměli, rozhodčí píská postavení mimo hru.
    40:40 Richard JARŮŠEK - 3:1
     
    40:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se vřítili do pásma jako uragán a výsledkem toho je další gól v kleci Brňanů! Říčka předal do jízdy RICHARDU JARŮŠKOVI, který táhlou střelou pokořil brankáře Langhamera na vzdálenější tyčku . Asistence: Robert Říčka.
     
    40:13
    Za pukem spěchal do svého obranného pásma Ondřej Němec, souboj s Vránou ustál, ale poté se ke střele dostal Andrej Kudrna. Langhamer nastavil svou vyrážečku a puk poslal mimo nebezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:27 hodin.
     
    Druhá třetina je za námi, ve velmi vyhroceném duelu mají zatím oba týmy stejnou šanci na úspěch. Do dvoubrankového vedení odskočili nejprve domácí zásluhou Petra Kaliny, ale ihned nato zkorigoval stav Vojtěch Němec. Do třetí části tak sparťané půjdou za příznivého stavu pro ně 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ke konci prostředního dějství ještě zkoušel štěstí Jaroslav Hlinka, který chtěl překvapit Langhamera střelou, která by se eventuálně ještě odrazila od jeho zad. To se málem povedlo, puk skončil na síťce.
     
    39:25
    Jakub Krejčík vyslal dopředu své spoluhráče, konkrétně Radima Zohornu, který však v tísni jen protečoval kotouč do útočného pásma.
     
    39:10
    Brňané byli nyní dobře rozestaveni v útočném pásmu, Aittokallio toho moc neviděl, a tak Jakub Krejčík usoudil, že je potřeba vypálit. Střela mu ale příliš nesedla, sparťanský muž s maskou zakročil svou lapačkou.
     
    38:05
    A další pěkná akce domácího výběru. Miroslav Forman v situaci jeden na jednoho zasekl, obtočil se a zakončil těsně vedle brněnské svatyně!
     
    37:47
    Domácí opět zahrozili v útočném pásmu, když ujeli do brejku tři na jednoho. Forman hledal najíždějícího Pecha, ale Langhamer vytasil svoje betony!
     
    37:01
    Lukáš Nahodil si narazil ještě s jedním spoluhráčem, tato akce k ničemu nevedla, za to Svoboda už ano. Brněnský útočník v dobré střelecké pozici ale promáchl!
     
    36:32
    Petr Vrána zkusil rychlou kličku na pravém kruhu, jeho střelu ale zablokoval jeden z brněnských obránců. Následně dotíral na Langhamra Hlinka, ale hned byl umravněn hostujícími beky.
     
    35:56
    Hra má opravdu dobrý spád, obě mužstva doprovází skvělá atmosféra, brněnských fanoušků je tu snad celá polovina arény, neskutečná podpora pro hosty, kteří jvou určitě vděční.
     
    35:45
    Teď se zase předvedli sparťané. Jarůšek hledal své spoluhráče pohotovou zadovkou, svým úmyslem našel jen brněnské hokejky.
     
    34:47
    Pražané svoje oslabení ustáli i se štěstím a už hrají s pěti hráči na ledové ploše. Brňané až teď ztratili útočné pásmo, opravdu drtivý tlak hostujících hokejistů.
     
    34:38
    Hosté drží Spartu pod zámkem, Martin Erat nahrál na modrou Ondřeji Němcovi, který vypálil a sparťanský brankář opět musel být v pozoru.
     
    33:57
    Ondřej Němec jako dispečer na modré čáře rozdává svým spoluhráčům přihrávky, nejprve Martin Dočekal, poté Vojtěch Němec, ale Aittokallio odolal.
     
    33:26
    Nyní měl Aittokallio pořádnou dávku štěstí. Brňané přejeli útočnou modrou jako blesk a Vojtěch Němec otestoval brankářovu pozornost.
     
    33:12
    Miroslav Forman však vystihl brněnský záměr a hosté budou muset začít znovu z vlastního obranného pásma.
     
    32:47
    Moravané budou mít po komerční přestávce k dispozici přesilovou hru a zároveň také možnost na vyrovnání.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dominik Uher – 2 min., vysoká hůl).
    32:12 Vojtěch NĚMEC - 2:1
     
    32:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    No ale místo toho je tu kontaktní branka hostujícího celku! Brňané vyhráli vhazování, střelu Zaťoviče chytil Aittokallio a VOJTĚCH NĚMEC už pohodlně doklepl kotouč do klece domácích. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    32:01
    Sparťané už mohli vést o tři branky! Lukáš Klimek potáhl puk, následně ho naservíroval Lukáš Pechovi, který v jednoznačné tutovce trefil Langhamerův beton!
     
    31:32
    Hosté se snaží o odpověď, ale pozorná domácí defenziva nepouští hosty do vyložených střeleckých pozic.
    31:12 Petr KALINA - 2:0
     
    31:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    A vysočanská aréna se znovu otřásá v základech!! PETR KALINA dostal dobrou přihrávku na modrou čáru od Hlinky a domácí obránce vyslal prudkou střelu a puk se zastavil až v síti Langhamera. Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    31:02
    Pražanům se povedlo usadit se před Langhamrem, Andrej Kudrna nahrál na modrou Mikušovi, jeho střelu přes obtížný výhled dokázal zlikvidovat Langhamer.
     
    30:44
    Teď se domácí trochu unáhlili se svým přechodem do útočného pásma, rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    30:12
    Po tvrdém souboji ve středním pásmu, vyvezl kotouč Robert Říčka, jeho střelu vyrazil Langhamer svou vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    29:39
    Lukáš Pech nyní najel do pásma jako vítr a svižným projektilem jen těsně minul hostující branku! Puk snad ještě tečoval před ním stojící Krejčík.
     
    29:06
    Juraj Mikuš chtěl poslat jemnou přihrávku do středního pásma, nakonec z toho bylo zle pro Spartu, když dopředu se už chystal Dočekal s Horkým. Pražané se však výborně vrátili.
     
    28:43
    Tomáš Malec byl nyní znovu u puku, tentokrát ve vlastním pásmu. Jeho rozehrávku dokázali sparťané vystihnout a Richard Jarůšek ještě zdržel hosty v jejich pásmu.
     
    28:11
    Tomáš Malec musel nyní trochu zrychlit, když za ním se řítil útočník Andrej Kudrna. Hostující obránce vše zvládl na jedničku a hosté mohou znovu útočit.
     
    27:15
    Petr Kumstát to teď udělal výtečně! Domácí forvard naznačil střelu, kterou mu zbaštil Gulaši a poté prudce vypálil na Langhamera. Hostující brankář však zůstal na svém místě.
     
    26:45
    Pražané nyní raději vyhodili na jistotu, tedy na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Aittokallia a hosté budou mít další šanci usadit se před domácím brankářem.
     
    26:17
    Pražané rychle musejí spěchat do svého pásma, Klimek nezvládl souboj za brankou, z čehož mohl profitovat Dočekal. Brněnský útočník před brankou Aittokallia netrefil kotouč.
     
    25:42
    Domácí sparťané okamžitě najeli do kontru, Richard Jarůšek v rodící se situaci dva na jednoho však nasměroval puk jen do obránce Michala Gulašiho.
     
    24:52
    Pražané potřebovali nutně vystřídat, a tak nabídku Tomáše Pavelky jen Petr Vrána tečoval do útočného pásma, kde jsou dříve Brněnští.
     
    24:28
    Hostující borci sice vyhráli vhazování, ale Ondřej Němec svou nahrávkou na druhou stranu našel Michala Barinku, ten už ale musel vycouvat do středního pásma.
     
    24:09
    Říčka najel do útočného pásma po pravé straně, nic z toho ale nebylo, na druhou stranu už upalovali hosté, kteří donutili Aittokallia k zákroku.
     
    23:37
    Nyní to byli zase sparťané, kdo pořádně zahrozil. Nejprve Forman neprocpal puk na dobře postaveného Pecha a poté sám Jan Švrček trefil v jasné gólové tutovce beton Langhamera!
     
    22:57
    Brňané se prodrali do rychlého kontru, Ondřej Němec předal na osu hřiště Vojtěchu Němcovi, ale spolupráce dvou jmenovců skončila v lapačce Aittokallia.
     
    22:42
    Po vyhraném buly ve středním pásmu se dostal ke střele od modré čáry Tomáš Pavelka, Langhamer zůstal v klidu a puk chytil do své výstroje.
     
    22:19
    Kudrna si chtěl za brankou soupeře obhodit Malce, to se povedlo a těžit z toho mohl Pavelka. Sparťanský obránce udělal pár kroků a otestoval Langhamera.
     
    21:45
    Hosté byli na chvíli usazeni v útočném pásmu, nicméně jejich kombinaci vystihl Lukáš Pech. Pražané hrají takticky dobře dozadu.
     
    21:02
    Brno už hraje s pěti hráči v poli, Ondřej Němec se na modré čáře neodhodlal vystřelit. Následně Brňané ztratili útočné pásmo.
     
    20:13
    Po vyhraném vhazování ve středovém kruhu Hlinka vybídl Formana, ten v dobré střelecké pozici tváří v tvář netrefil o dobrý půlmetr. Škoda pro Spartu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:32 hodin.
     
    Úvodní dějství dovršilo svého konce. Od začátku zápasu se hraje neuvěřitelně tvrdý hokej z obou stran, který zatím lépe svědčí domácím hokejistům. Ti zásluhou Lukáše Klimka dokázali poprvé rozvlnit brněnskou síť.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Brankář Sami Aittokallio uklidnil celou situaci, předal Říčkovi, který jen zavezl kotouč do útočného pásma, kde také skončí první třetina.
     
    19:07
    Hosté se dokázali osvobodit zásluhou Gulašiho, Andrej Kudrna rychle najel do útočného pásma a po krátkém souboji o puk nahrál na modrou čáru Pavelkovi. Jeho nepřesnou střelu chytil pozorný Langhamer.
     
    18:59
    Do dobré střelecké pozice si vybruslil Forman, který si ještě narazil s Hlinkou, střela prvního jmenovaného mířila jen do betonů Langhamera.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Hruška – 2 min., hákování).
     
    18:28
    Vyhození Tomáše Pavelky dokázal zastavit Jan Hruška, nicméně bude se vylučovat a opět na hostující straně.
     
    18:10
    Martin Dočekal měl našlápnuto do útočného pásma, před ním ale odpálil puk do bezpečí obránce Jan Piskáček.
     
    17:43
    V okamžiku, kdy hostující Kometa už hraje s plným počtem hráčů na ledové ploše, sudí odpískal Spartě postavení mimo hru.
     
    16:54
    Robert Říčka ještě podržel puk za svou brankou, poté se sparťané na chvíli dokázali dostat do útočného pásma, ale Brňané vystihli jejich přihrávku a vyhodili.
     
    16:18
    Pražanům se zatím nedaří naplno usadit v útočném pásmu, teď ale Lukáš Pech předal zadovkou na Hlinku. Pražané se dostali do útoku a Andrej Kudrna vyslal jedovatou střelu těsně mimo!
     
    15:58
    Tomáš Pavelka rozjel sparťanský útok z hloubi obranného pásma, následně ale došlo k nedorozumění se spoluhráči, rozhodčí píská ofsajd.
     
    15:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., krosček).
     
    14:55
    Kudrna napravil svoji chybu, když se snažil naslepo najít nejprve Hlinku a poté Pavelku. V obou dvou případech ale sparťanští hráči puk nezachytili.
     
    14:40
    A nyní ho zavezli zpět před Langhamera. Brněnský brankář přikryl puk pod svoji lapačku a umožnil svým spoluhráčům vystřídat.
     
    14:08
    Andrej Kudrna zaváhal na modré čáře, jeho chybu chtěl využít Mallet, který ale neměl dostatečnou rychlost. Pražané nyní mají opět puk pod kontrolou.
     
    13:36
    Sparťané se na úvod přesilové hry dostali ke kombinaci, Hlinka nahrál na Tomáše Pavelku, jeho střela k brankáři hostí neprošla.
     
    13:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., podražení).
     
    13:13
    K puku se před brankou dral Mallet, toho včas zablokoval obránce Petr Kalina. Následně byl v dobré šanci Petr Vrána, který ale ztroskotal na Langhamerovi.
     
    12:55
    Sparťané během druhé komerční přestávky vytáhli svůj transparent, na kterém můžeme vidět sparťanského bojovníka.
     
    12:37
    Zaťovič objel branku domácích, na pravém kruhu předložil na brankovišti stojícímu Vojtěchu Němcovi, který nastavil svou hůl a puk šel jen těsně vedle sparťanské klece.
     
    12:05
    Tomáš Malec se dostal k odraženému puku na modré čáře, jeho střelu ještě tečoval před brankou stojící Dvořák, naštěstí pro Spartu mimo.
     
    11:50
    A nakonec sám Ondřej Němec vypálil. Sami Aittokallio na jeho projektil moc dobře viděl a pokus zneškodnil. Pohotový zákrok domácího brankáře.
     
    11:15
    Ondřej Němec po vyhraném buly v obranném pásmu vyslal dopředu své spoluhráče, kteří se ihned zabydleli v útočném pásmu.
     
    10:28
    Hynek Zohorna kličkoval na pravém kruhu pro vhazování, sparťané se ale nakonec dokázali vymanit ze sevření zásluhou Uhera.
    09:59 Lukáš KLIMEK - 1:0
     
    09:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná radost domácího útočníka! Puk se dostal mezi hradbu těl na brankovišti a tím nejaktivnějším byl LUKÁŠ KLIMEK, který posílá Spartu do jednobrankového vedení! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
     
    09:49
    Jan Švrček přišlápl, což se nakonec ukázalo jako nejlepší řešení pro domácí, kteří po zakázaném uvolnění budou mít možnost vhazování v útočném pásmu.
     
    09:25
    Andrej Kudrna se prodíral skrz bránící protihráče, toho posledního Gulašiho nedokázal přejít. Puk končí v rohu kluziště.
     
    09:01
    Dobrou pasáž domácích ukončil svým pokusem Juraj Mikuš, který svou dělovkou od modré čáry prověřil pozornost brankáře Langhamera.
     
    08:26
    Petr Kumstát bojoval za brankou soupeře o puk, to se mu nakonec podařilo a předložil ho Uherovi. Ten se však ke střele nedostal.
     
    08:01
    Pražané ujeli do situace dva na jednoho! Říčka měl na druhé straně ještě volného Pecha, celou akci ale vyřešil sám. Jeho střela minula vzdálenější tyčku hostující branky!
     
    07:23
    Po rychlé kombinaci se ke střele dostal Jan Piskáček, jeho projektil mířící na Langhamera ztečoval Jakub Krejčík. Vzápětí se domácí sami vyhnali ven z pásma.
     
    06:41
    Brňané se dostali ve vlastním oslabení do útočného pásma. Jeden z hostujících hráčů nahrál před branku Eratovi, proti kterému včas vystoupili sparťané.
     
    06:31
    Sparťané najeli do útočného pásma, propagační střelu vyslal Tomáš Pavelka, následně vybruslil zpoza branky Hlinka, ale nic z toho nebylo.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., podražení).
     
    05:40
    Hynek Zohorna spěchal za pukem do útočného pásma, výrazně blíže měl k němu Juraj Mikuš, a sparťané tak míří na zteč.
     
    05:22
    Michal Gulaši chtěl v obranném pásmu vyslat do útoku jednoho ze svých spoluhráčů, tento záměr vystihl Lukáš Pech, který byl ale už v ofsajdu.
     
    04:42
    Hosté byli nyní velmi blízko úvodnímu gólu! Hruška vyslal zadovku těsně před brankou, poté se na modré čáře opřel Michal Barinka. Gólman Aittokallio zasáhl.
     
    04:11
    Nejprve se do útočné akce propracovali Brněnští, následně se snažil obrátit hru na druhou stranu Dominik Uher, hned za modrou čárou však zasáhl jeden z hostujících obránců.
     
    03:25
    Hosté svoje první oslabení v tomto zápase zvládli téměř na výbornou, vyloučený Radim Zohorna je zpět na ledě a Moravané hrají v plném počtu.
     
    03:12
    Juraji Mikušovi se ještě podařilo udržet útočné pásmo, za brankou byl připravený Klimek. Následně se puk dostal až na Kudrnu, který však promáchl.
     
    02:55
    Další pokus chtěl vyslat ze své hole Andrej Kudrna, jeho střelu od modré čáry zablokoval do ochranné sítě Martin Erat.
     
    02:44
    Pražané se však do útočného pásma rychle vrátili, Hlinka na pravém kruhu nahrál na modrou čáru Tomáši Pavelkovi, jeho střelu chytil pozorný Langhamer.
     
    02:07
    Sparta hraje přesilovou hru, Hlinka vybízel za brankou Jarůška, ten byl ale obsazen. Následně se Brňané osvobozují.
     
    01:25
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radim Zohorna – 2 min., hákování).
     
    01:25
    Na ledě se pořádně přiostřuje, dalším, kdo byl v bitce s brněnskými hráči, byl Miroslav Forman. Od začátku utkání se hraje velice divoký hokej.
     
    00:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost + 10 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Krejčík – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., hrubost).
     
    00:57
    Pozor! Hned na úvod zápasu jsme byli svědky bitky, kterou vyhrál domácí borec Richard Jarůšek. Bude se ale vylučovat.
     
    00:40
    Ne na dlouho, do první velké šance se dostali hosté, Martin Erat zpoza modré čáry otestoval lapačku brankáře Samiho Aittokallia.
     
    00:10
    Úvodní buly tohoto zápasu vyhráli domácí, Petr Vrána posunul na Roberta Říčku, ten ale musel zpět zacouvat do obranného pásma. Sparťané rozjíždějí svůj první útok v tomto utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky právě vyjely na ledovou plochu, utkání startuje za necelé tři minuty. Pohodlně se usaďte, začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Nedomlel, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Klimek, Pech, Forman – Kumstát, Černoch, Uher.

    HC Kometa Brno: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Horký, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, Nahodil, T. Svoboda – T. Havránek.

    Rozhodčí: Hodek, Hradil – Barvíř, Blümel.
     
    V sestavě domácího týmu nedošlo k žádným velkým posunům, ti samí hráči nastoupí v takřka stejném složení jako v utkání na ledě Plzně. V brance a v obranných párech není vůbec žádná změna, trenér František Výborný tak opět sází na stejné borce. V ofenzivě vypadl ze sestavy Jiří Smejkal, jeho místo zaujal Petr Kumstát, který se z křídla třetího útoku přesunul do čtvrté lajny. Místo Lukáše Klimka, který bude hrát právě na Kumstátově místě, nahradil mladičký Jiří Černoch.

    Na brněnské straně tentokrát nebude na pozici sedmého beka figurovat Jan Štencel, kromě této kosmetické úpravy je brněnská obrana rovněž v totožném složení. Největší změna nastala v brance, kdy prožije premiéru ve svém pracovišti Marek Langhamer. Útok trenéři poskládali úplně jinak, jinými slovy nezůstal kámen na kameni. Z první formace se například přesunul až do čtvrté Tomáš Svoboda, na jeho místo přišel junior Luboš Horký. Jediná druhá lajna zůstala v neměnném hábitu. Ve třetím útoku si spolu zahrají bratři Hynek Zohorna společně s Radimem Zohornou. Poté si útočník Martin Dočekal prohodil místo s Alexandre Malletem a ze sestavy na tento zápas v Praze trenéři vyřadili Tomáše Vincoura.
     
    Ještě jednou dobrý den už přímo z pražské O2 areny. Cca před dvěma hodinkami přicestovali do Prahy brněnští fanoušci spolu s hráči a legendami brněnského hokeje v jednom vlaku. Tribuny se zatím slušně zaplňují, fandové z Moravy už pomalu plní svůj vyhrazený kotel pro hosty. Za nějakých 35 minut vyjedou na led také samotní aktéři tohoto klání. Mezitím si pojďme představit změny v sestavě obou týmů.
     
    Přeji krásný hokejový podvečer všem fanouškům a fanynkám hokeje. Po reprezentační přestávce se všechny kluby opět pustily do akce a dnes je na programu zápas s obrovitánským "Z", jelikož budeme svědky toho nejatraktivnějšího, co v dnešní době může česká extraliga nabídnout. Vítám Vás u sledování 32. kola, ve kterém domácí Sparta Praha vyzve na souboj svého odvěkého rivala Kometu Brno. Utkání začíná v 18:30 hodin a vy máte možnost být u toho!
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Na tento velmi vyhrocený duel má být podle zákulisních informací vysoká návštěvnost, na což zareagovali samotní organizátoři tím, že vstup do arény bude fanouškům umožněn o hodinu a půl před vhozením úvodního buly. Do hlavního města se navíc chystá podpořit svoje oblíbence mohutná podpora brněnských fandů, která vypraví vlak s názvem "Kometa Expres". Uvidíme, jakou atmosféru se podaří hostujícím fanouškům v O2 areně vytvořit.

    Během reprezentační přestávky oba celky intenzivně pracovaly na posílení svého kádru. Sparťanský realizační tým nově doplnil asistent trenéra Martin Janeček, který naposledy působil v prvoligovém Havířově. Kometě se pro změnu podařilo ulovit brankáře se zahraničními zkušenostmi Marka Langhamra, kterého Brno vyfouklo právě Spartě, odkud výše zmiňovaný brankář před lety zamířil mimo tuzemsko.
    Minulý týden se na prestižním turnaji Channel One Cup rovněž představili brněnští spoluhráči Martin Erat spolu s Ondřejem Němcem! První jmenovaný vstřelil dva góly a výraznou měrou pomohl české reprezentaci k celkovému druhému místu.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZONĚ 2017/18

    6. kolo: Brno – Sparta 2:1
    19. kolo: Brno – Sparta 3:2p

    Cesty obou táborů se v tomto ročníku zkřížily dvakrát. V prvním případě se tak stalo v šestém kole na ledě brněnské Komety, kde domácí tým podpořený svými fanoušky dokázal odolat sparťanské ofenzivě. Ta našla recept na brankáře Čiliaka jen jednou a prohrála těsně 1:2. Druhý vzájemný souboj svedli oba soupeři třetí listopadový den a znovu na Moravě. Tento pikantní zápas byl premiérou pro trenéra Františka Výborného, který musel se svými svěřenci skousnout druhou porážku, tentokrát 2:3 v prodloužení.
     
    HC KOMETA BRNO

    5. místo, 49 bodů, skóre: 91:71
    Aktuální forma: P, V, P

    Hokejisté Brna se po skvělém začátku do nového ročníku zasekli a tým trenéra Libora Zábranského v posledních zápasech tahá za kratší konec. Nepříliš vydařené počínání Brněnských se přehouplo také do druhé poloviny základní části, kde se Moravané zatím marně snaží zachytit slinu. Jestli se tak chtějí udržet mezi elitní šestkou zaručující přímý postup do play off a pomýšlet na horní patra, budou muset opět začít sbírat kýžené body.

    Černá série započala přesně v půlce listopadu, kdy Kometa padla 1:2 v prodloužení s Pardubicemi. Od té doby Brňané zaznamenali jen dvě výhry, což je v našlapané extraligové tabulce málo. Vše se mohlo zlomit domácí výhrou 6:2 proti Litvínovu, ale pak následovaly prohry s Třincem a s královéhradeckým Mountfieldem. Náplastí bylo dobře zvládnuté utkání s Mladou Boleslaví 4:1, ale vzápětí přišla další hořká pilulka v podobě domácího zaváhání 2:3 s Chomutovem.

    Poslední zápasy:
    26. kolo: Brno – Litvínov 6:2
    27. kolo: Brno – Třinec 2:3
    28. kolo: Hradec – Brno 1:0sn
    29. kolo: Brno – Ml. Boleslav 4:1
    31. kolo: Brno – Chomutov 2:3
     
    HC SPARTA PRAHA

    9. místo, 40 bodů, skóre: 82:95
    Aktuální forma: P, P, P

    Pražanům se v této sezoně nedaří a parta kolem kapitána Jaroslava Hlinky se nadále točí v bludném kruhu. Tento fakt také potvrzuje dvacet inkasovaných gólů za poslední čtyři duely. Oživenou Spartu se po příchodu Richarda Jarůška z větší části podařilo restartovat, nicméně v aktuálním období je tým z hlavního města opět naladěn na špatné frekvenci.

    Po vítězné přestřelce nad jihlavskou Duklou čekal sparťany dvojzápas s Vítkovicemi, které v probíhajícím ročníku překvapují. První zápas Pražané prohráli 2:4 a v odvetě na vítkovické půdě nestačili poměrem 3:7. Zmar pokračoval v domácím utkání s Litvínovem, ve kterém Verva vsítila šest branek a uštědřila Spartě porážku 3:6. Nepříznivou bilanci z posledních zápasů mohla Pražanům pomoct ukončit reprezentační přestávka, ale to se nestalo. Sparťané si v duelu s Plzní po zpackaných pěti minutách prostředního dějství odvezli nepříjemnou prohru 1:3.

    Poslední zápasy:
    28. kolo: Sparta – Jihlava 6:5p
    16. kolo: Sparta – Vítkovice 2:4
    29. kolo: Vítkovice – Sparta 7:3
    30. kolo: Sparta – Litvínov 3:6
    31. kolo: Plzeň – Sparta 3:1
    Realizační tým Sparty v uplynulých dnech rozšířil Martin Janeček, nedávný kouč Havířova hrajícího WSM ligu.
     
    ABSENCE

    Na sparťanské straně v posledním duelu po reprezentační přestávce absentoval vinou zranění obránce Zbyněk Michálek a v obraně se taktéž neobjevil mladičký Martin Jandus. V útočných řadách chyběl Jiří Černoch společně s juniorem Lukášem Rouskem. Do zápasu se Škodovkou nezasáhl ani Tomáš Pšenička společně s Davidem Dvořáčkem.

    V brněnské sestavě naskočily do zápasového tempa takřka všechny nebezpečné zbraně, co mají Brňané ve svém kalibru. Obrana tak nastoupila v obvyklém složení, až na Lukáše Vágnera, který se nevmísil mezi zkušené beky. V útoku se Brněnští museli obejít bez svého kapitána Leoše Čermáka, po kterém převzal kapitánské céčko Martin Erat. Prostor nedostal také mladík Jan Süss, který v prosinci zaznamenal hattrick, a navíc gól ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kde také brněnská pouť skončila. Do známého prostředí se ale vrátil z hostování v Ml. Boleslavi Vojtěch Němec, který se ihned zapojil do tréninku mezi staronové spoluhráče.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ (STATISTIKY)

    Sparťanskou produktivitu nadále opanuje útočník Lukáš Pech (8+12), který zatím jako jediný sparťan dosáhl na hranici dvaceti bodů. Hned za ním o pouhopouhý bodík figuruje Andrej Kudrna (12+7), jenž se svými dvanácti trefami je nejlepším sparťanským střelcem. Třetím do party je Robert Říčka (9+9), kterému za rovnocenný příspěvek patří sympatická třetí pozice. V obraně tvrdí muziku hned několik beků, tím nejvýraznějším je Tomáš Pavelka (4+6), jehož bodový přísun činí rovnou desítku.

    Přesilovky: 21,55%, 25 vstřelených gólů (5. místo)
    Oslabení: 86,44%, 118 početních nevýhod (12. místo)

    Gólmani
    Sami Aittokallio – 727 minut; 2,81 průměr/ 90,93%
    David Honzík – 1044 minut; 2,82 průměr/ 89,94%
    Petr Kváča – 100 minut; 5,40 průměr/ 83,33%

    V brněnském seskupení válí navrátilec do české reprezentace Martin Erat (7+22), jelikož díky svým vysokým počtem asistencí se vyšvihl na první místo brněnského bodování. Osmibodovou ztrátu na něj má forvard Martin Zaťovič a o dva body za ním je Jakub Krejčík (1+18), který se Brňanům rozhodně vyplácí.

    Přesilovky: 19,01%, 23 vstřelených gólů (8. místo)
    Oslabení: 79,82%, 109 početních nevýhod (13. místo)

    Gólmani
    Marek Čiliak – 1446 minut; 2,28 průměr/ 91,47%
    Karel Vejmelka – 364 minut; 1,81 průměr/ 93,68%
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Klimek (Forman, Pech), 32. Kalina (J. Hlinka), 41. Jarůšek (Říčka) – 33. V. Němec (Zaťovič), 48. O. Němec (M. Erat)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Nedomlel, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Klimek, Pech, Forman – Kumstát, Černoch, Uher.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Horký, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, Nahodil, T. Svoboda – T. Havránek.

    Rozhodčí: Hodek, Hradil – Barvíř, Blümel
    thejrc.org