HC Plzeň – Liberec 4:3 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Berani Zlín
Úterý 19.12.2017, 18:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes jsme viděli tuhou bitvu, které nechybělo vůbec nic, góly, střety, fauly, emoce. Dukla již vedení udržela a nakonec dokázala po dvou gólech ve třetí třetině otočit utkání a vyhrát 4:3. Navíc si tak připsala cenné tři body do tabulky. Uvidíme, zda se mužský tým nechá inspirovat a v zítřejším utkání proti stejnému soupeři vyhraje taktéž. Dnes je to z HZS vše, loučí se s vámi Tomáš Kalas. (20:23:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Zlín bez brankáře!
     
    59:09
    Šimonů se chystal na výjezd z brány, Dukla získala puk a musel tak chvíli čekat.
     
    58:43
    Dobiáš by opět chtěl faul, opět padl moc okatě. Zlín se navíc dostal do icingu, 77 sekund před koncem.
     
    57:56
    Bude to asi zřejmě hodně divoký závěr. Hraje se ve velmi emotivní atmosféře a o různé výkřiky ze střídaček není nouze.
     
    57:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    To je radosti na domácí střídačce. Po několika osobních soubojích se k puku dostal Mejzlík a vyslal dopředu LADISLAVA POSPÍCHALA, domácí obránce zkušeně zakončil na bližší tyč. Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    56:38
    Jindra namazal Sedláčkovi, jeho střelu vyrazil Šťastný, pokusil se dorazit Marek, neúspěšně.
     
    55:10
    Čermák se dostal až do mezikruží za účelem střely, místo puku však letěla půlka jeho hole, ta druhá skončila kdesi v pravém kruhu. Puk zůstal klidně mezi kruhy. Hostující střídačka je v ráži a pálí jedny věty za druhou na vedení hry.
     
    54:05
    Vyhození po mantinelu zastavil Peschout, bylo však tak prudké, že Zlín stejně vyhodil z pásma. Jihlava je zpět v útoku, trefuje spíše plexi než Šimonů v bráně.
     
    53:15
    Čárový sudí stál velmi blízko a stal se tak korunním svědkem, Dobiáš je tedy vyloučen za napadení. Hostující trenér nejprve dštil síru a oheň, po příjezdu hlavního rozhodčího zkrotnul jako beránek a budeme tak moci pokračovat ve hře.
     
    53:15
    Dobiáš nyní dalším hitem sundal Peschouta. Emoce rostou...
     
    52:57
    Kotek přišel o puk díky Válovi, Vála ale zase přišel o puk díky Budilovi. Je to tak remíza, Zlín navíc vyhodil na icing a Dukla si pobyt v útočném pásmu prodlouží.
     
    51:48
    Heinrich se dostal dvakrát ke střele, první trefil brusle protihráče a druhou poslal vedle levé tyče. Před chvílí to byl Zlín, kdo měl více ze hry, nyní je to Jihlava.
     
    51:00
    Dlabaja předvedl výbornou kličku do protipohybu obránce a dostal se až ke střele z ostrého úhlu, která nebyla vůbec špatná, Šťastný ale podržel.
     
    49:56
    Kočica dostal nabito od Budila a z první střílel, v nadějné pozici netrefil vůbec dobře!
     
    49:38
    Trenér Nekvasil je rozzloben, chce si se sudím vyříkat Váňovo držení, ale není mu to nic platné. Váňa je tak vyloučen za držení a přijde mi, že v tomto utkání tak trochu chybí respekt vůči rozhodčím a soupeři.
     
    49:15
    Čermák si zkusil pustit puk dále po pasu od Pospíchala, pustil si ho ale až moc a to ho stálo ztrátu puku + návrat do obrany.
     
    48:44
    Budil dostal tvrdý hit od Strnada, dnešní utkání je opravdu velmi pohledné a nic mu nechybí.
     
    48:00
    Současně s návratem trestanců na led vystřelil tvrdě Jindra, Šimonů nepustil gól za svá záda ani tentokrát.
     
    47:10
    Čechmánkovi mířil puk na brusle, proto nemohl vystřelit a Dukla se tak dostala z pásma ven.
     
    46:34
    Skvělou šanci na čtvrtý gól domácích měl osamocený Čermák po pasu před bránu, Šimonů kotouč podržel ve výstroji, asi ani sám nevěděl jak.
     
    45:58
    S jakým přehledem dnes píská sudí Pilný, to je krása. Srnský sice opravdu podrazil Dobiáše a dostává dvě minuty, Dobiáš si ale pádu velice přidal a dostává tak dvě minuty za filmování.
     
    44:14
    Domácí hráči se moc nepohodli a o puk přišli, na druhé straně Šťastný si připsal zákrok. Sudí si v přerušené hře poté dlouho něco vyříkával s Kočicou a Dobiášem, těžko říci, co bylo předmětem diskuse. Žádný trest ale udělen nebyl a Jihlavští vyjeli do útoku, jejich pokus o střelu skončil poměrně záhy.
     
    43:00
    Dlabaja se začíná více a více dostávat do hry. Pokouší se o kličky a průniky, zatím mu to spíše nevychází, než vychází. Gába se pokusil vysunout Dobiáše, nebylo to však úspěšné.
     
    42:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Aktivní vstup do třetin se Jihlavě vyplácí! Do úniku se dostal ADAM HRBATÝ a domácí forvard napálil kotouč bez okolků pod břevno! Asistence: Milan Strnad.
     
    41:35
    Přečíslení 3 na 1 na domácí straně! Adam – Jindra – Peschout. Domácí kapitán zakončoval, se střelou váhal a trefil pouze levou tyč!
     
    40:18
    Opět Jihlava začala s chutí, tlačila se do útoku. Zlín ale vytasil zbraň, jmenovitě Dlabaja vystřelil ostře od modré, střela vylétla těsně nad branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část nám nabídla velmi divoký průběh. Jihlava opět začala aktivně, Zlín dokázal ale otočit skóre po gólech Sedláčka a Dobiáše během tří minut. Kouč Nekvasil se rozhodl vystřídat gólmany, domácí poté snížili v 31. minutě při přesilovce. Další třetina začne cca v 19:44.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Zatímco poslední půlminuta první části se nesla ve tlaku domácích, nyní jsou v tlaku hostující hráči.
     
    38:44
    Mareš vyhodil na druhou stranu hřiště, icing se ale nepíská a hra pokračuje dále. Jindra se vydal do nadějné situace, nemohl však střílet, musel se otočit a útok zdržet.
     
    38:14
    Ofsajd hostí, Kotek po odpískání prudce vystřelil na branku a logicky po něm vystartovali domácí hráči. Tohle se prostě nedělá a myslím si, že Kotek měl dostat deset minut, žádné upozornění od sudího.
     
    37:53
    Nepřesná rozehrávka hostí dává šanci jít Dukle do tlaku, což domácí střídačka určitě uvítá.
     
    36:52
    Krásná individuální akce Mikulce, něco na styl Zidanovky, pouze na bruslích a ještě nasadil jesle domácímu obránci. Jenže s Dvořáčkem nabídnutou šanci zbytečně překombinovali.
     
    36:08
    Pokus o vyhození hostí zachytil Adam a z nápřahu střílel, nezamířil ideálně a trefil plexisklo za hostující brankou.
     
    35:39
    Ševčík se pokoušel před branku prostrčit puk, brusle Mareše byla proti. Kočica následně střílel z první z levého kruhu, Šťastný zatím drží.
     
    34:07
    Mikulec ukazuje své individuální kvality a pohrává si s pukem, vždy mu stopku vystaví finální fáze celé jeho akce.
     
    33:24
    Začíná to být parádní utkání. Oboustranně tvrdé, rychlé, góly padají, myslím si, že jihlavští fanoušci o hodně přicházejí, junioři si tak nízké návštěvy určitě nezaslouží.
     
    32:31
    A právě Augustín se mohl dostat do šance, jenže měl problém se zpracováním puku. Druhá strana kontrovala téměř okamžitě, domácí hráč ale dokázal netrefit prázdnou bránu z hranice brankoviště!
     
    32:18
    Hosté v plném počtu.
     
    31:41
    Utkání má neskutečné tempo a grády, celou divokou pasáž ukončil střelou od mantinelu Peschout, Šimonů mu nastavil lapačku a střelu si vychutnal.
     
    31:13
    Další trest pro Berany, vyloučen je Augustín za faul kolenem.
     
    30:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka vypadala všeljak, nakonec se domácí radují. Mejzlík našel před brankovištěm volného SEANA NORRISE, který napoprvé prázdnou bránu odmítl, napodruhé se trefil přesně a snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    28:28
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Gába – 2 min., držení protihráče).
     
    28:14
    Navíc dochází ke střídání v jihlavské brance. Judu nahrazuje Šťastný.
     
    28:14
    Zlín právě vstřelil branku!
    Jihlava absolutně vypadla z role a důsledkem toho je ztráta dvou gólů. Po buly v útočném pásmu Jihlavy vyhraném Kočicou se kotouč dostal na VOJTĚCHA DOBIÁŠE a jeho střela skončila v síti. Asistence: Jonáš Kočica.
     
    28:03
    Ševčík dnes zřejmě hraje o Radegast Index, rozdává jeden hit za druhým. Před pár sekundami předvedl kompletní prohlídku těla Dondy, když mu vystavil ukázkový bodyček.
     
    27:20
    Berani ani moc neřeší vyhození z pásma, prostě to odpálí a mají splněno. Asi tak na tři sekundy, než je odpískán icing a hra se vrátí k nim do pásma.
     
    26:44
    Počáteční aktivita Jihlavy se začíná mírně vytrácet, Berani jsou velmi při chuti a bojují o každý puk.
     
    25:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    To je gól. A doslova. Poté, co si v rohu u domácí branky zahrál Hrbatý na kosu a podťal sudího, se Zlín vydal do útoku, z mezikruží vzal na sebe střelu po přihrávce Chalupy ROBERT SEDLÁČEK a puk propadl za Judu. Asistence: Matěj Chalupa.
     
    24:22
    Icing hostí, přinejmenším velmi sporný, Mikulec si neodpustil pár poznámek k sudímu, který mu vysvětlil, že jediný, kdo mu do práce bude mluvit, je delegát Jeřábek, přítomen na tomto utkání.
     
    23:20
    Dlabaja se tlačil mezi dvojici domácích obránců a chtěl střílet, obrana se ještě více přiblížila a nebohého Dlabaju puku zbavila. Toho využila domácí útočná řada, která se hned hnala dopředu, nedojela však daleko.
     
    22:17
    Na druhé straně zazvonila po střele hostujícího plejera tyč!
     
    21:40
    Krtek žabičkou nahrál na volného Jindru před bránou, jenže ten nedokázal protlačit puk mezi betony hostujícího gólmana.
     
    21:09
    Dobiáš zvedl tep hostující střídačce, ledabylou přihrávkou namazal Jindrovi, jenom shodou okolností se kotouč dostal k Šimonů, který ho podržel.
     
    20:16
    Mikulec bojoval o lepší postavení na střelu a kličkoval, o puk přišel a poté se musel rychle vracet, Jihlava začala druhou třetinu pěkně zostra a na nic nečeká.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Konec první části, která nabídla pohledný hokej s tvrdými střety, šancemi i góly. Jihlava od začátku hrála lépe a dokázala jako první v 17. minutě skórovat, přesilovku využil Heinrich. Za minutu z přečíslení srovnal Dvořáček a stav je tak 1:1. Další třetina začne cca v 18:59.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Poslední půminuta se hraje v útočném pásmu domácích a byla velmi výživná. Dukla vyvinula ohromný tlak dopředu a Šimonů byl hodně vytížen.
     
    19:17
    Nešetří se ani jeden tým. Velmi tvrdý, ale stále čistý hit u mantinelu odnesl hostující Budil a z ledu se zvedl po hodně dlouhé době, navíc za doprovodu maséra.
     
    17:57
    Zlín právě vstřelil branku!
    Pokud bylo na zlínské střídačce neveselo, nyní už veselo je. Byla to rychlá odpověď. Hosté získali puk a vyjeli okamžitě dopředu. Augustín z pravé strany posunul na KRYŠTOFA DVOŘÁČKA, zlínský útočník měl na zádech dva obránce, ale poradil si a brankový sudí potvrdil, že Juda byl překonán. Asistence: Patrik Augustín.
     
    16:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka a Dukla vede o jednu trefu! Krtek mohl vystřelit, volil ale nahrávku více vlevo na DAVIDA VÁŇU, který propálil překážky před sebou a posílá domácí do vedení. Asistence: Aleš Krtek, Dominik Adam.
     
    16:20
    Poměrně dlouhou pasáž v útočném pásmu ukončil střelou Adam, zamířil pouze na plexisklo za ním.
     
    15:36
    Hosté hrají v osobních soubojích pěkně od podlahy. Ševčík nyní do ledu zaválel jednoho z domácích a je vyloučen za napadení.
     
    15:11
    Střela Vály byla nutná, zřejmě by se jinak neudržela Jihlava v pásmu, puk poskakoval na hraně modré čáry a i čárový si nebyl chvíli jistý.
     
    13:59
    Šimonů měl zase těžkou práci, střela Hrbatého od modré trefila jeho betony a odrazila se k clonícím Duklákům, hostující muž s maskou pak musel pracovat s holí a puky odpalovat. Nakonec přežil bez gólu, hosté se navíc osvobodili.
     
    12:34
    Hrbatý si pomohl jednoduchým nahozením do pásma, kde rozvíjeli domácí další útočnou akci, hra už ale není vůbec otázkou gólu domácího celku, je mnohem vyrovnanější.
     
    11:39
    A to se stalo až teď, sice slibnou útočnou akci hostí zastavil ofsajd, ale to Zlíňanům vůbec nevadí.
     
    11:27
    Je libo třetí zakázané uvolnění Zlína? Tady je, třetí za 10 sekund a trenéři na hostující střídačce dvakrát radostí neskáčou. Hráči také ne, ti čekají pouze na to, až budou moci vystřídat.
     
    10:24
    Pospíchal od modré vyklepal betony zlínskému brankaři. Mejzlík si kotouč našel a přihrával dobře postavenému Čermákovi před brankou, puk zamířil ale úplně někam jinam.
     
    09:45
    Norris ani nezvedl hlavu, přesto dokázal poslat kotouč od pravého mantinelu před branku, kde logicky nikdo z jeho kolegů nebyl a hra se zase otáčí. Hrálo se dlouho bez přerušení, vše zastavil icing Zlína.
     
    08:31
    Peschout ve snaze vypálit jedovku na zlínskou svatyni trefil upadnuvšího Adama mezi kruhy před ním. A pecka to byla pěkná, ne že ne. Zlín přečkal zkrácené oslabení, přesto ale stále Dukla diktuje tempo utkání.
     
    07:42
    Další možnost domácích souběžně s koncem hry 4 na 4, Čermákovi puk před brankou uskočil a stav tak zůstává 0:0.
     
    07:30
    Mejzlík zkusil klasické obtočení okolo branky, hostující gólman byl na svém místě včas a levou tyč perfektně utěsnil.
     
    07:06
    Budil ohromnou hrubicí namazal Heinrichovi před zlínskou brankou, domácí forvard sám před Šimonů ale trefuje levou tyč!
     
    06:36
    Na hranici útočného pásma domácích zastavil tvrdě Augustín Adama a je vyloučen za nedovolené bránění. Máme tu tak 1:09 4 na 4.
     
    06:02
    Zlín se pokoušel o kombinaci, tu ale zastavila domácí obrana výhozem z pásma. Navíc Adam šikovně pošetřil čas a síly na ledě se k tomu vyrovnají.
     
    05:45
    Jasný faul na domácí straně, sice nechtěný, ale evidentní. Hrbatý při bránění podsekl špičkou hole Sedláčka a je vyloučen za podražení.
     
    04:34
    Peschout prostrčil na Adama, který posunul na druhou stranu Jindrovi, ten si nejprve vybruslil a mířil na branku, trefil jenom boční síť.
     
    03:18
    Donda se za bránou hostí pokouší o uvolnění se a přihrávku před bránu, což se mu nedaří. Po krátké hře hostí se ke slovu hlásí opět Dukla, jmenovitě Mejzlík, je to ale spíše nouzové řešení.
     
    02:07
    Strnad dostal prostor na pravém křídle a probíjel se na střed, načež byl zastaven hostujícím hráčem na hranici faulu, který si samozřejmě přála domácí střídačka. Sudí byl ale neoblomný a Aukro je nyní na tahu.
     
    01:22
    Jihlava je zatím v úvodních minutách aktivnější a nepouští moc Zlín do šancí, snad poprvé se Berani dostanou do útočného pásma, neboť domácí předvedli ukázkový icing.
     
    00:57
    Od modré pálil Krtek a tečovaná střela nadělala Šimonů celkem problémy, dorážel Adam, narazil však na Šimonův beton!
     
    00:08
    Heinrich se pokoušel protlačit puk před bránu, trefil ale mantinel a Jihlava musí jet zpět do obrany.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Pospíchal, Mareš, Váňa, Krtek, Vála, Srnský – Mejzlík (C), Heinrich (A), Čermák – Peschout, Adam, Jindra – Hrbatý, Slabý, Strnad – Donda, Norris
    trenér: Karel Nekvasil

    Aukro Berani Zlín: Šimonů (Huf) – Jenáček (A), Čechmánek, Augustín, Gába, Budil (A), Ševčík – Dlabaja, Mikulec (C), Dvořáček – Dobiáš, Kočica, Sedláček – Chalupa, Marek, Kotek – Fridrich, Knápek
    trenér: Zbyněk Mařák

    Rozhodčí: Pilný – Křivohlavý, Kis.
     
    Oba týmy jsou téměř tabulkovými sousedy. Jihlavští hokejisté, kteří v posledním kole zabrali, vyhráli v Třinci 6:3 a po sedmi zápasech se opět radovali ze tří bodů, jsou v tabulce na 13. místě. Doposud se jim povedlo nasbírat 33 bodů.

    Zlín má pouze o bod více, avšak dlužno podotknout, že zatímco Dukla má za sebou 26 zápasů, Aukro Berani hráli pouze čtyřiadvacetkrát. Poslední klání se jim také povedlo, když uťali šestizápasovou šňůru proher a z ledu předposlední Olomouce dovezli výhru 3:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, ve kterém se proti sobě postaví dva týmy z Moravy. Domácí HC Dukla Jihlava přivítá na svém ledě tým Aukro Berani Zlín a shodou okolností je dnešní zápas jakousi "předehrou" zítřejšího klání, kdy se na stejném stadionu utkají také tyto týmy, ale v rámci Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes bude úvodní buly vhozeno v 18:15 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Váňa (Krtek, Adam), 31. Norris (Mejzlík), 43. Hrbatý (Strnad), 58. Pospíchal (Mejzlík) – 18. Dvořáček (Augustín), 26. Sedláček (Chalupa), 29. Dobiáš (Kočica)


    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Pospíchal, Mareš, Váňa, Krtek, Vála, Srnský – Mejzlík (C), Heinrich (A), Čermák – Peschout, Adam, Jindra – Hrbatý, Slabý, Strnad – Donda, Norris
    trenér: Karel Nekvasil

    Berani Zlín: Šimonů (Huf) – Jenáček (A), Čechmánek, Augustín, Gába, Budil (A), Ševčík – Dlabaja, Mikulec (C), Dvořáček – Dobiáš, Kočica, Sedláček – Chalupa, Marek, Kotek – Fridrich, Knápek
    trenér: Zbyněk Mařák

    Rozhodčí: Pilný – Křivohlavý, Kis
    ocianews.com