Česko – Rusko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Rusko
Pátek 22.12.2017, 16:30 • Chrudim • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    60:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Rusové si domů odvezou tři vítězství, kombinaci až do prázdné branky zakončil ILJA RYCHKOV a rozhodl tím dnešní utkání – 2:3! Asistence: Ivan Didkovskij.
     
    58:59
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Vacík – 2 min., podražení).
     
    58:59
    Před začátkem přesilové hry si ruští trenéři berou oddechový čas!
     
    58:59
    V signalizované výhodě trefil Vasilij Ponomarev tyčku!
     
    56:56
    Ivan Didkovskij na druhé straně využil českého zaváhání, ve velké šanci ale rozvlnil naši síť pouze z boku!
     
    52:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusové hru v oslabení přežili, krátce po skončení početní nevýhody ale vyrovnávají! Střela Biniase skončila na boční síti, následně ale stejný hráč posunul zpoza branky puk do brankoviště, kde ho do branky poslal JAN CIKHART – 2:2! Asistence: Dominik Binias.
     
    50:28
    Trenér Beran cítí velkou šanci a okamžitě si vybírá oddechový čas!
     
    50:28
    Vyloučení v týmu Rusko (Šakir Muchamadullin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    50:28
    Na stranu Ruska přibyl po vyhození kotouče mimo hrací plochu další dvouminutový trest, Češi budou hrát 52 sekund přesilovou hru pěti proti třem!
     
    49:20
    Naši reprezentanti mají slušnou šanci na smazání soupeřova vedení, Ivan Didkovskij (RUS) dostává za podražení menší trest a nabídne Čechům další přesilovou hru.
     
    48:09
    Češi jsou v laufu a nyní byli blízko vyrovnání! Dominik Luža si střihl samostatný únik, bekhendovou kličku mu ale Šarabarin přečetl a skvělým zákrokem lapačkou udržel vedení ruského týmu!
     
    47:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    O zápletku je postaráno, Češi střílí kontaktní branku! Po kostrbatém přechodu přes útočnou modrou čáru nabil Hampl JANU CIKHARTOVI, který z první poslal puk pod horní tyčku ruské klece – 1:2! Asistence: Jan Hampl a Dominik Binias.
     
    40:55
    Češi se sice hned na začátku dostali do útočného pásma, po hákování Jana Cikharta (CZE) ale stráví následující okamžiky v oslabení.
     
    37:59
    Michal Gut je dnes směrem dopředu hodně vidět, další jeho samostatný únik končí bekhendovou kličkou a zakončením mimo branku!
     
    28:58
    To bylo také to poslední, co Jaroslav Askarov předvedl. Místo něj se téměř v polovině utkání mezi tři tyče staví Sergej Šarabarin.
     
    27:57
    Daniil Guščin nyní odmítl šanci na hattrick a místo toho elegantně připravil velkou šanci pro Vasilije Ponomareva! Ruský mladík si ale v souboji proti brankáři další gólovou radost nepřipsal!
     
    24:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní se již ruská sborná raduje podruhé! Rychlá akce po levém mantinelu v podání DANIILA GUŠČINA, který prudkým nahozením na přední tyč nachytal brankáře Čajana nepřipraveného – 0:2! Asistence: Alexander Pašin.
     
    23:40
    Naprosto hladce prošel až do českého brankoviště Dmitrij Zlodějev, Čajan se roztáhl na brankové čáře a s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    21:23
    Navíc i Češi půjdou do čtyř. Za sekání dostává dvouminutový trest navíc Pavel Novák (CZE), který si spolu s Rusem Kuzminem (RUS) odnesl další menší trest za hrubost.
     
    20:28
    Zkraje druhé části si Češi znovu vyzkouší hru v početní převaze. Za podražení míří se skloněnou hlavou za katr Kirill Vasčilin (RUS).
     
    19:53
    Na konci prvního dějství mohlo být vyrovnáno! Vladimír Kremláček nahazoval puk z levé strany, od Askarova se puk odrazil k Janu Cikhartovi, jemuž stačilo do kotouče zlehka plácnout! Ruský brankář se ale velmi rychle přesunul a fantastickým zákrokem udržel vedení sborné!
     
    18:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to přichází trest na druhé straně! Rusové se dostávají do vedení po akci Vasilije Ponomareva, který dostal kotouč na brankoviště. Jeho zakončení Čajan pouze vyrazil, přijíždějící DANIIL GUŠČIN bleskově dorazil puk do sítě. Včera třígólový Guščin tak pokračuje ve svém střeleckém koncertu – 0:1! Asistence: Vasilij Ponomarev.
     
    18:08
    Tadeáš Talafa postupoval od modré čáry ze strany sám na brankáře, zkusil mu roztáhnout nohy a zakončovat mezi betony, gólman Askarov ale českého hráče vychytal!
     
    14:09
    Aktivita českého výběru po zásluze nese ovoce, naši budou hrát druhou přesilovou hru. Podražením se totiž provinil Daniil Kuzmin (RUS).
     
    12:39
    Rusové jsou v silné defenzívě a naše šestnáctka si hlasitě říká o vstřelení vedoucí branku! Po nastřeleném puku se kotouč odrazili na hokejku Jana Myšáka, který z prostoru kruhů trestuhodně minul ruskou klec!
     
    10:38
    Doposud největší šanci třetího přátelského utkání měli Češi! Jakub Konečný s Pavlem Novákem snad načtyřikrát doráželi puk do ruské síti, Askarov v sedě předvedl řadu skvělých zákroků a díky tomu uhájil skóre nerozhodné!
     
    08:03
    Na začátku deváté minuty dostane český výběr první možnost přesilové hry. Na trestnou lavici je za podražení poslán Arťjom Didkovskij (RUS).

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 48. Cikhart (Hampl, Binias), 53. Cikhart (Binias) – 19. Guščin (Ponomarev), 25. Guščin (Pašin), 61. Rychkov (I. Didkovskij)


    Česko: Čajan (Lekeš) – Hampl, Krutil, Perička, Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža
    Rusko: Askarov (29. Šarabarin) – Pustovalov, Vasčilin, Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Rychkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnutdinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Kotlík

    Diváci: 480
    thejrc.org