Zlín – Slavia 2:4 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 22.12.2017, 15:30 • Tipsport Arena, Praha • Extraliga staršího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Přeji vám příjemný zbytek dne a krásné prožití vánočních svátků. Mějte se fajn! (17:31:06)
     
    Utkání končí! Třetí třetina už branku nenabídla, duel tak skončil vítězstvím Motoru 3:0, který si svůj triumf zasloužil. Důvodem byly dobře zvládnutá oslabení, střelecká nemohoucnost Sparty a dobrý výkony brankáře Daniela Svobody, jenž si připisuje vychytané čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    To byla tečka nakonec! Na tyčce už je určitě, protože Řezáč z levého kruhu překonal Škorpíka, bohužel pro něj ale jen orazítkoval pravou tyčku.
     
    59:42
    Motor kombinuje, ale střela stále nepřichází.
     
    58:53
    Spartu navíc oslabuje Ondřej Pšenička (SPA), který tak korunuje špatný výkon svého týmu. Pražané budou dohrávat ve čtyřech.
     
    58:46
    Pšenička dostal při rychlé akci nabito mezi kruhy, jenže když zakončoval, hokejku mu zablokovali soupeři a bylo po šanci.
     
    58:39
    Nahození Motoru z obranného pásma svého adresáta nenašlo a puk přejel všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    58:10
    Nebýt brankáře Škorpíka, mohl být navíc gólový účet vyšší. Obrana Sparty nechala u levé strany zcela nehlídaného hráče, který doklepával puk do sítě, ale proti byl levý beton sparťanského brankáře.
     
    57:49
    Další vyhození hostujícího celku. Zdá se, že Motor toto oslabení také zvládne a s velkou pravděpodobností i celé utkání.
     
    57:14
    Neujala se ani střela Čecha z otočky a pár vteřin se bojovalo o kotouč vedle branky Motoru, do jehož sítě puk zapadl.
     
    56:37
    Motor už je ale ve čtyřech hráčích. Sparta držela České Budějovice pod zámkem, ale když už si vypracovala střelu, opět mířila nepřesně, nebo do bránícího hráče.
     
    55:57
    Tohle už určitě rozhodne. Matěj Toman (CEM) v rohu kluziště sekal a nabídl Spartě 37 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    55:36
    České Budějovice se osvobozují i podruhé.
     
    55:00
    Sparta držela soupeře pod zámkem, ale vystřelila jen dvakrát. Když už se navíc od modré čáry opřela do kotouče, trefila jen svého hráče.
     
    54:34
    Možná se jí to podaří v dalších vteřinách, které mohou být klíčové a zřejmě poslední šancí. Za hákování totiž míří na trestnou Ondřej Vaculík (CEM).
     
    54:01
    Ne, že by se na ledě hrálo ve vlažném tempu, ale poslední dvě minuty nabídly jen lehkou střelu, se kterou si Svoboda poradil. Spartě se nedaří vytvořit souvislý tlak, který už v tuto chvíli potřebuje.
     
    52:10
    Hra pokračuje a krátce po vhazování musel zasahovat Škorpík, když s přehledem pokryl dalekonosnou střelu přímo do středu branky.
     
    51:35
    Sudí foukl do píšťalky, protože se před brankou Motoru přetahovali Škola a Tůma tak silně, až v rychlosti srazili brankáře Svobodu i celou branku. K pěstnímu konfliktu i přes náznak nedošlo.

    Daniel Ryl

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 12. Masopust (Krcho, Egert), 35. Čížek J. (Krcho, Tisoň), 36. Beránek (Toman)


    HC Sparta Praha: Škorpík – Bureš, Najman J., Tůma, Havlín, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Čech, Vitouch
    HC Motor České Budějovice: Svoboda – Stárek, Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, Čížek A., Šafář, Hubata – Silný, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Toman, Vaculík, Čížek J., Melichar, Masopust, Grossmann

    Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Svobodová
    thejrc.org