Zlín – Slavia 2:4 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 22.12.2017, 15:30 • Tipsport Arena, Praha • Extraliga staršího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    58:53
    Spartu navíc oslabuje Ondřej Pšenička (SPA), který tak korunuje špatný výkon svého týmu. Pražané budou dohrávat ve čtyřech.
     
    55:57
    Tohle už určitě rozhodne. Matěj Toman (CEM) v rohu kluziště sekal a nabídl Spartě 37 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    54:34
    Možná se jí to podaří v dalších vteřinách, které mohou být klíčové a zřejmě poslední šancí. Za hákování totiž míří na trestnou Ondřej Vaculík (CEM).
     
    26:21
    A bude hůř! Sparta totiž špatně vystřídala, za což pochopitelně přijde trest pro hráčskou lavici.
     
    24:46
    Dočká se tentokrát? Na trestnou lavici se znovu vrací Tomáš Hubata (CEM), jenž si tentokrát odváží trest za podražení – další přesilovka pro Spartu.
     
    21:10
    V dalších dvou minutách, možná méně času si ho užije déle, protože Tomáš Hubata (CEM) si u mantinelu pomohl háčkem, sudí to postřehl a poslal ho na trestnou lavici.
     
    14:51
    Na ledě se přitvrdilo a sudí už situaci řeší. Tentokrát dohrál hráče bez puku Ondřej Pšenička (SPA), což mu na prázdnou holešovickou halu sudí hlasitě vysvětlil. Zároveň domluvil sparťanské střídačce, že s tvrdou hrou problém nemá, ale údery na hráče bez puku tolerovat nebude.
     
    09:52
    Síly na ledě se na necelou minutu vyrovnají a následně začne zkrácená početní převaha Českých Budějovic. Obránce Jan Bureš (SPA) totiž nevybíravě zasáhl jednoho ze soupeřů a dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    08:31
    Sparta dostává druhou šanci při první přesilové hře. Do předbrankového prostoru se prodral jeden ze sparťanů, kterého zahákoval Adam Čížek (CEM) a odpyká si menší trest.

    Daniel Ryl

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 12. Masopust (Krcho, Egert), 35. Čížek J. (Krcho, Tisoň), 36. Beránek (Toman)


    HC Sparta Praha: Škorpík – Bureš, Najman J., Tůma, Havlín, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Čech, Vitouch
    HC Motor České Budějovice: Svoboda – Stárek, Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, Čížek A., Šafář, Hubata – Silný, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Toman, Vaculík, Čížek J., Melichar, Masopust, Grossmann

    Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Svobodová
    ocianews.com