Bělorusko – Slovensko 1:4 (kon.)
konec
Bělorusko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Slovensko
sk Pátek 22.12.2017, 01:00Reprezentace do 20 let • Přátelské utkání
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa všetko. Ja sa s vami lúčim a prajem úspešný štart do posledného predvianočného pracovného dňa. (03:10:56)
     
    Prvé prípravné stretnutie naši reprezentanti do 20 rokov zvládli veľmi dobre, keď Bielorusku strelili až štyri góly, o ktoré sa postupne postarali Studenič, Zeleňák, Korenčík a Jaško.
     
    Koniec zápasu.
     
    58:00
    Bielorusko dalo gól!
    Náš súper dokázal znížiť, takže brankár Roman Durný si čisté konto neudrží. V presilovej hre ho prekonal JEGOR ŠARANGOVIČ.
     
    55:23
    Slovensko dalo gól!
    Zdá sa, že NIKI JAŠKO gólom necelých päť minút pred koncom riadnej hracej doby naozaj rozhoduje o víťazovi stretnutia. Slováci tak do prípravy na MSJ vstupujú perfektne.
     
    41:24
    Slovensko dalo gól!
    Krátko po návrate zo šatní je tu ďalší gól v sieti brankára súpera. Druhýkrát v stretnutí sa presadil obranca, tentoraz MAREK KORENČÍK.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa slovenským hokejistom podarilo streliť dva góly, vďaka ktorým vedieme nad Bieloruskom. Presadili sa Marián Studenič a Vojtech Zeleňák.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    31:25
    Slovensko dalo gól!
    Do streleckej listiny sa zapisuje aj obranca VOJTECH ZELEŇÁK, takže ako mierny favorit tohto stretnutia už vyhrávame o dva presné zásahy.
     
    23:26
    Slovensko dalo gól!
    MARIÁN STUDENIČ otvára skóre duelu a posiela náš výber do vedenia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sa nepodarilo streliť gól ani jednému z mužstiev. Do kabín sa preto ide za nerozhodného stavu 0:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Z dôvodu slabej technickej zabezpečenosti na štadióne v Jamestowne, kde sa zápas hrá, vám nebudeme môcť z tohto stretnutia priniesť textový prenos, ale iba dodatočné zmeny stavu. Chyba nie je na území Slovenskej republiky. Za nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.
     
    Bielorusko

    Bielorusko je nováčikom v elitnej kategórii MSJ, kde sa vrátilo po roku v druhej divízii. Cieľom tejto rusky hovoriacej krajiny je jednoznačne záchrana, pretože v skupine majú Rusko, Švédsko, Česko a Švajčiarsko. Kouč Juri Fajkov nemá v tíme žiadne hviezdy. Väčšina hráčov nastupovala v bieloruskom projekte do 20 rokov, ktorý funguje prakticky na rovnakej báze, ako náš HK Orange 20. Piati hráči pôsobia v prestížnych kanadských juniorských ligách. Jedine Yegor Šarangovič už pravidelne nastupuje medzi seniormi. Počas tejto sezóny za Dinamo Minsk v KHL odohral 41 stretnutí (4+6). Hral už aj na šampionáte B-kategórie minulý rok, taktiež na MSJ 2016 a dokonca seniorských MS 2017.

    Slovensko

    Mladí slovenskí reprezentanti si rozložili tréningový stan v americkom meste Rochester, kde sa pripravujú na blížiace sa MSJ. Tréner Ernest Bokroš má momentálne k dispozícii 28 hráčov, z ktorých bude musieť piatich vylúčiť a poslať domov. Na to mu poslúžia aj dva prípravné zápasy. Prvý odohrajú Slováci z noci zo štvrtka na piatok, o 01:00 SEČ. Druhý je na programe už v sobotu o 22:00. Súperom bude Rusko.

    Slovensko sa na posledných MSJ ďaleko nedostalo. V skupine podľahlo Kanade, USA aj Rusku, v skupine vyhralo len nad Lotyšskom a postupovalo zo štvrtého mieste. Narazilo však na silných Švédov a tí nás zdolali vysoko 8:3. Určite by bolo krajšie, keby sme sa na šampionáte v Buffale priblížili bronzovým rokom 1999 a 2015.

    Zoznam 28 hráčov, ktorí momentálne trénujú v Rochestri:

    Brankári:
    Roman Durný, Dávid Hrenák, Jakub Kostelný

    Obrancovia: Martin Bodák, Martin Fehérváry, Samuel Fereta, Tomáš Hedera, Michal Ivan, Dušan Kmeč, Marek Korenčík, Andrej Leško, David Matejovič, Vojtech Zeleňák

    Pravé krídla: Miloš Kelemen, Patrik Marcínek, Erik Smolka, Samuel Solenský, Marián Studenič

    Centri: Filip Krivošík, Viliam Čacho, Peter Kundrík, Miloš Roman, Adam Ružička, Alex Tamáši

    Ľavé krídla: Samuel Buček, Niki Jaško, Vladimír Vybíral, Aadam Liška
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:00.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 58. Šarangovič (Martynuk, Suško) – 24. Studenič (Liška, Leško), 32. Zeleňák (Kmeč, Liška), 42. Korenčík (Tamáši, Vybíral), 56. Jaško (Studenič, Marcinek)


    Bělorusko: Griščenko – Sokolovskij, Burovcev, Martynuk, Gostev, Jaromenko, Gavrus, Savrickij – Rydačenko, Litvinov, Bovbel – Suško, Šarangovič, Drozdov – Lukaševič, Anisimov, Martynov – Michaľčuk, Grinkevič, Astaševič – Ivanovskij
    Slovensko: Durný (Kostelný) – Hedera, Korenčik, Matejovič, Fereta, Kmeč, Leško, Ivan, Zeleňák – Čacho, Tamáši, Krivošík – Solenský, M. Roman, Vybíral – Liška, Jaško, Marcínek – Buček, Růžička, Studenič
    ocianews.com