Buffalo – Philadelphia 4:2 (kon.) | Florida – Minnesota 4:2 (kon.) | Calgary – Montreal 2:3 (kon.)
Arizona – Washington 3:2 (po pr.) | Boston – Detroit 3:1 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Arizona Coyotes
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Washington Capitals
Sobota 23.12.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:33 Clayton KELLER - 3:2
     
    64:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Druhý bod zůstává v Glendale, kde se po sedmi porážkách slaví výhra tamních Kojotů! Alex Goligoski se ocitl na hrotu útoku, kde narazil kotouč Domimu. Ten ho v pokračující rychlé souhře posunul na CLAYTONA KELLERA, jenž se nadvakrát z bezprostřední blízkosti nemýlil. Asistence: Max Domi, Alex Goligoski.
    58:59 Christian FISCHER - 2:2
     
    58:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Obrovská radost Kojotů, kteří minutu před koncem vyrovnávají na 2:2! Keller v předbrankovém prostoru protečoval Demersovo prudké nahození a kotouč prošel skrz tělo Grubauera do opuštěného brankoviště. Do něj se jako tank prodral CHRISTIAN FISCHER, jenž se dostal přes Ellera a zároveň se svým tělem dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Clayton Keller, Jason Demers.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alex Chiasson – 2 min., podražení).
     
    50:47
    Tobias Rieder promarnil vynikající příležitost! Německý útočník ve vlastním pásmu zachytil přihrávku podél modré čáry a vyrazil do úniku, při kterém ani nadvakrát nepřekonal svého krajana Grubauera! Ten měl po dorážce i trochu štěstí, když se puk svezl po pravém betonu a protančil pár centimetrů vedle pravé tyče.
     
    49:58
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Christian Dvorak – 2 min., vysoká hůl).
    44:32 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:2
     
    44:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se poměrně rychle vrací do vedení! Scott Wedgewood si nepohlídal Djoosovu střelu zpoza pravého kruhu a hrudníkem ji vyrazil pouze k JEVGENIJI KUZNĚCOVOVI, jenž využil nepozornosti obranného páru Arizony a pohodlně uklidil puk do sítě. Asistence: Christian Djoos, John Carlson.
    41:28 Christian DVORAK - 1:1
     
    41:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes využívají přesilovou hru a vyrovnávají na 1:1! Alex Goligoski u modré čáry posunul puk před sebe na CHRISTIANA DVORAKA, který z pravého kruhu zamířil přesně k vzdálenější tyči za zády bezmocného Grubauera. Asistence: Alex Goligoski, Jakob Chychrun.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Taylor Chorney – 2 min., držení protihráče).
     
    36:15
    Málem to bylo o dva góly! Carlson si počkal na doplnění od Burakovského, kterému předal puk na osu hřiště a rakouský rodák reprezentující Švédsko rychlou střelou zápěstím trefil tyč!
     
    32:57
    Nečekaná šance Coyotes! Schennovo nahození od modré propadlo za Grubauerova záda, nicméně číhající Fischer nestačil volný puk zachytit tak, aby ho z metru dotlačil za brankovou čáru.
    25:40 T. J. Oshie - 0:1
     
    25:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Favorit zápasu jde v šestadvacáté minutě do vedení! Kuzněcov po špatné rozehrávce domácího gólmana zprava přihrál do nebezpečného prostoru, kde Vrána nejprve narazil na Wedgewooda. Místo očekávané dorážky poté nesmírně chytře zvolil zadovku na T.J. OSHIEHO a ten přesně mířenou střelou otevřel skóre zápasu. Asistence: Jakub Vrána, Jevgenij Kuzněcov.
     
    16:59
    Washington si zahraje první přesilovou hru! Derek Stepan při jízdě z obranného pásma nechal puk za sebou a pak musel zahákovat Ovečkina, který by se jinak ocitl ve vynikající šanci.
     
    02:27
    Hned první střela byla pořádně nebezpečná a nechybělo moc, aby skončila gólem! Lars Eller dostal puk do levého kruhu a z něj křižnou ranou napálil vzdálenější tyčku!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 42. Dvorak (Goligoski, Chychrun), 59. Fischer (Keller, Demers), 65. Keller (Domi, Goligoski) – 26. Oshie (J. Vrána, Kuzněcov), 45. Kuzněcov (Djoos, Carlson)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (A), Goligoski (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Rieder, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Keller – Rinaldo, Dvorak, Archibald – Cousins, Richardson, Martinook.
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik (A), Djoos, Chorney – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Chiasson, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Murchison, Heyer

    Diváci: 10 904
    thejrc.org