Kometa Brno – Jihlava 3:2 (po pr.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:3 (po pr.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (0:1 po s.n.) | Olomouc – Zlín 1:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Berani Zlín
Úterý 26.12.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání nakonec končí nejtěsnějším možným rozdílem s nejtěsnější možnou brakovou nadílkou. Třetí třetina příkladně ukázala, že Olomouci v poslední době funguje velmi dobře týmový duch, z čehož mužstvo těžilo v koncovkách posledních tří kol. I proti Zlínu se ukázal tento fakt jako rozhodující, neboť Berani ukázali parádní charakter, když se snažili o vyrovnání do poslední možné vteřiny. Hanáci se tímto výsledkem udrželi na páté příčce, Zlín zůstává po druhé porážce v řadě pořád sedmý. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek svátečního večera. (19:15:02)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 30, Zlín – 21
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 6, Zlín – 4
     
    Nejlepší hráči utkání: Jakub Herman (Olomouc) – Libor Kašík (Zlín)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Honejsek zkoušel dorážet Fořtovo nahození, kotouč ovšem míří pouze do rohu kluziště.
     
    59:53
    I olomoucký kouč Zdeněk Venera si bere time-out!
     
    59:53
    Kubiš se mohutně vřítil na Vyrůbalíka, který byl dost nejistý. Z této aktivity si Zlínští vysloužili ještě jedno vhazování před Konrádem.
     
    59:26
    Kašík je pryč z brány, Zlín hraje v šesti!
     
    59:14
    Trenérský štáb hostí si vybírá oddechový čas!
     
    59:14
    Kubiš se nyní hodně rozčiloval na sudí, kteří mu odpískali v zajímavé pozici úmyslný ofsajd. Zlín se bude muset vrátit až do vlastního obranného pásma, což je v jejich situaci menší komplikace.
     
    58:29
    Zlín stále mohutně tlačí, což se projevuje ohromným množstvím střel na Konráda. Kašík prozatím ještě svou bránu nemá zřejmě v úmyslu opustit.
     
    57:15
    Jerglův brejk pořádně nadzvedl fanoušky obou táborů ze sedadel, neboť puk poskakoval v blízkosti Kašíkovy brány. Kotouč se po chvíli ovšem přehoupl mimo, Berani tak stále ještě živí naději na vyrovnání.
     
    56:25
    Zlínský nápor nyní možná dosahuje svého možného maxima, neboť kohouti už povětšinou jen bezmocně vyhazují. Hanáci si v defenzívě už moc neví často ani rady.
     
    55:28
    Žižka zkoušel nahazovat na soupeřovu klec, jenomže při své snaze jen trefil Matějíčkovy brusle. Puk tak neočekávaně míří až ke Kašíkovi, oba mančafty dostávají chvilku ke střídání.
     
    54:25
    Sedláček měl na holi vyrovnání, když se zjevil přímo před Konrádem. Jeho rána z první ovšem nakonec skončila pouze na hrudi slovenského brankáře v olomouckých službách. Domácí si mohou pořádně, ale pořádně oddychnout.
     
    53:43
    Hra se trochu zostřila po zákroku na Čápa od obránce Řezníčka. Olomouc však nakonec o puk přichází už po krátké chvíli, větší emoce tak nakonec asi na ledě nebudou.
     
    52:39
    Hra nyní probíhá ve velmi rychlém tempu, kdy jeden útok střídá druhý. Ani jeden z mančaftů si však ale nevytváří větší tutovky, mnoho šancí končí ještě v samotném zárodku svého trvání.
     
    51:36
    Vlach unikal po pravém křídle a dostal se přeci jen až k zakončení, tváří tvář Kašíkovi ovšem v konečném důsledku neuspěl. Dřívější souhra na zlínských trénincích zřejmě rozhodla ve prospěch Kašíkovy lapačky.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Herman (Staněk)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Dujsík, Čáp, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – J. Káňa, R. Vlach, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Herman, Jergl.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Valenta, Matějíček, Žižka (A), M. Novotný – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Okál, Honejsek, Klhůfek – J. Ondráček, Popelka, Goiš – Fryšara, P. Sedláček, Illo.

    Rozhodčí: Mrkva, Souček – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5500
    ocianews.com