Benátky n/J – Kadaň 7:3 (kon.) | Vsetín – Motor ČB 3:1 (kon.) | K. Vary – Litoměřice 2:1 (po pr.)
Třebíč – Havířov 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Středa 27.12.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní reklama na hokej je u konce. Zápas zcela naplnil všechna očekávaní šlágru kola a k vidění byla viděna rychlá a atraktivní hra s množstvím šancí. Po druhé třetině vedli Valaši 2:1 zásluhou trefy Davida Vítka. Stejný hráč se dokázal prosadit také ve třetí třetině a po zásluze je určen nejlepším hráčem zápasu a také vyvoláván domácími fanoušky, kteří si v hojném počtu našli cestu na zimní stadion. Také hráči Českých Budějovic však našli v ochozech potřebnou podporu, jelikož na Lapač dorazil také početní zástup českobudějovických fanoušků.
    Vsetínští hokejisté si ještě užívají děkovačky, ode mě je to ale pro dnešek vše. Ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:49:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Motor zkusil zahrozit i v oslabení. Valaši se však bleskově přesunuli do pásma a po Beránkově nepovedené střele na lapačku už se zápas pouze dohrává.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Nedorost – 2 min., držení protihráče).
     
    59:06
    Všichni hráči Vsetína se nastěhovali před prázdnou branku, která však byla velmi dobře bráněna. Rozhodnout mohl Kopta, který ve vzduchu netrefil letící kotouč úplně ideálně.
     
    58:46
    České Budějovice hrají v šesti, Gába je na střídačce.
     
    58:35
    Hosté vyhráli vhazování ve vlastním pásmu a rozehrávají. Jejich akce se přesunula před Šurého, kde si vhazování po jeho levici vydobyl nahozením do lapačky Vlček.
     
    58:00
    Motor má poslední dvě minuty na vyrovnaní, a proto se snaží co nejrychleji dostat do pásma. Hosté mají kotouč na svých hokejkách a snaží se o co nejefektivnější útok.
     
    57:05
    Po rychlém vsetínském přechodu do pásma vypálil od modré Frolo. Jeho střelu tečoval na vrcholu levého kruhu Karafiát a následně trefil puk u levé tyčky také Beránek. Ten už však kotouč pouze nasměroval do Gábovy náruče.
     
    56:26
    Vsetínští obránci si hlídají obrannou modrou čáru a vyhazují. Na druhé modré je však připraven Kutlák, který všechny kotouče vrací zpátky k Šurému.
     
    56:16
    Puk skončil na zakázaném uvolnění, takže uvidíme vhazování po Šurého levici.
     
    56:11
    Hosté se snaží dostat do útočného pásma. To se jim daří, kotouč si však velmi brzy berou domácí, kteří zpoza branky rozehrávají.
     
    55:06
    Také Šilhavý si mohl připsat druhou branku v utkání, když mu v přečíslení nabídl kotouč Vávra. Šilhavý puk pouze tečoval mezi betony Gáby. Tento prostor trefil, brankář Motoru si však šikovně povyjel a kotouč skončil na druhé straně brankoviště.
     
    54:15
    V rohu za brankou hostů se schylovalo k potyčce mezi Galambošem a Březinou. Také tento začínající konflikt po tvrdé srážce u mantinelu rozhodčí včas uhasili.
     
    53:43
    Domácí se usadili v útočném pásmu a spoléhali na střely obránců a případné teče. Od modré vypálil Ostrčil, jehož střelu Gába vyrážečkou vyrazil. Také Frolo se prezentoval pokusem od modré, se kterým si českobudějovický gólman poradil.
     
    52:52
    Vsetín vyhrál vhazování před Šurým a přesná přihrávka našla Karafiáta, který již byl připraven na levém křídle. Karafiát se dostal před tři hráče soupeře, nakonec však nezakončil.
     
    52:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    52:32
    Rychlou protiakci Motoru zakončil obránce Fillman, jehož střela skončila na bránících hráčích Vsetína. České Budějovice pracovaly v rohu kluziště, odkud nakonec domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    52:11
    Valachy třetí branka hodně nabudila a jsou aktivní v útočném pásmu.
     
    50:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Třetí velká šance Valachů v krátkém časovém sledu už končí za zády Gáby. Další přečíslení zakončil DAVID VÍTEK, který nasměroval kotouč na pravý horní roh. Puk se od brankové konstrukce odrazil do brány a Vsetín slaví další přesnou trefu v utkání. Asistence: Jakub Illéš, Radim Ostrčil.
     
    50:20
    Další velká šance v podání Vsetína, přečíslení Šilhavého s Vávrou vystihl bránící Kutlák.
     
    49:28
    Frolo nedovolil soupeři přechod do útočného pásma a vypíchl puk přesně na hokejku Protasenji, který se tak ocitl v brejku. Hostující obránce si k němu najížděl z pravého křídla a dal tak vzniknout situaci jeden na jednoho. Brankář Gába si proti vsetínskému útočníkovi vyjel až na levý kruh a puk zastavil.
     
    49:11
    U hostující střídačky došlo ke střetu Markoviče s Vráblíkem. Vsetínský kapitán se po nepříjemně vypadajícím střetu ztěžka zvedá z ledu a za pomoci spoluhráčů míří na střídačku.
     
    48:36
    Podešvovu nenápadnou střelu z levého kruhu nasměroval Gába betonem do rohu kluziště, hostující celek protečoval do útočné třetiny a Valaši musí založit útok od úplného začátku.
     
    47:15
    Motor střílí hlavně od modré čáry a tyto pokusy hostujícího celku nemusí brankář Šurý hasit. Velké procento z nich totiž zablokuje obrana. I střela Fillmana byla jednou z nich a do útočného pásma se dostávají Valaši.
     
    46:42
    Pýchovu střelu od modré zblokoval Protasenja, jenž si poradil i se zpracováním tohoto skákavého kotouče. Pokus o vyhození končí zakázaným uvolněním.
     
    46:09
    Illéš poslal z vrcholu levého kruhu zadovku na Březinu, který z první vypálil přes clonící hráče. Kotouč se zastavil až o připravený pravý beton gólmana Gáby.
     
    44:47
    Motoru se po několika neúspěšných pokusech o rozestavení formace podařilo začít kombinovat před brankou Šurého. Vsetínský gólman po střele z velké vzdálenosti vyráží puk na hokejku jednoho ze svých spoluhráčů a kotouč se dostává do středního pásma.
     
    44:01
    Beránkovi se nepodařilo udržet útočné pásmo, rozehrávce Jonáka však chyběla přesnost a k puku se opět dostává domácí mužstvo.
     
    43:17
    Vsetín se usadil v útočném pásmu, Motor však začal hrát výrazně aktivněji než tomu bylo například na konci druhé třetiny. Valaši se tedy v útočné třetině moc dlouho neohřáli a Vráblík rozehrává.
     
    42:34
    Vsacané vyhazují za Gábovu branku, kde se puku chopil Nedorost. Nedorost se po pravém křídle dostal až do dobré střelecké pozice, odkud minul branku Vsetína.
     
    42:06
    Vsetín se ještě nedostal do útočného pásma, Motor si vytváří dobrý nápor, který však zatím nebyl zakončen střelou na branku.
     
    40:52
    Protasenja vyhodil z mezikruží vlastního pásma jen na hokejku Čermáka. Útočník Českých Budějovic si najel na vrchol levého kruhu, odkud vypálil. Puk se zastavil na bruslích Ostrčila, který má nyní kotouč pod kontrolou.
     
    Dnešní utkání sleduje 4821 diváků.
     
    40:18
    Valaši si za vlastní brankou nerozuměli úplně nejlépe, čehož využil Kutlák ke střele od modré. Šurý měl zmenšený výhled, zasahovat ale nemusel, jelikož kotouč byl tečován vysoko nad jeho branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nebyla přesným pokračováním té první, hlavně co se herního tempa týče. Oba celky začaly opatrněji než v první třetině, což nezměnilo ani vyloučení Kučného. Hosté se následně dostali do přečíslení, ve kterém si výborně vedl gólman Šurý. Oba týmy si zkusily po jedné další přesilové hře, bez úspěchu. Necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny se však Vsetín dostal zaslouženě do vedení, jelikož Valaši byli aktivnější v útočné třetině a měli také více střeleckých šancí. Na listinu úspěšných střelců se v 37. minutě zapsal Vítek, který se nejlépe zorientoval na brankovišti a poslal puk nad levý beton Gáby.
    Třetí třetina začne cca v 19:11.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Novák si nabruslil do středního pásma, odkud poslal střelu na vsetínskou branku. Šurý na tento pokus neviděl dostatečně dobře, k jeho štěstí však puk přesně zasáhl lapačku.
     
    38:16
    Vsetín se usadil v mezikruží útočného pásma, kde se mu i přes dobrou obranu soupeře podařilo procedit tři přihrávky. Ta poslední skončila na hokejce Březiny, jenž zakončoval od levé tyčky. Gába celou situaci bedlivě pozoroval a svou levou tyčku si dobře pohlídal.
     
    37:17
    Ostrčil zavezl kotouč za vlastní branku a rozehrává. Valaši protečovávají do útočného pásma, kde jsou však aktivně napadáni.
     
    36:12
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Illéš na levém křídle obešel Galamboše a těsně bráněn poslal na branku bekhendový pokus. Před brankovištěm stál připravený DAVID VÍTEK, který nejprve nastřelil levý beton a Gáby a poté zvedl kotouč nad beton, čímž jej dostal až za brankovou čáru. Asistence: Jakub Illéš, Jiří Karafiát.
     
    35:43
    Skóre se mohlo měnit i na druhé straně, proti střele od modré zasáhl Šurý levým betonem. Vsetínský gólman si poradil i s následným brejkem Čermáka, kotouč ukrývá pod lapačkou.
     
    35:00
    Již poněkolikáté se vhazuje po levici českobudějovického gólmana. Vsetínští se totiž většinou snaží využít vyhraného vhazování okamžitě, a to pohotovu střelou.
     
    34:48
    Valaši vypálili ihned po buly a Gába ukryl kotouč v lapačce. Po této akci se za brankou Českých Budějovic schylovalo k potyčce mezi Pavlinem a Šilhavým, kterou však rozhodčí včas vyřešili.
     
    34:42
    Illéš nahrál od mantinelu do jízdy Šilhavému, který bekhendem minul pravý horní roh branky Motoru.
     
    33:29
    Domácí v plném počtu.
     
    33:10
    Gólem to mohlo skončit také na druhé straně, kde si sám před gólmana najížděl Markovič. Kotouč mu z hole vypíchl brankář Gába.
     
    32:31
    Vlček se po pravém křídle dostal až těsně před brankoviště Šurého, kam se ještě nestihla vrátit vsetínská obrana. Šurý si proti střelci prvního českobudějovického gólu povyjel a hrozilo, že jej Vlček obhodí, což se také stalo. Ke štěstí domácích byl u pravé tyčky připraven zaskočit za gólmana Kopta.
     
    31:36
    Vávrovi se podařilo okamžitě po vhazování vyhodit kotouč na druhou stranu kluziště a nyní získává pro svůj tým cenné sekundy.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min., sekání).
     
    31:20
    Vsetín se dokázal ze středního pásma opět šikovně dostat před Gábu a od modré poslal kotouč na branku obránce Janáček. Hostující brankář má puk ve své moci.
     
    30:55
    Valaši se drží v útočném pásmu, přihrávky jim však odskakují od hokejek.
     
    30:04
    Kopta byl mezi modrými čarami v dobré pozici, aby vyslal některého ze svých spoluhráčů do brejku. Byl však odzbrojen hostujícím Heřmanem, který puk dostal za vlastní branku, odkud v klidu připravuje rozehrávku.
     
    29:21
    Motor je v plném počtu a hned to také dokazuje svou aktivitou v útočné třetině. Pokusy hostujícího celku jsou však zatím nepřesné a Šurý zasahovat nemusí.
     
    28:54
    Hosté v plném počtu.
     
    28:03
    Dundáčkův pokus od modré tečoval u levé tyčky Šilhavý. Po další kombinaci si na pravý kruh nabruslil Podešva, přes bránící hráče však puk nedostal. Ke střele se dostal také Vávra, jenž ze stejné pozice jako jeho spoluhráč těsně minul pravou tyčku.
     
    27:44
    Valaši jsou již nastěhováni v útočném pásmu a kombinují. Od modré vypálil Teper, jeho pokus byl tečován nad branku. Vsetín se hodně tlačí do brankoviště, což Gábovi hodně znepříjemňuje práci.
     
    27:22
    Vsetínu se zatím nedaří dostat do pásma a šance vznikají naopak na druhé straně.
     
    26:54
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Kučný – 2 min., podražení).
     
    26:39
    Motor se dostal do přečíslení dva jednoho. Z levého kruhu poslal přihrávku na druhou stranu Vlček, na vrcholu pravého kruhu nastavil hokejku Dostálek, který tak kotouč tečoval za přemisťujícího se Šurého. Vsetínský gólman se stačil bleskově přesunout a na poslední chvíli vložil do tečované střely beton.
     
    25:32
    Hra se odehrává ve středním pásmu. Valaši se vzdali kotouče nahozením za branku, kde se puku chopili hráči Českých Budějovic. Dostálek však také pouze nahodil a zpoza Šurého branky rozehrává Teper.
     
    25:22
    Hosté v plném počtu.
     
    24:32
    Vávra se procpal mezi třemi hráči soupeře do mezikruží, kde byl však zastaven Doktorem. Kotouč ale stále zůstává před Gábou a Vsetínu nic nebrání v náporu.
     
    23:51
    Podešva vyhrál vhazování a díky němu se Valaši drží v útočné třetině. Ze strany Vsetína byla zahájena přesilovková kombinace.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Kučný – 2 min., podražení).
     
    23:10
    Po přihrávce Nedorosta se sám před brankou ocitl Novák a dotěrně se snažil procpat puk mezi Šurého betony. Vsetínský gólman tuto šanci pokryl.
     
    22:24
    Valaši jsou zatím na buly úspěšnější, nyní však ve středním pásmu uspěl centr první formace Motoru, Peter Galamboš, a nahodil na vsetínskou branku. Šurý ukrývá puk v lapačce.
     
    21:43
    Podešva vypálil okamžitě po buly v útočném pásmu, pohotovou střelou nastřelil vyrážečku Gáby. Následně se před brankou strhl chaos, ze kterého mohl těžit Šilhavý. Tato akce dopadla lépe pro Motor.
     
    21:04
    Frolova střela od modré skončila na bruslích Vráblíka. Šance chopit se kotouče se tedy objevila na straně Motoru a tým z Českých Budějovic ji zkušeně využil. Přechod přes útočnou modrou čáru je však zatím pro hosty tvrdým oříškem.
     
    20:03
    Kopta uspěl proti Galambošovi na buly a Vsetín se hned nahrnul do útoku. Valaši Gábovi dobře clonili v předbrankovém prostoru, Janáček i přes to trefil od modré pouze betony.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina utkání mezi Vsetínem a českobudějovickým Motorem končí remízou. Na světelné tabuli svítí skóre 1:1, více ze hry však měli domácí, kteří svého soupeře také přestříleli. Valaši otevřeli gólový výčet v 8. minutě, kdy se po velkém tlaku v přesilové hře prosadil Šilhavý. Navyšovat mohl Markovič, ale záhy už se musel do své branky otáčet také Šurý, kterého propálil Vlček. Závěr třetiny přinesl početní výhody na obou stranách, tentokrát však bez využití, což ale na atraktivitě hry neubralo.
    Druhá třetina začne cca v 18:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Domácí v plném počtu.
     
    19:01
    Teper poslal puk zpoza vlastní brány do středního pásma, kde byl u mantinelu připraven Šilhavý. Ten se bleskově dostal do pásma a poslal zadovku na právě najíždějícího spoluhráče. Slibná akce nakonec střelou nekončí.
     
    18:09
    Kotouč poskakoval u betonů Šurého, kde si jej našel Nedorost. Útočník Českých Budějovic ale puk švihem odpálil za branku a Vsetín vyhazuje.
     
    17:41
    Vávra s Podešvou se ocitli na modré čáře, proti nim však stála přesila soupeře, se kterou si prvně jmenovaný nakonec na pravém kruhu nevěděl rady a provinil se sekáním.
     
    16:51
    Beránek čekal u levé tyčky na teč Teperova pokusu z levého kruhu. Na brankoviště se puk dostal, přes dobře bránícího hráče ale Beránek nezakončil.
     
    16:38
    Hosté v plném počtu.
     
    15:58
    Valaši se dokázali usadit v pásmu, jsou však nyní nejistí v soubojích o puk, a proto se nedostávají do větších šancí.
     
    15:23
    Českým Budějovicím se zatím daří vyhazovat kotouče k Šurému.
     
    14:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gába – 2 min., vysoká hůl). Trest odpyká Luboš Rob.
     
    14:15
    Hostující celek se snaží udržet v pásmu, střely však nejsou pro Šurého nijak nebezpečné.
     
    12:43
    Valaši Gábovi zcela znemožnili výhled na střelu od modré, kterou se na hranici brankoviště snažili tečovat hned tři hráči domácího celku. I přes veškerou snahu Vsetína se k Českým Budějovicím přiklonila štěstí a Gába podruhé neinkasoval.
     
    11:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostující celek vyrovnává zásluhou FILIPA VLČKA, který propálil brankáře Šurého střelou z levého kruhu na vzdálenější tyčku. Asistence: Žiga Pavlin, Miloslav Čermák.
     
    11:10
    Gólman Šurý si nyní poslechl, jak zní jeho branková konstrukce. České Budějovice se usazují v pásmu, zatím však pokus z mezikruží trefuje jen pravou tyčku.
     
    10:20
    Rozhodčí signalizoval vyloučení a na trestnou lavici měl usednout jeden z hráčů domácího celku. Jiří Kučný však předvedl gesto fair play, když přiznal, že se o faul nejednalo, a trest odvolal.
     
    09:36
    Novákovo nahození ze středního pásma skončilo na betonech Šurého, který v klidu rozehrává. Hra se nyní trochu zklidnila a oba týmy se snaží dostat kotouč do útočné třetiny.
     
    08:55
    Sám a nikým nebráněn se v útočném pásmu ocitl Markovič, najel si před branku soupeře a snažil se zakončit mezi betony. Na Gábu zblízka nevyzrál.
     
    08:33
    Vsetín je stále při chuti a po nepřesných střelách Motoru se opět vydal do útočného pásma. Z vrcholu levého kruhu pálil Vítek, jeho střela byla nepřesně tečována a skončila tedy v ochranné síti.
     
    07:50
    Vsetín právě vstřelil branku!
    VOJTĚCH ŠILHAVÝ využívá přesilovou hru čtyři sekundy před vypršením trestu Českých Budějovic. Valaši si dokázali vytvořit před brankou svého soupeře tlak, který zakončilo přesné sklepnutí kotouče nad vyrážečku. Asistence: Filip Dundáček, Martin Podešva.
     
    07:15
    Další úspěšné vhazování v útočném pásmu na straně Vsetína dalo vzniknout přesilovkové kombinaci, na jejímž konci stál Janáček. Střelu od modré se snažil v předbrankovém prostoru tečovat Protasenja, neúspěšně.
     
    06:58
    S komplikacemi se Valaši po českobudějovickém vyhození dostali opět před Gábu. Nejprve z dálky pálil Ostrčil, druhá střela patřila Březinovi, který z vrcholu pravého kruhu trefil jen připraveného brankáře.
     
    05:59
    Vsetín vyhrál buly a puku se na modré chopil v roli falešného obránce Karafiát. Mladý útočník se našel místo na středu kluziště a vypálil. Jeho střela se proletěla nad levým horním rohem.
     
    05:54
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., držení protihráče).
     
    05:04
    Obětavou hru podtrhují souboje o puk u mantinelu. Nejúspěšnější byl Vlček, od kterého však kotouč na modré přebral Illéš a bez problému se vydal sám do pásma, kde už mu zdárně sekunduje Karafiát.
     
    04:15
    Dundáčkovu střelu od modré mohl v mezikruží tečovat Šilhavý. Hra se stále odehrává před Gábou, který se musí ve své brance opravdu rychle otáčet. Střela Vávry jen těsně minula levou tyčku.
     
    03:36
    Motoru se nedařilo dostat za obrannou modrou čáru a kotouče se chopil Březina, jenž si puk zpracoval a z pravého kruhu vypálil těsně vedle hostující branky.
     
    02:44
    Vidíme rychlý hokej s šancemi na obou stranách. Hostující celek má nyní kotouč na svých hokejkách a snaží se dostat z pásma. Valaši jsou neodbytní a aktivně napadají.
     
    02:21
    Po pravém křídle se do útočného pásma dostal Šilhavý, jeho zakončení do horního rohu vykryl gólman Gába, k dorážce se však dostal ještě Vávra. Vávrovu střelu se rozhodla zblokovat hned dvojice hráčů Českých Budějovic, která nyní výrazně pomohla Gábovi.
     
    01:16
    Dostálek prokličkoval až na pravý kruh, kde čekal na někoho ze spoluhráčů. Nakonec se však rozhodl najet sám před brankoviště Vsetína a zakončit. Pokus na pravý beton Šurý kryje.
     
    00:41
    Teper vybojoval puk za vlastní brankou a nahazuje do útočné třetiny. Na kotouči se však velmi záhy ocitá Motor a jede k brance Šurého.
     
    00:02
    Kopta vyhrál úvodní vhazování a po zavezení kotouče do pásma také vystřelil. Jeho pokus zblokovala hokejka hostujícího hráče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledě už se za doprovodu vsetínské hymny objevují také borci ve žlutozelené kombinaci.
     
    Na ledovou plochu právě přichází tým Českých Budějovic. Hráče z jihu Čech bouřlivě vítá zaplněný sektor hostujících fanoušků.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Teper, Janáček, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Holomek, Žák – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Podešva, Šilhavý, Vávra – Karafiát, Illéš, Vítek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Dostálek, Pajič, Nedorost – M. Bárta, Rob, Čermák – Heřman, Galamboš, Jonák – Doktor, Vlček, L. Květoň.

    Rozhodčí: Vrba, Doležal – Beneš, Polák.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Po třech porážkách si Valaši zlepšili náladu v Havířově, kde se jim podařilo dvakrát dostat do vedení a zápas nakonec dospěl až k samostatným nájezdům. V dovedností soutěži vybojovali bonusový bod zásluhou Jakuba Tepera právě Vsacané. Výkony Vsetína jsou jako na houpačce, i přes to na Valašsku stále žije vidina play-off. Na osmý Havířov ztrácí Valaši šest bodů, navíc mají zápas k dobru.

    Zápas minulého kola
    Havířov – Vsetín 2:3sn

    První místo v kanadském bodování Vsetína patří jednomu ze dvou nejlepších střelců soutěže, Davidu Březinovi (17+14). Se sedmi góly a čtrnácti asistencemi je druhým nejproduktivnějším kapitán týmu Jaroslav Markovič.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Tým z Českých Budějovic v dosavadním průběhu sezóny nasbíral 68 bodů, které jej vynesly až do čela tabulky. Za posledních sedm kol našel Motor přemožitele jen jednou, a to když v domácím prostředí podlehl Prostějovu. České Budějovice tak poznaly domácí prážku vůbec poprvé a Jestřábi si na Hanou odvezli všechny body.  Kvalitu týmu z jižních Čech potvrzuje také to, že před domácí porážkou dokázal bodovat v deseti utkáních v řadě.

    Zápas minulého kola
    České Budějovice – Frýdek-Místek 4:1

    Nejproduktivnějším hráčem v českobudějovickém kádru je s třiatřiceti body za 13 gólů a 20 asistencí zkušený Václav Nedorost. S odstupem jedenácti kanadských bodů najdeme v tabulce za ním Miloslava Čermáka (6+16).  
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Po vánočních svátcích je na programu opět WSM Liga a s ní i zápas mezi VHK ROBE Vsetín a ČEZ Motor České Budějovice. Toto dnešní utkání je stoprocentně šlágrem kola a dozajista přiláká mnoho příznivců obou celků i do ochozů Lapače.

    České Budějovice už se na Lapači jednou představily, svého soka v jeho domácím prostředí přehrály poměrem 4:1. Motor však dominuje hlavně v domácím prostředí, odkud si Vsacané vezli na Valašsko nelichotivou porážku 0:8. Zajímavostí je, že první branku tohoto utkání vstřelil vsetínský odchovanec Petr Vampola, pro něhož to byl zároveň první zápas a první branka v dresu Českých Budějovic.

    Vzájemná utkání v sezóně
    30.9.2017 Vsetín – Č. Budějovice 1:4
    4.11.2017 Č. Budějovice – Vsetín 8:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 8. Šilhavý (Dundáček, Podešva), 37. Vítek (Illéš, Karafiát), 51. Vítek (Illéš, Ostrčil) – 12. Vlček (Pavlin, Čermák)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Teper, Janáček, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Holomek, Žák – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Podešva, Šilhavý, Vávra – Karafiát, Illéš, Vítek.
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Dostálek, Pajič, Nedorost – M. Bárta, Rob, Čermák – Heřman, Galamboš, Jonák – Doktor, Vlček, L. Květoň.

    Rozhodčí: Vrba, Doležal – Beneš, Polák

    Diváci: 4821
    thejrc.org