Kanada – Finsko 4:2 (kon.) | Dánsko – USA 0:9 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Bělorusko
Středa 27.12.2017, 21:10 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:16 Philipp KURASHEV - 3:2
     
    51:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté s helvétským křížem na prsou otáčejí skóre. Po vyhraném buly ve středním pásmu se protáhl podél hrazení přes modrou čáru Maillard a jeho přihrávku využívá prudkou střelou po ledě z první PHILIPP KURASHEV.
    Asistence: Guillaume Maillard, Marco Miranda.
    48:12 Valentin NUSSBAUMER - 2:2
     
    48:12
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V rohu kluziště se zmocnil Burovcevovy nepovedené přihrávky podél mantinelu Leuenberger a po jeho přiťuknutí VALENTIN NUSSBAUMER zblízka vyrovnává.
    Asistence: Sven Leuenberger.
    44:25 Viktor BOVBEL - 1:2
     
    44:25
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Od modré čáry pálil po vyhraném vhazování Suško, jeho střelu ještě tečoval Litvinov a do brány ji pohotově doklepl VIKTOR BOVBEL. Vyloučení Švýcarů tak soupeř trestá za pouhých 7 vteřin.
    Asistence: Ilja Litvinov, Maxim Suško.
    18:34 Maxim SUŠKO - 1:1
     
    18:34
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Tak už to v hokeji bývá, Bělorusové přežili velký tlak a sami udeřili. Šarangovič forčekingem za švýcarskou bránou vybojoval puk na Kurashevovi, následovaly dvě rychlé přihrávky a Martyňukova střela, kterou nadvakrát dorazil za ležícího Wüthricha kapitán MAXIM SUŠKO.
    Asistence: Vladislav Martyňuk, Vladislav Gabrus.
    8:07 Nicolas MÜLLER - 1:0
     
    8:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném vhazování uzmul volný kotouč za bránou NICOLAS MÜLLER a přihrál za sebe Rivovi, jehož střelu poté sám s notnou dávkou štěstí dorazil ze skrumáže mezi Griščenkovy betony.
    Bez asistence.
    Marken.cz

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 9. Müller, 49. Nussbaumer (Leuenberger), 52. Kurashev (Maillard, Miranda) – 19. Suško (Martyňuk, Gabrus), 45. Bovbel (Litvinov, Suško)


    Švýcarsko: Wüthrich (Ritz) – Geisser, Gross (A), Riva, Egli, Barandun, Berni, Le Coultre – Müller, Miranda (A), Kurashev – Sigrist, Eggenberger (C), Heim – Maillard, Nussbaumer, Simic – Jäger, Leuenberger, Rohrbach.
    Bělorusko: Griščenko (Rodik) – Sokolovskij, Burovcev, Derjabin, Jerjomenko, Gostev, Martyňuk, Gabrus – Litvinov, Martynov, Drozdov – Bovbel, Šarangovič (A), Suško (C) – Rjadčenko (A), Pisčuk, Grinkevič – Lukaševič, Michalčuk, Anisimov – Astaševič.

    Rozhodčí: Sjoqvist (SWE), Thomson (USA) – McCrank (CAN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 5224
    thejrc.org