Hämeenlinna – Riga 3:4 (po pr.) | Davos – Mountfield HK 5:1 (kon.)
konec
HC Davos
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Mountfield HK
Středa 27.12.2017, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:00
    Opět v permanenci hradecký brankář, který pohlídal bekhendovou střelu lapačkou.
     
    49:18
    Pavelka hokejkou vleže zastavil pomalu jedoucí puk za brankovou čáru.
     
    49:10
    Kessler se dostal do třetí gólovky v zápase ale opět ztroskotal na Pavelkovi. Ten se zase otáčel, jestli mu puk neprošel výstrojí, ale zůstal v ní.
     
    46:33
    Nygren od modré čáry vypustil pořádnou dělovku, po které se do sebe pustili Cibulskis s Morinem. Ani jeden z hráčů nechtěl přestat i když se je od sebe snažili odtrhnout dva rozhodčí. Alespoň z tohoto souboje odešel Hradec jako vítěz. Davos ale bude hrát přesilovku, protože Cibulskis obdržel 2+2.
     
    46:13
    Dino Wieser střílel golfem z kruhu a Pavelka netušil, kde má kotouč. Našel ho ale před svým betonem, tak jej rychle přikryl.
    44:35 Jiří ŠIMÁNEK - 5:1
     
    44:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    JIŘÍ ŠIMÁNEK se dostal osamocen před van Pottelbergha a uklidil kotouč pod horní tyčku! Nebude to pro Hradec s nulou. Asistence: Oskars Cibulskis, Petr Zámorský.
     
    44:20
    Teď už se dostal a byla z toho střela z mezikruží, kterou zlikvidoval van Pottelberghe.
     
    43:10
    Félicien Du Bois je vyloučen za hákování. Hradec má šanci na čestný gól.
     
    42:48
    Teď se Pavelka roztáhl na brankové čáře a zabránil dalšímu gólu!
    42:34 Jeremy MORIN - 5:0
     
    42:34
    Davos právě vstřelil branku!
    A další využitá přesilovka Davosu, je to 5:0! JEREMY MORIN využil toho, že se puk odrazil od Pavelky do nebezpečného prostoru a doklepl kotouč do úplně prázdné brány. Asistence: Tomi Sallinen, Robert Kousal.
     
    41:47
    René Vydarený jde na trestnou lavici na dvě minuty za krosček.
     
    34:03
    Už to vypadalo, že Davos přidal pátou branku, ale po poradě s videorozhodčím se přišlo na to, že puk se celý za brankovou čáru nedostal. Je z toho ale vyloučení pro Filipa Pavlíka za podražení.
    33:36 Brandon BUCK - 4:0
     
    33:36
    Davos právě vstřelil branku!
    Tohle už zavání pro český tým debaklem. BRANDON BUCK zůstal absolutně nepokrytý na útočné modré a samostatný únik zakončil bekhendovým blafákem mezi nohy Pavelky. Asistence: Noah Schneeberger.
     
    32:52
    Michal Dragoun mimo hru při přechodu do útočného pásma zcela nepochopitelně trefil domácího hráče a je potrestán za nedovolené bránění.
     
    32:35
    Nádherná kombinace Hradce, ale opět to nekončí gólem. Kdyby byl Mountfield efektivnější, mohl to být dnes vyrovnaný zápas.
     
    32:17
    Chris Egli byl odstrčen Červeným z pásma jako mimino na dětské tříkolce a ve snaze dostat se zpátky do hry použil svojí hokejku jako hák, což neuniklo pozornosti rozhodčím.
     
    30:55
    Michal Dragoun měl na holi první branku Hradce po přihrávce od Bergera, ale napálil puk jen do van Pottelbergha.
    25:05 Gregory SCIARONI - 3:0
     
    25:05
    Davos právě vstřelil branku!
    Davos na ledě dominuje a i tuto přesilovku sehrál fantasticky. GREGORY SCIARONI dostal přihrávku skrz celé pásmo a střelou bez přípravy nedal Pavelkovi nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Mikael Johansson, Simon Kindschi.
     
    24:20
    Další komplikací pro Mountfield je vyloučení Michala Dragouna za nedovolené bránění.
    23:35 Tomi SALLINEN - 2:0
     
    23:35
    Davos právě vstřelil branku!
    Druhá branka do sítě Jaroslava Pavelky. Nygren střílel od modré čáry a TOMI SALLINEN do jeho rány strčil hůl i přesto, že byl hodně těsně bráněn. Asistence: Magnus Nygren.
     
    21:25
    Mountfield HK propadl v útočné třetině a Davos jel do přečíslení třech proti jednomu, ale Petr Zámorský převedl skvělý obranný zákrok a celou situaci uhasil.
     
    17:20
    Hradec je usazen v pásmu a kombinuje, jenže první střela, která přišla, příliš neohrozila van Pottelbergha. Teč Červeného totiž zamířila přímo do jeho hrudi.
     
    16:54
    Přesilová hra pro Hradec. Ve středním pásmu zahákoval Samuel Walser Lhotáka a už sedí na trestné lavici. Tedy spíš na pohodlném trestném křesle, které je na Spengler Cupu k dispozici.
    16:25
     
    16:25
    A stejný hráč zahazuje další loženku! Respektive mu ji zkazil Jaroslav Pavelka. Kessler vyjel úplně sám zpoza brány a snažil se natáhnout si gólmana Hradce do forhendu, jenže ten se nenechal a holí vyrazil kotouč nad bránu.
     
    16:10
    Tempo je opravdu strhující. Kessler byl mezi kruhy v dokonalé pozici, ale na poslední chvíli mu ránu překazila hradecká hůl.
     
    13:08
    V oslabení vyrazil do útoku Lukáš Cingel, který z velké blízkosti nevyzrál na domácího gólmana.
    11:29
     
    11:29
    Jaroslav Pavelka se nenechal rozhýbat a poradil si i s tečí těsně před ním. Puk mu zůstal volný pod betony, ale rázná hradecká obrana si s vetřelci poradila.
     
    11:12
    A další slušná šance Hradce, jenže tu opět zlikvidoval brankář modrých a za jeho bránou si následně počínal nedovoleně Rudolf Červený a odchází na trestnou za držení.
    08:40
     
    08:40
    Neskutečné, kolik prostoru dostal střelec první branky Morin, který vyjel zpoza brány a měl ještě prostor mezi kruhy na dorážku. Na Hradci se zřejmě projevuje včerejší zápas a hráči potřebují rozjezdit nohy.
     
    08:15
    Lukáš Lhoták se po tandemu dostal do skvělé pozice, ale možná trošku zbytečně střílel příliš brzy. Puk měl navíc za sebou, takže ani kvalita střely neměla gólové parametry.
    04:45
     
    04:45
    První větší příležitost Hradce měl Jiří Šimánek, který ale jenom zvedl hlavu ke stropu Vaillant Areny, protože ho vychytal van Pottelberghe.
    03:00
     
    03:00
    A další obrovská šance domácího mužstva! Jeden z hráčů švýcarského týmu se natlačil do brankoviště, ale puk projel těsně vedle Pavelkovy brány.
     
    01:02
    Další šance Davosu, ale tentokrát si dokázal Jaroslav Pavelka poradit. To je těžký start pro hradeckého brankáře.
    00:37 Jeremy MORIN - 1:0
     
    00:37
    Davos právě vstřelil branku!
    No tak to bylo hodně rychlé. K radosti domácího publika se prosazuje JEREMY MORIN, který využil chybného střídání Hradce a z pravého kruhu trefil naprosto přesně k protější tyči.

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 1. Morin, 24. Sallinen (Nygren), 26. Sciaroni (Mi. Johansson, Kindschi), 34. Buck (Schneeberger), 43. Morin (Sallinen, R. Kousal) – 45. Šimánek (Cibulskis, Zámorský)


    HC Davos: van Pottelberghe (Senn) – Nygren, Lofquist, Du Bois, Kindschi, Paschoud, Schneeberger, Jung, Heldner – Sallinen, Morin, R. Kousal – Mi. Johansson, Sciaroni, Kessler – Buck, M. Wieser, Little – Egli, D. Wieser, Walser.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Graňák, Gregorc, Zámorský, Cibulskis, Pláněk, Vydarený, F. Pavlík, Gernát – Vopelka, Koukal, Červený – Látal, Džerinš, Smoleňák – Berger, Dragoun, Šimánek – Zigo, Cingel, Lhoták.
    thejrc.org