Třinec – Olomouc 3:4 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Litvínov 0:2 (kon.) | Chomutov – Plzeň 7:6 (po pr.)
Jihlava – Vítkovice 1:2 (po pr.) | Pardubice – Kometa Brno 0:2 (kon.) | Sparta – Liberec 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 28.12.2017, 19:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání dovršilo svého konce a lépe ho zvládla pražská Sparta, kterou nasměroval k tříbodové výhře dnešní autor hattricku Richard Jarůšek, který svoje dílo dokonal trefou ve třetím dějství. Liberec dnes ani jednou neskóroval a vrací se domů s prázdnou. (21:26:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Domácí sice prohráli buly v útočném pásmu, Šmíd posunul na Vlacha, u kterého také dnešní utkání končí. O vítězi je rozhodnuto!
     
    59:54
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Kolmann – 2 min., krosček).
     
    59:07
    Oba týmy hrají ve stejném počtu. Liberečtí se ještě snaží usadit před Aittokalliem, Šmíd dostal skvostnou přihrávku, ale minul.
     
    58:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Jánošík – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dominik Uher – 2 min., hrubost).
     
    58:03
    A pozor! Na ledě se strhla bitka mezi Adamem Jánošíkem a Dominikem Uherem. Bitka dopadla nerozhodně a rozhodčí oba kohouty roztrhl a poslal do šaten.
     
    57:55
    Dominik Uher nyní parádně vybídl ke skórování Jaroslava Hlinku, který v samostatném nájezdu udělal forhendový blafák, který ale Will dokázal zneškodnit!
     
    56:57
    Petr Vrána se nyní výborně vrátil do obranného pásma, kde čistě dohrál Patrika Maiera. Domácí už pečlivě brání střední pásmo a nedovolují Libereckým dostat se do větších příležitostí.
     
    56:18
    Pro sparťany mohlo být ještě lépe! Šance se teď přelévají ze strany na stranu a Richard Jarůšek to teď udělal skvěle. Podržel puk, vystřelil a puk si ještě hledal Uher. Druhý zmiňovaný ale nemířil přesně.
     
    55:20
    Severočeši opět zahrozili v útočném pásmu! Martin Ševc se vydal na útočný výlet, následně přihrál na osu Martinu Bakošovi, ale proti jeho střele se zase předvedl domácí brankář Aittokallio.
     
    54:54
    Jan Ordoš se za brankou Sparty dostal trochu do klinče, a tak nemohl pořádně operovat s pukem na holi. Toho sparťané využili a dostali puk do středního pásma.
     
    54:15
    Alexander Reichenberg ještě udržel puk v útočném pásmu, za pukem se ještě snažil jet Klimek, ale hostující beci byli včas na svém místě.
     
    54:01
    Na druhé straně mohl zase skórovat Martin Bakoš, jeho dobrou střelu od modré čáry ale výborně zablokoval bránící Petr Kalina. Dobrý počin sparťanského obránce.
     
    53:40
    Pražané nemají dost a chtějí přidat další branky do hostující klece. Andrej Kudrna v dobré rychlosti ve středu kluziště trefil jen brankáře Willa.
    53:04 Richard JARŮŠEK - 3:0
     
    53:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Liberečtí se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho, které Kvapil nevyřešil přihrávkou na Špačka dobře. Vzápětí zaútočili sparťané a RICHARD JARŮŠEK dnes dovršil hattrick! Sparťanský forvard si našel puk a dokázal ho poslat do branky. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kalina.
     
    52:09
    Sparťané se však rychle vrátili do útočného pásma a hned to zavánělo gólem. Pech našel Pavelku, ten chtěl celou situaci ještě vyšperkovat na Formana, ale domácí útočník s touto přihrávkou už nepočítal.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 20. Jarůšek (Kudrna, Z. Michálek), 35. Jarůšek (Říčka, T. Pavelka), 54. Jarůšek (Pech, Kalina)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Mikuš, Kalina, Švrček, Piskáček, Nedomlel – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Kumstát, Pšenička, Uher.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc, Pyrochta, Šmíd, Kolmann, Jánošík, Maier, Havlín – L. Krenželok, P. Jelínek, Lakatoš – M. Kvapil, J. Mikyska, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Jašek – J. Vlach, Vantuch, D. Špaček.

    Rozhodčí: Kika, Bulanov – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org