SHK Hodonín – Poruba 2011 3:4 (kon.) | Řisuty – Letňany 3:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Čtvrtek 28.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Poruba od posledního střetu s hodonínskými hokejisty zažívá kolísavé období. Nejprve porazili v derby opavský Slezan až po samostatných nájezdech. Poté přišly dva zápasy, ve kterých jsme se dočkali překvapivých výsledků.

    Nejprve prohráli před zraky svých fanoušků s nepříjemnými Bobry z Valašského Meziříčí o čtyři branky, přesněji 2:6. Poté Ostravané zajížděli na plochu Nového Jičína, kde se zrodilo další velké překvapení. Domácí hokejisté hráli takticky odzadu a Porubu nakonec udolali poměrem 2:1.

    Pak přišla dvouzápasová radost, kdy v prvním ze dvou doposud odehraných utkání na domácím ledě porubští hokejisté přivítali kopřivnickou Tatru. Poruba vyhrála první a třetí periodu vždy o jeden gól, zatímco Kopřivnice vyhrála jen tu druhou také jen o gól, a tak se z toho vyklubal výsledek lépe znějící pro Ostravany, kteří tedy vyhráli 2:1 a získali tak všechny tři body.

    V posledním předvánočním kole se Ostravané vypravili dobýt dračí tvrz do Šumperku. Draci jsou na domácí půdě opravdu nepříjemným soupeřem. Odhodlaná Poruba však nezahálela a statečně se svému soupeři postavila zejména ve druhé třetině, kterou vyhrála o jednu branku. Jelikož ty dvě ostatní periody skončili vyrovnaným výsledkem, tak si Ostravané mohli užít jednobrankovou výhru už po základní hrací době.

    Poruba si drží první příčku s šestapadesáti body za pětadvacet odehraných zápasů. Svým soupeřům udělila lekci v podobě 117 branek. Poruba má také nejlepší obranu v lize, což potvrzuje pěkné číslo inkasovaných branek, které činí osmašedesát gólů. Před hodonínskými Drtiči mají náskok tří bodů.
     
    SHK Hodonín

    Od posledního střetu s Porubou, se kterou Drtiči prohráli, se hodonínským hokejistům daří náramně. Odehráli pět utkání, ve kterých ztratili jen pouhý jeden bod za vítězství v prodloužení proti Bobrům z Valašského Meziříčí.

    V dalším kole do Hodonína přijeli Ďáblové z Nového Jičína, kteří dvě kola před tímto střetem udolali první Porubu. Už podle tohoto faktu bylo jasné, že zápas to nebude rozhodně jednoduchý, a tak to i přesně bylo. Výsledkově to vypadalo na napínavou bitvu, ale pro oko fanouška to nebyl ani nijak záživný hokej. Drtiči nakonec zvítězili poměrem 2:1 v základní hrací době.

    V posledním předvánočním kole hodonínští hokejisté vyrazili na led kopřivnické Tatry, která dvě kole předtím svedla téměř vyrovnaný boj s Porubou a prohrála jen o jednu branku, ale v dalším zápase si přijela pro výprask do Šumperka. I přesto bylo jasné, že Kopřivnice bude nelehkým soupeřem, což se nakonec potvrdilo.

    První třetina skončila vyrovnaná po dvou brankách na každé straně, zatímco ta druhá perioda se ukázala být rozhodující. Tuhle část Drtiči vyhráli o dvě branky a mohli si tak odnést klid do kabin. Ve třetí třetině si svůj náskok pohlídali a z Kopřivnice si tak odvezli plný bodový zisk.

    Hodonínský klub stále přetrvává na druhé příčce s třiapadesáti body za šestadvacet odehraných zápasů. Svým soupeřům nasázeli celkem 118 branek a sedmasedmdesát jich obdrželi. Na první Porubu ztrácejí pouhé jedno vítězství v základní hrací době, ale Poruba má jeden zápas k dobru. Před třetím Šumperkem mají náskok v podobě sedmi bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, (Haloda O.) – Sedlák, Mojžíš (A), Haloda M., Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš (C), Kuba, Sajdl (A), Vaněk, Vrána, Jurča, Charvát, Kadlec, Romančík, Matějka, Hložánek, Venclík, Černohous.
    Trenér: Roman Čechmánek

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Kubáň) – Dresler (A), Janota, Hryciow, Kaluža, Popelka, Puškár, Adam – Ballner, Haas, Káňa J., Finsterle, Káňa T., Zdeněk (A), Zachar (C), Jaroš, Fojtík, Gelnar, Ollender, Luka.
    Trenér: Aleš Flašar

    Rozhodčí: Malota – Maloušek, Novák.
     
    Přeji krásný podvečer ze Zimního stadionu Václava Nedomanského, kde se dnes odehraje netradičně 31. kolo 2. ligy skupiny Východ. Domácí Hodonín zde hostí lídra tabulky z Ostravy. Drtiči se nacházejí na druhém místě a na první Porubu ztrácejí přesně jedno vítězství. Utkání bude za malou chvíli odstartováno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní buly utkání vyhráli domácí hokejisté a zakládají první útok zápasu.
     
    00:45
    Hosté napadají hluboko v útočném pásmu a na chvíli se dostali i ke kotouči. Jeden z hostujících nahrával před bránu, kde žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    02:00
    Domácí Žabčík hledal své spoluhráče z útočných řád, nikdo ale jeho nahrávku nezachytil, a proto kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    02:16
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Při přečíslení tří proti dvěma Petr Jurča přihrával ze středu k pravému mantinelu JAKUBU KUŽÍLKOVI, který svou tvrdou střelou prostřelil hostujícího brankáře. Asistence: Jakub Kadlec, Petr Jurča.
     
    03:55
    Ostravský Janota vzal útočnou akci na sebe, a jakmile se dostal do útočného pásma, tak bez zaváhání střílel, domácí bek jeho pokus zblokoval.
     
    04:40
    Domácí si vysloužili další skvělou příležitost, ve které vytvořili, Kůdela tenhle pokus však chytá s chladnou hlavou.
     
    05:36
    Domácí se svou rozehrávkou nikam nepospíchali, ale jejich příležitost zastavuje postavení mimo hru.
     
    06:10
    Drtiči jsou dnes aktivnější, a proto se hostům nepodařilo rozehrát, a tak jejich úmysl končí zakázaným uvolněním.
     
    07:00
    Kužílek nyní pálil od modré, ale nikomu z domácích se jeho pokus nepodařilo tečovat, a tak Kůdela, který si našel výhled jeho pokus pokryl.
     
    07:12
    Hned po vhazování pálil Sedlák, Kůdela opět chytá.
     
    07:24
    Hosté z Ostravy jsou pod velkým tlakem, jejich následná rozehrávka končí dalším zakázaným uvolněním.
     
    07:46
    Ke slovu se dostává i Poruba, Kotvan tak musel být pozorný.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Vrána – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:10
    Hosté právě hrají první přesilovou hru v tomhle zápase a nesehrávají ji vůbec špatně. Kotvan tvrdou a přesnou střelu Luky kryje.
     
    10:17
    Domácí v plném počtu.
     
    11:00
    Nyní je ve hře k vidění mnoho nepřesností.
     
    11:48
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči odskakují do dvoubrankového vedení. Po mnoha nepřestnostech se jeden hráč z Poruby dopustil faulu a v následné výhodě Drtiči uzavřeli pětku hostujícího týmu v útočném pásmu a Kužílkův pokus protečoval MATĚJ CHARVÁT za záda hostujícího brankáře. Asistence: Zbyněk Žabčík, Petr Jurča.
     
    13:30
    Drtiči pokračují ve velkém tlaku. Charvát se právě pěkně uvolnil v útočném pásmu a z mezikruží smolně netrefil hostující branku, a proto se stav utkání nemění.
     
    14:29
    Poruba se dnes rozhodně trápí, ale chvílemi se také dostává ke slovu. Hladiš musel bránit přečíslení dva na jednoho. Hostující Fojtík přihrával Zdeňkovi, který jeho přihrávku minul. Kotvan tak nemusel zasahovat.
     
    15:38
    Domácí obránci se dnes snaží pomáhat svému brankáři, jak jen to jde. Žabčík právě zblokoval tvrdý pokus hostujícího útočníka.
     
    16:41
    Konec první třetiny se blíží a oba týmy částečně povolily. Hostující Haas se srazil se svým spoluhráčem a proto hosté přišli o puk i o následnou akci.
     
    17:50
    Drtiči se dostali do útočného pásma a z mezikruží pálil Jurča, který těsně minul bránu.
     
    18:37
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté snižují stav utkání. Poruba se na malou chvíli dostala do útočného pásma. Nejprve pálil od modré čáry Kaluža, Kotvan jeho pokus vyrazil, poté se k dorážce dostal Fojtík a i jeho dorážku Kotvan dokázal vyrazit, ale na tu třetí už nedosáhl, a proto MAREK HAAS mohl kotouč dopravit do prázdné brány. Asistence: Josef Fojtík, Marek Kaluža.
     
    19:34
    Poruba na chvíli dostala Drtiče pod tlak, ale v následném protiútoku tři na dva pálil z první Vrána, Kubáň se však dokázal rychle přesunout a skvělým zákrokem nedovolil změnu v počtu branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda nám skončila poměrem 2:1 pro domácí Drtiče, kteří dnes skórovali jako první. O tuhle první branku se postaral Jakub Kužílek. K vidění byla jen jedna přesilová hra, kterou sehráli hosté, protože domácí hokejisté dokázali využit signalizovanou výhodu. Ke konci téhle třetiny domácí polevili a toho využili hosté, kteří snížili stav utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hosté a s rozehrávkou vůbec nepospíchají.
     
    20:40
    Kuba vystihl přihrávku hostujícího beka a a ujížděl kupředu, na pomoc mu přijížděl Matula, který podél pravého mantinelu ujel jednomu z obránců Poruby a v útočném pásmu ještě hledal Kubu, ten byl tvrdě bráněn Kalužou, a tak se jen zmohl na následnou teč. Kůdela si ji však pohlídal.
     
    21:45
    Petr Jurča se svým kolegou z lajny se dostali do přečíslení dva na jednoho. Jurča přihrával Charváta, který jen těsně minul branku.
     
    22:36
    Kuba projížděl podél levého mantinelu, a poté přihrával před bránu, kam si najížděl jeho spoluhráč z útočné řady. Kůdela ale jeho úmysl vystihl.
     
    23:36
    Nyní oba týmy bojují o kotouč v útočném pásmu hostů a Drtiči raději vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    24:26
    Zápas se dostal do takového mrtvého bodu, kdy se jen bojuje o každý kotouč u mantinelu a ani jeden z týmů si nemůže vypracovat slibnou šanci.
     
    26:22
    Drtiči se dostali pod menší tlak. Svému soupeři vyhodili kotouč dvakrát z obranného pásma přesně na Kůdelu, a proto se ani jednou napískalo zakázané uvolnění.
     
    27:20
    Drtiči napadají hluboko v útočném pásmu, kotouč nakonec vybojovali a Kůdela si připisuje další důležitý zákrok.
     
    27:35
    Kůdela vyjel z brány, aby pomohl svému týmu rozehrát, jeho přihrávka ale našla jednoho z hodonínských útočníků, který nedokázal jeho výjezd potrestat.
     
    29:14
    Pavel Mojžíš naznačil střelu, Gellnar se poté okamžitě položil do střely, a proto Mojžíš udělal kličku a až poté vystřelil, Kůdela, který neměl zakrytý výhled si s pukem poradil.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Mojžíš – 2 min., sekání).
     
    30:37
    Kaluža si s kotoučem vybruslil z rohu a prověřil Kotvana z mezikruží, ten skvělým zákrokem nepřipouští žádnou změnu ve skóre.
     
    31:19
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a srovnávají skóre. Jan Káňa přihrával od levého mantinelu na střed kluziště, kam se Kotvan nestihl přesunout, a proto JOSEF FOJTÍK zakončil téměř do prázdné brány. Asistence: Jan Káňa.
     
    31:24
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jurča – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:38
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí vývoj zápasu. Janota střílel od modré čáry a jeho pokus tečoval MAREK HAAS. Asistence Michal Janota a Jiří Zdeněk.
     
    33:52
    Drtiči se snaží co nejrychleji odpovědět na gól Poruby. Hložánek od právého mantinelu vybruslil před bránu, odkud střílel, Kůdela jeho pokus vyrazil, poté se Hložánek snažil dostat k dorážce, ale Hryciow mu to překazil a kotouč vyhodil do středního pásma.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Káňa J. – 2 min., sekání).
     
    36:05
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají stav utkání. Petr Peš přihrával od pravého mantinelu do středu kluziště, odkud DOMINIK MATULA z první prostřelil Kůdelu, jemuž kotouč prošel mezi betony až za brankovou čáru. Asistence: Petr Peš.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jurča – 2 min., sekání).
     
    38:00
    Hložánek se podél pravého mantinelu dostal v oslabení do útočného pásma, tam ale jeho přihrávku zblokoval jeden z bránicích hráčů Poruby.
     
    38:21
    Sedlák se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, ale Kůdelu nedokázal oklamat neznačením , a proto ho nedokázal překonat.
     
    39:07
    Domácí v plném počtu.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., podražení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části zápasu jsme byli svědky opět tří gólů, ale nyní tuhle třetinu ovládli porubští hokejisté, kteří po gólu Fojtíka nejprve vyrovnali stav utkání, poté po druhé brance Haase odskočili do jednogólového vedení. Vzápětí první přesilovou domácích hru zužitkoval Matula a proto je stav zápasu po čtyřiceti minutách nerozhodný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Úvodní buly třetí periody vyhráli hokejisté z Ostravy, kteří si rozehrávají svou přesilovou hru ze druhé části. Od pravého mantinelu prověřil Kotvana Jiří Zdeněk.
     
    41:07
    Drtiči své oslabení brání skvěle, nedovolují svému soupeři usadit se v útočném pásmu.
     
    41:37
    Domácí v plném počtu.
     
    42:20
    Hodonín opět neváhá a napadá ostravskou Porubu hluboko v útočném pásma, nakonec jim tato práce přináší úspěch a Kůdela si tak připisuje další zákrok.
     
    43:07
    Domácím obráncům se nepodařilo rozehrát přesně, a proto jejich přihrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    43:19
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jaroš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:00
    Domácím se nedaří rozehrát si svou přesilovou hru tak, jak by si přáli. Hosté skvěle brání modrou čáru.
     
    44:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Janota – 2 min., krosček).
     
    45:19
    Jaroš se vrací z trestné lavice, ale jeho tým stále hraje v oslabení.
     
    46:10
    Kotvan nyní měl opravdu velké štěstí. Hostující Dresler z mezikruží pálil mimo, ale jeho pokus jeden z domácích obránců tečoval do brány a naštěstí pro domácí Kotvan stihl na tuto teč zareagovat.
     
    46:58
    Hosté v plném počtu.
     
    47:50
    Domácí se snaží převrátit zápas zpět na svoji stranu, ale k tomu, aby se dostali do velké příležitosti jim teď chybí velká dávka přesnosti na hokejkách.
     
    48:46
    Hosté se osvobozují tím, že kotouč vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    49:20
    Vrána se podél pravého mantinelu dostal do velké příležitosti. Celou akci vzal na sebe a v útočném pásmu vybruslil z rohu kluziště před bránu hostícího Kůdely, který jeho pokus vyrazil pravým betonem.
     
    50:20
    Matějku v rychlém protiútoku zastavuje postavení mimo hru.
     
    50:39
    Hosté právě dusí pod velkým tlakem domácích hokejistů, kteří napadají opravdu hluboko a svým soupeřům nedávají žádný prostor na rozehrávku.
     
    51:30
    Domácí svůj nápor zesilují. Charvát přihrával před bránu na volného Jurču, který trefil Kůdelu do výstroje, proto se stav utkání nemění.
     
    52:25
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:29
    Hosté dostávají další příležitost v podobě přesilové hry. Hned po vhazování pálil od modré čáry Luka, Kotvan jeho pokus kryje.
     
    52:50
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba jde opět do vedení. Jiří Zdeněk vyhrál vhazování, poté Vladimír Luka naznačil střelu, proti které Kotvan vyjel až téměř mezi kruhy, ale místo střely přišla nahrávka na MICHALA JANOTU, který střílel do prázdné brány. Asistence: Luka a Zdeněk.
     
    53:24
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Janota – 2 min., podražení).
     
    54:20
    Domácí ze začátku přesilové hry se nedokázali probojovat do útočného pásma, avšak téměř minutu po začátku téhle přesilovky Michal Kuba střílel z mezikruží, jeho pokus Kůdela přikryl.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Finsterle – 2 min., hrubost).
     
    55:24
    Hosté v plném počtu.
     
    56:20
    Domácí hokejisté měli opravdu velké štěstí. Luka se od pravého mantinelu dostal na střed útočného pásma, odkud střílel, Kotvan jeho pokus vyrazil před sebe a bránicí hráč si ho málem dovezl až do brány. S velkou dávkou štěstí kotouč skončil těsně vedle brány Kotvana.
     
    57:42
    Domácí se nemůžou dostat do útočného pásma, Hosté skvěle brání střední část hřiště.
     
    58:39
    Jiří Zdeněk vybruslil z rohu kluziště a od modré čáry prověřil Kotvana přesnou střelou zápěstím. Kotvan si s tímto kotoučem poradil.
     
    59:02
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Mojžíš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    59:33
    Marek Haloda pálil okamžitě po vyhraném vhazování. Kůdela si s tímto pokusem poradil bez zaváhání.
     
    59:40
    Drtiči to zkoušejí v šesti.
     
    59:55
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Kaluža – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině padl jen jeden gól, který zařídil porubský Janota v přesilové hře, tenhle gól byl také tím vítězným a zařídil Ostravanům tři body. Tohle je první střet těchto dvou týmů v letošní sezoně, ve kterém ten vítězný tým vstřelil jen čtyři branky.
     
    Já se s Vámi loučím a přeji krásný zbytek večera. Na počtenou! (20:33:30)

    Josef Můčka

    Branky a nahrávky: 3. Kužílek (Kadlec, Jurča), 12. Charvát (Žabčík, Jurča), 37. Matula (Peš) – 19. Haas (Fojtík, Kaluža), 32. Fojtík (Káňa J.), 33. Haas (Janota, Zdeněk), 53. Janota (Luka, Zdeněk)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Sedlák, Mojžíš (A), Haloda M., Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš (C), Kuba, Sajdl (A), Vaněk, Vrána, Jurča, Charvát, Kadlec, Romančík, Matějka, Hložánek, Venclík, Černohous.
    Trenér: Roman Čechmánek

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Kubáň) – Dresler (A), Janota, Hryciow, Kaluža, Popelka, Puškár, Adam – Ballner, Haas, Káňa J., Finsterle, Káňa T., Zdeněk (A), Zachar (C), Jaroš, Fojtík, Gelnar, Ollender, Luka.
    Trenér: Aleš Flašar.

    Rozhodčí: Malota – Maloušek, Novák
    thejrc.org