Slovensko – Kanada 0:6 (kon.) | Finsko – Dánsko 4:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
Švédsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Česko
Čtvrtek 28.12.2017, 22:10 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám dobrou noc. Na shledanou! (00:22:38)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Švédsko – Alexander Nylander (útočník)
    Česko – Libor Hájek (obránce)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 13 (35)
    Česko – 6 (25)
     
    Je konec. Ve třetí periodě se prosadili jen Švédi, jejichž vítězství podtrhl gólem na 3:1 Alexander Nylander. Češi si nevedli vůbec špatně, ale soupeř nakonec slaví zasloužené vítězství. Pešánovi svěřence může mrzet to, že v prostřední části nevytěžili více ze své převahy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Tohle už je zlé, Švédsko posunulo puk do útočného pásma.
     
    59:30
    Kotouč se odrážel před švédskou bránou a bekhendem nakonec z úhlu střílel Filip Zadina, jenže trefil jen Gustavssonovy betony u první tyčky.
     
    58:50
    Filip Zadina vypálil z okraje pravého kruhu, jenže brankář Gustavsson byl pozorný a pohotově zasáhl svými betony. Češi pokračují v náporu.
     
    58:33
    Brankář Škarek je stále na ledě, protože Češi nemají puk pod kontrolkou.
     
    58:09
    Švédi poslali puk do útočného pásma. Nejde o zakázané uvolnění a Češi musí začít svůj útok úplně od začátku.
     
    57:40
    Kaut spěchal za nahozeným pukem, jenže daleko blíž k němu měl gólman Gustavsson, jenž ani nepřerušil hru a hrací předmět posunul betony do rohu pásma.
     
    57:12
    Přesně tohle teď seveřanům naprosto stačí. Drží kotouč hodně daleko od své brány, mají v zádech stále dvoubrankový náskok a čas běží a běží...
     
    56:47
    Za nahozeným pukem za švédskou bránu spěchal Michnáč, jenže u puku byl dříve Rasmus Dahlin.
     
    56:24
    Češi po vhazování ve svém pásmu vybojovali puk a mohou zaútočit.
     
    56:10
    Rána střídá ránu, naštěstí pro gólmana Škarka a celou českou reprezentaci se jedná o hodně nepřesné střelecké pokusy. Český výběr by však už potřeboval dostat svého soka pod tlak, čas pro něj ubíhá závratnou rychlostí.
     
    55:47
    Čechům se sice vůbec nepovedlo vyhodit, ale ubránili se bez úhony a dál živí šanci alespoň na vyrovnání. Švédsko však i nadále mačká soupeře u jeho brány.
     
    55:15
    Timothy Liljegren hned dvakrát vystřelil od modré čáry. V prvním případě těsně minul Škarkovu bránu a ve druhém neprostřelil skrumáž mezi kruhy.
     
    54:43
    Na konci dlouhé kombinace v útočném pásmu stál Elias Pettersson, jenž se opřel do kotouče na okraji kruhů, ale jeho rána byla sražena protihráčem do ochranné sítě.
     
    54:15
    Švédsko sice několikrát nezamířilo přesně a od modré čáry minulo bránu, ale Čechům se nepovedlo vyhodit a nápor seveřanů tak pokračuje.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Davidsson (Jonsson Fjällby, G. Gustafsson), 20. Pettersson (A. Nylander, Dahlin), 45. A. Nylander (Dahlin) – 40. Zadina (Nečas, Hájek)


    Švédsko: F. Larsson (Gustavsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, Andersson (C), J. Boqvist – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.
    Česko: Škarek (Kořenář) – Hájek, Budík, F. Král, J. Galvas, Šalda, Vála (A) – M. Zachar (C), Chytil, Safin – Zadina, Nečas, R. Pavlík – M. Kaut, K. Reichel (A), Michnáč – Kurovský, Hrabík, Kodýtek.

    Rozhodčí: Stephen Thomson (USA), Marc Wiegand (SUI) – Dustin McCrank (CAN), Alexander Sysujev (RUS)
    thejrc.org