Washington – Boston 4:3 (1:0 po s.n.) | Tampa – Montreal 3:1 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:2 (kon.)
Arizona – Toronto 4:7 (kon.) | Vancouver – Chicago 5:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Calgary 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Vancouver Canucks
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 29.12.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Ryan HARTMAN - 5:2
     
    59:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Druhou branku hostujícího celku přidává po pěkné samostatné akci RYAN HARTMAN. Puk poslal pod horní tyčku, domácí brankář neměl šanci. Asistence: Alex DeBrincat a John Hayden.
    58:35 Brock BOESER - 5:1
     
    58:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce, kterou předvedl Thomas Vanek. Vybojoval kotouč, dostal ho do útočného pásma, oklamal brankáře a puk přenechal zcela volnému BROCKU BOESEROVI, který snadno zakončil. Asistence: Thomas Vanek a Alexander Edler.
    56:29 Thomas VANEK - 4:1
     
    56:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je hotovo. Hostující obrana na malý moment nechala před brankou volného soupeře. THOMAS VANEK dostal rychlý pas od spoluhráče a byl z toho malér pro hosty Rána mezi betony brankáře a tříbrankový deficit. Asistence: Brock Boeser a Troy Stecher.
    41:27 Sam GAGNER - 3:1
     
    41:27
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí celek navyšuje své vedení, po pěkné akci se rychlou střelou prosazuje z předbrankového prostoru SAM GAGNER. Asistence: Thomas Vanek a Brock Boeser.
    33:00 Thomas VANEK - 2:1
     
    33:00
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Sam Gagner výborně bekhendem poslal kotouč před branku, kde byl připravený THOMAS VANEK. Jeho rána z první zapadla přesně za brankovou čáru, hostující brankář nedokázal puk zastavit. Asistence: Sam Gagner a Brock Boeser.
    11:22 Nick SCHMALTZ - 1:1
     
    11:22
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka znamená, že je vyrovnáno. Obrana nechala volného NICKA SCHMALTZE, který dostal přihrávku a okamžitě přišpendlil kotouč pod horní tyčku. Asistence: Patrick Kane a Duncan Keith.
    07:03 Sam GAGNER - 1:0
     
    07:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí celek přesilovku proměnit nestihl, ale i tak se dostává do vedení. Nikolaj Goldobin vypálil od modré čáry a jeho ránu tečoval v předbrankovém prostoru mimo dosah gólmana SAM GAGNER. Asistence: Nikolaj Goldobin a Thomas Vanek.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 8. Gagner (Goldobin, Vanek), 33. Vanek (Gagner, Boeser), 42. Gagner (Vanek, Boeser), 57. Vanek (Boeser, Stecher), 59. Boeser (Vanek, Edler) – 12. Schmaltz (P. Kane, Keith), 60. Hartman (DeBrincat, Hayden)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton, Gudbranson, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Eriksson – Vanek, Gagner, Boeser – Goldobin, M. Granlund, Virtanen – B. Gaunce, Dowd.
    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (J. Glass) – Keith, Oesterle, Forsling, Rutta, C. Murphy, Seabrook – Saad, J. Toews, Hartman – Schmaltz, Anisimov, P. Kane – Sharp, Kämpf, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.

    Rozhodčí: Hanson, Meier – Murchison, Nansen

    Diváci: 18 865
    thejrc.org