Slavia – K. Vary 2:1 (3:2 po s.n.) | Motor ČB – Třebíč 2:1 (kon.) | Přerov – Benátky n/J 4:3 (kon.)
Litoměřice – Kladno 1:8 (kon.) | Prostějov – Vsetín 1:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
1:8 (0:0, 0:6, 1:2)
Rytíři Kladno
Pátek 29.12.2017, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se u dalších onlajn přenosů na počtenou! (20:23:39)
     
    Vyrovnaná třetí třetina na utkání nic nezměnila. Kladno celkem pohodlně zvítězilo velmi vysokým rozdílem. Litoměřičtí tak stále čekají na vítězství. Jejich nepříznivá série se rozrostla již na osm utkání. Rytíři se tak bodově dotáhli na Karlovy Vary. Přičemž oba ztrácejí dva body na České Budějovice. Kdežto Litoměřice se nacházejí na 12. místě s jednobodovou ztrátou na Ústí nad Labem a třemi na poslední pozici pro play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hosté v plném počtu.
     
    59:32
    Kladno dohrává své oslabení s pukem na holi poblíž vlastní branky.
     
    58:57
    Dominik Málek srazil k zemi na přechodu do útočného pásma Václava Vebera. Následně jej obral o puk. S ním už však nic více dokázal nemohl.
     
    58:02
    Matyáš Kantner obral v obranném pásmu Stadionu o kotouč Linuse Svedlunda. Sám pak vyslal do další příležitosti Aleše Pavlase. Dlouhou kombinaci Litoměřic pak musel zastavovat až Lukáš Cikánek.
     
    56:48
    Ondřej Smetana převzal puk ve středním pásmu. Obkroužil s ním kolem své branky, načež zamířil do útočného pásma. Zde se Stadion drží již celkem dlouhou dobu. Na Cikánka však vystřelit nedokáže.
     
    55:33
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion se dostal ke kontaktní brance. Na hranici levého kruhu přijal puk MARTIN KADLEC, který vymetl horní růžek Cikánkovy branky. Asistence: Jan Václavek, Vítězslav Bílek.
     
    54:36
    Po tvrdém střetu Jakuba Strnada s Ivanem Řehořem, jehož odnášeli v doprovodu spoluhráči si kladenský Jakub Strnad vysloužil pět minut + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    54:13
    Filip Hanták střelou zprava tvrdě prověřil Lukáše Cikánka. Ten si však i teď dokázal se šancí poradit.
     
    53:09
    Aleš Pavlas tvrdě bojuje o puk s Tomášem Redlichem. Z něho vítězně vyjel kladenský útočník, který nasměroval svůj tým k dalšímu útoku.
     
    52:56
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (David Tůma – 2 min., hákování).
     
    52:53
    Adam Wolf vyjel z brány! Litoměřičtí se tlačí na branku Cikánka.
     
    51:30
    Patrik Machač projel až skoro před brankoviště. Tam se pokusil nahrávkou najít některého ze spoluhráčů v lepším postavení. Našel Dominika Málka. Litoměřický obránce poté z otočky poslal puk do bezpečí.
     
    50:51
    Kladenským se podařilo Stadion vytlačit do obranného pásma. Sami se však ocitli v ofsajdovém postavení. Následné vhazování ve středním pásmu lépe využili domácí hokejisté.
     
    Dnešní utkání sleduje 1701 diváků.
     
    49:58
    Prudkou střelu vyslal od modré čáry David Tůma. Adam Wolf však tentokrát neměl téměř žádnou práci, neboť Tůma mířil velmi vysoko nad jeho branku.
     
    49:27
    Ivan Řehoř se pustil do souhry s Patrikem Miškářem. Z jejich šance však do útoku vyjel Patrik Machač, jehož šanci dokázal Wolf pohotově zastavit.
     
    48:07
    Kladenským se daří bránit Litoměřice celkem účinně bránit. Ladislav Zikmund se poté vydal na útočnou výpravu. Tu Litoměřice celkem usilovně brání, hosty z útočného pásma však vytlačit nedokáží.
     
    47:30
    Domácí v plném počtu.
     
    47:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Další využití přesilovky ze strany Kladna. Z levé strany dokázal zakončit svůj hattrick ANTON KURJANOV. Asistence: Matěj Pekr, Jan Kloz.
     
    46:51
    Jan Kloz nepřešel přes Dominika Málka. O to samé se následně pokoušel David Tůma. Ovšem ani ten na vytáhlého obránce Litoměřic nevyzrál.
     
    46:20
    Ondřejovi Smetanovi se podařilo vyjet s pukem do středního pásma. Jeho nahození do útočného však nedokázal Radek Pilař přesně zachytit. Přesto nakonec kotouč zastavil až Cikánek.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Aleš Pavlas – 2 min., sekání).
     
    45:45
    Nahození z rohu na Svedlunda stojícího v mezikruží převzal Jaroslav Šimeček. I ten o něj však brzy přišel.
     
    45:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Krátce po vyrovnání sil využili Kladenští chyby litoměřické obrany. ANTON KURJANOV poslal puk k bližší tyči, Wolf na ní nedokázal zareagovat. Asistence: David Tůma.
     
    44:32
    Hosté v plném počtu.
     
    43:58
    Vítězslav Bílek neprostřelil kotouč před Jurije Repeho. Slovinský obránce do jeho rány vložil hokejku, čímž ji odklonil do rohu kluziště.
     
    42:55
    Litoměřičtí se na počátku přesilovky drží v útočném pásmu. Lukáš Cikánek však zatím dokázal všechny kališnické akce pokrýt, navíc byli domácí hokejisté vytlačeni na malý okamžik až k Wolfovi. Rychle se dokázali vrátit zpět.
     
    42:32
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Štindl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:01
    Adam Wolf musí být velmi ostražitý. Kladenští se snaží před jeho brankou kombinovat, ovšem prokombinovali je až před vlastní branku, navíc puk odevzdali domácím hokejistům.
     
    41:33
    Domácí v plném počtu.
     
    40:17
    Adam Kubík se ihned po rozehrávce vydal vstříc brance Wolfa podél levého mantinelu. V útočném pásmu našel Davida Šticha, který se střelou chystal v akci pokračovat. Trefil však pouze nohy Jakuba Strnada.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Úplně diametrální rozdíl v obou třetinách. Přes občasné výpady se hrálo celkem jednoznačně na branku Litoměřic. Navíc Kladenští na rozdíl od kališníků v první třetině proměňují šance. Proto vedou velmi vysokým rozdílem.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 5:17
    Zblokované střely: 7:7
    Vhazování: 16:13
    Trestné minuty: 8:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., hrubost).
     
    39:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Velmi rychlý protiútok byl zakončen šestou brankou Rytířů. ANTON ALEXEJEVÍČ KURJANOV se dostal osamocen před branku Wolfa, kterého také překonal. Asistence: David Tůma.
     
    38:22
    I přes velkou snahu nedokázal Patrik Miškář projít přes trojici obránců Kladna. I tak ale Stadion drží, byť bez kotouče na holi, svého soupeře v sevření útočného pásma.
     
    37:23
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Pátá gólová trefa Kladenských! Zakrytého výhledu gólmana Wolfa využil ADAM KUBÍK, který nasměroval z první puk za jeho záda. Asistence: Patrik Machač, Václav Veber.
     
    36:21
    Matyáš Kantner se velmi snaží o nahrávku. V rohu kluziště držel puk, ačkoliv byl sevřen dvěma protihráči. Dokázal se ale dostat ven do středního pásma. Až zde našel s pukem Martina Havelku.
     
    35:27
    Vlivem obdržených čtyřech gólů se do branky Stadionu dostal poprvé v sezóně Adam Wolf.
     
    35:27
    Domácí v plném počtu.
     
    35:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Třetí využití přesilovky ze strany Kladna! Hned po vhazování se Rytíři dostali do kombinace, kterou přesně zakončil MATĚJ PEKR. Asistence: Roman Přikryl, Petr Štindl.
     
    35:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Michael Gaspar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:53
    David Štich obdržel kotouč po vhazování, který velmi rychle poslal dělovkou od modré. Mířil však pouze do trojice litoměřických obránců před ním stojících.
     
    33:42
    Kladenští ubránili útok Litoměřických na jejich branku. František Matula se pak pokusil vyjít s pukem ven. Již na modré čáře jej zastavil Milan Valášek, který kotouč rychle nasměroval zpět.
     
    32:33
    Martin Kadlec zakončil souhru mezi ním a Bílkem střelou na Cikánka. Kladenský gólman však pouze mohl dráhu kotouče sledovat, neboť ten mířil přímo do rohu ledové plochy.
     
    31:27
    Matyáš Kantner prošel sám přes trojici hráčů kladenských. Jeho následná střela však mířila vysoko nad Cikánkovu branku. Kotouče se poté zmocnili Rytíři.
     
    30:51
    Hosté v plném počtu.
     
    30:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ladislav Zikmund převzal špatnou nahrávku od Michaela Gaspara, kterou ihned nasměroval na LINUSE ANDERSE SVEDLUNDA. Švédský útočník poté vymetl horní růžek Královy branky. Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    29:17
    Kališníci začali svou první přesilovku dnešního utkání rozehrávkou od vlastní branky. K Cikánkovi se posléze i dostali, žádnou přímo ohrožující střelu však na něj nevyslali.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Václav Veber – 2 min., sekání).
     
    28:38
    Vítězslav Bílek vyslal puk přes celou délku ledové plochy ve snaze najít Patrika Miškáře. Ten však kotouč nestihl, došlo tedy k zakázanému uvolnění.
     
    27:11
    Domácí v plném počtu.
     
    27:11
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští velmi rychle využívají i druhou přesilovku! Rytíři se vydali do útoku ihned po vhazování, čehož využil DAVID TŮMA, který uklidil kotouč za Králova záda. Asistence: Anton Kurjanov, Tomáš Kaut.
     
    26:43
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vítězslav Bílek.
     
    25:56
    Domácí v plném počtu.
     
    25:56
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři využívají přesilovku! Kombinační akci v útočném pásmu převzal těsně před brankovištěm MATĚJ PEKR, který kotouč umístil těsně vedle tyčky branky Tomáše Krále. Asistence: Patrik Machač, Roman Přikryl.
     
    25:20
    Po této šanci se kladenští usídlili v útočném pásmu a vysílají na Krále jednu střelu za druhou. Litoměřický gólman si však i tentokrát dokázal se všemi poradit.
     
    24:48
    V oslabení se dostal k překvapivému protiútoku Patrik Miškář. V závěru však byl stíhán Petrem Hořavou, který jej i natlačil do branky spolu s Cikánkem. Puk zůstal těsně vedle tyčky kladenské svatyně.
     
    24:14
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:19
    Radek Jeřábek ubránil na modré čáře Kurjanova. Litoměřičtí hokejisté se taky mohli po delší době odhodlat k návštěvě útočného pásma. Zde se drží překvapivě dlouho, střelu na Cikánka však vyslat nedokázali.
     
    22:29
    Jakoby se hrálo jen na jednu branku v obou třetinách. Stejně jako Lukáš Cikánek v první třetině, musí po změně stran čelit Tomáš Král tlaku kladenských. Zatím si ale se vším dokázal poradit.
     
    21:48
    Chyby litoměřické obrany využil Jakub Strnad, který se z pravé strany vydal vstříc Králově brance. I jeho střelu však dokázal gólman Litoměřic zastavit.
     
    21:17
    Jan Kloz z mezikruží prověřil Tomáše Krále. Litoměřický gólman střelu srazil k zemi, následně hokejkou poslal pryč.
     
    20:17
    Vítězslav Bílek přehodil puk přes střední pásmo. K jeho smůle však našel pouze Petra Štindla. Ovšem ani Kladno se do větší šance nedostalo, jejich akce byly zastaveny zakázaným uvolněním.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Trochu překvapivě měli více ze hry domácí hokejisté. Ti se dostávali častěji ke střelám na Cikánka. Ovšem kladenský gólman velmi sveřepě hájil svou svatyni. Proto je stále držen bezbrankový stav.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 8:5
    Zblokované střely: 3:3
    Vhazování: 7:13
    Trestné minuty: 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Matyáš Kantner se prosmýkl do útočného pásma. Před vysláním střely byl však zblokoval.
     
    18:33
    Jan Kloz neúspěšně v mezikruží ubránil Aleše Pavlase. Což mělo za následek průnik Patrika Miškáře, který se dostal až na hranici brankoviště. Odsud se pokusil překonal gólmana Rytířů. Lukáš Cikánek však dokázal, byť trochu se štěstím, reagovat.
     
    17:22
    Milan Valášek projel po levé hranici mantinelu. Na úrovni kruhů vyslal přímou střelu na Lukáše Cikánka. Kladenský gólman však bez váhání střelu lapačkou vyrazil do rohu.
     
    16:50
    Matěj Pekr nestihl puk, který se prolétl skrz celou délku ledové plochy. Došlo tedy k zakázanému uvolnění a vhazování před Tomášem Králem.
     
    16:02
    Petr Štindl se znovu pokoušel o průnik. Dokonce i na podruhé neúspěšně. Odhozený kotouč poté přebral Michael Gaspar, který ho vyvezl mimo ohrožení.
     
    15:10
    Patrik Miškář přijal v ideálním postavení kotouč z rohu kluziště. Z mezikruží však sjel do druhého rohu díky jeho stíhání Petrem Hořavou.
     
    14:05
    Linus Anders Svedlund vyjel ze skupinky hráčů u modré čáry na hranici vstupu do kladenského obranného pásma s kotoučem na holi. Ani tentokrát však jeho útok neměl dlouhého trvání a Stadion se vrátil zpět před branku Cikánka.
     
    13:12
    Aleš Pavlas ve snaze o rozehrávku poslal kotouč na Jana Veselého. Ten se ale odrazil o mantinel přímo k Petru Hořavovi. Po krátkém kladenském neúspěšném výpadu na branku Krále se do protiútoku dostal Stadion.
     
    12:15
    Domácí v plném počtu.
     
    10:59
    Michael Gaspar zabránil Davidu Tůmovi k tečování kotouče za záda Tomáše Krále. Přesto se Kladno stále drží před jeho brankou.
     
    10:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Denis Kusý – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:15
    Martin Kadlec našel ve středním pásmu Patrika Miškáře křižnou přihrávkou. Ten se poté s podporou Vítězslava Bílka vydal ke kladenské brance. Lukáš Cikánek však zůstal obezřetný.
     
    08:00
    Filip Hanták převzal odraženou střelu od Linuse Svedlunda a nikým nehlídán se vydal vstříc brance Cikánka. Ani pro tentokrát ho ale prostřelit nedokázal.
     
    06:57
    Patrik Miškář ubránil kotouč v obranném pásmu. Vlivu kladenských se však Stadion zbavit nedokázal. Rytíři se stále snaží o napadání kališnické branky. Stále ale neúspěšně.
     
    05:27
    Filip Hanták držel kotouč v rohu kluziště ve snaze jej poslat před branku. Za zády byl stíhán Klozem. Nahrávka na branku se mu ale nevyvedla dle jeho představ, Cikánek dokázal puk pokrýt.
     
    03:50
    Jan Kloz vybojoval vhazování po ofsajdu kladenských ve středním pásmu. Prakticky okamžitě ale kotouč předal domácím hokejistům, kteří se vydali na opačný konec hrací plochy.
     
    02:46
    Filip Hanták pronikl přes dvě modré čáry až k Cikánkovi. Z těsné blízkosti jeho pravé tyčky však kotouč do branky dopravit nedokázal.
     
    01:43
    Kladenští rozehrávají zpoza vlastní branky. Průnik směrem ke Královi se jim vyvedl, zakončení již nikoli. Kališníci poté uklidili kotouč mimo nebezpečí.
     
    00:10
    Litoměřičtí začali aktivněji. Ihned se vydali před Cikánka, kladenští však okamžitě zareagovali vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Wolf) – Gaspar, Pavlas, Smetana, Jeřábek, D. Málek, M. Jandus – M. Kadlec, Miškář, Bílek – Řehoř, Václavek, R. Pilař – Kusý, Hanták, Valášek – M. Havelka, J. Veselý, Kantner.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Švihálek) – F. Matula, Štindl, Štich, Kehar, Repe, P. Hořava, Veber – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Kubík, Machač, Svedlund – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr.

    Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Lučan, Maštalíř.
     
    Rytíři Kladno

    Svou čtvrtou prvoligovou sezónu zatím drží Rytíři ve stále stejných kolejích. U Středočechů převažují zcela jasně výhry, jsou ale střídány porážkami trochu častěji. Velmi vyrovnaně se drží na čelních pozicích, ovšem na samotné první místo jim vždy nějaký malý kousek schází. V tuto chvíli to jsou dva body, které Kladno ztrácí na vedoucí dvojici z Karlových Varů a Českých Budějovic.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Kališníci rozehráli letošní sezónu velmi úspěšně. Po celkem dlouhou dobu se drželi mezi šestým a osmým místem tabulky. Mladý tým Litoměřic potrápil i velké favority soutěže. Své by o tom mohli vyprávět všichni tři největší – Karlovy Vary, Kladno a České Budějovice. První dva zmínění o body v Litoměřicích přišli, třetí se pro plný bodový zisk musel velmi nadřít. Prosinec se ale Litoměřicím ne úplně vyvedl. Z šesti venkovních utkání v řadě si připsaly jeden bod, a to právě z toho posledního proti Karlovým Varům.
     
    Zdravím vás u 35. kola hokejové WSM ligy. Po dlouhé době se představí HC Stadion Litoměřice na domácím zimním stadionu, kde přivítá Rytíře Kladno. Přeji Vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 56. M. Kadlec (Václavek, Bílek) – 26. Pekr (Machač, R. Přikryl), 28. D. Tůma (Kurjanov, T. Kaut), 31. Svedlund (Zikmund), 36. Pekr (R. Přikryl, Štindl), 38. Kubík (Machač, Veber), 40. Kurjanov (D. Tůma), 46. Kurjanov (D. Tůma), 48. Kurjanov (Pekr, J. Kloz)


    HC Stadion Litoměřice: Král (36. Wolf) – Gaspar, Pavlas, Smetana, Jeřábek, D. Málek, M. Jandus – M. Kadlec, Miškář, Bílek – Řehoř, Václavek, R. Pilař – Kusý, Hanták, Valášek – M. Havelka, J. Veselý, Kantner.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Švihálek) – F. Matula, Štindl, Štich, Kehar, Repe, P. Hořava, Veber – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Kubík, Machač, Svedlund – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr.

    Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Lučan, Maštalíř

    Diváci: 1701
    thejrc.org