Riga – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Davos – Hämeenlinna 4:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Mountfield HK
Pátek 29.12.2017, 15:10 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (17:20:54)
     
    Střely na branku: 20 – 27
     
    Je konec! Hradec Králové zvládl čtvrtfinálové utkání s Dinamem Riga a postupuje do semifinále letošního Spengler Cupu! Hradec se v první třetině ujal vedení díky brance Jaroslava Bednáře! Těsně před přestávkou však dokázal vyrovnat Mikelis Redlihs ! Ve druhé třetině byl Hradec mnohem aktivnějším celkem a zásluhou Radka Smoleňáka si vzal zpět ztracené vedení! V prvních deseti minutách třetí třetiny se Dinamo hnalo za vyrovnáním, ale obrana Hradce podala parádní výkon. Poté se navíc prosadil Petr Koukal a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto! V závěru utkání ještě přidal gól do prázdné branky Bedřich Köhler .
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Cingel napadal soupeře v obranném pásmu a donutil jej k nepřesné přihrávce. Dinamo musí opustit předbrankový prostor.
     
    59:03
    V závěrečné minutě dnešního čtvrtfinále ještě hokejisté Hradce vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Rybárem.
    58:31 Bedřich KÖHLER - 1:4
     
    58:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec definitivně rozhoduje o svém postupu! Dinamo se rozhodlo odvolat brankáře! Hráči Hradce Králové však vybojovali puk a BEDŘICH KÖHLER jej po přihrávce před branku uklidil do sítě! Asistence: Jaroslav Bednář.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:20
    Ani Hradec Králové se zatím v přesilové hře neusadil před brankou svého soupeře. Hokejisté Dinama však nemohou projít přes pozornou obranu.
     
    56:51
    A přesilovku si navíc zahraje i Hradec! Karl Stollery vyfasoval dvě minuty za hákování!
     
    56:40
    Hradec Králové hraje v plném počtu.
     
    56:10
    A další skvělý zásah Hradce v defenzivní činnosti. Početná skupinka českých příznivců si závěrečné minuty utkání vyloženě užívá.
     
    55:42
    Hráči českého celku znovu vybojovali puk ve vlastní třetině a bez váhání jej vyhodili přes celé kluziště. Pro Hradec už to vypadá opravdu nadějně.
     
    55:10
    Krišjanis Redlihs diriguje rozehrávku Dinama od modré čáry. Jeho přihrávku na levou stranu však jeden z hráčů Hradce vypíchl do středního pásma.
     
    54:40
    Lotyšský celek si ale zahraje přesilovku. Lukáš Lhoták vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    54:21
    Rozehrávka Dinama v posledních minutách zkrátka vázne. Hráčům v červených dresech chybí pohyb. Obrana Hradce se rozhodně nenadře.
     
    53:35
    Rudolf Červený se v obranném pásmu nejrychleji prodral k odraženému kotouči a bekhendem jej vyhodil do středního pásma. Dinamo však může zaútočit.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. M. Redlihs (Indrašis, Batna) – 6. Jaroslav Bednář (Cingel, Smoleňák), 35. Smoleňák (Lhoták), 52. Koukal (Červený), 59. Köhler (Jaroslav Bednář)


    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Pujacs, Galvinš, K. Redlihs, Salmela (A), Stollery, Jerofejevs, Ališauskas, Batna (C) – Indrašis (A), M. Redlihs, Darzinš – McMillan, Žerděv, Kristo – Pavlovs, Rihards Bukarts, Skvorcovs – Bičevskis, Jevpalovs, Razgals.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Cibulskis, Zámorský, Graňák, Gregorc, Gernát – Dragoun, Šimánek, Köhler (A) – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Kukumberg – Červený, Vopelka, Koukal (A) – Smoleňák, Berger, Lhoták – Cingel.

    Rozhodčí: Lemelin, Wehrli – Kovacs, Obwegeser
    ocianews.com