New Jersey – Buffalo 3:4 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:2 (kon.)
Winnipeg – NY Islanders 4:2 (kon.) | Dallas – St. Louis 4:2 (kon.) | Colorado – Toronto 4:3 (po pr.)
Edmonton – Chicago 3:4 (po pr.) | Anaheim – Calgary 2:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Calgary Flames
Sobota 30.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    CALGARY FLAMES

    S výsledky Flames je to poslední dobou jako na houpačce. Z předchozích čtyř případů Calgary zvítězilo dvakrát, když porazilo jednoznačně 6:1 Vancouver Canucks, potom předčilo také rozjeté St Louis Blues (2:1). Jenže minulé dva duely už pro kanadskou organizaci tak moc slavně nedopadly. Nejprve Plameny těsně podlehly Montreal Canadiens (2:3). Z klání na kluzišti San Jose Sharks pak brali aspoň bod za prohru 2:3 v samostatných nájezdech. Aktuálně Flames patří čtvrtá příčka Pacifické divize, na třetí Žraloky ztrácí přesně čtyři body. Stejně bodů mají ale také Anaheim Ducks, kteří se poslední dny a týdny výsledkově zlepšují. Ještě dnes Flames hrají venku, na začátku ledna je ovšem čeká trojice domácích utkání za sebou.

    Kanadské bodování Calgary Flames táhne Johnny Gaudreau (13 + 28), ale nejlepším střelcem je jeho podobně šikovný kolega Sean Monahan (17 + 15). Daří se také Mikaelu Backlundovi (8 + 14) či Matthew Tkachukovi (8 + 14). Branku Flames naposledy v San Jose strážil český gólman David Rittich.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Na startu sezóny se Anaheim pohyboval v nejistých vodách – na spodních příčkách Pacifické divize, kde jsme jej příliš nebyli zvyklí vídat. Na vině byla z velké části zranění důležitých opor, které se ale do sestavy vrátily. A Ducks zaznamenali výsledkové zlepšení. Nyní jim patří pátá divizní pozice, mají ale stejně bodů jako jejich dnešní soupeř Calgary a na třetí políčko to také není úplně daleko. Na druhou stranu, Kačeři mají o tři odehraná utkání více než San Jose. Z posledních tří utkání Anaheim dvakrát vyhrál. Porazil 5:4 po prodloužení New York Islanders, aby následně vynuloval obhájce Stanley Cupu Pittsburgh Penguins (4:0). O něco hůře se Ducks vedlo proti Vegas Golden Knights (1:4). Nováčkovi soutěže doma vstřelili jedinou branku, a tak mají na čem pracovat.

    Kanadské bodování Anaheim Ducks má na starosti švédský útočník Rickard Rakell (11 + 14), který je také nejlepším snajprem svého týmu. Následují ho Corey Perry (6 + 16), Brandon Montour (6 + 13) nebo Jakob Silfverberg (9 + 8).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu setkaly hned na začátku sezóny. Konkrétně 10. října Calgary Flames zavítali do Anaheimu a porazili Kačery výsledkem 2:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (9 + 6)
    Michael Frolík (CGY) (7 + 8)
    Jaromír Jágr (CGY) (1 + 6)
    David Rittich (CGY) (5 odchytaných zápasů)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů Pacifické divize, které na sebe narazí podruhé v sezóně. Anaheim Ducks vyzvou Calgary Flames.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Roy, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Wagner – N. Ritchie, Vermette, L. Shaw.

    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Jágr, Brouwer, Stajan.

    Rozhodčí: Sutherland, Brenk – Heyer, Shewchyk.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Buly ve středovém kruhu zvládli lépe Ducks. Rakell chtěl vyrazit dopředu, ale na modré čáře jej zastavila obrana Flames.
     
    00:30
    Tentokrát musel Hamonic co nejdříve spěchat do pravého rohu, aby tam stihl touš. To se mu ale nepovedlo a v útočné třetině hraje Anaheim.
     
    01:06
    Hosté se ještě vůbec nedostali ke kotouči, čehož se Kačeři snaží využít k vytvoření tlaku na branku. Zatím ale Mike Smith nemá moc práce ve svém brankovišti.
     
    01:45
    Už také Plameny na kotouči za brankou soupeři, ale ne v příliš nebezpečné pozici. Také John Gibson zatím zůstává v klidu a nemusí si připisovat zásahy do statistik.
     
    02:10
    Cogliano vypálil okamžitě po vhazování. Byla to pořádná pecka, ale orazítkovala pouze mantinel za brankou.
     
    02:36
    Kesler vybídl Cogliana k tutovce. Druhý jmenovaný hokejista Ducks zůstal sám před Smithem, nechybělo moc, aby mu bekhendem pověsil kotouč nad levý beton.
     
    03:20
    Ještě stále se hraje bez přerušení a domácí jsou aktivnějším mužstvem na ledě. Potom se ale na druhé straně zkusil do šance uvolnit Jaromír Jágr.
     
    03:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Anaheim Ducks jsou od úvodního vhazování lepším týmem na ledové ploše, dostávají se častěji na kotouč a v pohodě přecházejí přes modrou čáru. A to se potvrdilo také nyní. Domácí ukázkově přešli do útočného pásma, rozebrali defenzivu Flames a mohli slavit. Ryan Getzlaf přenechal z levé strany puk muži jménem CAM FOWLER, jenž neměl z prostoru před brankovištěm sebemenší problém pověsit kotouč za překvapeného Smithe. Calgary tak musí od začátku dohánět. Asistence: Ryan Getzlaf, Rickard Rakell.
    03:48 Cam FOWLER - 1:0
     
    04:09
    Josh Manson dostává dvě minuty za krosček a Calgary si tedy zahraje svou první dnešní přesilovku.
     
    04:37
    Jenže počet hráčů na ledě se velmi rychle srovná. Mikael Backlund zasáhl soupeře do obličeje hokejkou, takže jasná vysoká hůl. Dnes poprvé uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    05:01
    Cam Fowler v další šanci, tentokrát ale neskóroval, Mike Smith ho zavčas zastavil lapačkou.
     
    05:23
    Flames nemohli do útočného pásma, na modré čáře je zastavuje postavení mimo hru, kde se také za pár okamžiků bude znovu vhazovat.
     
    05:50
    T. J. Brodie se nenápadně uvolnil na levé straně a pronikl až na kruh. Odtud vystřelil, jenže Gibson stačil dát betony k sobě a v klidu vyrazit puk před sebe.
     
    06:24
    Další velká šance Ducks. Rakell opět nabízel puk Getzlafovi a kapitán domácích málem překonal Smithe. Tohle by mohl být velký problém pro Calgary.
     
    06:48
    Následuje první komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    07:17
    Už se hraje opět v plném počtu na obou stranách a útočí Ducks. Zatím ale mají puk v pravém rohu, odkud se jim nedaří dostat do zakončení.
     
    07:39
    Tentokrát si Anaheim zahraje plnohodnotnou přesilovku. Podruhé za katr usedne Mikael Backlund, tentokrát za držení. Dobrá šance pro kalifornskou družinu.
     
    07:45
    Hampus Lindholm střílel okamžitě po vhazování, ale také on o několik centimetrů minul. Potom už se Plameny dokázaly osvobodit.
     
    08:14
    Roy zasáhl puk vysokou hokejkou v útočném pásmu, takže rozhodčí museli přerušit hru.
     
    08:40
    Už asi třetí velká šance Getzlafa. Nyní zůstal sám před Smithem a mohl si udělat, co jen chtěl. Měl spoustu času. Pokusil se gólmana Flames překonat u tyče, nakonec trefil jen tyčku.
     
    09:20
    Už jen poslední okamžiky domácí přesilové hry. Na Smithe létá jeden pokus za druhým, ale většina z nich přesně doprostřed branky.
     
    09:48
    Calgary se ubránil oslabení, ještě to ale od levého mantinelu zkoušel Adam Henrique. Skóre ovšem zůstává beze změny, navzdory domácí převaze.
     
    10:19
    Až teď se Flames dostali po delší době na puk, ale dokázali ho pouze vyhodit daleko od branky.
     
    10:47
    Ducks nikam nespěchají, nechají puk za svou brankou, pošlou na led čerstvé síly a teprve potom budou usilovat o tvorbu dalších příležitostí.
     
    11:16
    Shaw našel ze středního pásma samotného Keslera, tomu ale mezi kruhy puk poskočil na hokejce. A tak z toho zatím další střelecký pokus nebude.
     
    11:38
    Tak tohle byla pravá nefalšovaná bitka se vším všudy, kterou hala oceňuje. Domácí Ryan Kesler a hostující Matthew Tkachuk se do sebe pustili jako dva dřevorubci, svedli vyrovnaný souboj. A samozřejmě dostanou shodně pětiminutové tresty za rvačku.
     
    12:09
    Hraje se ve středním pásmu, kde se snažil puk u mantinelu vydolovat Jankowski. Ale marně, nikdo v bílém dresu mu nepomohl se založením útočné akce.
     
    12:37
    Josh Manson předvedl dobrou obrannou práci a potom také přesně rozehrál. Šance Anaheimu z toho ale nebude.
     
    13:04
    Manson tentokrát sám v šanci. Za pravým kruhem napřáhl, vypálil a málem se mu podařilo trefit horní růžek branky, moc nechybělo.
     
    13:58
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení. Cogliano a Shaw zkusili kombinaci co nejrychleji, ale ani oni se teď pokusu na branku nedočkají.
     
    14:24
    Mike Smith předvedl svou dobrou práci s hokejkou, když rozehrával. I díky tomu potom mohl vepředu kličkovat Jaromír Jágr. Tomu ovšem nevyšel finální pas.
     
    14:55
    S kotoučem si zahraje také Gibson, i když ten měl na práci s pukem mnohem méně času než předtím Smith.
     
    15:24
    Nick Ritchie si najel na přihrávku za branku soupeře, odtud ale nedokázal najít nikoho dalšího v černém trikotu, kdo by měl volnou hokejku.
     
    15:58
    Stále sledujeme stejný obrázek hry. Domácí drží většinu času puk na polovině soupeře a opticky tlačí. Budou ale potřebovat o něco více střeleckých pokusů.
     
    16:05
    Ještě jedna reklamní pauza v této dvacetiminutovce, potom budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    16:15
    Ducks zvládli další vhazování a hned se zase přesunují do útoku. Ale tentokrát ne na dlouho, protože Calgary Flames vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    16:31
    Další nečekané přerušení, někdo z domácích hokejistů puk vytečoval do hlediště, takže by se mělo vhazovat ve středním pásmu.
     
    16:45
    Bartkowski se snažil co nejlépe rozehrávat z obranné třetiny, ale zase jen vyhodil na zakázané uvolnění. Na závěr první periody se nám hra pořádně kouskuje.
     
    17:16
    Fowler a Bieksa málem vyrobili chybu při rozehrávce za svou klecí, pak ale situaci zvládli. A kličkovat mohl vepředu s pukem na holi Kesler, který už je zpátky z trestné lavice.
     
    17:45
    Zatím to nevypadá, že bychom do první sirény měli vidět další branku. Ani jeden tým se teď nikam vyloženě netlačí.
     
    18:08
    Jankowski pouze vyhodil puk dopředu tak, aby se nejednalo o icing.
     
    18:20
    Teď už ten samý hokejista Flames zakončil z dálky a Gibson přerušil hru, takže Calgary bude po delší době v útočném pásmu. Následně se za klecí Ducks strhla rozmíška.
     
    18:20
    Po zmíněné situaci se bude vylučovat. Dvě minuty za hrubost dostane hostující Hathaway, který tak oslabuje svůj celek. Anaheim Ducks tedy čeká další přesilová hra. Tresty dostávají i Lazar s Calgary a anaheimský Montour za hrubost, ale jejich provinění se vykrátí.
     
    18:39
    Flames se ale hned na úvod oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry, Fowler musí hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    19:04
    Začala poslední minuta první třetiny a tahle přesilovka Anaheimu zatím nevypadá moc dobře. Hosté už třikrát po sobě vyhodili do středního pásma.
     
    19:36
    Ještě jeden přechod domácích přes modrou čáru a nahození Getzlafa. Víc už v tomto dějství ale Kačeři nestihnou.
     
    19:59
    Ryan Kesler dopravil puk z brankoviště do sítě a domácí už se radovali z branky, ale ta nakonec neplatí. Po konzultaci na videu rozhodčí rozhodli, že došlo ke kopnutí kotouče do sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou zajímavou třetinu s ještě zajímavějším koncem. Ryan Kesler mohl zvýšit na 2:0 pro Anaheim, ale jeho trefu arbitři neuznali, protože kotouč do sítě dopravil nohou. A tak zůstává výsledek 1:0 pro domácí, ti jsou zatím jednoznačně lepším týmem na ledě. Brankář Gibson neměl v první části skoro žádnou práci. Uvidíme, co přinese dalších dvacet minut.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 20

    Calgary Flames: 5
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní více branek než během první části?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Ještě pokračuje pár vteřin přesilovka Ducks, ale tu už domácí nejspíš využít nestihnou.
     
    20:35
    Oba týmy nyní hrají ve stejném počtu na ledě. Rakell a Getzlaf už v další společné kombinaci, ale zatím se jím nepodařilo vyslat střelu na branku.
     
    21:04
    Na druhé straně v šanci Johnny Gaudreau. Unikal skoro sám proti Gibsonovi, ani on ale nevypálil. Velká možnost na srovnání pro hosty.
     
    22:25
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení. Navzdory tomu nesledujeme větší šance. Calgary sice je s pukem v útočné třetině, avšak Gibsona nezaměstnává.
     
    22:57
    Hamonicovo nahození z dálky nikam nevedlo, nikdo v bílém dresu nečekal před brankovištěm na teč.
     
    23:35
    Také Sam Bennett to zkoušel alespoň peckou z dálky, avšak marně. Většina pokusů hostů jde vedle. Budou to nejspíš muset zkusit z prostoru před brankovištěm.
     
    24:07
    Nick Ritchie nemohl do útočného pásma, na modré čáře jej zastavuje postavení mimo hru.
     
    24:17
    Technický přestupek také na druhé straně. Flames si nerozuměli v rozehrávce a docela zbytečně vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    24:30
    A další icing hostů. Tohle pohlednému hokeji rozhodně neprospěje.
     
    24:48
    Calgary zkusili přejít rychle do útočného pásma, ale moc dlouho se tam neohřálo. Obrana Anaheim Ducks se postaralo o to, aby co nejdříve poslala puk pryč.
     
    25:10
    Individuální průnik Jaromíra Jágra po pravé straně. Český útočník potom posílal puk mezi kruhy na spoluhráče, ten ovšem nebyl připravený zakončovat bez přípravy.
     
    25:24
    Nádherný zákrok Mikea Smithe lapačkou po zakončení zápěstím Shawa. Tady si dával urostlý brankář Calgary moc dobrý pozor, kam puk poletí.
     
    26:06
    Oba týmy to zkoušejí nahozenými puk dopředu, ale tohle nevypadá jako účinná taktika. Už pěkně dlouho si nikdo nevytvořil žádnou vyloženou šanci.
     
    26:30
    Jankowski vybízel spoluhráče u tyče k zakončení, nejspíš to byl Brodie. Ten ale minul před polovinou odkryté klece.
     
    26:55
    Flames začínají být stále aktivnější, ale budou potřebovat přesněji mířit. I když se snaží často zakončovat, většina pokusů létá mimo tři červené tyče.
     
    27:16
    Monahan dobře zapracoval s pukem ve středním pásmu a hledal ještě někoho volného. Nikdo se ale nenabídl, a tak útočník kanadského celku postupoval sám.
     
    27:47
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks. Tento přestupek proti pravidlům sledujeme ve druhé třetině zhruba pošesté, to není pro oko nestranného diváka dobrá zpráva.
     
    27:53
    Brouwerova střela končí po odrazu od Gibsona v ochranné síti. A my budeme sledovat první komerční přestávku tohoto dějství.
     
    28:19
    Lazar předvedl dobrou obrannou práci, potom ho Wagner zkusil dohrát, ale neúspěšně.
     
    28:39
    Bude se vylučovat na straně Calgary, takže Anaheim čeká další přesilová hra.
     
    28:46
    Domácí celek čeká další početní výhoda, protože Curtis Lazar inkasuje menší trest za hrubost. A to by mohla být komplikace pro zlepšující se hru Flames.
     
    29:16
    Adam Henrique zavezl puk do útočného pásma a nahodil ho na branku. Smith vůbec neváhal a okamžitě přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    29:34
    Tentokrát se hosté osvobozují vyhozením přes všechny čáry a mají dostatek času na to, aby na led poslali čerstvé síly.
     
    30:05
    Silfverberg čekal na teč před brankovištěm, ale kotouč se mu nepovedlo trefit ideálně. Potom hosté opět vyhazují a zatím v oslabení ukázkově brání.
     
    30:48
    Poslední vteřinky a Lazar už je zpátky na ledě. Anaheimské přesilovky zatím rozhodně nevypadají tak, jak by si je asi domácí celek představoval.
     
    31:20
    Johnny Gaudreau se zkusil vykličkovat mezi dvojicí soupeřů, ale sám to nezvládl. Spíše ještě mohl volit nahrávku na pravou stranu.
     
    31:44
    Při hře v pěti proti pěti jsou znovu aktivnější Flames a převaha Ducks z první periody je najednou minulostí.
     
    31:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Stejně jako přišel v první třetině spravedlivě gól Anaheimu, nyní se hokejová spravedlnost usmála také na Calgary. Flames se od začátku druhé části herně zlepšili, tady je jejich odměna. Bartkowski nahodil z nevýhodné pozice kotouč na branku, který Johnu Gibsonovi vypadl z náruče. A to bylo pro Ducks osudové. Na dorážku totiž čekal připravený MICHEAL FERLAND, jenž pohotově dorazil puk do sítě. Máme tedy vyrovnáno a čeká nás napínavý průběh zbytku duelu. Asistence: Matt Bartkowski, Mike Smith.
    31:55 Micheal FERLAND - 1:1
     
    32:41
    Po komerční přestávce se znovu hraje, ale zatím jen ve středním pásmu. Do šance chtěl prchnout Ondřej Kaše, ale žádný spoluhráč mu nepomohl.
     
    33:12
    Povedená akce Mikaela Backlunda, na tu si ale Gibson dobře počíhal. Za chvíli se bude vhazovat před brankou Anaheim Ducks.
     
    33:35
    Kačerům se poslední dobou nedaří získávat útočné pásmo, proto také Smith nemá tolik práce.
     
    34:06
    Micheal Ferland chtěl skórovat podruhé během několika minut, střela z levého kruhu mu ale nevyšla, zamířila pouze k zadnímu mantinelu.
     
    34:35
    Sam Bennett v tutové šanci. Gibson ztratil přehled o situaci a nechal skoro celou prázdnou klec, přesto ji hokejista Calgary nedokázal trefit. Tohle ho bude ještě hodně mrzet.
     
    34:35
    Po předchozí situaci na brankovišti se vylučuje na domácí straně. Josh Manson dostává od rozhodčích dvě minuty za hrubost, a tak následuje přesilovka Calgary.
     
    35:10
    Flames jsou s pukem v útočném pásmu, ale zatím bez zakončení. Vypálit zkusil Backlund, ale někdo zblokoval jeho střelu.
     
    35:41
    Po nahození z dálky zazvonila tyčka Gibsonovy branky, potom už se domácí osvobozují. Ale početní výhoda Calgary nevypadá vůbec špatně.
     
    36:11
    Felrand měl připravenou hokejku na nahrávku od Hamiltona, první jmenovaný ale netrefil touš z první ideálně.
     
    36:39
    Anaheim Ducks jsou kompletní, ani Calgary přesilovku nevyužije. Vypadá to, že přesilové hry dnes nebudou silnou zbraní ani na jedné straně.
     
    37:17
    Gibson si zahrál s pukem, ale musel spěchat, protože měl za zády dva hráče v bílém dresu. Nakonec to brankář Ducks zvládl docela rychle.
     
    37:50
    Ondřej Kaše získal útočné pásmo pro svůj tým, ale počíhala si na něj dvojice soupeřů, která jej dále nepustila až do zakončení.
     
    38:18
    Tkachuk pálil z pravého kruhu a brankáři Ducks stínil dobře Jágr. Puk šel ale úplně mimo tři červené tyče.
     
    38:53
    Ritchie nahazoval touš na branku, ještě ho zkusil tečovat Ritchie. Ale Smith měl zavčas připravené betony, aby zasáhl.
     
    39:10
    Na druhé straně velká šance Monahana, ten ale ztroskotal na výborném obranném zákroku Mansona. A částečně se o zákrok zasloužil i sám Gibson.
     
    39:36
    Ještě jedno přerušení hry v této třetině, puk skončil mimo hrací plochu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také ve druhé třetině jsme viděli jedinou branku, akorát na druhé straně barikády. Skóre na kostce v Honda Center vyrovnal Micheal Ferland, a tak se do třetí periody půjde za stavu 1:1. Calgary Flames předvádí už mnohem lepší herní projev, nechme se překvapit, kdo nakonec zvítězí.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 27

    Calgary Flames: 15
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina zápasu. Dočkáme se v ní rozhodnutí, nebo duel půjde do prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Calgary sice nahodilo hned po vyhraném buly puk do útočného pásma, ale jako první rozehrával brankář Gibson. Ten pak také přerušil hru.
     
    40:22
    Vhazovat se bude v obranném pásmu domácího výběru.
     
    40:40
    Celky začaly docela vlažně, je jasné, že nikdo nechce udělat chybu. Vypadá to, že vše bude hlavně o přesných rozehrávkách z obranné třetiny a výkonech brankářů.
     
    41:13
    Backlund prchl obraně soupeře a moc nechybělo, aby se dostal i k zakončení. Na to ale nedošlo, protože mu někdo zezadu zblokoval hůl.
     
    41:43
    Hamonic vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění, hosté se vrátí před svého gólmana.
     
    41:47
    Hned po vyhraném buly pálil Beauchemin, jeho pecku Mike Smith schoval do lapačky.
     
    42:10
    Brankář Calgary hodně zariskoval, když vyjel na další rozehrávku z branky. Potom vyhodil puk bez teče přes mantinel, takže dostane dvě minuty za zdržování hry. Laciná přesilovka pro Ducks.
     
    42:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přesilové hry dnes rozhodně nebyly výsadou ani jednoho týmu, celky se v nich trápily a vypadalo to, že něco takového budeme sledovat i nyní. Ale opak je pravdou. Sotva Kačeři vyhráli vhazování, nahodili puk před brankoviště. Tam se k němu nejdříve dostal Silfverberg a poté také kapitán Getzlaf, jenž touš posunul před polovinu prázdné klece na RICKARDA RAKELLA. Švédský útočník už měl snadnou pozici pro zakončení. Anaheim tedy dnes podruhé vede. Asistence: Jakob Silfverberg, Ryan Getzlaf.
    42:17 Rickard RAKELL - 2:1
     
    43:35
    Stone na druhé straně prověřil Gibsona. Flames se rozhodně nevzdávají a chtějí co nejdříve vyrovnat.
     
    44:16
    Kolem klece Flames to nyní létá jako na střelnici, Montourovu pecku už Smith ukryl do náruče.
     
    44:53
    Ferland to zkusil sám po pravém mantinelu, ale spíše ještě potřeboval pomoci od někoho ze spoluhráčů. Potom Flames odevzdali puk a odjeli střídat.
     
    44:58
    Další buly proběhne ve středním pásmu.
     
    45:16
    Další velká možnost domácích, na svůj druhý dnešní gól si dělal zálusk Cam Fowler. Střelou zápěstím ale trefil jen připravenou Smithovu lapačku.
     
    45:36
    Už znovu platí, že jsou aktivnějším týmem na ledě Ducks. Od modré čáry to zkoušel bez větší přípravy Lindholm, trefil ale pouze hráče před sebou.
     
    46:08
    Smith jen těsně udržel puk před brankovou čarou, než sám spadl do klece. Teď mají Plameny i slušnou porci štěstí, stále se musí bránit.
     
    46:50
    První útočná formace Ducks točila soupeře za brankou, avšak do zakončení se tentokrát nedostala. Potom hosté vyhodili aspoň do středního pásma, aby mohli střídat.
     
    47:14
    Ondřej Kaše pálil z pravého kruhu, ale Mike Smith byl zavčas připraven u tyče. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    47:40
    Fowler posílal dlouhou nahrávku z obranného pásma na útočníky dopředu, ale ti ji nedokázali zužitkovat ideálně. Potom končí puk sražený mimo hrací plochu.
     
    48:07
    Jaromír Jágr se dostal k puku na hranici útočného pásma, ale když chtěl pak poslat nahrávku po mantinelu, trefil jen připravenou hokejku soupeře.
     
    48:50
    Stone důrazně zastavil pronikajícího forvarda Ducks na mantinelu, vzápětí navíc Anaheim přišel o útočné pásmo. Delší dobu čekáme na nějakou větší šanci.
     
    49:15
    Bartkowski vytečoval puk do ochranné sítě, vhazovat by se tedy mělo před zařízením Calgary.
     
    49:35
    Je jasné, že Anaheim teď nikam nespěchá a hlavně si dává pozor na chyby ve středním pásmu. Proto domácí čekají hlavně na to, co vymyslí soupeř.
     
    50:00
    Getzlaf je dnes ve výborné formě, teď další jeho šance. Z prostoru mezi kruhy ale trefil jen připraveného soupeřova brankáře.
     
    50:27
    Další komplikace pro Calgary v cestě za body z tohoto zápasu. Sean Monahan totiž dostane dvě minuty za jasnou vysokou hůl, takže jeho tým čeká oslabení.
     
    50:37
    Ani teď Ducks v přesilovce na nic nečekají a hned se snaží zakončovat. Například Henrique, který to zkoušel z úhlu na levé straně.
     
    51:17
    Stále se domácím daří držet útočné pásmo, ale zatím přišla jen jedna větší šance. To když Adam Henrique napálil z výhodné pozice tyčku soupeřovy branky.
     
    51:48
    Flames se málem dostali při vlastním oslabení do přečíslení tři na dva, na poslední chvíli stačila obrana Anaheimu na situaci reagovat a vrátit se zpátky.
     
    52:25
    Wagner a Kesler v kombinaci za brankou a pak v rohu, ale to už bude Sean Monahan pomalu zpátky na ledě.
     
    52:49
    Calgary Flames jsou kompletní, tohle oslabení zvládli bez inkasování. Čas na vyrovnání výsledku se jim ale začíná rychle krátit.
     
    53:20
    Jakob Silfverberg v tutové šanci u pravé tyče, ale nahrávku od Vermetteho nedokázal usměrnit do sítě. Už mohlo být skoro rozhodnuto.
     
    53:39
    Kanadský tým to zkouší všemi možnými způsoby, ale zatím se mu nedaří puk udržet v útočném pásmu. To Anaheim si vede mnohem lépe, nadále útočí.
     
    54:15
    Puk zůstal dlouho zaseknutý mezi bruslemi hráčů u mantinelu, potom ho Calgary poslalo na zakázané uvolnění.
     
    54:47
    Monahan v dobré šanci u levé tyče, tam měl ale Gibson dobře připravený beton. Kdyby ještě útočník Flames nahrával, možná by z toho byla větší možnost.
     
    55:19
    Nejspíš jedna z posledních šancí Flames, jak něco udělat se zápasem. Hosté si totiž zahrají přesilovku. Na dvě minuty musí za katr Rickard Rakell, provinil se hrubostí.
     
    55:31
    Hned na úvod oslabení se kalifornská družina osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    55:55
    Andrew Cogliano unikal při vlastním oslabení do šance, až těsně před brankou ho obránce Calgary zastavil. Je jasné, že hosté už musejí také trochu riskovat.
     
    56:46
    Hosté se teď sami připravili o útočné pásmo, potom do něj nemohli zpátky, protože byli v postavení mimo hru. A čároví rozhodčí také tento přestupek odpískali.
     
    57:06
    Už jen poslední vteřiny z Rakellova trestu a vypadá to, že Anaheim klíčový okamžik celého zápasu zvládne.
     
    57:27
    Domácí jsou kompletní a to znamená, že Flames svou přesilovku nevyužili. Dá se předpokládat, že hosté brzy odvolají brankáře a zkusí hru v šesti.
     
    57:32
    Už se tak děje. Mike Smith zamířil na střídačku a Calgary to zkouší se šesti muži v poli.
     
    57:46
    Cam Fowler vyhozením přes všechny čáry prázdnou branku netrefil, je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    58:04
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby. Hosté se drží na puku v útočném pásmu a kombinují ze strany na stranu, jenže nic z toho. Na Gibsona nemíří žádná střela.
     
    58:20
    Další pokus Ducks o trefení prázdné branky, ale také tentokrát bez úspěchu.
     
    58:50
    Tentokrát už Gibson měl práci, na poslední chvíli stačil vykopnout puk z brankoviště před sebe. Potom přišlo další zakázané uvolnění Kačerů. Čas se Calgary rychle krátí.
     
    59:07
    Hlasatel v Honda Center již ohlásil poslední minutu třetí třetiny a puk je daleko od domácí klece, přesněji ve středním pásmu.
     
    59:20
    Ještě aspoň jedno vhazování. Rozhodčí přehodnotili situaci a hodí puk ve středovém kruhu, protože se při posouzení domácího icingu upískli.
     
    59:20
    Calgary Flames si vybírají oddechový čas a ještě něco zkusí vymyslet.
     
    59:35
    Giordano okamžitě zakončoval bez přípravy. Dokonce dvakrát, John Gibson jeho šanci pokaždé zastavil. A dostává za tento dvojzákrok zasloužený ohlas od diváků.
     
    59:40
    Také Anaheim si vybírá oddechový čas, opravdu zdlouhavá a napínavá poslední minuta třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Více už se toho ale nestane. Sledovali jsme zápas, ve kterém sice nepadlo moc branek, ale o to byl napínavější. Domácí šli brzy do vedení, ale Calgary se podařilo ve druhé třetině zásluhou Ferlanda vyrovnat na 1:1. Klíčový okamžik duelu nastal na startu poslední dvacetiminutovky, kdy šel Anaheim do přesilovky. Ducks ji velmi rychle využili, znovu odskočili do trháku a tentokrát už náskok nepustili. Flames se ještě v závěru základní hrací doby snažili o vyrovnání, jenže marně. Je třeba uznat, že Anaheim si dnes vítězství za předvedený výkon zaslouží. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek roku.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 41

    Calgary Flames: 23
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 15:39)
    Jaromír Jágr (CGY) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 13:01)
     
    Tři hvězdy utkání

    Cam Fowler (ANA) (1 + 0)
    Ryan Getzlaf (ANA) (0 + 2)
    Mike Smith (CGY) (39 zásahů) (06:52:37)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Fowler (Getzlaf, Rakell), 43. Rakell (Silfverberg, Getzlaf) – 32. Ferland (Bartkowski, M. Smith)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Bieksa, Beauchemin, Montour – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Roy, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Wagner – N. Ritchie, Vermette, L. Shaw.
    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Stone, Bartkowski – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Lazar – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Jágr, Stajan, Brouwer.

    Rozhodčí: Sutherland, Brenk – Heyer, Shewchyk

    Diváci: 17 174
    thejrc.org